Cum pentru a trage răsărit de soare apus de soare moduri de fotografiere

Pe tema de fotografiere răsărituri și apusuri de soare de pe internet sunt multe articole, dar, în ciuda acestui bogăție de informații, unii fotografi începători rămân în continuare întrebări cu privire la acest subiect.Cum pentru a trage răsărit de soare apus de soare moduri de fotografiere

Dacă sunteți unul dintre cei care sunt atrași de imagini de răsărit și de apus; care doresc să învețe ceea ce ai nevoie pentru a obține fotografii interesante; ce setări și moduri ale camerei utilizate în acest articol voi dezvălui câteva aspecte importante ale acestui tip de fotografie, care la început va ajuta să evitați multe greșeli.

Echipament fotografic pentru fotografiere Sunrise / apus de soare

Pentru fotografierea răsărituri / apusuri de soare, avem nevoie de:

  • Cameră digitală cu suport manual (M) și / sau control semiautomat expunere (A - prioritate deschidere);
  • lentile cu unghi larg. De exemplu, obiectivul fix - 18mm, sau obiectiv cu zoom de 18mm cu parasolarul;
  • Trepied.

După cum puteți vedea, nu este atât de mult necesară pentru fotografie răsărit de soare / apus de soare.

Cum pentru a trage răsărit de soare apus de soare moduri de fotografiere

Configurarea camerei foto, modul de fotografiere

„A“ modul - Prioritate deschidere

măsurarea central-

Mod de măsurare Centrat set. Măsurare nu departe de soare (în spectrul portocaliu), dar nu și în soare. Dacă nu există nici un soare, măsurarea se face aproape strălucirea portocalie a spectrului, dar nu pe o suprafață luminoasă, - zona luminozitatea neutre. De obicei, această zonă este un pic deasupra orizontului.

Cum pentru a trage răsărit de soare apus de soare moduri de fotografiere

sensibilitate ISO

Sensibilitatea ISO valoare la cea mai mica camera set. De obicei, aceasta este - ISO 100. Dar dacă camera foto este susținută de valori chiar mai mici, de exemplu, ISO 50 - l instalați.
Amintiți-vă, mai mică valoarea ISO, cu atât mai puțin zgomot în semitonuri, prin urmare, mai mare de întreținere de calitate a imaginii.

Mod obturator Întârziere

De asemenea, trebuie setat în meniul aparatului foto în modul de declanșare întârziere (dacă este disponibilă). Pentru a evita mișcarea camerei în timpul expunerii, puteți utiliza temporizatorul automat cu o întârziere de 5 secunde. Toate aceste tehnici, în combinație cu trepied stabil, va furniza imagini de înaltă definiție la viteze de declanșare reduse, care poate fi destul de lung: de la fracțiuni de secundă (imaginea de mai sus), la câteva secunde (fotografie de la începutul articolului). Din acest motiv, este recomandat să utilizați întârzierea de auto-cronometru și timpul de expunere. pentru a obține o imagine punct de vedere tehnic de înaltă calitate.

Cum pentru a trage răsărit de soare apus de soare moduri de fotografiere

Valorile medii ale diafragmei

În „A“ - prioritate diafragma, viteza obturatorului cand tragerile este determinată automat, astfel ne-am stabilit diafragma este necesară numai, de exemplu, 8f. Diafragma poate fi orice, dar este mai bine să se stabilească medii. De exemplu, în cazul în care obiectivul dvs. are o deschidere de 1: 2f - 1: 16f, valoarea medie va fi de 1: 7f - 1: 8f. Folosind valoarea medie a raportului deschidere. vom folosi rezoluția maximă a obiectivului. atunci imaginea va fi, de asemenea, foarte detaliate.Cum pentru a trage răsărit de soare apus de soare moduri de fotografiere

Strălucirea soarelui răsare

La începutul contratrepte asta.

Pentru a capta strălucirea zorilor, trebuie să ajungă la locul de filmare timp de 15-20 de minute înainte de zori. Zori strălucire în perioada de vară începe la aproximativ 04:10 - 04:30 (foto de mai sus). La ora 5 dimineața, soarele era deja destul de mare (foto de mai jos).

Cum pentru a trage răsărit de soare apus de soare moduri de fotografiere

strălucire Fotografierea apusului de soare

La fel ca și strălucire zori după apusul soarelui vine stadiul de apus de soare strălucire. Apus de soare strălucire durează puțin mai mult decât în ​​zori, dar nu zăbovi cu filmare, astfel încât să nu ratați un punct interesant de stat al atmosferei. A se vedea fotografia de mai jos.

Cum pentru a trage răsărit de soare apus de soare moduri de fotografiere

Animate apus de soare

Dacă este inclus în compoziția de siluete de animale, a se vedea imaginea de mai jos, această imagine devine animat. - Alive. peisaj animate aspect natural, de umplere împușcat de seninătate și căldură, subliniind relația faunei și a florei. Atunci când încadrați o fotografie, asigurați-vă că locația obiectelor din cadru, pentru a obține o compoziție echilibrată.

compoziție

Soarele nu trebuie să fie în centru, ca în această imagine. Acesta poate fi un pic părtinitoare la o parte. Dar, în acest caz, este necesar pentru o compoziție echilibrată, față de obiectul principal de a aranja obiectele secundare de pe partea opusă.

Cum pentru a trage răsărit de soare apus de soare moduri de fotografiere

peisaj animat

Cum pentru a trage răsărit de soare apus de soare moduri de fotografiere

Pasul înapoi un pic de la subiectul principal al acestui articol, vreau să spun câteva cuvinte despre animați peisajul în care nici o ființă vie este prezentă, adică, pentru a anima peisajul nu poate fi prezent în mod direct creaturi, prezența lor în fotografie poate fi indirectă.

De exemplu, în acest peisaj. A se vedea fotografia din dreapta (click pe imagine pentru marire), la prima vedere, nu există nici o ființă vie, dar peisajul poate fi atribuită la categoria peisajelor animate, ca piesele sale animate Hare, corelând astfel peisajul o ființă vie, în acest caz - un iepure de câmp.

Luând fenomene naturale la răsărit / apus de soare

Odată ce ajunge la locația de fotografiere, am văzut că furtuna venind de la mare. Vântul a crescut, astfel încât apa de mare picături amestecat cu nisip plutit în derivă pentru mine. În acea dimineață, m-am aventurat să fac un singur cadru (foto de mai jos), și sa întors în grabă acasă. Undeva la jumătatea drumului, furtuna prins cu mine încă. A început o furtună teribilă. cratimelor mici am ajuns la o anumită pensie, care ar fi ma salvat de la un fulger, - datorită străjerul. În astfel de momente, toți oamenii normali vedea vise dulci, și doar câteva din ceva ce nu pot dormi :)

Cum pentru a trage răsărit de soare apus de soare moduri de fotografiere

Sincer, zorii zilei de fotografie pentru mine - l de fiecare dată când un mic test de aptitudini. Îmi place să dorm până la prânz și să se trezească bine înainte de zori mi-a dat oh cum nu este ușor. Dar a biruit lenea și dorința de a dormi, am fost din nou în grabă pentru a face fotografii, frecându-și ochii poticnesc de troiene. Vă doresc tot mai mult de imagini bune. Vă mulțumesc pentru atenție.

Vă mulțumim pentru articol informativ. Scurt și dulce. Și totul este clar. Rămâne cazul de mici - pentru a ridica un aparat de fotografiat și du-te trage. Binecuvântare acum pentru a ridica zori, nu trebuie să te ridici la 4:00.

Elena, vă mulțumesc pentru feedback-ul dvs., este foarte frumos.
În mod similar, în timpul iernii există posibilitatea de a dormi mai mult. Aș fi recunoscător pentru un link către peisajul de iarnă. Succes!

Locația de soare în cadru ar trebui să indice timpul orelor de zi. Cu vedere spre sud (de exemplu, soarele), determinăm că răsărit de soare pe stânga și abordarea corectă. Spectatorul poate determina momentul zilei în imagine, chiar și în absența numelor danogo complot. Deci, soarele de dimineață ar trebui să fie localizat în partea stângă a imaginii, iar seara dreapta. Cred că această imagine este foarte adevărat.

Multumesc pentru articol este foarte accesibil. prezentat astăzi pentru 3 nopți