Cum să crească migdale - metode de cultivare, sfaturi grădinari

Proprietăți utile și gust de migdale au fost mult timp cunoscute. În timpul mesei, nimeni nu se gândește la migdale modul de creștere și dacă pot să-l cresc tine pe site. Dacă se dorește, puteți face față cu această sarcină va necesita o mulțime de răbdare, îndeplinind în mod clar regulile de ingrijire pentru plante.nuci utile

Cum să crească migdale - metode de cultivare, sfaturi grădinari
Migdale - este un arbust ajunge la o înălțime de 10 metri cu debutul perioadei de înflorire, planta întreagă este acoperit cu flori albe și roz .. Pe plan extern, fructele arata ca un ou verde, în cazul în care acesta este o piuliță comestibilă. Migdalele începe să se transforme verde înainte de restul copacilor. Planta este o lumină care necesită, este capabil să suporte temperaturi extreme și temperatură suficient de scăzută. Asigurați-vă că pentru a păstra în minte cu privire la udare regulată, aveți nevoie pentru a planta.

Sistemul de rădăcină de migdale dezvoltă rădăcini relativ slabe pătrund adânc în sol, permițând umezelii să hrănească și să îndure lungi perioade uscate. sol fertil pentru planta va fi argila,, sol cernoziom bogate în calciu. Este potrivit pentru cultivarea solului, saturat cu var. Nu numai potrivite soluri acide și saline. Vârful de nuci coapte matura toamna. Aspectul definește maturitatea fructului. coajă de nucă se deschide și dispare atunci când cele mai multe dintre fructele pot fi deschise pentru a începe recoltarea.

Locuri de alun Frecvente

Cum să crească migdale - metode de cultivare, sfaturi grădinari
În planta sălbatică trăiește în grupuri mici, arborii medii distanțate 6m în afară. Într-un grup, puteți întâlni până la patru specii ale acestei plante. Practic Piuliță creste pe inaltime teren stancos de 1-1,5 km deasupra nivelului mării.

Migdalele nu sunt plante exotice, dar cresc greu în condițiile climatice aspre. Marea Mediterană, Statele Unite ale Americii, China și Asia Centrală Front - locuri unde creste migdale. Aceste țări sunt considerate a fi habitatul de plantații de migdale mari. plantații mici se găsesc în Slovacia, Republica Cehă și Moravia de Sud.

Pe teritoriul România se poate întâlni o astfel de instalație în Crimeea și Caucaz. nuc fructe poate acționa ca un băuturi răcoritoare independent sau să devină o componentă suplimentară la alte feluri de mâncare. Multe cu bucurie produc și de a folosi ulei de migdale. Pentru a gusta nuc poate fi dulce sau amar.

Cultivarea în casă

Cum să crească migdale - metode de cultivare, sfaturi grădinari
Migdale va fi planta destul de sclifosit la sol, dar cresc in casa poate fi. Pentru a face acest lucru, trebuie să îndeplinească anumite condiții:

  1. Începe plantarea este necesar cu sosirea primelor zile de primăvară sau amâna până la sfârșitul toamnei. Pentru a obține o recoltă bună, ar trebui să fie pregătite și plantate șase soiuri diferite de plante în timpul înfloririi pentru a prezenta polenizare încrucișată.
  2. loc de aterizare ar trebui să fie închis de rafale puternice de vânt și de a deschide partea de sud. Pe teritoriul plantarea de migdale este necesară pentru a pune în stup pentru polenizarea plantelor de către albine.
  3. Atunci când planta ajunge la vârsta de un an, este necesar să se formeze o coroană. Pentru a face acest lucru, să reducă înălțimea de 80 cm, iar forma coroanei de până la 30 cm. Dacă ar fi fost adânc înrădăcinate lăstari ar trebui să fie lăsat cinci dintre cele mai robuste, iar restul îndepărtat. Forma o coroană este necesară în primii cinci ani, în timpul necesar pentru a taie ramurile uscate și subțire de copac;


Migdale pot fi înmulțite vegetative, și puteți trece dulce și amar soi de plante, în cele din urmă va primi un calificativ nou. În ceea ce privește prune, piersici și corcoduș, încrucișarea ar fi cel mai bun în cazul în care vaccinul a avut loc în vârsta de 2 ani.

Plante de os

Cum să crească migdale - metode de cultivare, sfaturi grădinari
Ca și migdale în creștere în casă pot fi găsite în auto-cultivare. Trebuie amintit faptul că planta cultivate nu se poate reproduce pe deplin toate caracteristicile biologice de acest gen. Locul de cultivare trebuie să fie bine drenat și protejate de vânturile de iarnă și de vară. Trebuie amintit despre udare regulată și abundente, mai ales în cazul în care vara a fost cald și uscat.

In etapa urmatoare vom avea nevoie doar pentru a monitoriza toate procesele în curs de desfășurare. În cazul în care rădăcinile sunt puternic germinate, ele trebuie prischipnut și să provoace creșterea rădăcinilor laterale. După ce semințele încolțesc la o înălțime de 15 cm, trebuie să ia o lopată și se taie rădăcinile de migdale, la o adâncime de 15 cm.

În prima etapă de migdale este foarte important să se mențină umiditatea-mail-ului și apă în mod constant planta. La un moment în care crusta va deveni mai puternice, iar diametrul trunchiului ajunge la 1 cm trebuie început de drum. Un migdalele sunt plantate la rata de două oase pe metru de teren. În cazul în care locul de destinație se va dovedi temporară, atunci această bucată de pământ, puteți sta jos, în același timp, cele șase nuci.

Există cerințe pentru inmugurire trebuie urmate. În ochi ham de iarnă nu poate fi eliminat, acesta este doar ușor afectată.

Odată cu sosirea primăverii și apariția frunzelor, cablajul poate fi înlăturat. În cazul mugurilor uscate, vaccinarea trebuie efectuată din nou;

La un moment în okulyant ajunge la 10 cm, este necesar să Spud sol afânat. După germinare de 10 cm struri efectuate în mod repetat.

După germinare, și inocularea de migdale trebuie să aibă grijă de toate aceste reguli.

Care sunt regulile de reținere de migdale la domiciliu

Cum să crească migdale - metode de cultivare, sfaturi grădinari
migdalele spațiu de stocare ar trebui să fie protejate de soare și lumină. Dacă ignorați această regulă, nuci va pierde aroma și să scadă durata de conservare. Polietilenă și recipiente deschise nu sunt adecvate pentru depozitarea de migdale. Numai borcan adecvat, cu un capac și container sigilabil. Un loc pentru a stoca nuci ar trebui să fie rece și ferit de soare.

Dacă a existat o migdale destul de ciudat, gust amar, această piuliță trebuie aruncat, sa deteriorat și mănâncă nu poate fi. migdale cojit are un termen de valabilitate mai mică decât o piuliță în coajă. Cel mai bun mod va înghețarea nuc, acesta va proteja fructele de mucegai și de a crește durata de depozitare. Congelator recipient din plastic adecvat. În cazul migdale achiziționate în pachet după deschiderea sa fie sigur pentru a muta fructe într-un container. Experții nu recomandă să se pisa migdale, deoarece această metodă va reduce doar termenul de valabilitate.

Toate tipurile de nuci sunt foarte bine absorb mirosurile din jurul lor produse, astfel încât migdale ar trebui să stea departe de alimente și mâncăruri gata preparate, cu o aromă bogată. De îndată ce matrița sau ciuperca pe șurub, trebuie aruncat, și, în orice caz, să nu folosească. Mold și toți în migdalele insecte nu sunt spălate cu apă, cel mai bun mod de a le aborda este utilizarea produsului. Pentru a evita mucegai, migdale ar trebui să fie păstrate numai uscate.

Migdalele sunt plante destul de capricioasă, care este deja fructele au devenit familiare și favorit pentru toată lumea. Crestere poate fi in casa, dar va trebui să se uite cu atenție după el, astfel încât planta a crescut și a dat roade. Dacă, totuși, cineva decide să planteze migdale la domiciliu, cel mai bine este să rămânem la aceste sfaturi pentru a vă ajuta să se bucure de nuci benefice de zi cu zi.

Nu există știri legate de