Cum de a repara sursa de alimentare, în mod independent la domiciliu

Pentru a repara adaptorul de curent alternativ de unul singur acasă trebuie să aibă la dispoziție cel puțin:

Electronice 1.Znaniya

Circuitul adaptor transformator este simplu, asa ca având cel puțin cunoștințe de bază în domeniul electronicii și gândirea logică - pentru a remedia posibile. Cel mai adesea nu reușesc: protecție (curent rezistor de limitare), capacitate, un transformator. Dacă defect transformatorul, este mai ușor să cumpere un nou ochet.Trebuie mai întâi să „ping“ înfășurarea primară a transformatorului. Dacă nu „Call“, apoi încercați akkurutno nu deteriora bobina, scoateți banda adezivă. Găsiți capetele de sârmă și să sune din nou. Dacă bobina este intactă, atunci putem spune cu certitudine că siguranța este arsă, care se află în înfășurarea primară. Se pare ca o cutie mică, cu două terminale. Un terminal este sudat la firul primar înfășurare, al doilea - la polul dopului. În acest caz, putem introduce siguranța în locul său, sau, în cazuri extreme, la scurtcircuit siguranța arsă.

În cazul în care celula primară nu sună deloc, atunci există doar înfășurarea transformatorului.

În cazul în care celula primară sună, iar BP nu funcționează, în primul rând măsurăm tensiunea pe secundar, în timp ce transformatorul la rețea. Desigur, nu uitați despre măsurile de siguranță.

Este de dorit să efectueze măsurători pe carcasa secundară, sigilat-off de pini redresor. În cazul în care tensiunea este - pentru a repara redresor și de reglementare. Dacă nu există nici o tensiune - înapoi secundarul transformatorului.

Cum de a repara sursa de alimentare, în mod independent la domiciliu

mai mult de un an în urmă

Pentru a repara sursa de alimentare, adaptor, au nevoie de unele competențe în lucrul cu electronică și fier de lipit.

Deci, ai nevoie de un ciocan de lipit, șurubelniță, multimetru. Opriți șuruburi de fixare și scoateți capacul sursei de alimentare.

De obicei, sursa de alimentare este rupt atunci când a lovit redresoare punte de diode, care este situată în circuitul de înaltă tensiune. Pentru a diagnostica o defecțiune, aveți nevoie de un voltmetru sau un multimetru. Este necesar să se măsoare tensiunea de pe toate firele care ies din unitate. Dacă există o tensiune minimă necesară pentru a măsura rezistența între oricare două terminale ale podului diode. Pentru a face acest lucru, trebuie să cumpărați un redresor pod, care este proiectat pentru tensiune. 300 V și curent de 1 A.Odată ce am sudat noul pod diode, vom verifica diode, care sunt incluse în circuitul redresor secundar. Pentru acest test, sursa de alimentare este deconectat de la placa de bază. În cazul în care „casa“ are o tensiune minimă, dar unitatea nu funcționează corect, în spurts, defectul în convertor. Folosind un ohmmetru, în căutarea unui defect dioda - în acest caz, din ambele părți vor fi de rezistență. Dioda de asamblare și o diodă rupt trebuie înlocuit.

În principiu, cea mai mare parte acest lucru este deja suficient pentru a restabili alimentarea cu energie la o stare de lucru. Dar o astfel de reparații este posibilă numai dacă avem detaliile necesare, sau le puteți cumpăra la un preț care să nu depășească costul unei noi de alimentare cu energie. Uneori are sens să cumpere o nouă unitate și să-l completeze cu un dispozitiv de protecție la supratensiune.

Sigur că poți, este necesar să se înceapă cu un tester pentru a verifica dacă există un lanț de partea 220. Pentru a face acest lucru, porniți tester la modul de măsurare a rezistenței, și atingeți sonde ștecherului, în cazul în care nu există nici un lanț, asigurați-vă că siguranța este intactă, precum și asigurați-vă de funcționare a cablului de alimentare, toate acestea sunt, de asemenea, în parte, poate fi verificată prin utilizarea unui tester. Dacă totul este în regulă, apoi verificați să vină de pe ieșirea de lichidare a plăcii redresor de joasă tensiune. La îndreptare. Placa poate fi o siguranță sau venă subțire sigilate în loc. Verificați-le dacă există, verificați integritatea aceeași piesă de pe bord. Dacă totul este în regulă, apoi verificați integritatea cablului de joasă tensiune în curs de dezvoltare. Dacă nu înțelegi ceva, scrie răspunsul.

Buna ziua! Vă mulțumim pentru răspunsul dumneavoastră la recomandarea reparații la adaptorul de alimentare. Am un caz care PSU de pe placa de după cablul de alimentare este în valoare de ceva ca un rezistor de limitare sau de siguranță. Este o inscripție (0,28-0,5A) (RF desemnat), apoi puntea de diode, apoi stabilizatorul tranzistor alte rezistențe și pile Conder, apoi un transformator de mică și la ieșirea din trei rezervoare, o pereche tranzistor de rezistențe și o diodă.

Aici este orificiul de intrare RF și carbonizate. El a fost în tubul de vinil. Și, după deschidere, am observat că pe părțile au o patină negru.

Dacă poți, spune-mi ce ar putea fi? Și dacă rezistența este valoarea nominală și puterea?

Pentru a verifica sursa de alimentare va avea nevoie de un multimetru, fără a contorului este în afara limitelor. Într-un caz extrem, este posibil să demontați carcasa și de a determina vizual dacă un nu-povrezhneny dacă transformatorul sa întunecat, mirosul de ars, izolarea firelor este pur și simplu pauză cablul de alimentare în două. Pentru a testa sârmă ar trebui să fie conectat la rețeaua de alimentare cu energie și la consumator, promyat trecând cu degetul pe întreaga lungime, când unitatea va începe să răspundă, apoi întrerupt de sârmă.