Cum să complot - studopediya

Diagramele sunt construite în primul rând pentru a vizualiza rezultatele experimentului, astfel încât acestea trebuie să fie foarte clar.

Datele experimentale trebuie notat în puncte îngroșate, bine separate sau cruci (Fig. A.2). Apoi, prin aceasta așteptare ²nailuchshuyu² curba netedă, astfel încât punctele experimentale cât mai aproape posibil la aceasta. Conectați puncte linia întreruptă este imposibilă, deoarece linia întreruptă ar indica faptul că relația dintre valorile lui x și y este de natură bruscă, care este puțin probabil.Cum să complot - studopediya

Dacă graficul are o curba teoretică, curba ²plavnuyu² prin punctele experimentale este mai bine să nu cheltuiască. Aceasta poate interfera cu comparația cu experimentul și teoria.

Pentru a distinge între datele experimentale referitoare la diferite condiții sau substanțe, puteți utiliza diferite pictograme: cercuri intunecate sau luminoase, cruci, etc. Dar, în cazul în care programul începe să se uite aglomerat, este cel mai bine pentru fiecare grup de date pentru a construi un program separat ...Erorile pot fi specificate în valorile experimentale ale graficelor după cum urmează:


Având în vedere că aplicarea acestor pictograme - lucrarea și duce la complicații ale programului de suplimentare, acestea sunt reprezentate grafic, atunci când este într-adevăr nevoie de informații de eroare. De exemplu, în Fig. A3 arată dependența care poate fi recunoscut în linie dreaptă, doar pentru a calcula și erorile denotând DN.

Coeficienții Tabelul Student

1. Ce înseamnă valoarea medie a valorii măsurate și care se poate spune despre sensul său adevărat?

2. Explicați ce intervalul de încredere și a nivelului de încredere. Care sunt ele determinate?

3. Care este eroarea relativă? Care este sensul fizic de ea?

4. Aplicați formula (A.7) și (A.8) la cazuri specifice, profesorul propus.

5. Cum se rotunji și arde rezultatul?

3. Metsik M. S. Metode de procesarea rezultatelor măsurătorilor experimentale. - Irkutsk: Universitatea de Stat din Irkutsk, 1972. - 115 p.

4. J. Squires. Practic Fizică / ed. din limba engleză. ed. E. M. Leykina. - Mir, 1971. - 245 p.