Cum să crească cristale la domiciliu lbm02 geologie, minerale, cresterea cristalelor

Cristale. Desigur, fiecare dintre voi este la cuvântul poliedre mari, clare, colorate sau incolore, cu fețe perfecte lucioase. Din păcate, natura acestor cristale nu apar foarte des. boabe de mult diferite de boabe neregulate de nisip, moloz ne-a găsit de multe ori. Dar toate au aceleași proprietăți ca și perfecte mari, cristale, frumoase. Aceste proprietăți, ele sunt legate de structura lor internă: cristalele din corpurile amorfe distinge existența rețelei cristaline în structura lor internă. Imaginați-vă că am refuzat să milioane de ori și au fost în interiorul sticlă sau plastic. În jurul nostru la haos, în care o varietate de molecule ar îngrămădite în mod aleatoriu unul peste altul. Acum, uita-te in interiorul cristalului. Și acolo vom deschide o imagine complet diferită: infinit în toate direcțiile vor ajunge la un rânduri strict ordonate de atomi, molecule sau ioni, în ascultare față de legile de simetrie care guvernează lumea cristalelor.Și, desigur, v-ar dori să se simtă în rolul Naturii, care este, să crească cristale la domiciliu. Mulți oameni se întreabă cum poți „face cristale“ la domiciliu, deoarece acestea cresc cel mai mult.

Pentru început, vă recomand să se familiarizeze cu tehnologia de creștere a cristalului de soluții la domiciliu.

Chiar înainte de a începe să crească cristale acasă trebuie să-și amintească despre regulile elementare de siguranță:

Cum să crească cristale la domiciliu lbm02 geologie, minerale, cresterea cristalelor

1. Nu se poate experimenta cu utilizarea de feluri de mâncare alimentare, ca utilizarea sa în viitor, poate duce la otrăvire.

3. Experimentele conduită cu reactivi necunoscute nu pot fi - rezultatul poate fi imprevizibil și foarte dezamăgitoare.

4. Toți reactivii trebuie să fie depozitate într-un loc sigur, uscat, ferit de animale și copii mici. De asemenea, reactivii trebuie să fie stocate într-un pachet sigilat, care ar trebui să fie o inscripție care spune despre conținutul. În fotografie puteți vedea cum de a stoca reactivii la mine.

5. Dacă aveți posibilitatea, asigurați-vă că pentru a folosi mănuși, îmbrăcăminte de protecție și ochelari de protecție.

6. Toate experimentele cu eliberarea oricăror compuși periculoși trebuie efectuate în condiții de laborator într-o hotă.

7. În contact cu pielea trebuie clatite imediat ori de câte ori soluția a fost apa pura, daca a fost de acid trebuie tratata cu zona de piele cu o soluție slab alcalină (bicarbonat de sodiu poate fi utilizat), și invers, dacă era lye - slab acid (acid citric adecvat). În cazul contactului cu ochii și membranele mucoase, consultați imediat un medic!

8. După prepararea soluției sau experimentele sunt necesare aduce locul lor de muncă, pentru a îndepărta reactivii în loc, să se spele pe mâini.

Acum vom trece la creșterea de cristal!

Această metodă este adecvată pentru cultivarea practic orice substanțe solubile!

Cum să crească cristale la domiciliu lbm02 geologie, minerale, cresterea cristalelor
sticla PET cu soluție de sulfat de cupru

Pentru cultivarea la domiciliu, mai degrabă cristale mari din soluții apoase vor avea nevoie de:

1. Un recipient de sticlă (de preferință două - atunci vei înțelege de ce) de orice dimensiune, de preferință transparent și incolor, astfel încât să putem observa creșterea cristalelor. Dacă luați o bancă mai mare, atunci va fi posibil să crească cristale mari. Cu toate acestea, trebuie amintit că mai mare banca, cu atât mai necesară pentru prepararea soluției și este mai mare nevoie de reactiv (sare).

Puteți utiliza, de asemenea, recipiente de plastic. dar este în valoare de având în vedere că plasticul poate reacționa cu anumite substanțe, cristalele pe care le cresc. Pentru sulfatul de cupru, sare, roșu și galben de sânge, alaun și plastic zahăr adecvat.

Cum să crească cristale la domiciliu lbm02 geologie, minerale, cresterea cristalelor
sulfat de cupru Ambalare

3. Acum trebuie să dizolve reactivul (din care doriți să crească un cristal) în apă fierbinte. Adăugați substanță în apă fierbinte, în porțiuni mici și se amestecă (o lingură, o baghetă de sticlă.). Se dizolvă nevoia de atâta timp cât substanța nu mai rastvoryats I - avem o soluție concentrată. A se vedea tabelul de solubilitate. unde am luat legătura, cel mai frecvent utilizat în creșterea cristalului.

Dacă pregătiți o soluție „la ochi“, amintiți-vă: în primul rând, aproape toate sarea se dizolvă rapid, după atingerea o anumită concentrație, începe să se dizolve mult mai lent și apoi se opri complet se dizolvă.

Cum să crească cristale la domiciliu lbm02 geologie, minerale, cresterea cristalelor
Filtrarea soluție de sulfat de cupru, printr-o pâlnie de sticlă cu vată

4. Prepararea soluției concentrate acum este nevoie să se răcească. După 20-30 minute, se filtrează soluția după preparare. În acest scop, poate fi utilizat într-o pâlnie de sticlă cu o vată de hârtie sau bumbac sau hârtie de filtru. După aceea ne rezervăm soluție timp de câteva ore la temperatura camerei, noapte bună. Apoi, aveți nevoie pentru a filtra din nou soluția.

De ce aveți nevoie pentru a permite soluției să stea? În primul rând, în timp ce soluția se răcește, un număr mare de cristale mici. care pot fi utilizate ca primeri. În al doilea rând, dacă este pus imediat în soluția de semințe, se poate dizolva sau începe să crească un număr mare de cristale mici, care embrionii sub formă de suspensie fină prezentă în soluția proaspăt preparată (aceasta este cele mai mici particule nedorastvorivshegosya substanțe și trebuie să li se acorde timp să se stabilească în partea de jos). Aceste cristale mici, de asemenea, va începe să crească și să „preia puterea“ în sămânța noastră. În plus, filtrarea poate elimina solidele sub formă de praf și murdărie care pot interfera cu creșterea cristalului.Cum să crească cristale la domiciliu lbm02 geologie, minerale, cresterea cristalelor
sulfat de cupru cristal pentru sârmă de cupru (celulă 5x5 mm) - Primer

5. Acum, în soluția noastră poate reduce sămânța - (! Și asigurați-vă că pentru a crește) un cristal mic, care va crește. În acest caz, există mai multe opțiuni: cristal de însămânțare poate fi coborâtă la fund sau atârnă pe un fir sau sârmă. Cristalele de însămânțare pot servi. format în timpul răcirii soluției sau granulele de materie primă. în cazul în care acestea sunt suficient de mari.

În cazul în care cristalul se va afla în partea de jos a matriței, atunci nu va crește în toate direcțiile, de la partea de jos a creșterii sale va fi limitată. Dacă vom atârna un cristal, creșterea ei, nimic nu va sta in cale. Cel mai bun dintre toate, cred, de a utiliza pentru agățat un fir subțire de cupru, deoarece este ușor îndoit, acesta poate fi ușor de a stabili cristal, în plus, este destul de robust.

6. Aici cristalul a rămas în soluție au o zi sau două pe fundul și părțile laterale ale navei noastre, pe un fir, pentru care cristalul suspendat, un număr mare de cristale mici, deoarece acestea sunt numite „paraziți cristale“. Ce să fac?

Aici am ajuns în al doilea recipient la îndemână. Ne scoate noastre de cristal însămânțat. Acum vom face filtrul pâlniei ca la punctul 4, și se toarnă prin soluția în al doilea container. În cazul extrem, se poate pur și simplu se toarnă foarte atent o soluție dintr-un borcan de secundă. Omite cristalele soluție filtrată și va continua să monitorizeze creșterea lor. Când vom repeta această operație de câteva zile, de îndată ce nevoia de ea.

Cum să crească cristale la domiciliu lbm02 geologie, minerale, cresterea cristalelor

7. Dar ce să facă cu cristale mici, care au început să crească pe pereți și fundul vasului, la stânga după filtrarea? Cele mai frumoase și îngrijite cristalele pot fi utilizate ca semințe pentru a crește cristale. Restul ar trebui să fie dizolvat și pentru a obține o nouă soluție de creștere a cristalului. Acesta poate fi completat cu cristal în creștere ca evaporarea lichidului din recipient, în care numărarea.

Cristalele crescute pot fi puse pe un raft în cazul în care acestea vor fi plăcut ochiului, dar puteți folosi sub formă de cadouri sau suveniruri. Cristale cultivate pe cont propriu poate fi o mare, și cel mai important - un cadou foarte original!

# 117, tntn. Din păcate, nici un fel. Chiar și sub un strat de lac de cristale de sulfat de fier, mai degrabă se erodeze rapid. Am fost capabil să prelungească durata de viață a cristalului la câteva săptămâni, ambalare-l într-o cutie de plastic sigilată.
Încercați să găsiți sare Mohr. cristalele, cum ar fi sulfat de fier de culoare de cristal, dar este mult mai stabil.

Buna ziua, de ce este foarte lent în creștere un cristal de sare, ka au de multe ori pentru a schimba soluția? cristal de zahăr și sodă aproape poluchaetsya..Podskazhite fi ca? Care sunt proprietățile cristalului cultivate poate fi explorat? Vă mulțumim!

# 120, tntn. Îmi cer scuze că nu am putut răspunde pentru o lungă perioadă de timp.
Sodei doar ca de cristal nu cresc, sunt necesare condiții speciale. Crystal zahăr este dificil să crească: într-un pahar cu apă se dizolvă mai mult de două cești de zahăr. Soluția se transformă cristale foarte groase cresc foarte lent.
Pentru cristal de sare crește mai repede, încercați să pună o soluție în loc care se va evapora rapid. De exemplu, o baterie.
Din păcate, în casă nu sunt multe proprietăți de cristale, care pot fi explorate mâinile aproape goale. Dar puteți experimenta cu condițiile de creștere a cristalului, este destul de interesant.

Alo Vreau să adăugați la cristalele de alaun de iod și kaltsyy.Povleyait este creșterea sau altceva?

# 122 Ilya, am subliniat în mod repetat de mai sus că, fără o cunoaștere de chimie este mai bine să nu se amestece diferite substanțe necugetat. Acest lucru poate duce la diferite consecințe, dintre care cel mai puțin este o soluție greșită, cel mai rău lucru este - prejudiciul cauzat sănătății.

Și are sens pentru a salva Krystal la sfârșitul procesului să-l umple, de exemplu, cu epoxidice sau nu funcționează?

Și dacă vă acoperi cristal finit lac clar, acesta poate fi folosit ca o suspensie. Și cum îl va afecta.

# 124 Galen, îmi pare rău că pentru o lungă perioadă de timp nu a putut răspunde. Teoretic, puteți încerca. Dar eu nu pot garanta pentru rezultatul: a trebuit să completeze doar acele cristale care nu se dizolvă în apă. Încercați cu săruri diferite, atunci puteți scrie-mi un e-mail, ceea ce se întâmplă.
# 125 Alena. De mai multe ori am spus că cristalele cultivate nu este cel mai bun material pentru decoratiuni. Chiar și cristalele lăcuite nu sunt complet izolate de lumea exterioară. Și chiar și printr-o mică zgârietură în cristalele acoperite cu lac poate începe să se dizolve, ceea ce poate duce la iritarea pielii. Cel puțin. În cazul în care acest lucru este un fel de sare corozive, și se poate obține o arsură chimică. Acordate, cristalele cultivate sunt frumoase, dar este mai bine decorează rafturile de cărți, în cazul în care aceste cristale sunt complet inofensive.

Cresc în prezent cristale.

Hi rog spune la 200g apă adăugată ca săruri și orice apă și alimente de culoare fierbinte sau cald poate fi direct sau după cristale

Bine ai venit Boris! Am o întrebare pentru tine: Este posibil să se facă câteva mai mici o soluție (deversare)?

Bine ai venit! Mi sa spus că trebuie să luați destelirovanuyu apă sau poate lua pur și simplu fierte?

Oh, îmi pare rău, oaspeții dragi! Nu am putut răspunde la o astfel de perioadă lungă de timp. Sper că, în viitor, aceste eșecuri nu se va întâmpla.
Marina # 128, uita-te la pagina cu un tabel de substanțe solubile, este posibil pentru a afla cât de mult de sare este necesară pentru prepararea unui reactiv. Se dizolvă, după cum este scris în instrucțiunile, în apă fierbinte. colorant alimentar este mai bine pentru a adăuga la o dată.
# 129 Alexei, desigur, puteți!
# 130 apă distilată pot fi cumpărate de la farmacie, sa creasca cristale foarte pure. Dacă nu setați un obiectiv, puteți utiliza o apă fiartă obișnuită.

Mi-a plăcut într-adevăr povestea detaliată a creșterii de cristal, dar de ce nu sunt specificate locuri și magazine unde poti cumpara toate soluțiile și bluestone.

# 132 Vic, totul nu se poate termina un articol despre reactivii, precum și avantajele fiecărui loc în care se pot obține. Dar în curând va ieși deja!
sulfat de cupru pot fi achiziționate de la magazinele de specialitate, dar este mai bine, dacă este posibil, în magazinele de reactivi - este substanta mai curat.

Spune-mi, în cazul în care un cuplu de zile pe pereți nu cresc cristale după procedurile de soluție filtatsii și semințe plate, soluția nesaturată, din nou? Cum, atunci satura si nu se dizolva sămânța?

# 134 Allen, în cazul în care semințele nu se dizolvă și continuă să crească, este în regulă. Cred că ar trebui să încredere în natură și încă așteptați un pic: soluția va continua să se evapore și cristalizarea merge activă.

Puțin neînțelese despre numărarea de reactiv adăugat în apă.

# 136 yadana, iar ceea ce rămâne nu este clar? Este necesar să se adauge un reactiv, atâta timp cât acesta nu încetează să fie dizolvat, de exemplu, pentru a da o soluție saturată.

# 137 Boris, și cât de mult este vorba despre timp este nevoie? (Dizolvare)

# 138 yadana, în saturație apă caldă are loc destul de repede. Principalul lucru - să agite în mod activ soluția aceasta podsypaya treptat substanță.

și tu du-te pentru minerale? :)

Este posibil să le facă „colorată“?

# 140 John, desigur, numai ieri a revenit din expediția :)

# 141 Alex, da. Alum poate lua compoziții diferite și să crească, de exemplu, cristale cu dungi. Puteți încerca să adăugați colorant alimentar la unele substanțe incolore, cum ar fi alaunul de potasiu, sare de masă.

Am problema.Ya a încercat să crească un cristal de sare, am făcut totul în instrucțiunile, dar sarea de pe a doua zi rastvoryaetsya.Chto fac eu?

Boris zdravstvuyte.Toist dizolvat mai întâi o a doua soluție pentru cât de mult ai nevoie pentru a face acest lucru pentru a nu dizolva ?? (am scris o întrebare foarte ciudat)

Din păcate, nu am nimic să nu funcționeze

O sare poate fi folosit