Cum de a planta kiwi acasă și să crească viță de vie


Plantati fructe acasă de peste mări prin forță, chiar și pentru producătorii de neexperimentat. Întregul proces poate fi împărțit în trei etape, care nu necesită abilități speciale sau cunoștințe speciale.Cum de a planta kiwi acasă și să crească viță de vie

Etapa I - Prepararea semințelor

Pregătirea semințe pentru plantare este după cum urmează. Semințele trebuie să fie îndepărtate cu o lingură și apoi le-a pus într-o sită fină (se poate folosi tifon) și se clătește sub jet de apă caldă, cu grijă separarea lor de pulpa de fructe.

Pe semințele nu trebuie să rămână fragmente de carne, de la acest viitor depinde de starea de sănătate a răsaduri.

Numărul de semințe ar trebui să fie determinată pe baza faptului că multe dintre ele nu pot germina. Cel mai bine este să se înceapă cu germinarea de 20-30 de bucăți, lăsând ca acestea cresc mai puternic dintre ele. Cultivarea de semințe de kiwi la domiciliu nu are nevoie de mult de investiții de timp sau bani. Principalul lucru de retinut: aceasta planta este un rezident al pădurilor tropicale. El are nevoie de caldura, iluminat bun și hidratare regulată (atât la sol și partea aeriană).

Cum de a planta kiwi acasă și să crească viță de vie

Pasul Doi - plantarea semințelor

Există trei moduri în care puteți începe germinarea semințelor.

  1. Curățat și semințele sunt clătite kiwi plasate într-un rezervor care conține aparat (sau fiartă) apă la temperatura camerei. Vasul cu un material săditor într-o cameră caldă, poate fi aproape o conductă de încălzire. Cele mai multe „reale“ semințe hatch până la sfârșitul primei săptămâni, dar dacă a întârziat germinare, ar trebui să fie înlocuită cu apă proaspătă și așteptați câteva zile.
  2. A doua metodă este similară celei dintâi, dar diferă prin faptul că semințele de kiwi au fost plasate într-o lână șervețel sau bumbac, înmuiate în bine cu apă caldă. Apa ar trebui să vată complet umed, dar nu ar trebui să umple toată zona plăcii. În continuare, o placă de semințe strâns calități adezive cu folie și loc pe un pervaz cald. La film de noapte trage mai bine, oferindu-semințe să respire. O săptămână mai târziu, cel mai activ dintre ele se desfășoară.
  3. A treia metodă este fundamental diferită de cele anterioare. Constă în semănat semințele direct în gazon Kiwi fără înmuiere. Turba trebuie să fie bine și uniform umezit, semințele sunt semănate la o adâncime de cel mult 5 mm. Pentru germinare mai rapidă este necesară pentru a crea o aparență de o seră la domiciliu. Container cu semințe calități adezive și filme aderente puse în loc cu temperaturi sub + 25 ° C Udarea trebuie să fie făcut în mod regulat, solul nu ar trebui să se usuce.

Umeziti solul mai bine prin pulverizare, astfel încât să nu se erodeze solul și nu se spală semințele pe suprafață.

Cum de a planta kiwi acasă și să crească viță de vie


Al treilea pas - plantarea de semințe germinate în sol

Planta este necesară pentru a oferi un sistem complet de drenaj, deoarece afectează starea de sănătate a sistemului radicular.

In partea de jos a vasului, care va deveni un permanent „acasă“ este încă o plantă tânără, se toarnă un strat gros de argilă expandată, care nu va stagna la rădăcinile excesului de umiditate, și asigură respirația solului. Materialul este potrivit pentru drenaj nu numai argilă expandată, dar, de asemenea, pietricele calcinate, gresie sparte, bucăți de spumă.

Pot cu răsaduri viitoare acoperite cu sticlă, plastic transparent sau folie. Cel mai bun loc pentru o astfel de teplichke improvizat - pervazul ferestrei de sud într-o cameră caldă. Cultivarea kiwi la domiciliu necesită respectarea anumită temperatură. Inainte de temperatura aerului primul germeni nu trebuie sa fie sub 25 de grade, oala de încălzire admisă mai mică.

Teplichku difuzat de zi cu zi. Solul este în mod regulat hidrata apărat cu apă caldă, folosind o sticla cu pulverizator. În nici un caz nu poate împiedica uscarea completă. La varza ajunge la 1-1,5 cm cu efect de seră complet deschis.

Cum de a planta kiwi acasă și să crească viță de vie

Îngrijire la domiciliu kiwi

Vă rugăm să rețineți că kiwi - în creștere de viță de vie, care necesită un sprijin puternic pentru creștere. În natură, planta folosește în acest scop copaci în creștere în apropiere. În condiții de cameră trebuie să fie plase bine ancorate, trunchiuri artificiale și alte tipuri de sprijin adecvat la dispoziție în casă.

Conform principiului de creștere seamănă cu o viță de vie kiwi. În condiții naturale, aceasta poate fi de până la 8 metri, în cultură - aproximativ 3. Deoarece cultivarea unei semințe mici, este greu de imaginat că în următorii ani va casa de viță de vie fructe exotice.

Kiwi se referă la cultivarea plantelor, este consumatoare de activ azot. Fiecare arc (la începutul sezonului de creștere), asigurați-vă că pentru a deține plante de îngrășăminte pentru a compensa lipsa de minerale esențiale în sol. În primul rând, merită să ne amintim de saturație de azot a substratului. În nici un caz nu ar trebui să dețină astfel de evenimente în perioada de toamnă-iarnă.

Cum de a planta kiwi acasă și să crească viță de vie

Udarea și iluminat

Deoarece kiwi - originar din padurile tropicale, este necesar să se creeze condiții adecvate, astfel încât el a simțit „acasă“. În special, acest lucru se aplică la umiditate ridicată. Se poate crea cu ajutorul unor umidificatoare speciale, precum și prin instalațiile de pulverizare regulate (care este esențială). Un rezultat bun da camerei un vas într-o tavă de lut expandat și apă.

uscarea solului este foarte periculos și poate ucide planta. Dacă există frunze insuficiente de umiditate ofili, iar dacă timpul nu ia măsuri - începe să se usuce la margini, și apoi cad. Udarea planta este necesară, astfel încât apa este umezit complet solul și afară prin orificiile de drenaj în palet.

instalație de iluminat, atât în ​​natură și în casa trebuie să fie luminos, care este o condiție prealabilă pentru creșterea și rodirea viței de vie corespunzătoare. În acest caz, lumina directă a soarelui poate lăsa arsuri pe frunze.

Casa de vară ar trebui să creeze efectul de lumina soarelui imprastiate la fel de mult ca și orele fierbinți ale zilei. Pentru aceasta este bine tul potrivit.

Lipsa de lumină este un impact extrem de negativ asupra kiwi - o planta este tras, frunzele devin mai mici și mai ușoare, florile nu se dezvolta rodirea nu vin.

planta Kiwi nu este greu acasă, iar cultivarea ei nu provoacă probleme. Tot ce trebuie să faceți - la apă, fertiliza și de timp pentru a efectua tăiere (acest proces este aproape nici diferit de struguri Tunderea). Planta, la rândul său, asigurați-vă că să-i mulțumesc fructe vitamina!

În dumneavoastră paraziți corp viu?

Simptomele apariția paraziților în organism poate fi:

  • reduce apărarea sistemului imunitar
  • somnolență
  • oboseală frecventă
  • depresiune
  • dureri de cap, precum și dureri și crampe la nivelul organelor interne