Cum să crească ciuperci stridii la domiciliu

Cum să crească ciuperci stridii la domiciliu

Dacă cresc ciuperci la domiciliu, puteți recolta pe tot parcursul anului, care poate fi folosit ca un venit suplimentar. Dar veshanki menționate delicatese ca scumpe. Aceste ciuperci pot creste, de asemenea, la domiciliu. Dar cum să crească ciuperci stridii acasă?Modalități de a crește veshanok

Cultivarea Veshanok poate fi realizată în două moduri:

Prima metodă implică utilizarea condițiilor naturale, mai avantajoase. Pentru metoda intensiva, este necesar să se creeze un mediu artificial. Aceste metode au unele dezavantaje. În cazul în care veshanki cresc în condiții naturale, se poate obține o recoltă în fiecare an, deoarece depinde de mediul natural.

Dacă utilizați a doua metodă, este necesar să se investească mai multe fonduri, să adere la o varietate de reguli de organizare. Mulți oameni sunt angajate în veshanok cultivarea în condiții subterane. Pentru a face acest lucru, pot fi folosite ambele metode. Aceasta depinde de preferința personală și o serie de caracteristici.

Reguli veshanok în creștere la domiciliu

Cum să crească ciuperci stridii la domiciliu

Aceste ciuperci pot fi cultivate la domiciliu. Ea nu are nevoie de mult efort, să adere la reguli destul de simple. Pentru creștere veshanok necesare pentru efectuarea unor proceduri.

  1. Pregătirea substratului. Pentru această utilizare paie, coji de floarea soarelui, tarate de hrisca, parte de porumb, de exemplu, frunze sau coceni de. Puteți combina aceste materiale cu rumeguș din lemn. Principalul lucru este faptul că substratul nu a fost corupt. Toate componentele sunt la sol și sunt interconectate.
  2. Cumpărarea miceliu. Acest material este vândut sub formă ambalată. Există capacitate de 1,4 kg de ambalaje. Rețineți că este necesară 300 g de miceliu la 10 kg de substrat umezit.
  3. Dacă aveți de gând să planteze niște saci, este necesar să se cântărească inițial substrat. determinat după aceea cantitatea dorită de miceliu.
  4. Tratamentul termic al substratului. Este necesar să se pregătească mâncăruri în vrac, care vor fi fierte substratul mărunțită. El este umplut cu apă.

Este necesar să se ia la fel de mult ca lichidul acoperit suprafata. Peste substrat 2 ceas este gătit. Amestecul este răcit și excesul de umiditate este eliminat. Pregătirea ambalajelor. Cel mai bine este de a obtine un pachet imens în care a urcat la 10 kg de substrat umed. Dar aceasta nu este o cerință, ca pachetele mai mici și pot fi utilizate. Ei trebuie să dețină o soluție de înălbitor ușoară, acestea trebuie clătite după această procedură.

umplerea containerului. Pungi sunt straturi umplute: 5 cm substrat turnat peste 0,5 cm - miceliu. După ce pachetul este complet, acesta este tăiat și fixat la fiecare 10 cm.Incubare. Pungile umplute sunt lăsate într-o cameră curată, temperatura trebuie menținută timp de 10 zile într-un interval de 18-22 de grade. Se recomandă să se suspende recipientul sau puneți-l pe rafturi. Principalul lucru pe care camera nu era insecte, dar a fost o oportunitate de a aerisi. Când temperatura substratului se ridica mai sus de 30 de grade, este necesar să se efectueze aerisirea. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza ventilatorul. După 4 zile, va apărea în caseta de miceliu de ciuperci.

Ea amintește placa. 10 pachet de zi va dobândi mitseliem.Plodonoshenie. Când sa produs ancrasarea sac miceliene, temperaturile trebuie redusă la 10-15 grade. În plus, este necesar să se acopere pungile de cel puțin 8 ore pe zi. Umiditatea trebuie să fie, acest perete și podea udate de mare. Principalul lucru este faptul că apa nu se scurge în blocuri. După ceva timp va fi de stridii. După 2 săptămâni, acestea sunt tăiate.

fructificare repetată. După recoltare, camera trebuie să fie ventilat și să se aștepte un al doilea val al veshanok răsărire. Acest lucru se va întâmpla după 2 săptămâni. Se recomandă să se asigure că temperatura aerului a fost de 15 de grade. Dacă cresc ciuperci la domiciliu, puteți recolta de până la 4 ori din același material. După aceea trebuie să modificați blocurile ca numărul de veshanok redus semnificativ.

Cultivarea ciupercilor stridie pe buturugi

Această metodă durează mai mult, dar punerea sa în aplicare va trebui să-și petreacă un minim de mijloace. Recoltarea se poate obține numai în sezonul de apariție a ciupercilor, deoarece depinde de condițiile meteorologice. Chiar și în timpul iernii, este necesar să se pregătească de cânepă. Ei trebuie să aibă o scoarță de copac sănătos, care nu acoperă mucegai. Trunchiurile ar trebui să fie lăsat într-un loc uscat pentru depozitare.

Înainte de a materialului săditor să fie introdus, a efectuat cioturile de înmuiere timp de 3 zile. În acest fel crește nivelul de umiditate, ceea ce este important pentru spawn viitor. În luna mai, ar trebui să facă cânepă cu miceliu pe stradă. În acest moment a redus riscul de a semăna morozov.Mitsely metode diferite.

Trunchiurile fagure de miere. adâncimea orificiilor trebuie să fie de până la 6 cm, iar diametrul - 10 mm. În aceste găuri pentru a dormi miceliu, și apoi închideți-le cu bandă sau mușchi. Veshanki să crească în acest fel, trebuie să achiziționați fasole miceliu. Dacă utilizați stick-uri, atunci ele sunt blocate într-o gaură și sunt ambalate în lut. Cu jurnalele decupată disc care are o grosime de 3 cm.

La finalul bontului stabilesc miceliu și apoi acoperite cu acest disc. Așa că angajează bine, ciocanul în cuie. Unii oameni fac o piramidă de cioturi. strat miceliu suprapuse pe fiecare capăt al 2 cm. Atunci când cultura a fost realizat. cioturi de a migra la subsol, în care temperatura trebuie să fie de 15 de grade. Dacă se folosesc primele 2 metode, apoi cânepa plasat într-o poziție orizontală.

După aceea, ei au nevoie pentru a închide filmul sau saci. În cazul în care se folosește cea de a doua metodă, atunci piramida a pus în poziție verticală. Golul care a fost format, iar partea de sus este umplut cu rumeguș umed. Întreaga structură este înfășurat folie pentru a retine umezeala.

Transplant de la gradina

Cum să crească ciuperci stridii la domiciliu

Ar trebui să alegeți un loc potrivit pentru trunchiurile în grădină. Pentru a face acest lucru este de a alege site-ul, situat în umbră. Din acest motiv, ele sunt adesea plasate în apropierea copaci cu frunze dens, care le va aproape de soarele arzător.

Odată cu apropierea iernii ar trebui să protejeze jurnalele de frig. Pentru a face acest lucru, ele sunt frunze închise, paie. Câțiva ani pe cioturile vor fi apărea în mod sistematic veshanki. Cele mai multe dintre ele vor fi la 2 și 3 ani. Folosind oricare dintre metodele. veshanki poate crește cu ușurință la domiciliu. Principalul lucru este să rămânem la reguli simple.

  • Cum să crească ciuperci stridii la domiciliu
  • Cum să crească ciuperci stridii la domiciliu