Cum să crească mușcate de la cultivarea semințelor în casă, în special îngrijirea,

Cum să crească mușcate de la cultivarea semințelor în casă, în special îngrijirea,
La domiciliu se pot dezvolta absolut orice, chiar și cele mai exotice specii de flori din semințe, care, în latitudinile noastre cresc pe cont propriu nu se poate. Cu toate acestea, acest lucru ar necesita o mulțime de efort, mai ales în prima fază, care include obținerea unei prime rostochku. Dar geranium destul de ușor să crească din semințe și nu necesită nici o grijă deosebită de plante în viitor.Flori, stabilit pe mese și pervazuri, aparține familiei Geraniaceae și speciile sale variază în funcție de originea zonei. În plus, există o formă specială de atârnare și Pelargonium plyuschelistnaya Downing, dar principiile de creștere și grija pentru ei sunt practic identice.

Caracteristicile de cultivare a semințelor Pelargonium

Cum să crească mușcate de la cultivarea semințelor în casă, în special îngrijirea,
Pentru a creste mușcate fara probleme si rapid, este necesar să se efectueze o selecție atentă a materialului săditor. Semințele ar trebui să fie de culoare brună, cu un ușor luciu și mată umbra moderată.

semințe de formă alungită trebuie să fie având pe părțile laterale ale cavității mici, mantaua - tare și groasă, dimensiunea - suficient de mare.

Dacă sunteți prins aplatizate, mici, deformate, și, de asemenea, diferit de tonul dorit și acoperit cu pete de diferite culori semințe - le-a pus deoparte. Plantarea unui astfel de material nu poate furniza rezultatul dorit.

Semințele unor specii de muscata, mai ales nu plyuschelistnoy înmugurească timp de 2-3 luni, provocând panică și frustrare pentru gradinari novice. Ca urmare, îngrijirea plantelor este complet oprit.

Pentru a minimiza calendarul de germinare este necesară pentru a efectua procedura de cicatrizare. adică pentru a îndepărta o parte a carcasei, pentru a asigura accesul liber de nutrienți direct de semințe.

Le puteți face cu ajutorul unor mici - șmirghel sau mediu cu bob, care va elimina stratul superior, fără a forma lacune dăunătoare plantelor.

Dacă aveți nevoie pentru a obține germinare rapidă a Pelargonium - șterge de 2-3 ori sămânța de șmirghel mișcări circulare lente.

Pregătirea solului pentru cultivarea mușcate din semințe de

Cum să crească mușcate de la cultivarea semințelor în casă, în special îngrijirea,
Substratul poate fi achiziționat de la un magazin de flori de construcții, dar este probabil ca solul să fie suprasaturată cu minerale.

Astfel de condiții nu sunt Pelargonium foarte favorabile - lăstari apar de mai multe ori (2-3) încet, iar tufele sunt tulpini groase și o creștere redusă, înflorire - slabă.

Solul pentru mușcate este mai bine pentru a face propria. Acest lucru va necesita: • turbă de înaltă calitate (1 parte);
 • nisip râu (1 parte);
 • sol gazon (2 părți).

Pentru a evita contaminarea cu flori boli diferite (care este deosebit de important pentru ampelnyh soiuri), înainte de plantare substratul de semințe să fie aprins în cuptor timp de 2-3 minute.

Nu trebuie să ne fie teamă că compușii organici și nutrienți în sol, anihilat - Pelargonium prospera și solul neamenajate și nu are nevoie de pansamente.

De asemenea, pentru tratarea solului, puteți utiliza fungicid de înaltă calitate. Numai în acest caz, este necesar să se aștepte 3-6 ore înainte de plantarea semințelor.

Ceea ce este posibil să crească semințe de Pelargonium? mușcate Germinarea sunt ideale pentru ghivece compacte mici sau tăvi cu o adâncime de 3 cm. Vand container poate fi în magazinele de specialitate sau de a face singur.

Cum să crească o plantă din semințe

Cum să crească mușcate de la cultivarea semințelor în casă, în special îngrijirea,
După umplere, vasele de sol, ușor stropi cu apă caldă la suprafața solului și se lasă timp de o zi, pentru a încălzi solul la temperatura necesară (21-22 ° C).

Apoi, degetul sau instrumentul adecvat face găuri mici în regiunea de două cm distanță. Semințele sunt acoperite cu pământ până la o grosime de un cm.

Solul trebuie să fie din nou ușor umezit și apoi se acoperă cu folie de containere. în care găurile mici pre pentru a permite accesul aerului.

La domiciliu, geranium este necesară pentru a asigura temperatura optimă și de iluminat, dar, în orice caz, nu pun vase cu semințe plantate pe pervazul ferestrei.

Când primul rostochku verde pal - scoate capacul, astfel încât să nu creeze pentru condiții de umiditate de plante. Acum este timpul pentru a pune tăvi Pelargonium pe un pervaz, pentru a oferi planta cu lumina soarelui, în caz contrar, cultivarea de flori durează de două până la de trei ori mai mare.

Pentru a obține un arbust sănătos, cu tulpini puternice, precum și pentru a consolida sistemul de rădăcină, solul trebuie să fie slăbiți periodic. După apariția a două frunze adevărate, muscata ar trebui să se scufunde Bush și transplantate într-un ambalaj îngust și înalt.

Așteptați la a cincea Pelargonium frunze - răsaduri ar trebui să prischipnut. Acest lucru va asigura o creștere maximă de Bush ramificat, în caz contrar - veți obține o plantă cu tulpina subțire lung.

Îngrijire de semințe de Pelargonium acasă

Pelargonium nu necesită crearea unor condiții speciale pentru creșterea și dezvoltarea în continuare, dar încă necesită o anumită grijă.

 1. Cum să crească mușcate de la cultivarea semințelor în casă, în special îngrijirea,
  De iluminat. Iluminarea corespunzătoare asigură o bună dezvoltare geranium. Cu o lipsă de lumină plantele frunzele cad, florile sunt decolorate și pot fi, de asemenea, un duș. În acest caz, lumina directă a soarelui nu prezintă nici un pericol.
 2. Udarea. În timpul iernii, udarea ar trebui să fie limitată, în vara - pentru a face mai abundente. Dar pulverizati frunzele și rădăcinile se toarnă imposibil - aceasta poate provoca le să putrezească și ruina Pelargonium. Dacă observați că frunzele plantei au început să se subțieze și au fost pete galbene sau maro - este, de asemenea, un semn de supra-udare.
 3. Temperatura conținutului. Temperatura optimă pentru creșterea și dezvoltarea geranium normale - 18-20 ° C. Iarna - nu sub 10-15 ° C.
 4. Fertilizarea. Deși Pelargonium și nu are nevoie de un dressing, dar totul pentru a satisface nevoile sale, puteți utiliza tipul generic de îngrășământ. Efectuarea fertilizator regulate - o dată la 2-4 săptămâni.
 5. Transplant. În cazul în care planta depășise oala - acesta trebuie să fie transplantate într-o capacitate mai spațioasă. Fa-o mai bine în primăvară.
 6. Sol. rol important în asigurarea creșterii corespunzătoare a semințelor Pelargonium joacă de drenaj. În acest scop, în partea de jos a fiecărei capacitate de transplant care urmează să fie instalat într-un strat de argilă expandată.

Respectarea normelor elementare de plante de îngrijire asigură o protecție împotriva diferitelor boli și dăunători. În caz de umiditate excesivă a substratului este probabil învinge boli fungice geranium.

De asemenea, aerul prea cald și uscat poate provoca musculiței albe. În aceste cazuri, preparate speciale sunt folosite pentru a corecta problema.

Urmand aceste linii directoare simple, puteți crește cu ușurință la domiciliu pe un pervaz de semințe Pelargonium. Și apoi o floare frumoasă și, în același timp, nepretențioasă vă va mulțumi de mai mulți ani.