Cum să crească șofran în casă, într-o oală de semințe

Saffron sau Crocus - ornamentale plante perene undemanding. Înflorește primăvara devreme și toamna târziu. semințe plantați și bulbils, baby. bulbi Crocus cresc, de obicei, decât semințele. Cultivate în aer liber containerele de la sol și de plantare pe un pervaz. Un mare procent de germinare de succes depinde de pregătirea corespunzătoare a semințelor și a solului. Vom descrie în articol, cum să crească șofran în casă.Cum să crească șofran în casă, într-o oală de semințe

Brândușeii - planta subdimensionat cu becuri tuberoase. înălțimea Crocus de aproximativ 10-12 cm, cu diametrul de flori de 3-4 cm, 2-3 cm în bulbi de dimensiuni.

În unele cazuri, cresc semințe Crocus

Cultivarea semințe de șofrănel practică:

 • pentru reproducere de soiuri valoroase și rare de Crocus;
 • pentru a obține un număr mare de material săditor;
 • pentru cultivarea branduse botanice;
 • pentru cultivarea de soiuri de Crocus toamna;
 • pentru cultivarea de soiuri care sunt slab înmulțite vegetative

Sfat # 1. Muguri germinat Crocus sunt foarte mici și fragile, astfel încât cultura este produsă în containere speciale de plantare.

Deci, semințele nu pierde germinare, ar trebui să fie depozitate în compartimentul de jos al frigiderului într-un recipient de sticlă cu un capac etanș. Această metodă de stocare previne uscarea semințelor, și nu trebuie să treacă procedurile de stratificare în timpul aterizării. Păstrați semințele în frigider nu mai mult de 5-6 luni. “.

Pregătirea semințelor și a solului

Germinarea semințelor este mare, în cazul în care înainte de plantare:

 • zi scufunda în apă caldă cu adăugarea unui stimulent de creștere;
 • stratificat (plasat în frigider timp de 2-3 zile);
 • decontaminată (rezista la 30 minute în soluție de permanganat de potasiu);
 • să efectueze procedura de bule de aer sau oxigen.

Dezinfectarea semințelor nu este recomandată fără procedura de înmuiere, deoarece chiar și cu o soluție slabă de permanganat de potasiu, semințe uscate de șofran poate fi ars. Înainte de începerea semănat semințe în recipiente sau vase trebuie să se pregătească solul.

Cum să crească șofran în casă, într-o oală de semințe

Creșterea și dezvoltarea plantelor tinere Crocus 70% depinde de structura solului. Lejeritatea pochvosmesi și sterilitate sunt condiții critice pentru germinare de succes.

Sfat # 2. Pentru a reduce aciditatea solului suficient pentru 2-3 kg de sol se amestecă pentru a adăuga 40-50 grame. calcar fin sau praf de cretă și 20-30 grame. dolomită.

Însămânțarea: însămânțarea schemă, udare și îngrijire

Pentru plantarea semințelor Crocus sunt selectate semințele mari, întregi, fără defecte. Aceste seminte sunt îngropate la o adâncime de 1,5-2 cm. În cazul în care valoarea medie a materialului săditor, adâncimea de 2 până la 2,5 mm. Cel mai mic - nu adâncească, răspândit semințele de pe suprafața solului. Distanța între semințe 5-10cm, ceea ce va facilita îngrijirea și protecția împotriva buruienilor și înțeapă un loc permanent.

Experții în creștere flori ornamentale și rare cred că adâncimea såmanøa trebuie să fie conformă cu diametrul materialului săditor. Dacă nu a fost posibil să se prepare un sol special dintr-un componente pre-umezită, la umplerea containerelor de aterizare uscat, dar umezi solul afânat ar trebui să fie rânduri. După semănat la germinare acoperă cu folie și sticlă.

recomandări specifice pentru apariția de material săditor:

 • Nu uda solul;
 • capacitate de a păstra într-un loc întunecos;
 • pentru a preveni formarea condensului pe suprafața materialului care adăpostește;
 • ventila cultură.

Cum să crească șofran în casă, într-o oală de semințe


Răsaduri apar în 20-25 de zile. Răsaduri încep să înflorească în 3-4 ani

Soiuri de Crocus, înflorite primăvara și toamna

Cele mai populare soiuri sunt prezentate în tabelul de mai jos:

răsadurilor: sol scrima, fertilizarea, îngrijirea

plantulele Crocus în capacitatea individuală de a produce zona de expansiune de creștere, nutriție, și formarea de bulbi. Răsaduri se arunca cu capul, atunci când înălțimea lor ajunge la 5 cm. Solul pentru răsaduri răsăditul a fi nutritive precum și dezvoltarea cu succes a lăstarii de bulbi depinde de dezvoltare.

Primer pentru plantarea răsadurilor: pentru a forma aceeași, în care au fost semănate semințele. (Loose sol de turbă + nisip +). Adăugați componenta gumussoderzhaschy. Potrivit pentru brândușeii creștere putrezit compost sau orice vermicompost gata. Amestecat cu solul într-o cantitate de 25% din totalul pochvosmesi greutate.

 • Dezinfecta rezervorul cu soluție lichidă de sodă sau permanganatul de potasiu.
 • Deoarece scurgere plasată pe fundul rezervorului de pietriș.
 • Componentele pochvosmesi trebuie supuse prelucrării: nisip decontaminate prin calcinare în cuptor, se adaugă cretă turbă sau făină dolomită pentru a neutraliza aciditatea.
 • Atunci când cumpără un gata-pochvosmesi asigurați-vă că este potrivit pentru plantare.

Cum să crească șofran în casă, într-o oală de semințe

Recomandări de la un producător cu experiență cum să crească șofran pentru Anul Nou

Există mai multe reguli forțarea șofran la o anumită dată:

 • Alegeți soiul dreapta. soiuri de toamnă Crocus sunt plantate pentru plante cu flori la sfarsitul iernii sau la începutul primăverii. brândușeii Spring sunt potrivite pentru distilarea de plante cu flori înainte de venirea iernii.
 • Cel mai bun de a alege soiuri cu flori mari, care vor arata mult mai colorat și impresionant.
 • Nu ar trebui să experimenteze și pus într-o oală de becuri de diferite soiuri. Se sfârșește prin a fi flori Crocus mici pierdut în grade înalte de frunze de plante.

Selectarea și formarea cepelor

Cepelor nu trebuie să fie mai mică de 10 cm în diametru. Cu cat mai mare bec, cu atât mai repede planta va începe să înflorească, nu este recomandat pentru a pune într-un container de diferite dimensiuni becuri. Pentru distilarea tuberculilor selectate nu sunt doar mari, ci și strâns, fără defecte pe cântarul de protecție.

Cum să crească șofran în casă, într-o oală de semințe

Dimensiunea optimă a becurilor - 10-12 cm diametru

soiuri de șofrănel pentru forțarea

Fanii de becuri fortand timpurie ar trebui să acorde o atenție la soiurile enumerate în tabel.

Plantarea și brândușeii în ghivece forțându

Plantate în sol afânat, amestecat cu lut sau nisip expandat. Capacitatea plantelor - farfurioara larg. În acest fel de mâncare poate fi pus Bole 5 becuri mai mari. În sol umed Plantată, introducându-le complet în pământ. Tuberculii nu trebuie să atingă pereții bolurile și unul pe altul. Plantat la întâmplare.

După plantare, solul nu este de timbru. Pentru stratul superior decorativ al solului poate fi umplut cu pietre. La finalul udate abundent cu apă caldă și curată în frig pentru înrădăcinare. Perioada de răcire pentru planta seamănă cu o perioadă de iarnă, perioada de așteptare de primăvară. Perioada de răcire durează 3-3,5 luni. “.

Cum să crească șofran în casă, într-o oală de semințe

Extinde perioada de înflorire Crocus 2-3 săptămâni va ajuta la temperatura Subzero

Ultima fază de distilare. varza gata pentru forțarea poate fi considerată, în cazul în care înălțimea germenul a ajuns la 4-5 cm. Gata de forțând varza pot fi identificate prin densitatea de germeni. Vas cu muguri gata sunt mutate într-un loc mai luminos și mai cald (temperatura camerei + 15 + 16 ° C). Plantele încep să răspundă rapid la scăderea temperaturii, și să înflorească. Crocus ofili pe zi, la o temperatură de peste + 15 + 16 ° C

Întrebări frecvente

Întrebarea №1. Ce soiuri de Crocus cultivate semințe?

Semințe de specii, propagate de primăvară șofran, acestea sunt semințe bine înnodate.

Întrebarea №2. La ce moment și în ce condiții sunt cultivate răsaduri raspikirovat branduse?

Primele 3-4 zile raspikirovat răsaduri este mai bine să se țină departe de razele directe ale soarelui. Răsadurile au fost păstrate într-o zonă rece, dar bine luminat.

Întrebarea №3. Care îngrășăminte se aplică în perioada de creștere activă a răsadurilor șofran?

cantități excesive de îngrășământ cu azot va conduce la formarea unui număr mare de foi. Fertilizarea de fosfor este impracticabilă, deoarece necesită în principal pe crocuses în etapa floare. Pentru creșterea activă a răsadurilor folosind potasiu, care promovează formarea de cepelor puternice și sănătoase.

Întrebarea №4. În ce perioadă de a produce bulbi de transplant Crocus?

Întrebarea №5. Cati copii formele corm părinte?

Productivitatea copiilor în fiecare clasă variază. În primăvara anului brândușeii mama forme bulb anual de până la 10 copii. Toamna șofran la 5.

Greșeli comune în creștere Crocus:

 1. Când semănat semințe nu au fost supuse procedurii de stratificare.
 2. La plantare cepele sunt de la rădăcini vechi și solzi deteriorate.
 3. Dorind să crească flori mari Crocus sunt selectate varietate botanică.

div> .uk-panel „>„date-uk-grid-marja>

div> .uk-panel „>„date-uk-grid-marja>