Cum de a păstra usturoi în casa

Unul dintre cele mai importante produse, care sunt folosite de fiecare femeie, este usturoi. După recoltare, acesta trebuie să fie depozitate în mod corespunzător astfel încât să nu-și pierde proprietățile sale înainte de venirea iernii.Magazin de usturoi la domiciliu este ușor, există mai multe modalități de dovedit și eficiente.

Cum de a păstra usturoi în casa

Harvest usturoi este important să se mențină

Din cauza ce prăzile usturoi

Înainte de a vorbi despre depozitarea directă, trebuie să demontați motivele pentru care el este rasfatata. Motivul principal este depozitarea improprie a usturoi, dar există și altele:

 • infectarea ciupercilor;
 • larvele de nematode.

În cazul în care mai multe capete de uimit larve sau ciuperci, trebuie să obțineți imediat scăpa de ele. Dacă nu, atunci în cele din urmă de paraziți pot deteriora restul capului. Aceasta leguma nu poate fi salvat până în primăvară.

Prin urmare, înainte de stabilire a culturii pentru depozitarea de usturoi, este necesar să se facă o examinare aprofundată a fiecărui cap și selectați cele în care există pete, urme de lovituri, tăieturi sau goliciune palpabil.

Cum de a păstra usturoi în casa

arpagic ciuperca Spoiled

Principalele caracteristici ale usturoi răsfățat:

 • miros neplăcut, se pare, dacă legume a început să degradare;
 • nesănătoase: ridat putregai, uscat sau umed în lobuli;
 • în cazul în care capul pentru a ridica și a pune presiune pe dinti, puteți simți golul interior.

Legume cu oricare dintre caracteristicile de mai sus, aceasta va fi respinsă.

modalități eficiente de a stoca

Înainte de a trece la o descriere detaliată a modului de a stoca usturoi, aveți nevoie pentru a face față provocărilor de stocare:

 • protecție împotriva evaporare;
 • a crea condiții pentru a ajuta la prevenirea umezelii, igrasie;
 • protejează împotriva germinație;
 • protecție împotriva mucegaiului și putregai.

Cum de a păstra usturoi în casa

Pentru depozitarea în ligamentele nu trebuie să îndepărtați tulpinile

usturoi Iarna este cel mai bine păstrat la o temperatură de 4--2 grade Celsius.

mediu de stocare nu trebuie sa fie prea uscat, prea umed dar, de asemenea, va contribui la putrezire.

stocare securizată

Împletituri și ciorchini

Una dintre cele mai vechi metode este de a țese panglica. Pentru aceasta este necesar pentru a recolta un pic uscat, atunci trebuie să părăsească capul și o tulpină falsă. Țesutul începe cu trei chesnochin, de jos în sus. Pentru rezistența poate fi țesute din cordonul ombilical. Treptat încolăci un bec de usturoi, un buchet trebuie să conțină aproximativ 20 de bucăți. Cu această metodă, poate fi stocată într-o pivniță sau pod la primăvară.

Cum de a păstra usturoi în casa

Depozitare în împletituri - o rețetă ciudat

Prin același principiu poate fi depozitat și în buchete. Mergând grinzi de 10-15 bucăți, și de a comunica cu o frânghie, și apoi a închis.

Bănci și cutii

Depozitarea usturoi în borcane nu este mai puțin eficace. Sterilizează borcane și le-a pus în cap uscat. Pentru stocare mai bine, ei se toarnă făină. Capron sigilate capace ale vaselor, legume și, astfel depozitat până la primăvară.

Cum de a păstra usturoi în casa


depuse în bănci pot fi efectuate de capete sau de dinți separate,

Comună este stocată într-o cutie de lemn. Cutia ar trebui să fie găuri mici în pereții laterali, pentru circulația aerului. Pentru a păstra prospețimea legumelor și suculență la primăvară, la partea de jos a casetei pentru a turna un strat mic de cenușă, rumeguș sau sare. Pus pe partea de sus a capului usturoi și înapoi să doarmă în aceeași componentă. Conform acestui principiu, caseta este umplut la partea de sus.

Cum de a păstra usturoi în casa

Păstrarea în cutii este potrivit doar pentru pivniță sau subsol

Pentru a preveni uscarea în timpul depozitării în apartament, fiecare cap infasurate cu folie, în două straturi.

Coada de ambalaj nu este necesar. După aceea leguma este plasată într-un borcan de sticlă, capacul nu este închis.

Cum de a păstra usturoi în casa

Învelirea cap de film îi ține departe de uscarea

ceruire

Această abordare păstrează prospețimea recoltei și previne orice boală fungică de usturoi. Topit dip parafină fiecare cap în ea. După ce excesul de ceară se răcește și se scurge, usturoi plasat într-o cutie.

Cum de a păstra usturoi în casa

Epilat usturoi - o lungă perioadă de timp, dar de încredere

saci de panza

Ele sunt ideale pentru stocarea fel de plante ceapa, care includ usturoi. Înainte de a pune o legumă într-o pungă, trebuie să clătiți fiecare cap într-o soluție de sare concentrată. După aceea, uscat usturoi în soare și abia apoi pus într-o pungă. În cazul în care umiditatea din interior este scăzută, capul se toarnă coaja de ceapa.

Cum de a păstra usturoi în casa

grile în depozit nu le permite să putrezească

Dacă un om trăiește în propria lui casă, el are o mansardă sau pivniță. În cazul în care se folosesc astfel de date pentru coșuri de depozitare sau ciorapi de nailon.

Modalități de a stoca o mulțime, așa cum a păstra usturoi în casă depinde de premisele și preferințele personale ale persoanei.

Cum de a păstra usturoi în casa

Depozitarea într-un ulei vegetal

Problemele care pot apărea în timpul depozitării

Se întâmplă ca în timpul depozitării usturoiul începe să putrezească sau germineze, deși sunt îndeplinite condițiile de depozitare. Toate au propriile lor motive, precum și orice probleme vozniknuvshey în timpul depozitării, pot fi eliminate:

 • Mold - cel mai adesea apare pe capetele deteriorate. Și dacă umiditatea camerei este mare, atunci putregai și mucegai poate trece pe un cap sănătos. Pentru a evita răspândirea problemei, după recoltarea usturoiul care urmează să fie uscate în aer liber, la soare. Sun protejeaza legume de orice fel de bacterii, iar legumele sunt depozitate toate iarna fara probleme.

Cum de a păstra usturoi în casa

Probleme de depozitare: uscare, mucegai, germinare

 • Germinarea. Cum de a păstra usturoi în timpul iernii și nu dau să germineze? Această întrebare nedumerit multe gospodine. Pentru a evita această problemă, este suficient pentru a arde partea de jos a capului până la punctul în care crește rădăcina. În cazul în care acest lucru nu a fost făcut, și usturoi încolțite, apoi curățați-l și pune dinții într-un borcan cu ulei. Feliile pot fi utilizate pentru prepararea hranei, și ulei în care acestea sunt depozitate, saturate aroma de usturoi. Acest ulei poate fi folosit ca un sos pe farfurie sau salata. Și acest lucru este modul perfect de a stoca usturoi într-un apartament în cazul în care există camere neincalzite.
 • Uscare dinți. Aceasta boala apare atunci cand leguma nu este suficient de umiditate. În zonele foarte uscate, fără epilare cu ceară de usturoi salva.

Cum de a păstra usturoi în casa

usturoi germinat poate fi prăjit sau coapte și depozitate în ulei

În cazul în care este necesar pentru a menține în stare proaspătă usturoi în apartament, este necesar să se păstreze legumele în frigider.

Frigider - un loc protejat de lumină, cu condiții de temperatură perfecte pentru depozitarea legumelor. Pentru a face acest lucru, se potrivesc containerele de vid.

Cum de a păstra usturoi în casa

Depozitarea în punga de vid în frigider

Având în vedere informațiile furnizate de mai sus, poate fi rezumată. Eficiența depinde de spațiul de depozitare, precum și condițiile de depozitare ale procesului. Cum de a păstra usturoi în apartament, nu mai este un secret. Luând în considerare sfaturile de mai sus, puteți utiliza recolta pe tot parcursul iernii.