Cum să crească de susan (plante foto, poveste video)

Cum să crească de susan (plante foto, poveste video)
Una dintre cele mai populare condimente considerate susan, sau cum este numit - susan. Se crede că aceasta planta este una dintre cele mai vechi precum și o descriere a plantei și proprietățile sale benefice au fost găsite în scrierile medievale medic persan și om de știință - Avicenna. Dedicam acest articol la subiect ca susan în creștere, pentru că mulți oameni nu știu cum se întâmplă, în ciuda popularității în creștere asezonărilor.Susan este folosit ca aditiv la produse de patiserie și salate pentru a le da un gust distinctiv, picant. Uleiul nu mai puțin popular și susan în bucătărie, se adaugă la masa de carne, legume și cereale, deoarece are un mare beneficiu pentru organism.

Descrierea plantelor

Cum să crească de susan (plante foto, poveste video)
Se crede că susan sălbatic. Cu toate acestea, nu este adevărat, deoarece cultivarea acestei plante, care utilizează o sămânță de susan, probabil, în zonele cu climă caldă.

Susan este o planta mare, care poate ajunge la 3 metri. flori de plante cresc direct din axils frunze și sunt albe, lila si roz. Cu toate acestea, ele au o caracteristică uimitoare - floare doar o zi.

Imediat după inflorescențe decade evident în formă de cutie pod (vezi. Fotografii), în care semințele de susan se maturizează.

Lungimea unui astfel de tip de plante de fructe poate ajunge la 3 la 5 cm. Într-o astfel de cutie poate fi de până la 100 de semințe.

În cazul în care planta crește

Cum să crească de susan (plante foto, poveste video)
Așa cum am menționat anterior, semințele de susan - o plantă care crește în condiții de cald. Acest lucru sugerează că se referă la căldură iubitoare culturi. Prin urmare, în sălbăticie să-l întâlnească în țara noastră nu va funcționa.

Implicat în cultivarea de susan în cele mai vechi timpuri în India, Pakistan, Arabia și Africa de Nord. Apoi, diluarea acestei culturi răspândit în țările din Sud-Est și Asia Centrală și Caucaz. Masiv să crească în România til a început în regiunea Krasnodar.

În zonele cu climă temperată, semințe de susan nu cresc bine. Și înălțimea maximă, care poate ajunge planta nu va depăși 70-80 cm. În general, având capacitatea și dorința, de susan pot fi cultivate în banda de mijloc. Cu toate acestea, tehnicieni agricoli cu experiență avertizează că procesul este destul de complicat și supărătoare.

semințe de cultură

Cum să crească de susan (plante foto, poveste video)


Pentru cultivarea acestor condimente folosite semințe de susan, care conține ulei și proteine. În plus, compoziția de semințe de susan sunt:

semințe de plante destul de mici și sunt negru și roșu, alb și galben (așa cum este ilustrat).

Cum să crească de susan

Cum să crească de susan (plante foto, poveste video)
Pentru cultivarea acestei culturi este solul argilos ideală. Posibilitatea de a planta semințe de susan într-un sol fertil normal, dar numai în cazul în care acesta are proprietăți bune de drenaj.

Plot înainte de plantare se recomandă după cum urmează să se pregătească. Merită să sape solul, eliminarea buruienilor, astfel încât, în prima lună în care nu a împiedicat creșterea de lăstari tineri. Apoi, este necesar să se facă îngrășământ. Per 1 mp. metru se recomandă:

  • 100 gr. superfosfat;
  • 30 oz. nitrat de amoniu;
  • 20-25 gr. clorură de potasiu.

Adâncimea de semănare a canelurilor formate în 2-3 cm. Aisles trebuie realizat de 45-70 cm. In aceste conditii plantele cresc bine, și este convenabil să aibă grijă de puieți. Semințe de susan este recomandat să conectați în pământ umed. Prin urmare, dacă este necesar, aveți nevoie pentru a face o udare suplimentară pe pământ.

Cum să crească de susan (plante foto, poveste video)
Odată cu apariția de lăstari tineri de susan ar trebui să efectueze decimare lor. Distanța optimă pentru germeni cultivarea lor ulterioară a fost eficace, ar trebui să fie între 6 și 8 cm. După aceea, cultivarea de susan va fi de udare, plivit și slăbirea solului și îndepărtarea buruienilor.

Așa cum apare o creștere a răsadului pe frunze tulpini care opushaetsya decât susan și oferă stabilitate sub vânturi uscate. De aceea, uneori, de susan cultivate ca plante rocker pentru a proteja împotriva culturilor rezistente la secetă mai puțin.

Când recoltarea se efectuează

Colecta costurile foarte atent, deoarece cutiile în care semințele de susan maturate, deschis la cea mai mică atingere. Acesta este însoțit de un clic tare.

Semintele de susan verse din fructe imediat. Prin urmare, este necesar să se pregătească în avans materialul care poate fi răspândit de planta. Astfel, nu numai că poate facilita colectarea, dar, de asemenea, pentru a colecta întreaga cultură. Păstrați semințe de susan trebuie să fie în camera unde umiditatea nu depășește 9%.

Lupta împotriva bolilor și dăunătorilor

În acest sens, cultivarea de susan este destul de simplu. Mirosul lasă multe insecte dăunătoare a venit „nu pe gustul tau.“ Cu toate acestea, există posibilitatea ca cultura ar putea suferi de invazia afidelor și whiteflies. În zonele mici se pot aplica preparatelor insecticide. Dar zone mari de aplicare a acestora nu sunt considerate a fi rațională și profitabilă din punct de vedere economic.

Dintre bolile care ar putea afecta plantele, este posibil să se aloce doar microorganismele care se multiplica în medii umede. Ei sunt capabili să distrugă lăstari tineri.

Proprietăți utile de cultură

Cum să crească de susan (plante foto, poveste video)
La aplicarea sosului menționat pe scurt mai sus. Și acum, unele dintre proprietățile benefice ale susan:

  • susan este un element esențial pentru corpul uman, care este capabil de a spori imunitatea și pentru a îmbunătăți în mod semnificativ metabolismul;
  • normalizeaza susan starea generală de sănătate a pacienților cu osteoporoză;
  • mănâncă regulat semințe de susan, poate reduce nivelul de colesterol din sânge;
  • datorită conținutului în semințele culturii de hormoni feminini - „lignani“, susan a demonstrat rezultate bune în tratamentul mastitei;
  • Susan este una dintre cele mai eficiente mijloace de origine naturală, care sunt utilizate pentru tratamentul tusei uscate si astm.

Apucați cultivarea acestei culturi antice, vă poate oferi o cultură utilă. În acest caz, este imposibil să rămână indiferentă față de procesul de creștere de a vedea cel puțin o dată, ca un susan în creștere.

Împărtășește cu prietenii: