Cum de a trata simptomele bolii parodontale si prevenirea bolilor

Pentru sanatatea dentara este foarte important să se păstreze structura și funcția parodontală - set de țesut dur și moale din jurul dintelui. Dacă există modificări patologice ale gingiilor, ligamentelor, alveolare, o persoană poate pierde puternice si intacte cariilor dentare. Prin urmare, este necesar pentru a diagnostica și rezolva boli parodontale, în special boala parodontală - o boala grava si dificil de tratat.Cum de a trata simptomele bolii parodontale si prevenirea bolilor

Boala parodontala - o sistemice leziuni distrofice ale țesuturilor din jurul dintelui, care are un curs cronic și se manifestă mai ales la persoanele în vârstă. Destul de des diagnosticul de oameni „parodontită“ atribuie în mod eronat să se în cazul unor eventuale modificări patologice ale gingiilor. De fapt, boala este mai puțin frecvente - în 5-8% dintre pacienți, iar restul mai des boli parodontale - inflamatie parodontale.

Ce este boala parodontala?

Baza bolii este atrofia țesuturilor parodontale. Mai ales modificări distrofice pronunțate apar în alveolar. Se manifestă o scădere a înălțimii pereților despărțitori interdentare și site-uri osteoporotic. progresia neîntreruptă a procesului patologic duce la o perturbare a fixării și desfacerea dinților, și ulterior - chiar pierderea.

Cum de a trata simptomele bolii parodontale si prevenirea bolilor

Cauzele bolii parodontale

În cazul bolii parodontale pot fi identificate, mai degrabă decât cauzele și factorii care contribuie care duc la perturbarea troficii parodontale și dezvoltarea modificărilor patologice în ea. Acești factori includ:

 • boli cardiace si vasculare, in special ateroscleroza;
 • patologie autoimună a țesutului conjunctiv;
 • hipovitaminozele;
 • diabet;
 • perturbarea tiroidei și a altor organe endocrine;
 • boli cronice severe, care conduc la o scădere a imunității, epuizare a corpului.

Un rol important în dezvoltarea bolii parodontale și joacă ereditate, dar factorii locali (agenți patogeni, tartru) mai mult povara pentru boala, ceea ce duce la apariția periodică de inflamare a gingiilor, sângerare, etc.

simptome ale bolii parodontale

Clinic boala parodontală devine semnificativă numai atunci când modificări patologice semnificative în țesuturi. Se pare, după cum urmează:

 • gume devin palid și chiuveta, există mâncărime severă, sângerare;
 • dinții ca alungite deoarece acestea sunt expuse suprafeței rădăcinii cervicale și (în funcție de amploarea acestor modificări este izolat 3 forme a bolii - ușoare, moderate, severe);
 • mobilitatea dinților patologici se produce, dintii din fata se pot deosebi „fan“;
 • există o sensibilitate puternică la instrumentele dentare tactile la goale gât de dinți, și de asemenea, durerea lor în timpul de mestecat.

Pentru a confirma diagnosticul a face o radiografie, care în mod clar reducerea notabilă a înălțimii pereților mezhalveolyarnyh, astuparea rădăcinile dinților, modificări ale structurii osoase.

fotografie Boala parodontala

Cum de a trata simptomele bolii parodontale si prevenirea bolilor
Cum de a trata simptomele bolii parodontale si prevenirea bolilor
Cum de a trata simptomele bolii parodontale si prevenirea bolilor
Cum de a trata simptomele bolii parodontale si prevenirea bolilor

Cum de a vindeca boli parodontale?

Scopul principal al tratamentului bolii parodontale - este stabilizarea procesului patologic, dar o recuperare completă nu este posibilă cu această boală. Pacientul trebuie ton într-o lungă și, în unele cazuri, terapia de întreținere pe toată durata vieții. În plus față de tratamentele dentare specifice efectuate de un periodentist medical pentru un program adaptat individual pentru fiecare pacient, cu boala parodontală necesită adesea implicarea specialiștilor din alte domenii (interniști, endocrinologi, stomatologi și ortopezi).

O altă caracteristică importantă a asistenței medicale acordate pacienților cu boala parodontală, - o abordare cuprinzătoare, care este o combinație de tratament medical, chirurgie, ortopedie și auxiliar. Mai mult, înainte de a trata boala parodontală, este necesar să se efectueze tratamentul bolii de baza (ateroscleroza, diabet, etc.), deoarece în caz contrar manipulările dentare vor fi ineficiente.Tratamentul terapeutic al bolii parodontale

Metode terapeutice de tratare a bolii parodontale includ:

 • O reorganizare completă a cavității orale, adică îndepărtarea plăcii dentare, tratamentul cariilor, gingivitei si remineralizarea smalțului. Aici este posibil de a clasifica și dinții de canal, care sunt deținute în funcție de necesități.
 • Tratamentul total de droguri - prescriere imbunatatirea microcirculatiei in tesuturile parodontale, stimulente biogene, suplimente de vitamine si minerale, agenți imunomodulatori.
 • Terapia de droguri locale - extract de aloe injecție, FIBS, lidazy. Este demn de remarcat faptul că nu toate periodontists cred că este de dorit să folosească această metodă.
 • Tratamentul cu antibiotice (în principal glicozide și fluorochinolone), care este necesară în momentul aderării inflamației parodontale. Când acest lucru se aplică în interiorul și Antibioticele topic (soluții gata de utilizare pentru clatiri si geluri gume).
 • îmbogățirea cu oxigen a țesuturilor parodontale.
 • Folosind o pasta speciala si apa de gura proiectat pentru pacientii cu boli parodontale. Aceste mijloace cuprind un set necesar de substanțe active care promovează reducerea inflamației, sangerarea gingiilor.

Tratamentul chirurgical al bolii parodontale

Metodele chirurgicale de tratare a bolii parodontale este utilizat de obicei în forme severe ale bolii. Și pentru că, în general, pacienții apelează la dentist pentru a avea o situație de funcționare, operațiunea devine singura posibilitate efectivă de a ajuta pacientul să păstreze dinți.

Cu parodontita sunt două tipuri principale de intervenții chirurgicale: chiuretaj si lambourilor. Înainte de a efectua aceste manipulări efectuate în mod necesar o pregătire specială a pacientului (de dinți, atele, tratamentul cu antibiotice anti-inflamatorii și altele asemenea)

Cum de a trata simptomele bolii parodontale si prevenirea bolilor

operațiune Chiuretaj constă în îndepărtarea formarea granulare subgingival, elimina buzunarele gingivale formate prin umplerea spațiilor substitute osoase sintetice. Atunci când operațiunile Scrappy sunt de asemenea efectuate o astfel de manipulare, dar, în plus, a eliminat, de asemenea, o gumă balon subțire adiacent dintelui, deoarece acesta este schimbat pathologically, și nu se poate potrivi perfect la partea de sus, creând premisele pentru dezvoltarea proceselor inflamatorii.

Recent, periodontists în practicile lor sunt din ce în ce utilizează tratament tehnici membrana bolii parodontale, care este instalat în spațiile interdentare membranele bioresorbabile speciale, care contribuie la o mai bună grefarea „podsazhennyh“ a țesutului osos și culturi de celule, stimulând regenerarea pacientului osoase proprii.

Daca un dinte este aproape complet pierde scheletul osos în jurul și se bazează doar pe țesuturile moi, fără medicamente și tehnici chirurgicale nu poate ajuta. În astfel de situații, îndepărtarea dintelui se efectuează, și ulterior - protetică.

tratamente auxiliare

Pentru a îmbunătăți alimentarea cu sânge a masajului gingival parodontale efectuate (degetul sau cu un echipament special de hidromasaj) tratarea dinților și gingiilor sonicate, darsonvalizare, phonophoresis cu substanțe active - vitamine, antibiotice și alte metode fizioterapeutice utilizate.

O altă inovație în domeniul parodontologia este terapia cu vid. Metoda constă în efectul dăunător al presiunii negative în țesuturile vaselor gingivale. Dezvoltatorii spun că cele mai multe dintre aceste capilare din mai multe motive, prin urmare, nu își îndeplinește pe deplin funcția sa, dar formată în locul lor noi nave vor fi în măsură să îmbunătățească circulația sângelui și a trofismului parodontita.

Protezare și atele cu periodontita

Fixation dinților mobili - aceasta este o componentă foarte importantă a tratamentului bolii parodontale, ca distrugerea accelerată a țesutului osos la dinți subminând. În plus, sub influența dinților din față mobile masticatorii sunt, în general, se dispersează „fan“, care nu este estetic aspect plăcut. Pentru a preveni acest lucru, atele transportate - aplicarea pe suprafața frontală a dinților de sus sau de suprafața interioară inferioară a benzii din fibră de sticlă într-o brazdă de mică adâncime pre-perforate, structura superioară acoperită imagini plombirovalnym. De asemenea, pentru fixarea dinților în poziția dorită cu ajutorul podurilor protetice cermet, care permit, de asemenea, pentru a elimina defectele estetice dentitie.

În lipsa unor dinți, situația este și mai degradată, deoarece întreaga încărcătură este redistribuită dinților rămași. În cazul în care persoana are boala parodontală, procesele degenerative progresează rapid sub influența sarcinii consolidate. Prin urmare, acești pacienți trebuie nu numai atelă, dar protetică: fabricarea și instalarea de proteze incuietoare atele.

dacă boala parodontală este contagioasă?

Ia boala în mod clar imposibilă, pentru că principalele mecanisme de declanșare ale dezvoltării sale sunt schimbările interne care au loc în organism, mai degrabă decât de factori externi. Dar agrava in timpul debutul bolii este deja destul de posibil pentru a infecta gura dacă unii agenți patogeni prin utilizarea altcuiva feluri de mâncare murdare, etc.

Prevenirea bolii parodontale

Dacă vorbim despre prevenirea modificărilor patologice parodontale, principala măsură pentru a preveni boala este tratamentul în timp util și de calitate a bolilor comune, așa cum este descris în secțiunea privind cauzele bolii parodontale. De asemenea, importanța lor are o reajustare completă a cavității orale, adică vizitele regulate la medicul stomatolog, eliminarea plăcii dentare, tratamentul cariilor, gingivitei, periodontite și alte maladii similare.

Important pentru a elimina malocluzie, deteriorarea dinților și protezele pentru a ține dinții lipsă, ca orice variație a distribuției optime a forțelor masticatorii, mai devreme sau mai târziu, să conducă la modificări în țesuturile parodontale. De asemenea, este necesar să învețe cum să se spele corect pe dinti, utilizați în același timp periuțele de dinți de înaltă calitate, nu afectează gingiile, precum și pastele de dinți bune, are un efect antibacterian.

Rolul său în prevenirea bolii parodontale joacă și de nutriție. Ar trebui să mănânce alimente care conțin calciu (brânză tare, brânză de vaci), cupru (linte, ficat, cartofi, paste, hrișcă), fier (carne întuneric, spanac, fasole), zinc (carne, brânză, cereale), acid ascorbic (măceșe, coacăze, piper, citrice), acizi grași esențiali (pește gras, uleiuri vegetale). De asemenea, nu uita de fructe si legume, care sunt bogate in fibre, -. Mere, morcovi, dovleac, varză, etc. Multe dintre ele sunt bune „echipamente de fitness masaj“ pentru gingiilor. În cazul unui risc ridicat de a dezvolta boli parodontale ar trebui să consulte un medic cu privire la complexele posibile DRX speciale din vitamine și minerale.

În cazul în care a devenit semne vizibile ale bolii parodontale, este necesar să se consulte un medic parodontist în loc să efectueze auto-tratament sfaturi naționale (de exemplu, peroxid de hidrogen). Numai examen stomatologic calificat, evaluarea imaginilor radiografice a dinților și o examinare completă a corpului va permite unui specialist pentru a face un plan individual de tratament comprehensiv al pacientului și într-adevăr oferi îngrijire medicală eficientă. Alte metode pentru a preveni progresia bolii parodontale și întârzie pierderea dinților este imposibilă.