Cum de a țese un coș - diferit pentru casă și grădină

Cum de a țese un coș - diferit pentru casă și grădină

In trecut, capacitatea de a țese coșuri predate în fiecare familie. pantofi țesute, coșuri, sanie corp, cărucioare, piese individuale de mobilier realizate din nuiele. Dar, împreună cu vechiul mod de viață a început să scadă în stare proastă și apoi mai multe tipuri comune de arte și meserii. Treptat și împletituri aproape plecat din viața noastră. Și sa dovedit că un coș pentru a culege ciuperci și fructe de pădure este nici un sac sau o galeata nu poate fi înlocuită. Conținutul coș de răchită este bine ventilat, și cartofi, de exemplu, să fie ușor eliberat din nisip - prin găuri este turnat. cutii și coșuri de răchită sunt convenabile și practice.Astăzi, în legătură cu un interes în antichitate, precum și o creștere a timpului liber și de dorința de a face lucruri cu mâinile lor „pentru casă și familie“, țesut, precum și alte tipuri de artă aplicată, se confruntă cu o renaștere.

Cu predare de start coșuri de țesut

Start țesut de învățare, în opinia noastră, ar trebui să fie un coș simplu, design durabil și frumos, numit Cart (de mai sus). Fabricarea unor astfel de coșuri este ușor. Acestea diferă în capacitate, putere, stabilitate (important mai ales atunci când se colectează fructe de pădure, ciuperci, cartofi), ușor de transportat (pe brațul, îndoit de la cot). Coș fabricat Pricepere arată frumos, umplut cu darurile naturii, se potrivește bine în interiorul apartament modern, o face mai confortabilă și familiară. Bucătărie și cămară în coșuri păstrat ceapa, usturoi, afine, cartofi și așa mai departe. D.

tesut amator nu necesită unelte speciale, atelier. Suficient pentru a avea un cuțit, o bucată de sârmă și clește.

Din ce țese coșuri

Ca un material utilizat pentru coșuri de țesut crengi și nuiele. Selectate inițial spații pentru inele. Aceste ramuri de salcie sau muguri, cătină, cires, stejar, nuc, etc, fără a deteriora noduri sau alte defecte. Un inel va servi ca un mâner coșuri, iar cealaltă - de bază. După inspectarea piesei de prelucrat, este necesar să se lucreze la genunchi, ușor curbare și podstrahovyvayas mâini. Inel Unbound - un arc comprimat, iar în cazul în care un capăt al POP, el poate lovi tare.

Cum de a țese un coș - diferit pentru casă și grădină
În cazul în care piesa de prelucrat este bună îndoiți și echimoze, astfel, nu au format, atunci este posibil să se facă inelul. În acest scop, la o distanță de 8-20 mm de la firele de capăt (în funcție de diametrul părții ingrosata), pe partea exterioară a face o tăietură netedă. Același lucru se realizează la capătul subțire al piesei, ci din interior. Acest lucru este de a se asigura că grosimea inelului în jurul circumferinței a fost aproximativ același. Inelele de preforme alăturat se suprapun. La început, conectați capetele șirului, și apoi prin a face caneluri pe ambele părți, strângere ușor sârmă.

Îndoirea inel mic efort nu necesită, dar în lucrul prin spații libere genunchi pentru coșuri mari necesită eforturi semnificative și o siguranță mâinile nete la locul de muncă nu este crăpat sau spart. Îndemânare este dezvoltat imediat, și, prin urmare, eșecul nu trebuie să dispere.

După ce a făcut inelul exterior, interior continua. Deoarece este împletit, prin aspectul său nu face astfel de cerințe ridicate în ceea ce privește inelul mânerului. Având ambele inele, le pune la o parte și coastelor.Material durabil pentru marginile coșului trăiesc ramuri mai mici copaci vechi de 10-20 de ani. Oterebiv o ramură de ace de pin și ramuri mici, lucru pe genunchi, este tăiat la lungimea dorită și purificat din coaja. La fel coaste la fabricarea altor specii de arbori sau arbuști. Lungimea principalelor coaste trebuie să fie mai mare decât jumătate din inelul interior, și în continuare - oarecum mai scurt. Edge ar trebui să se aplece în mod uniform pe întreaga lungime. În acest scop, se taie capăt gros ca semifabricatul pentru inelul.

Materiale pentru coșuri de țesut

Materialul pentru coș-împletitura Kaushik servesc nuiele de salcie, șindrila de nuci, sârmă și maleabil țevi de PVC t. D. Cele mai frecvente și ușor disponibile sunt nuiele de salcie. Multe sălcii în creștere de-a lungul râurilor, prin pajiști și zonele joase. Cu toate acestea, nu toate barele sunt potrivite pentru tesut. Utilizați o lungime anuală muguri de 60-80 cm, iar grosimea este selectată în funcție de mărimea coșului. Baruri, recoltate în primăvara și vara, puteți începe imediat în afaceri, și tăietura în timpul iernii să se încălzească înainte.

Preforma este purificată din scoarță, mănunchiuri unită și pus într-o magazie sau mansarda suflată. În timpul iernii, ei aburit. Această tijă se apleacă bine și este foarte ușor de utilizat și de muncă. Cu o lipsă a tijei, precum și coșuri pentru ușurință muguri scindați în jumătate. Coșuri pentru cartofi țese, de obicei, de la baruri crude. Willow merge pe inele, coaste, și mai subțire bare - pentru țesut.

Uneori, pentru fabricarea de coșuri și cutii utilizate Hazel. Pentru această recoltă poli alună 1,5-2 m in varsta de 4-6 ani. Diametrul lor la sfârșitul cap la cap trebuie să fie între 15 și 30 mm, iar stick-ul în sine - direct, fara noduri si alte defecte. Cut fărâmițate scape un cuțit sau baltag tăiat în jos, la baza, astfel încât fund nu a primit de cracare.

Pentru fabricarea de coșuri mici (3-4 litri boabe) ia 2 la fărâmițate inelul preforme și 4-5 pe zona zoster și coaste. Noi hazel nici un deșeu, ca și prin eliminarea herpesul zoster, miezul utilizat în coaste. Sindrilele preparat după cum urmează. Hazel inițial deviază ușor genunchiul pe toată lungimea, și apoi face o incizie adancime de 1-2 straturi anuale la ¼ din lungimea circumferinței băț. De tăiat, ca urmare a îndoirii se produce peeling zona zoster. Hazel ia sub braț și zona zoster decojite ușor pe toată lungimea. Pe masura ce castiga calificare acest lucru se face mai mult și mai încrezător. Principalul lucru - pentru a „simți strat.“ În același mod se detașeze zona zoster de pe partea opusă și părțile laterale.

Fărâmițate șindrilă scos complet din toate preforme. Curățați-l cu un cutit din piele, utilizate imediat pentru țesut, ca atunci când uscat, acesta devine fragil. Obținerea de zona zoster alună necesită experiență. Prin urmare, pentru a începe să țese primul coș cel mai bun din nuiele de salcie. Mai mult de răchită și alună zona zoster sunt de asemenea folosite pentru rădăcini de țesut de pin, molid si alti copaci. utilizate în mod obișnuit rădăcini 0 până la 10 mm. Ei au fost atent eliminate din sol și nu se rup, încep să se ridice într-o direcție și apoi într-o altă direcție. Astfel, uneori, este posibil să se obțină lungimea rădăcinii de 3-4 m ei scindați în jumătate .; curățat de scoarță de copac și utilizate pentru țesut. rădăcini țese rapid, produsele sunt obținute cu ușurință și cu grație.

Patru etape cu PEDs

Cum de a țese un coș - diferit pentru casă și grădină
Cum de a țese un coș - diferit pentru casă și grădină

  1. Împletitura de cruce. Un unghi drept se introduce un inel. Apoi luați tija preparată (shake-uri, rădăcină) și care deține un capăt între inele, plait păianjen, așa cum se arată în fotografie. End realimentat în interiorul și strângeți. Doar plait și o a doua bară transversală.
  2. În continuare, introduceți capetele ascuțite primele trei coaste pe fiecare parte. Zapletal primul lor una și apoi cealaltă parte. Verificați pentru a vedea dacă cele două jumătăți simetrice Kaushik. Pentru acest legat cu banda din cordonul ombilical la mijlocul coaste. În cazul în care contururile viitorului coș de țesut de succes continuă. Atunci când distanța dintre nervuri pentru a crește în perioadele de secțiuni suplimentare inserate între ele.
  3. La sfârșitul țesut, atunci când sunt introduse toate marginile, se poate întâmpla ca împletitura inelul interior se apropie de sfârșit, dar la mijloc este încă lăsat un gol. În acest caz, este necesar să se alinieze coșul pe întreaga lungime, datorită dopletaniya paralel cu fiecare dintre părți. La capetele fiecărei nuia (zona zoster sau rădăcină) ouătoare coaste și tăiate.
  4. Atunci când îmbinarea ultimele rânduri de filetare crenguță coaste între seamănă ac de cusut: acesta este tras cu o forță de a fi o densitate uniformă și o rotație simetrică. Finisarea produselor țesute este de a elimina bavuri, capete de viață vaze lungi de nuiele, stripping fișier sau șmirghel.

Încercați să țese un coș foarte simplu coș. Acest lucru nu este doar util, dar, de asemenea, foarte distractiv.

Partajați acest articol cu ​​prietenii tai!

„SmolDachnik“ - portalul privind agricultura de subzistență, amenajarea unei case de țară, grădină, plante și flori în creștere