Cum să crească la chiparos acasă

Cum să crească la chiparos acasă

Cum să crească la chiparos acasă
Pentru chiparos în creștere în casa ta într-o oală și, în același timp, se simt bine, trebuie să fie cultivate din semințe. Acesta crește rapid și în 2 - 3 luni va arăta suficient de mare pentru a-l ține pe un pervaz ca o floare de interior.În primul rând trebuie să alegeți un tată pentru sămânța ta viitoare. Rețineți că există mai multe specii de chiparos în Crimeea. Cele mai frecvente - verticală și orizontală chiparos chiparos. (Acesta din urmă, desigur, este, de asemenea, în creștere de jos în sus, doar numele este). chiparos verticală - este lung și subțire, iar conturul orizontala mai mult ca un molid. chiparos orizontal mai puțin sensibile la climă și, prin urmare, se întâlnește chiar și în Simferopol. Vertical crește numai în apropierea coastei. Eu, cu toate acestea, știu în Simferopol singur chiparos verticale, dar pentru ei foarte atent îngrijit de amanta sa. Noi, uneori, schimb de experiență.

Dar, așa cum vom crește un copac în cameră, nu se pune problema climei. Deci, am ales tatăl, care vă place cel mai bine. Acum selectați conul. Pe copaci diferite conuri se coc la momente diferite. Pentru a alege un nodul, care a început deja să deschidă, dar interiorul este verde si miroase a ace de pin. Con rupe cu o șurubelniță sau dinți. În interior - trei duzini de semințe maro. Semanati semintele intr-un ghiveci cu orice teren. Mai convenabil, desigur, folosiți o cutie mică. Adăpate în mod regulat pentru a menține pământul a fost mereu umed.

După 2 - 3 săptămâni de la naștere apar varza. Acesta creste aproximativ un sfert din toate semințele semănate. Acum, o cutie set pentru un loc luminos. Udarea poate fi mai puțin. Lăsați pământul, uneori, se usuca pe partea de sus.

Notă micul chiparos frică de zgomot. Deci, nu le păstrați într-o fereastră deschisă cu vedere la pr. Lenina. Cam la o lună după germinare muguri pot fi transplantate la un loc permanent. Selectați cele care sunt mai mari. De data aceasta, înălțimea plantelor - undeva un pic mai multe meciuri, dar woody Tulpini și o duzină de frunze. Da! În ace chiparos mici nu sunt, și frunze înguste. Transplant ei transporta cu ușurință, putem spune că nu-l simt. Pentru transplantul folosi vase mici, cum ar fi un borcan de lapte condensat. Adăpate greu să se usuce pământul de mai sus. În timpul iernii, este mai bine să păstrați într-un loc răcoros și se udă foarte puțin. Un an mai târziu, copacii au o înălțime de aproximativ 20 cm. Acum, ei trebuie, de asemenea, să fie transplantate în recipiente mai mari, de trei litri. Am folosit în acest scop, cutii de conserve de pasta de tomate. Nu luați doar cutii de vopsea sau alte substanțe chimice. După încă 2 ani, ei vor fi mai mult de un metru înălțime, au fost transplantate în găleată. Ce să facă atunci când cresc și din găleți, nu am inventat încă. Acum locuiesc pe 3 chiparos în găleți.

Sfaturi pentru Cypress îngrijire

Trebuie să spun că, deși este recomandată (vezi. De mai jos), în vara pentru a păstra brazii pe o lumină difuză strălucitoare (dar nu sub razele directe), dar printre kiparisikov noastre cele mai puternice și cele mai mari au fost cele care au fost în primăvara, vara și toamna lumina în sticlă balcon pe partea de sud. Din păcate, odată cu apariția de brazi de iarnă a trebuit să fie eliminate în cameră (deși există și un pic de culoare închisă), ca fiind destul de rece în timpul iernii pe balcon.Cypresses (în special foarte mici), nu le place, în cazul în care nu sunt udate suficient. Fără udare corespunzătoare (de exemplu, terenul trebuie să fie întotdeauna umed, dar umed), ele sunt îndoite într-un mod natural. Cu toate acestea, în cazul în care se întâmplă acest lucru, destul de abundent pentru a uda varza, iar ei vor recupera (udare atunci când soarele nu strălucește chiparos). Cu toate acestea, este imposibil să se umple în copaci! Ei, de asemenea, nu le place, mai ales, nu se poate face acest lucru în cazul în care chiparoși stau la soare. Este din acest motiv, și a murit câteva bucăți de vară. Foarte mult ca chiparos, atunci când sunt pulverizate dintr-un jet de apă de mână, la temperatura camerei (și, de asemenea sol poate umeziți). Acest lucru se poate face de mai multe ori pe zi, dacă vedeți că solul este uscat, iar aerul este prea uscat, de asemenea. Nu-mi place chiparoși căldură de la bateriile de încălzire centrală - acestea trebuie să fie puse cât mai mult posibil de la ei. În casele vechi fond pur și simplu probleme cu acest lucru, atunci când de doamna RA afecteaza toate plante de apartament în timpul iernii (foarte mult prea prăjit bateria), mai ales nu tolera acest chiparos - au, te rog minte. Nu ca chiparoși și proiectul. Prin urmare, este mai bine să plaseze departe de fereastra, mai ales în timpul iernii.

Undeva, în literatura de specialitate sa întâlnit un fapt interesant - se pare, nu toate semințele de chiparos piramidal va crește din nou, el - un subțire, frumos. Pentru exotice de sud, în banda de mijloc trebuie să plătească: o parte semnificativă a chiparoși cresc cu coroana ramificat, se pare, că nu este suficient de lăstari să crească la fel ca și în țara fertil al soarelui Crimeea. Și acolo, în Crimeea, veți observa că multe dintre sucursale chiparos sau două, sau vârful este deviat puternic la o parte, ca și în cazul în care copacul nu a putut crește în mod direct spre soare. factori de producție noastre au confirmat această observație - judecând după copii, coroana slovacă majoritar va ramificata în curând decât piramidală. Deși, încă dificil de a judeca, foarte mult acestea sunt încă mici.

Anul trecut, unul dintre canalele de televiziune centrale a difuzat o poveste despre entuziast Moscova, originar din Crimeea, care este chiar sub fereastra ridicată grădină Crimeea, printre diferitele tipuri de arbori care au fost chiparoși. Cum, vă întreb, brazii au putut să supraviețuiască iernii? Faptul că fostul krymchanin plantat copaci pe uscat, care este bine încălzit care trece pe sub conductele cu apă caldă. O poveste tristă a fost - pentru că grădina a trebuit să taie în jos din cauza repararea sistemului de încălzire. Trebuie să spun că într-adevăr, legea a fost pe partea de reparatori, din cauza unor astfel de comunicări nu sunt permise pentru plante, mai voit copaci. Dar omenește entuziast moscovită a fost un păcat, pentru că cât de mult de lucru le-a pus în grădina lui mai mic, și mulțumit nu numai grădinar, ci și toți locuitorii din curte - în centrul Moscovei - o felie de Crimeea cald! Cu toate acestea, un nativ din țara din Crimeea nu a descurajat - în ciuda tuturor interdicțiilor el va să reînvie din nou zona de Crimeea.

Grow piramidal chiparos cu un zvelt, coroană îngustă, columnar și copac chiparos orizontal cu o coroană largă și ramuri dispuse orizontal. Înmulțite prin semințe și butași sunt plantate în pământ, format din 2 părți gazon, frunze 2 părți și 1 parte turba. Vara poate cuprinde pe verande și balcoane sub iarna pritenkoy lumina - un loc răcoros, la o temperatură de 10-12 grade sau pe un pervaz într-o cameră atunci când udare moderată convenționale.

Cum să crească la chiparos acasă
Macrocarpa chiparos (Cupressus macrocarpa) -, oferind natura elegantă compactă a creșterii de tipul celor pe care este adecvat numai pentru păstrarea în interior. Așa cum Araucaria este în prezent conifer. Sub denumirea soiului Cupressus macrocarpa Goldcrest oferite spre vânzare într-o varietate de forme: în poziție verticală arbust, copac cu o coroană piramidal, și ca o formă de Stam.

Udarea. Abundente din primăvară până în toamnă. iarnă ușoară. Cypress nu tolerează excesul de apă și nu tolerează uscarea terenului. Udarea iarna depinde de temperatura camerei, de exemplu, la un conținut de o ° C udare temperatură 8 este de aproximativ o dată la 10 zile, la o temperatură de 12-14 ° C, o dată la 5-7 zile.

Umiditate. Din primăvară până în toamnă este mai bine pentru a pulveriza chiparos cald dimineață apă și seara.

Transplantarea: După doi ani în primăvară. Solul pentru chiparos - 1 parte argilă și teren gazon, frunze de 2 părți, 1 parte turba, 1 parte nisip. Cypress place solul afânat când transplantare fi atent la guler rădăcină nu a fost încastrat în pământ, altfel planta poate muri. Este nevoie de drenaj bun.

Reproducerea. butași Woody în primăvara și vara. Semințele în primăvară.