Cum de a regla farurile masinii

Cum de a regla farurile masinii

Multe mașini moderne sunt echipate cu lumini prea luminoase, lumina care este dăunătoare pentru conducătorii auto din sens opus.

Din cauza amenințării emergente de orbire apare un hit grav într-un accident rutier. Pentru a minimiza riscurile, reglarea farurilor se efectuează. În plus, vă permite să creați o mașină în fața nivelului optim de iluminare.


de reglare a farurilor trebuie efectuată în mod obligatoriu în cazurile în care a existat o înlocuire a farurilor a fost modificat sau tipul de lămpi. Este recomandabil să se adapteze și atunci când acestea au fost instalate lumini de ceață.

Repararea suspensiei față poate afecta, de asemenea, farurile, astfel încât trebuie să verificați și, dacă este necesar, configurat corect.

Cum pot regla farurile

Cum de a regla farurile masinii

Nu orice șofer știe cum să se adapteze luminile să strălucească în mod corespunzător.

Dacă nu există nici o posibilitate de auto-corectare (abilități practice și un spațiu adecvat), este mai bine să apeleze la profesioniști care lucrează la stațiile de benzină.

La stațiile folosind echipamente speciale, cu o precizie ridicată, care nu pot fi obținute manual. În cazul în care ajustarea a fost efectuată de tine pentru prima dată, exactitatea lor poate fi, de asemenea, estimat la stația de serviciu.

autoreglare

Dacă sunteți încrezători în abilitățile lor și doriți să obțineți o experiență nouă, poate fi faruri reglabile, cu propriile lor mâini. De regulă, există un anumit algoritm standard prin care se efectuează toate acțiunile, dar unii producători de lămpi pentru faruri și vehicule care nu respectă.

Pentru a ști ajustarea exactă a sistemului, este necesar să se uite în documentația tehnică. Acesta este însoțit de orice lămpi sau cu mașina.

Mai jos vom lua în considerare o metodă care este cel mai versatil. Este ideal pentru majoritatea mărcilor reprezentate pe piața internă. Pentru a face acest lucru, vom avea nevoie de:

• perete vertical. Acesta trebuie să fie plat, pentru a evita denaturarea fasciculului de lumină.
• Zona orizontală în fața peretelui. Distanta de la platforma pe vehicul trebuie să fie de cel puțin 7-10 metri, în timp ce aceasta nu ar trebui să aibă neregularități.


• bandă de mascare sau creta. Utilă atunci când marcajul de aplicare.

Cum de a regla farurile masinii

Caracteristici de reglare faruri

Înainte de a merge la foarte controlul luminilor, necesitatea de a petrece lucrări de pregătire. În primul rând, ar trebui să fie anvelopele umflate obligatorii. În al doilea rând, vă doriți să verificați uniformitatea sarcinii. Nu putem permite astfel de situații, atunci când una dintre axe este supraîncărcat.

De asemenea, ar trebui să se asigure că nu există defecte privind suspendarea, deoarece acest lucru poate duce la subestimare / supraestimare a mașinii în raport cu nivelul drumului. Unele auto li se recomandă să efectueze ajustări atunci când rezervorul umplut jumătate. Este demn de a verifica integritatea tuburilor ei înșiși, ca prezența oricăror defecte va fi imposibil să se stabilească orice ajustare.

Înainte de procesul de ajustare este necesar pentru a verifica tipul de lămpi auto. Ele pot fi separate sau combinate. În tuburi separate una dintre ele este responsabil pentru faza scurtă, iar celălalt - pentru viitor. Modelele comune și faza scurtă sunt combinate.

Reglarea farurilor trebuie efectuată după cum urmează: pentru lampă separată trebuie efectuată pentru fiecare dintre tuburile separate și pentru îmbinarea - lumina numai în apropierea lămpii.

Cum de a regla farurile masinii

Conducerea unui vehicul de reglare a farurilor

După o examinare preliminară a fost finalizată, puteți începe procesul de ajustare. Pentru aceasta masina se distilează la o distanță de aproximativ 5-10 metri de perete. Una dintre lămpile trebuie să fie închise. Pentru aceste scopuri, perfect bucată corespunzătoare din carton sau orice alt material impermeabil la lumină.

Pe peretele marcajul trebuie să fie efectuată. Aceasta se realizează prin aplicarea a două puncte care sunt centre de gama. Acesta este un loc pe perete va fi alocată o strălucire specială. După ce au fost obținute cele două puncte, este necesar pentru a le conecta cu linii.

Apoi, trebuie să dețină a doua linie. Ar trebui să fie paralelă cu prima și se află mai jos la o distanță de 5-12 centimetri. Prin aplicarea aceeași metodă și o a treia linie, care trebuie să fie situată la 10 cm sub a doua. Prin punctul central al farurilor, este necesar să dețină o linie dreaptă verticală. În acest stadiu de marcaj se termină.

Trebuie remarcat faptul că modalitățile de a regla farurile, care sunt utilizate în atelier, nu necesită marcaje așa cum este utilizat de către dispozitive speciale. În cazul în care ajustarea se efectuează în mod independent și mărcile și liniile necesare sunt deja marcate, este posibil să se includă o lumină de întâlnire.

Înălțimea rezultată la fața locului, perete trebuie să fie la nivelul celei de a doua linie. În cazul în care vehiculul este echipat lumini de ceata, limita lor superioară nu trebuie să depășească nivelul al treilea rând.

În cazul în care farurile nu îndeplinesc cerințele de mai sus, este necesar să se efectueze reglarea prin intermediul unor șuruburi speciale, care sunt în interiorul farurile. Cel mai adesea servesc pentru a regla cele două șuruburi. Primul dintre acestea este necesar pentru reglarea unghiului de înclinare al farului (localizat deasupra sau dedesubt), iar al doilea - pentru ajustarea porțiunea înclinată a fasciculului de lumină (partea situată).

Ajustarea are loc atâta timp cât spoturile luminoase sunt amplasate în locurile potrivite.

Cum de a regla farurile masinii

S-a obținut dintr-un combustibil lichid prin distilare sale, precum și prelucrarea chimică ulterioară. Lichid același.