Cum în mod corect să taie arbuști ornamentali, cu propriile lor mâini - cum să facă cel mai mult

Cum în mod corect să taie arbuști ornamentali, cu propriile lor mâini - cum să facă cel mai mult
arbuști ornamentali Foarte decora un complot personal.

Datorită lor, peisajul devine mai expresiv grădină, Ob-emnym și pline de culoare. Unele arbuști Dost gayut efect decorativ maxim la momentul înfloririi, celălalt - în momentul coacerii fructelor, iar altele diferă o paletă bogată de frunze care schimba culoarea în funcție de sezon, al patrulea - coaja elegant, piercing a evoluat în sezonul rece ... Dar fiecare dintre ele poate fi Thelen atractivitatea-în orice moment al anului, în cazul în care acesta are o formă frumoasă. Și acest lucru se realizează prin tăierea regulată.Hardy plante pot fi tăiate în orice moment al anului. Nezimostoykie - mai bine să taie arcul (cu excepția de trandafiri pe care le curatite pentru a ascunde: ei petrec mai bine iarna sub acoperire).

spirit Tunderea (în fotografie)

Unele dintre cele mai populare arbuști - spirea. Ei au o mulțime de avantaje: ele sunt frumos înflorite, nepretențios, Hardy, au multe specii și forme de grădină.

Spirea sunt împărțite în două grupe principale: primăvara și letnetsvetuschie.

Prima floare pe anul trecut muguri, și florile lor în cea mai mare parte alb, adunat în inflorescențe umbellate. Se taie arbuști imediat după înflorire, eliminând complet lăstarii mai vechi de 5 ani.

Dacă primăvara podstrizhete, spiritul (Vangutta, gri, nipponskoy și colab.) In primavara, dupa inflorire, acesta va da un număr mare de lăstari, care anul viitor va fi mulțumit de tine, de asemenea, înflorire abundentă.

Dacă tăiați-l în a doua jumătate a anului înflorire vara anului viitor nu va primi. Sau obține atât de slab încât nu ar avea sens să o păstreze pentru înflorire, dar de dragul formei. Și acestea sunt formate Spirea bine: dacă vrei - o minge, vrei - un cub.

Sau puteți crea o frontieră frumoasă sau gard viu. Letnetsvetuschie Spirea (Bumalda, japoneză -. 'Little Princess', 'de aur Princess', 'Shirobana', etc.), pe lăstari floare creștere curent. Ele pot fi tăiate după cum vă place și când vă place, ei vor crește în continuare înapoi și Bloom, deși mai târziu, dar care vă va da un efect decorativ dorit. Cât de des va reduce spiritul de vară, astfel încât acestea să devină mai compacte, gros și pufos, dar cu atât mai puțin ei vor înflori. Prin urmare, este mai bine să taie arbuști după înflorire sau în culturi de primăvară timpurie este foarte scurt - 15-30 cm deasupra suprafeței solului.

Din rinichiul rămas tulpini puternice cresc muguri tineri, care sunt vârfurile de la mijlocul verii floare flori luminoase (de multe ori de culoare roz sau roșu), colectate în corymbose mari sau inflorescențe paniculat.

tăiere Derain

Derain (cel mai popular - alb Shpet Elegantissima) părul bun tăiat în orice moment. Puteți să-l taie la orice înălțime și da orice formă. Principalul lucru - să știi ce vrei de la el. Dacă vă bucura de grafică clare în culori vii muguri în grădina de iarnă colorate, se taie scurt primăvara devreme.

De-a lungul verii, acesta crește un Dogwood muguri anuale de până la 0,5-1 m, care vor fi vopsite cu debutul de vreme rece, într-o culoare roșie bogată. Dacă doriți să aveți o formă frumoasă tufiș luxuriantă, decorat cu frunze pestriț, culori muguri smântână, și apoi boabe albe, apoi să scurteze ramurile la înălțimea dorită.

chubushnika elagaj

Pentru a obține un frumos arbust chubushnika, este necesar să se formeze inițial corect. Pentru a face acest lucru, răsadul este tăiat foarte scăzut, și de la baza sa „trage“ lăstari tineri. În anul următor, lăsând unele dintre cele mai puternice și armonios amenajate. Toate celelalte tăiate.

Deoarece chubushnik infloreste pe latura (trunchiat) șutează creșteri anul trecut, ramuri ofilite după înflorire au fost eliminate sub puternice lăstari tineri.

Cum în mod corect să taie arbuști ornamentali, cu propriile lor mâini - cum să facă cel mai mult


În toamna acestea sunt formate ramuri laterale care vor inflori anul viitor. Trebuie să taie, de asemenea, vechi, ramurile slabe și îngroșare. Asigurați-vă că rugul nu se îngroașă și își păstrează forma dat-o, de exemplu, o minge. Dacă există alergători, bătuți din ea, au nevoie să tundere un interstițială care nu sunt la nivel de circuit cu bilă și de sub ea. Emergente scurtate muguri laterale vor luxuriant Bush și Bloom anul următor.

Old Bush tăiere reînnoire „pe butuc“, se construiește rapid coroana.

După chubushnik intinerire udă abundent și hrănite.

hortensii elagaj

Hydrangea paniculata rezista la tăiere destul de severe. Dar, în cazul în care este tăiat în fiecare an, ea începe să se usuce. Mai ales dacă sunteți în umbră. Prin urmare, Hydrangea paniculata nu este necesar să fie zelos. Se taie florile estompate cad. Feed de îngrășământ toamna Zamulchiruyte compost sau humus.

Cum în mod corect să taie arbuști ornamentali, cu propriile lor mâini - cum să facă cel mai mult

Și dacă aveți nevoie pentru a întineri radical, este mai bine să facă această primăvară. S-ar putea să fie convergente zăpadă pe rinichi deja umflate. Ca Dogwood, prins la interstițială care formează cupola inferior, înălțimea aveți nevoie. Și asigurați-vă că pentru a alimenta îngrășăminte minerale etichetate „de primăvară“, astfel încât să poată crește rapid greutatea sa în loc de pierdut.

În Derain, în contrast cu spiritul, mai degrabă internodul lung. În spirit, indiferent unde te taie o creanga, asigurați-vă că pentru a obține aproape de rinichi, care apoi va scăpa și începe să ramură. Derain este cel mai bine tăiat la o distanță de 0,5-1 cm de unitate. Apoi creste usor si arata decorativ. În caz contrar, veți obține un arbust sau gard viu cu cioturi moarte.

Același lucru se aplică și altor arbuști cu internoduri lungi (physocarpus, chubushnik și colab.).

Lilac și gușa

Lilac se referă la culturi cu muguri opuse și internoduri lungi. Ea se pretează bine pentru a întineri și forme ușor de rădăcină muguri. Acesta din urmă - una dintre principalele sale probleme.

Dacă bucșa liliac este o bază bună sau trunchiuri și au o creștere rădăcină, această creștere rădăcină, care este mai aproape de rădăcinile, trage substanțele nutritive și întotdeauna ineca tufiș. El va începe să dea creșteri foarte mici, va fi mai rău să înflorească, apoi se va opri complet. Prin urmare, se taie creșterea rădăcinii este necesară cu promptitudine și fără milă la nivelul solului. Mai ales dacă liliacul grefate.

Dacă ați achiziționat un liliacul non-grefat, creșterea ar avea aceleași proprietăți ca planta principală, și îl puteți folosi ca material săditor.

Lilac cultivate Bush sau sub formă de copaci. Crown format de 2-3 ani.

Pentru a obține un arbust frumos, alege câteva (3-5) dintre cele mai puternice muguri, care vizează în direcții diferite. Toate celelalte sunt tăiate la inelul. În viitor, în fiecare an subțiat coroana, că a existat un bine luminat.

Dacă doriți, pentru a forma un mic liliac copac, mai presus de toate, aveți nevoie pentru a obține un butoi. Alege o evadare buna, pe verticală, ia tot excesul de la baza, pentru a-l lega. Apoi, cilindrul interior este tăiat la altitudinea la care doriți să faceți un copac. De exemplu, necesitatea în shtamb lila 1 m înălțime - taie-l pe metru. După aceea începe să meargă lăstari noi. Aceste muguri sortata 3-4 muguri.

Tulpini nu trebuie să lege doar să se aplece, dar lasă, de asemenea, partea de jos una sau două subțiri lăstari cu frunze ca ingrosarea lăstari. Cu toate acestea, ei au nevoie tot timpul să tăiați, nu pentru a da în a crește bice: cultivate pe două perechi de frunze - taie, încă două perechi - nimicită. Ca urmare, există o acumulare de zaharuri prin fotosinteză, Tulpini se ingroasa mult mai bine decât fără lăstari.

Lăstarii îngroșare - regula generală nu numai lila, ci și pentru alte plante, inclusiv mere și pere.

În cazul în care îngroșate lansat lilacs, cu o creștere slabă și înflorire, ceea ce trebuie - să facă pas cu pas de tăiere. În primul său an pe de o parte tufiș prune jumătate din ramuri (5-7), la o înălțime de 0,5-1 m. Cel mai bine este la mijloc a fost mai mare, aproape de-în formă de cupolă. Pe această parte a Bush „trage“ un puternic muguri noi sunt aproximativ un metru lungime (planta încearcă să restabilească pierduți). Pe partea neatinsă a creșterii Bush mici - doar doi centimetri, dar continuă să înflorească.

În anul următor, se taie departe de a doua parte a bucșei la aceeași 0,5-1 m.

În prima parte a bucșei, muguri noi poate fi scurtat la 3-4 perechi de rinichi (aproximativ 20-30 cm lăsați). Ei încep din nou să ramură, iar a doua parte a ramurilor trunchiate la prima dată. Inflorirea va fi anul viitor sau an după, dar, în general, își păstrează forma de Bush.

Intinerirea lila este cel mai bine în primăvară, în toamna doar pentru a elimina bolnave lăstari.

Dacă la tăierea primăvara același timp da îngrășământ organic (compost) sau îngrășăminte minerale etichetate „primăvară“ (Fertikov, Bui și colab.), Tu va spori creșterea lăstarilor.

Cea mai bună formă pentru majoritatea arbuști - the în formă de cupolă sau sferice.

Sub bead spirea fine forfecat, păducel, physocarpus, salcie (în special a formei sale sferice), bloodroot (ceai kurilian), agrișă, chubushnik și colab.

Bush a păstrat-o anumită formă să-l, ai nevoie de iluminare bună.

Cel mai adesea, trecerea la înflorire este asociată cu o bună nutriție și o iluminare suficientă.