Cum de a planta o lamaie din os si divizarea la domiciliu

Cum de a planta o lamaie din os si divizarea la domiciliu
Plante citrice pe pervazul ferestrei - nu mai este o curiozitate pentru gradinari moderni. La domiciliu, puteți crește cu ușurință o lămâie decorativ sau mandarina. În acest scop, osul. Cu toate acestea, astfel de plante produc fructe la domiciliu este puțin probabil să fie. Pentru a obține o copie a fertil, aceasta trebuie să fie vaccinate. Prin urmare, informațiile cu privire la modul de a insufla o lamaie la domiciliu, va fi interesant pentru mulți.Instrumente și formare

Cum de a planta o lamaie din os si divizarea la domiciliu
Pentru a planta o lamaie la domiciliu nevoie de câteva lucruri:

  • O lamă sau cuțit ascuțit okulirovochny.
  • Din polietilenă de bandă.
  • cuțit de grădină.
  • Pruner, dacă este necesar, se taie groase muguri.
  • Var gradina sau ulei de in.
  • O pungă de plastic pentru a crea un mini-teplichke.
  • VATA.

De multe ori altoit lămâi interior obținute din semințe, floare în anul altoirii, iar primele roade prezentate - în anul următor acestei proceduri.

Acesta va fi destul de succes Grefa de portocale lamaie, grapefruit, mandarine, sau lămâie. Cu toate acestea, la varsta adulta, aceste plante ajunge la dimensiuni uriașe.

O variantă de realizare alternativă a unor astfel de suspensii pot deveni amar de portocale sau bigaradiya cultivate din os. Din acest material, puteți obține o plantă pitic, aparținând aceleiași familii ca și cea de la o lamaie.

De asemenea, ca și piticul portaltoii pentru altoire de lamaie se poate folosi orice răsaduri sau răsaduri care rezultă auto-seed din oase altoite sau înrădăcinate.

Altoirea de lamaie este recomandat să folosiți doar descendentul unui copac fructoase. În caz contrar, pentru a primi un pom de lamaie cu fructe nu reușesc.

Altoirea se realizează prin mai multe metode de lamaie la domiciliu:

  • Budding.
  • butași de altoire, portaltoi.
  • Kopulirovka.

care înmugurește

Cum de a planta o lamaie din os si divizarea la domiciliu
Metoda cea mai simplă și nu consumatoare de timp de inoculare este considerată. Esența ei este după cum urmează: pe copacilor Altoi face o incizie în formă de T și inserat în rinichi, ochi, separat de plante fructifere. O astfel de procedură de lamaie altoire este cel mai bine realizată în vreme tulbure, cu umiditate ridicată. În condiții de temperatură înaltă rinichi grefate se poate usca pur și simplu.

Pregătirea grefei - o procedură foarte importantă. Pentru a face acest lucru, alege un copac mama sanatoasa cu muguri și muguri bine maturate. Deasupra și sub rinichi, se măsoară distanța de aproximativ un centimetru, și de a face o incizie orizontală. Locațiile secțiunilor unui strat subțire de scoarță este îndepărtat împreună cu rinichi.

Acum trebuie să ne pregătim grefa. Pe un trunchi de copac obținut din os selectat loc bun, fără vârfuri și cu o suprafață netedă de aproximativ zece centimetri deasupra nivelului solului. În acest moment, face ca T-divizarea cu un obiect ascuțit. incizie verticală trebuie să fie nu mai mult de trei centimetri peste - un centimetru. Bucăți ușor să cârlig folosind cuțit okulirovochnogo. Apoi împingeți scoarța este readus în poziția inițială, lăsând doar o mică gaură în partea de sus pentru introducerea ochet preparate.Cum de a planta o lamaie din os si divizarea la domiciliu
Rinichi administrat cu tijă făcut în divizare la portaltoi. Pentru a îmbunătăți portaltoi contactul cu manipularea Scion, locul de desfășurare învelite cu polietilenă. Acest lucru previne pătrunderea umidității inoculare. Chiar mai bine se ocupe de teren grădină de joncțiune. Acest material nu numai că împiedică pătrunderea de umiditate, dar, de asemenea, aer.

Pentru acoperire ca vaccinările folosesc orificii multiple, care sunt sigilate pe ambele părți ale trunchiului. Astfel, crește probabilitatea de supraviețuire a cel puțin o grefă.

Se determină succesul de inoculare poate fi la fel de pețiolele. În cazul în care se îngălbenesc în două sau trei săptămâni, apoi, procedura efectuată în mod corect. Re-keying se efectuează în cazul butașii au secat.

După altoire cu succes, într-o lună, este necesar pentru a elimina apicală portaltoi de evacuare zece centimetri de ochi grefată. După germina Bud, taie partea de sus a deja direct deasupra acesteia. Toate tăietura prelucrate pas de grădină.

Vaccinarea mâner

Cum de a planta o lamaie din os si divizarea la domiciliu
Vaccinarea mâner de lamaie os in casa efectuat un pic diferit. Ca vlăstaru foloseste bine maturate-evadare sănătos cu câteva frunze de pomi fructiferi. Această metodă este bună, în orice moment al anului. Esența ei constă în introducerea grefați ramuri de diferite grosimi sub scoarța stocului.

Primul copac decojiti înălțime de zece centimetri de la sol. Stump este tăiat în jumătate, făcând astfel adâncimea de divizare a trei centimetri. Incizia se face prin inserarea de evacuare, care conține mai multe rinichi. Pe laturile opuse ale tulpinii de la baza face tăieturi pe diagonală.

În această manipulare, este foarte important ca cel puțin una dintre părți latre portaltoi și altoi trunchiate meci. Scaun sigiliu Unite și învelite cu polietilenă. Această metodă este, de asemenea, numit altoirea în despicătură.

Cum de a insufla o lamaie pe o kopulirovki metodă?

Cum de a planta o lamaie din os si divizarea la domiciliu
De fapt, acesta este unul dintre soiurile de metode de butași de altoire. Aplicarea acestei metode este posibilă doar în cazul diametrelor coincidență stoc și altoi.

Cel mai bun moment pentru această procedură - iarna sau primăvara devreme. Pe parcursul acestei perioade, arborele este în faza de repaus.

În primul rând, pe altoiul și portaltoiul face o aceleași incizii oblice ale căror diametru ar trebui să fie de patru ori mai vlăstarul. piese tăiate sunt aplicate între ele, astfel încât acestea să fie aliniate cât mai mult posibil. Apoi, locul operațiunii strâns legat. Este foarte important să se evite chiar și cea mai mică schimbare de altoire portaltoi și scoarță de copac. Înfășurați grefa este necesară, cât mai aproape posibil pentru a îmbunătăți contactul pieselor conectate.

K

Cum de a planta o lamaie din os si divizarea la domiciliu
ak insufla o lamaie pe o metoda de kopulirovki îmbunătățită? Pentru a face acest lucru, trebuie să facă două bucăți în partea de sus a altoi și portaltoi. Apoi se introduce șuvițe preparate una în alta, combinând răsad maximă cu mâner.

După altoire butași de lamaie, lemn învelit în partea de jos a butoiului cu o cârpă umedă sau vată. Pe partea de sus a înfășurat transparent și cu atenție polithen înnodate, creând astfel condiții de seră.

Un moment foarte important pentru toți cei care doresc să primească pomii fructiferi în casă, indiferent de tipul de altoire. Toate evoca ochi, care sunt situate sub grefa de pe trunchi, este recomandat pentru a elimina. În caz contrar, ei se înece pur și simplu dezvoltarea și creșterea porțiunii grefei.

Nu contează ce fel de manipulare pentru a da o lamaie pe care o alegeți, operațiunea va da rezultate pozitive numai în cazul în care îndeplinesc toate regulile de mai sus.

Vaccinarea de lamaie dintr-o piatră în casă - un proces laborios și necesită răbdare. Ca o recompensă vei primi nu numai un decorativ și de înflorire, dar, de asemenea, pomi fructiferi.