Cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru crin într-un transplant de oală la domiciliu

Multe soiuri de crini pot fi cultivate la domiciliu. Acestea includ Korolevskaya Liliya, de aur, pitic, iar grupurile asiatice longiflorum și frumoase, precum și gippeastrum și Amaryllis.luminoase flori delicate va ajuta la crearea unei atmosfere în casa sărbătorii în curs de desfășurare.

Cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru crin într-un transplant de oală la domiciliu

Plantare și îngrijire de crini de uz casnic într-o oală

Un bec este suficient pentru a obține o oală cu un diametru de 16-18 cm. Într-un container mare poate fi plantat câteva crini o dată. Dacă pui ceapa într-o ghivece largi, începe să înflorească în loc să exploreze în mod activ spațiu, eliberând o mulțime de becuri fiice. În plus, potul ar trebui să fie ridicat.

Înainte de plantare becuri cu cel puțin 16-19 de zile trebuie să se afle într-un frigider la 3-6 °.

Ei au fost apoi tratate cu permanganat de potasiu de aproximativ 1,5-2 ore, menținând o soluție roz mediu. Și ultima etapă a becurilor intr-o solutie de stimulenți de creștere, cum ar fi zircon, acidul succinic, Appin suplimentat cu oligoelemente.

În același timp se prepară o masă bună. Ar trebui să fie fertil și în vrac, puteți cumpăra un gata de crini sau pământ de grădină amestecat cu compost, nisip și humus.

Pentru fiecare litru de sol se adaugă 40-60 g de îngrășământ.

Acestea includ obligatoriu magneziu, fier, azot, fosfor și potasiu. Dacă se dorește, solul decontaminat, soluții fungicide bune și vărsând apă clocotită.

In partea de jos a containerului este prevăzută drenarea pietricele, turnat stratul de sol de aproximativ 8-10 cm, bulbi aranjate pe acestea și rambleiată cu strat pământ de aproximativ 17-19 cm. Top dorit să lase rebord de 6-8 cm, pentru a fi în măsură să umple solul în măsura în care modul în care vor exista rădăcini suplimentare.

Înainte de formarea de oală cu muguri acasă-crin ar trebui să fie pus într-o cameră rece umbrită. Vasul este apoi rearanjat la lumină, oferind un flux constant de aer curat rece.

Cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru crin într-un transplant de oală la domiciliu

camera de îngrijire crin în timpul creșterii active și înflorire

Cum să aibă grijă de trandafiri într-o oală acasă? În mod corespunzător plantate într-o oală Lily începe să se dezvolte intens. În acest moment, este necesar să se asigure o buna nutritie si accesul la umiditate.

Fertilizarea sunt efectuate în mod regulat, la intervale de 7-9 zile de complexe oligoelemente. Ele pot fi alternate cu îngrășăminte organice.

Înainte de înflorire, plantele tinere sunt pulverizate de două ori pe lună, cu apă rece, răspândirea în promotorii ei de creștere. Această procedură face mai ușor de marcaj boboci de flori și înflorirea ulterioară.

Este important să se desface în mod regulat solul în container pentru accesul aerului la rădăcini a fost continuă. Se poate desprinde grosimea stratului superior de aproximativ 4-6 cm, nu este mai adâncă, astfel încât să nu deteriora sistemul de rădăcină.

În cazul în care tulpina va crește cu 9-12 cm în înălțime, Lily acasă poate suporta pe exterior sau balcon. Dar mai întâi trebuie să fie temperat de predare treptat. Recomandat pentru a începe cu 25-35 minute. creșterea timpului de ședere de o jumătate de oră în fiecare zi. Dacă temperatura de noapte scade sub 12 °, lăsați o floare pe stradă nu este în valoare de ea, pentru a nu prelungi perioada de mugurii de marcaje.

Dezvoltarea de frunze și flori va merge mai repede dacă pulverizați în mod regulat la sol, cu o apă moale din aspersor. Acest lucru se poate face în fiecare zi, curățarea instalației în umbră. În caz contrar, s-ar putea obține arderea frunzelor sub influența razelor agresive ale soarelui. Apa nu ar trebui să cadă pe flori și boboci deschise, deoarece reduce foarte mult durata de viata a acestora.În prezența unui număr mare de culori, trebuie să instalați un suport pentru a sprijini tulpini.

Cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru crin într-un transplant de oală la domiciliu

Practic, toate tipurile de crini pentru creștere la domiciliu necesită o cantitate mare de umiditate este suficientă.

Atunci când solul se usuca de creștere comă încetinește, plantele încep să se usuce. Prin urmare, trebuie să fie udat din belșug, și de multe ori - la intervale de cel mult 3-4 zile.

Utilizați numai apă moale - fiartă și răcită sau apăra. De asemenea, este posibil să se utilizeze apa de ploaie sau zăpadă topită. Udarea forme greu de apă un strat albicios pe suprafața pământului în oală, care nu este permeabil la vapori. În plus, sarea depusă pe rădăcinile plantelor.

Îngrijire după înflorire

În natură, atunci când cultivate în afara suprafeței de crini transforma treptat galben și usca, iar becurile merg de stat latente. pateu de plante face același lucru. Pentru a înflori în anul următor, au nevoie să se relaxeze. Sarcina noastră este de a oferi odihnă completă pentru câteva luni.

La acasă primul crin flori ofilesc și se desprinde, apoi începe să se transforme tulpini galbene. Trim-le nu este necesar! În această etapă reduce alimentarea cu umiditate a plantei, creșterea intervalului dintre udari la 6-8 zile, iar pulverizarea este oprită. Astfel de tranziție a tuturor nutrientilor acumulate de către partea terestră activat, în bulb. Aici pune bazele pentru o creștere în sezonul următor.

După ce a așteptat până când tulpinile și frunzele se usuce în mod natural, opri udarea cu totul.

Ce se face în continuare cu un crin într-un vas care a înflorit?

Bulbii trebuie dezgropat și mutat într-un pachet din polietilenă, umplut cu rumeguș ușor umed sau mușchi.

Pachetul a fost îndepărtat într-un loc rece unde temperatura este menținută în 3-6 °. Acest lucru poate fi un subsol sau un frigider pivniță.

Cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru crin într-un transplant de oală la domiciliu

Cum să transplant camera crini? Transplantarea trebuie să se facă în fiecare an, cu înlocuirea completă a solului. Teren în perioada de înflorire crin reușește să se diminueze și să piardă cele mai multe substanțe nutritive, astfel încât dezvoltarea deplină a foliculilor și calitatea de înflorire nu se poate aștepta.

Cel mai important - pregătirea corespunzătoare a becurilor pentru o perioadă de repaus și apoi de transplant. Dupa moarte piese de la sol, becurile sunt săpate și spălate, curățarea solului. bulblets mici - copii eliminate imediat și plantate în casetele de reproducere. Ei vor crește în mod activ toată iarna, colectarea de putere.

bulbi mari sunt inspectate, tăiate petele putregai, tratarea felii cu pulbere de cărbune (lemn sau activat). În cazul în care tulpina nu a scăzut, trebuie să fie tăiate, lăsând un ciot de 4-6 cm în lungime. Bulbilor dezinfectate prin imersia în soluție de permanganat de potasiu sau de fungicide pentru 25-40 minute. Apoi se usucă pe hârtie sau un material moale și este îndepărtat în frig.

De ce nu Bloom camera Lily?

Motivele pot fi multiple și toate acestea se referă la erori în conținut și uhoda.Rastenie nu primesc suficiente elemente nutritive, și el pur și simplu nu au avut destulă putere pentru a forma muguri.

Cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru crin într-un transplant de oală la domiciliu


Lily suferă de o lipsă de umiditate în sol și aer. Motivele sunt lipsa de aer proaspăt și lumină. când floarea este plasat într-o zonă slab ventilate, departe de fereastra.

Ceapa plantate într-o oală prea. Ea a ocupat dezvoltarea teritoriului, tot mai intens copii.

De ce frunzele se îngălbenesc la crini în cameră?

Această problemă este cel mai frecvent, din cauza ingalbenirea lame de frunze indică crin de îngrijire necorespunzătoare a ei. Ce se poate spune schimba culoarea?

1.Prishla toamna și procesul de îngălbenire este absolut normal.

2. Pe frunze umede expuse la lumina directă a soarelui, provocând o arsură. Cel mai adesea, în acest caz, galben este doar o parte - una care este pornit spre soare. Instalația trebuie să fie mutat într-o altă locație și spray-seara.

3.Izlishnyaya aer uscat. Pentru a crește nivelul de umiditate aproape crin poate fi pus recipient deschis de apă sau pune oala pe o tava umplută cu pietre umede (de exemplu, argilă sau pietricele extinse). Aceasta va contribui, de asemenea, să cumpere un umidificator.

4.Nedostatochnoe produse alimentare. Plante în timpul sezonului de creștere activ consumă o cantitate mare de oligoelemente din sol, în special potasiu și fier. Dacă timpul nu se aplică îngrășăminte, frunzele se ingalbenesc din cauza unor încălcări ale procesului de fotosinteza, clorofila va înceta pur și simplu să fie produse. furaj urgent crin folosind complecși de minerale sau un amestec de sulfat feros cu acid citric (acid 2 lingurițe și se amestecă sulfat de 7-9 g în 3 litri de apă rece).

Cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru crin într-un transplant de oală la domiciliu

concluzie

Pentru a obține o plantă frumoasă în mod constant înflorește, trebuie doar să urmezi regulile nemudrenyh descrise în acest articol. Și crini vii vor împodobi nu numai grădina, ci și interiorul casei.