Cum de a verifica o ciupercă otrăvitoare sau nu, la domiciliu

Acum, vă vom arăta cum să verificați dacă ciupercile otrăvitoare. Există mai multe moduri diferite. Ne vom uita la ei. Acestea vor fi utile pentru gospodine și ciuperci.

Chiar și în mohorâtă pădure zi acoperit de nori arata extrem de frumos. mers lent pe ea se va uita pe scurt despre agitația de zi cu zi și agitația și cufundați-vă în atmosfera magică a sălbatice. El este generos cu darurile sale - cules fructe de padure si ciuperci aduce nu numai distractiv, dar, de asemenea, util, pentru că mulți săteni supraviețuiesc ierni aspre datorită rezervelor, pe care le fac de la începutul primăverii până toamna târziu. Orășenii ieși în pădure mai des să se odihnească, așa că nu toată lumea știe cum să distingă comestibile de ciuperci otrăvitoare.Cum să nu otrăvit?

O varietate de feluri de mâncare cu ciuperci sunt prezente în aproape toate bucătăriile lumii. Cu toate acestea, nu este necesar să se angajeze în auto-adunare, dacă nu sunteți sigur cu privire la acuratețea cunoștințelor și capacitatea de a distinge comestibile de otrăvitoare lor. Observarea perioadei (1 zi) și condițiile de depozitare (într-un loc răcoros din lumina directă a soarelui). puteți găti în condiții de siguranță produs delicios.

Sfat: nu gatiti ciupercile și nu se păstrează în aluminiu, zinc, vase ceramice cu glazura pentru a preveni oxidarea sau apariția reacției unor substanțe conținute în ele, cu materialul vasului.

Cum de a verifica o ciupercă otrăvitoare sau nu, la domiciliu

Ajuta la evitarea otrăvire atitudine prudentă Hunt liniștită, așa cum numesc ei colectarea de cadouri de culegători de ciuperci natura. Ia numai cele pe care le cunosc bine. Nu aduna ciuperci in apropiere de autostrada, linia de cale ferată sau a instalației industriale.

Ai ieșit din pădure, senzație de plăcut obosit, iar pe masa de așteptare pentru tratament ciuperci numai colectate, ademenitoare miros. Și apoi îți dai seama că nu este sigur că acestea pot avea. Cum de a verifica o ciupercă otrăvitoare sau nu, acasă? Există mai multe moduri de a face acest lucru. Dar, din păcate, pentru a determina dacă oricare dintre ciupercile otrăvitoare colectate, destul de imposibil.

Iată câteva opțiuni care vor ajuta la verificarea. De asemenea, în paralel, vom lua în considerare și mituri.

Argint și usturoi

Cum de a verifica o ciupercă otrăvitoare sau nu? Se spune că într-o oală de acest produs poate fi înmuiată obiect de argint. În cazul în care argintul va întuneca, atunci există o ciupercă otrăvitoare. Dar această teorie nu este de 100%. Deoarece reacția poate avea loc cu o substanță care este eliberată din ciupercile comestibile.

Cum de a verifica o ciupercă otrăvitoare sau nu, la domiciliu

Modificat de culoare usturoi adăugat în timpul de gătit, și o sută la sută nu confirmă prezența pedunculi periculoase. Într-adevăr, ar putea fi, din nou, răspunsul la fermetom tirozinaza.

Există o opinie că ciupercile otrăvitoare insectele nu stau chiar și în jos. Acest lucru nu este în întregime adevărat. Unii stau chiar în jos și să le mănânce. Doar în natură sunt insecte care sunt rezistente la otrăvuri.Gust și miros

Unii oameni cred că ciupercile otrăvitoare fără gust și miros neplăcut. Dar acest lucru este adevărat? În mod similar, nu putem spune. La urma urmei, există mai multe tipuri de grebes și toadstools care miroseau foarte frumos și destul de gustoase (să nu facă te test, deoarece aceste informații au fost obținute prin experiența tristă degustători nevigilent).

Acrire sau coagularea laptelui

Cum de a verifica o ciupercă otrăvitoare sau nu, la domiciliu

Cum de a verifica o ciupercă otrăvitoare sau nu? Ai auzit undeva că laptele se va închega sau du-te acru, dacă otrava ajunge în ea? Da, poate fi. Dar ea poate avea loc, de asemenea, numai din cauza enzima pepsină, care este în ciuperci normale și periculoase.

Sare și oțet

Neutralizeze unele ciuperci pot fi după cum urmează. Este necesar să se fierb în apă sărată cu oțet. Unele ciuperci oportuniste toxice, de exemplu, linii, într-adevăr poate fi curățat în acest fel. Dar aici este o specie foarte toxice sunt Grebe pal, va fi în continuare mortal.

Alcoolul nu ajuta!

Populația este larg crede că, dacă beți alcool feluri de mâncare de la ciuperci, apoi, în cazul înghițirii otrăvii, acesta din urmă poate fi contracarat prin aceasta. Acest mit este una dintre cele mai periculoase. Deoarece alcoolul creste doar efectele toxinelor. Astfel de acțiuni crește riscul de deces.

Cum de a verifica dacă ciupercile otrăvitoare, atunci când fierte?

Puteți folosi această metodă populară. Ai nevoie doar de un bec. Deoarece ciupercile otrăvitoare de control? Atunci când gătit aceste produse picătură în tigaie ceapa, se taie în jumătate. În cazul în care este leguma devine albastru, ciupercile trebuie să fie aruncate, deoarece acestea sunt otrăvitoare. Astfel de produse pot fi grav otrăvit.

Cum de a verifica o ciupercă otrăvitoare sau nu, la domiciliu

Cum de a verifica o ciupercă otrăvitoare sau nu? După cum se poate vedea dintr-o varietate de metode de autentificare, în mod fiabil știu despre acest lucru complicat. Amintiți-vă că utilizarea unor astfel de metode anti-științifice poate aduce pericol de moarte!

Cum de a da primul ajutor pentru intoxicații cu ciuperci?

În cazul în care, cu toate acestea, a existat o problemă, trebuie să contactați imediat unitatea medicală, chemați o ambulanță. Înainte de a ajunge ambulanta acțiunile dvs. nu pot atenua doar suferința victimei, dar, de asemenea, pentru a salva viața lui. Procedați la fel de clar și rapid:

Cum de a verifica o ciupercă otrăvitoare sau nu, la domiciliu

  1. A se evita panica.
  2. Asigurați-lavaj gastric și apel vărsături artificiale de mai multe ori.
  3. Victima ar trebui să fie în mod convenabil plasat într-o poziție orizontală și Tuck.
  4. potabilă fracționată permanentă va ajuta la prevenirea deshidratarea și pentru a face față cu toxine. Pentru a face acest lucru, trebuie sa bei lapte, sărate sau doar apa pura.
  5. Lângă pacientul ar trebui să fie întotdeauna pe cineva să urmăriți pentru, astfel încât persoana este conștientă, și pentru a da miros de amoniac, în cazul pierderii conștienței, poate să apară sau comă.

În cele din urmă, un mic

Deci, cum să verifice ciupercile otrăvitoare, sau comestibile ei? La ciuperci are o singură regulă: „Dacă există puține îndoieli că ciuperca este comestibil, apoi se interpretează în sensul că este otrăvitoare.“ Multe elemente comestibile au foarte asemănătoare cu a le dublează.

Cum de a verifica o ciupercă otrăvitoare sau nu, la domiciliu

Prin urmare, fără un studiu mai aprofundat al parametrilor de clasificare și ciuperci, nu merg singuri în pădure din spatele lor. Cea mai bună soluție ar fi de cumpărare de ciuperci în magazin, în cazul în care cu 100% încredere putem spune despre calitatea și adecvarea lor. Și nu va trebui să renunțe la delicatese tale preferate!

Cum de a verifica o ciupercă otrăvitoare sau nu, la domiciliu