Cum să crească semințe de Primula la domiciliu

Primrose (Primula) - planta din familia Primulaceae, care sunt răspândite aproape peste tot în lume, dar mai ales în Europa Centrală și de zonele temperate din Asia și America de Nord.

Cum să crească semințe de Primula la domiciliuCum să se ocupe cu dăunători?

Cum să crească semințe de Primula la domiciliu
Căpșuni: Tratamentul de primăvară împotriva dăunătorilor și bolilor

Cum să crească semințe de Primula la domiciliu
Cum să se ocupe de săritor în grădină?

Cum să crească semințe de Primula la domiciliu
Afidele cu privire la modul de a scăpa de flori de interior

Cum să crească semințe de Primula la domiciliu
Cum să se ocupe cu gândacul de Colorado pe remedii populare de cartofi

Avantajul ciuboțica-cucului este nu numai o varietate de culori și culori strălucitoare, dar, de asemenea, capacitatea de a se bucura de o lungă perioadă de timp înflorire lor. Planta sunt specii perene, perene și anuale. La sala de Primrose sistem de rădăcină fibros, o tijă foarte scurtă și frunze moi pufoase mici. Pictura este de culoare lila, roz, violet, alb lăptos, albastru închis, dar gura tubului de floare este întotdeauna doar un galben. Florile sunt de obicei mult, le place sunt colectate într-un buchet mic.

soiuri de Primrose pentru creștere în casa

Dintre toate soiurile pentru următoarele tipuri de camere sunt deosebit de bine adaptate:

  1. Primula vulgaris sau acaulescent: caracterizate prin frunze încrețite și flori mari de nuanțe roșu, galben și albastru.
  2. Primula myagkolistnaya: locul de nastere ei este China. Este un fel de un an, ajungând la o înălțime de până la 50 cm. Aceasta a dințat frunze de până la 20 cm și o aromă plăcută. Perioada de înflorire în a doua jumătate a iernii.
  3. Obconical Primrose: perene nativ în China, ajungând la o jumătate de metru în înălțime. Are rotunjite cazute frunze și flori de culoare roz, roșu și albastru. Unele soiuri care nu sunt toxice și nu provoacă alergii.
  4. Primula chinezesc: creste pana la 30 cm, frunzele pot ajunge la 15 cm în diametru flori - 4 cm margini de frunze dințate, flori poate fi ondulat .. Pentru înflorire anuală este necesară o dată pe an pentru a organiza perioada de pace artificială.
  5. Primula kyuskaya: are formă de inimă frunze, cu o floare alb caracteristic, miros plăcut și flori mici gălbui.


Cum să crească semințe de Primula la domiciliu
Semănatul timp de primule acasă

Articole utile despre grădină, grădină de legume și flori de gradina

Cum să crească semințe de Primula la domiciliu
Cum de a fertiliza la sol pentru cartofi?

Cum să crească semințe de Primula la domiciliu
Cultivarea ampelnye Pelargonium și de îngrijire la domiciliu

În cultivarea în câmp deschis din semințe sau începe toamna târziu (podzimny însămânțare) sau la începutul primăverii. În însămânțarea de primăvară este de ajutor să stropească zăpadă. specii Nezimuyuschie sunt semănate în teren deschis la sfârșitul primăverii - începutul verii.

semințe de primula Cultivare la domiciliu

În cazul în care plantele de cultură produse pentru prima dată, semințele trebuie să fie extinse în suprafața preîncălzit solului în cameră. Insasi sol trebuie să fie plasat într-un vas, se toarnă și se presară cu apă fiartă cu generozitate răcită. Apoi, un vas, se acoperă cu folie, pus în frigider, pe raft, în cazul în care acesta este stocat legume. Culturile trebuie să fie verificate și să fie difuzat o dată pe săptămână. Odată ce acestea germina, au nevoie pentru a pune în fereastră, și a pus pe partea de sus a lămpii.

Lăstarii difuzat în fiecare zi, timp de cel puțin un sfert de oră. O săptămână mai târziu, trebuie să aerisi timp de aproximativ o jumătate de oră sau mai mult, iar apoi elimina complet filmul. La o lună după germinare muguri sunt transplantate în ghivece individuale. Solul trebuie adăugat îngrășăminte complexe și de plante abundent udate. Două luni mai târziu, ciuboțica-cucului arată primele muguri.

În cazul în care ciuboțica-cucului pentru îngrijirea la domiciliu îndeplinește toate cerințele, va înflori în curând flori mari, cu un gust unic. Culoarea lor poate varia de la lumina la bogat. De-a lungul timpului, chiar și un gradinari novice va experimenta în primula în creștere, oamenii se obișnuiesc să aibă grijă de planta, iar planta este folosit pentru om și mediul în care în creștere.

Locul de amplasare și de iluminare pentru primulă la domiciliu

Primrose este foarte pasionat de lumină și căldură moderată, dar nu și în lumina directă a soarelui și de iluminare ambientală. ghiveci cu ciuboțica-cucului este mai bine pentru a pune pe pervazul ferestrei, situat pe partea de est sau vest a camerei.

Cum să crească semințe de Primula la domiciliu

Temperatura de ciuboțica-cucului acasă

Primula cresc mai bine la temperatura camerei de 12 până la 20 de grade Celsius. În timpul iernii și primăvara, în timpul perioadei de înflorire, temperatura optima de 8-12 grade Celsius. La această temperatură, planta a fost mult timp o înfloritoare și frumoasă.

Când înflorire este de peste, planta poate fi transplantate în sol deschis. Un loc ideal pentru seara Primrose este o porțiune umbrită sub coroana copacului, care va fi protecția ei de încredere în timpul ploilor sau la cald de la soare.

În timpul iernii, puteți face din nou o primulă de planta in ghiveci, dar nu și înfricoșător, și lasă-o să-și petreacă iarna în zona de grădină. Aceste flori prospera și ca o grădină, și pot petrece iarna într-o zonă deschisă într-un climat temperat.

Solul pentru primula în creștere în casa

Solul optim pentru amestec primulă cameră este fertil gazon sau sol lemn de esență tare, turba si nisip. Necesar în oală este necesar pentru a crea un strat de drenaj. Puteți folosi un amestec special achiziționate în magazine, care sunt proiectate pentru flori plante de apartament.

Udarea de primula la domiciliu
Cum să crească semințe de Primula la domiciliu