Cum să crească curcani ecologice

Cum să crească curcani ecologice
Oamenii există un mit despre dificultățile de curcani în creștere, astfel încât agricultorii preferă păsări de curte, rațe, gâște pui de carne .... Orice fel de pasăre necesită o îngrijire bună, sensibilă la temperatura și calitatea furajelor. Nu este nici un secret faptul că este important să se respecte regula de bază - să crească orice fel de pasăre în afară de unul de altul. Turcia - oferta de păsări. gâște de pui de carne de cartier sau inacceptabile din cauza temperamentul păsări diferite. Poult va muri de foame, și a înfrânat ca hrană și apă inferioare semenilor lor. Turcia Adult se comportă diferit: nu numai că nu împarți mâncarea, dar nimeni nu lasa pe teritoriul său.La Compusul I cresc Turcia timp de mai mulți ani. Turcia carne - un valoros produse proteice de origine animală, care cuprinde aminoacizii și vitaminele din grupa B. dietetice din carne de curcan esențiale se datorează un conținut scăzut de grăsimi și colesterol (1 kg 215 g proteină și 70 g grăsime).

curcani în creștere necesită costuri mari de furaje. Doar pentru acest motiv, mulți dintre prietenii mei au optat pentru alte specii de păsări.

Ce afectează viabilitatea păsărilor?

Cum să crească curcani ecologice
Prima condiție importantă - să cumpere păsări de curte sănătoase de la producători de încredere.

Nu puteți achiziționa un crescător de păsări necunoscut. În multe ferme private de păsări de curte nu sunt respectate normele sanitar-epidemiologice (ouă infectate, concluzie slabă ...). În bazarurile sunt mulți vânzători fără scrupule, care au nevoie pentru a vinde bunuri de calitate slabă. Cumpărători, arunca bani departe, din moment ce pasăre nesănătoasă pentru orice îngrijire și tratament moare.

A doua condiție - renunta la droguri, intareste sistemul imunitar al alimentelor tinere sănătoase.

Toți medicii veterinari preferabil efectuat proceduri preventive grave împotriva diferitelor boli: primele trei zile da medicamente animale tinere anti-stres, cu cinci zile antibiotice saptamana varsta propaivat (tilazin (Til) 5 grame la 10 litri de apă, Baytril (1 ml per 2 litri de apă)), o lună utilizarea repetată a antibioticelor. Este considerat un important fortificație dublu: a doua și a șasea săptămână, Consiliul trei zile bea vitamina D3 (1 g la 1 litru de apă). Pentru prevenirea aspirgilleza pyatnadtsatisutochnym adăugate puii să se hrănească timp de trei zile nistatin (1g per 10 kg). Se termina metronidazol prevenirea propaivanie timp de trei zile (comprimate jumătate pe 1 litru de apă) și recepție săptămânală Chiktonika (1 ml per 1 litru de apă).

Utilizarea antibioticelor poate avea consecințe negative: aceste medicamente se acumuleaza in pasare, iar mai târziu intră în organism.

A treia condiție - nu complica măsurătorile de viata ta, moduri, dieta de numărare. De fapt, totul este mult mai ușor.

Respectați recomandările de mai sus este dificil. Toate aceste reguli are nevoie de timp, care de obicei nu este suficient.

Prima săptămână a celor mai bune păsări de apă apă (ceai cald) fiartă și hrana pentru animale zero hrana pentru curcani. Zero-hranei pentru animale trebuie să dea întreaga prima lună. Din a doua săptămână pot fi adăugate la dieta de brânză și ierburi tinere (urduroși, salată și varză). Tocat ierburi proaspete poate fi administrat singur sau cu cremă de brânză. În vreme bună, Turcia de orice vârstă plimbare utilă de dimineața până seara. În timpul plimbare de curcan este scăldată în nisip, cenușă, pământ, prinderea insectelor, el alege acele plante care are nevoie (păpădia, trifoi, patlagina, iarba-fiarelor, muravka). După prima lună, puteți continua să se hrănească pentru curcani de la vârsta de 5 săptămâni și mai mari. Anul trecut, am decis să economisi bani pe cheltuielile alimentare, incluse în dieta două luni de curcan sub formă de fulgi de grâu și prăjituri. Deprindă cu noul meniu ar trebui să fie treptat. Prima dată mănâncă tort de curcan cu fulgi de grâu fără prea multă plăcere, așa că în fiecare zi poți să-i dea nutreț ei preferat. La vârsta de trei luni de curcan iubește ca aditiv pentru a hrăni varză, sfeclă și blaturi morcov, mere, roșii, castraveți, dovlecei, pepeni. Legumele ar trebui să fie tăiate fin. Prin a patra lună de curcan devine foarte lacom, deoarece în acest moment ea devine greutate și grăsime.Hraneste pasărea poate fi doar hrană specială. Turcia este în creștere rapidă, dar este foarte scump. Dieta diversă pe care am sugera, este consumatoare de timp.

Sfatul meu este destul de simplu:

  • Cu pui de curcan-o zi păstra într-un sertar spațios sub lampa. În partea de jos a casetei, stabilește o fân fină. Gunoiul schimbare atunci când murdar.
  • În primele două luni de concediu în jurul ceasului activat lampa. Lampa trebuie să stea la o distanță sigură, pentru a evita supraîncălzirea păsărilor.
  • Evitați curenții de aer, contaminarea băutori și alimentatoare.
  • Asigurați-vă că pasărea nu raciti piciorul.
  • Din a doua săptămână, în vreme caldă, eliberați curcani pe iarbă și nisip. Pui de curcan au nevoie de spațiu pentru a merge, alerga, zbura. Feedul ca alimentatoare de depopulare: a fugit din alimente - adauga proaspete.
  • Cușca sau incintei în care pasărea trebuie să fie în condiții de siguranță. Turcia îi place să zboare pe un gard, care rulează în jurul valorii de pe acoperișul casei sale, stau pe ușă. Pe lângă proiecțiile plăcilor gard sau ușile trebuie să fie bătut în cuie reechku cu laba de păsări nu sunt prinse între plăcile. O dată într-o capcană, o pasăre moare.
  • Nu lăsați pasărea pentru o lungă perioadă de timp neglijat. Turcia poate fi agățată, gheară prins de grila, care este zona de curte împrejmuită.
  • Turcia Adult se transformă cu ușurință un castron de mâncare. Pune-un castron sau găleată de furaje în roata mașinii. Un astfel de mod simplu de a păstra mâncarea curată.

Trei tipuri de reproducție de curcan

Cum să crească curcani ecologice
În funcție de scopul de reproducere, există trei sisteme de creștere și pentru curcani.

Cel mai vechi și de încredere este extinsă sistem, în cazul în care factorii de influență predominante sunt de origine naturală. Acest sistem se găsește în grădini acasă mici și ferme. Metoda de creștere extensivă satisface cea mai mare parte a cererii lor ferma proprie pentru carne. O astfel de metodă este adecvată pentru curci de tip mediu, care este mai puțin sensibilă la condițiile de conținut. animalele tinere cumpărate în primăvară, iar primul fiind ținut într-o cameră caldă închisă. În timpul verii, pasărea este în aer liber crescute. Ea stabilește suficient de blocuri mici, cu un baldachin adăpost. Cu această metodă există crescut conținutul de rezistență la păsări de curte boli infecțioase, boli ale aparatului digestiv și respirator. Problemele pot fi doar din cauza prejudiciului și un regim alimentar dezechilibrat.

mod semi-intensiv a conținutului (utilizarea factorilor naturali și artificiali) sunt utilizate în ferme mari. Grown interior de păsări de curte (în celule), cu acces la site-ul specific. Această metodă face posibilă obținerea de produse pe tot parcursul anului, dar menținerea microclimatului necesar este costisitoare. Sistem semi-diluare este potrivit pentru încrucișări medii și mari în creștere, dar izolarea și lipsa de spațiu pentru a contribui la răspândirea diferitelor infecții.

Metoda intensiv de cultivare se caracterizează prin izolarea totală a păsărilor de la expunerea la factorii de mediu. Metoda utilizată în marile ferme moderne de păsări de curte. Pasărea este cultivat într-o celulă. Vygulivaniya care nu sunt prevăzute. Sistemul intensiv promovează boli virale, boli ale extremităților, în ciuda unui regim alimentar echilibrat și control automat al microclimatului. Această tehnologie funcționează cu un nivel ridicat al producției de igienă.

Dintre cele trei moduri pentru mine de tehnologie extinse. Acesta vă permite să obțineți carne de o calitate impecabilă.

Stimate cititor! Voi fi bucuros să răspundă la toate întrebările despre curcani în creștere. Până când ne vom întâlni din nou!

Articole asemănătoare.