Cum de a lăsa un copil singur acasa

Aproape toți părinții se tem să-și lase copiii singuri acasă. Dar, uneori, există situații când este necesar și doar nici o altă cale. Cum de a lăsa un copil singur acasă, ce să caute și cum să-l avertizeze de la diverse pericole? Luați în considerare principalele puncte.Cum de a lăsa un copil singur acasa

În cazul în care pentru a începe?

Nu te pot lăsa copiii mici singuri acasă imediat pentru o lungă perioadă de timp. Obișnuiți acest lucru ar trebui treptat. Începeți cu faptul, pentru a lăsa un copil singur într-o cameră în timp ce sunt, de exemplu, în bucătărie sau în camera, dar direct în apartament. Observați cât timp se poate găsi unul, cât de des te sună și întreabă despre ceva. Deci, va fi capabil de a trage concluzii cu privire la independența copilului.

Când el poate fi singur într-o cameră și să se joace de unul singur, poate doriți să-l lase în pace timp de 5-10 minute. De exemplu, pentru a merge la un vecin sau doar pe palier. Este important de a avertiza copiii cu privire la demisia sa și-i spune exact când te întorci (mai bine înainte de a preda ca un copil să spună ora). Dacă te duci brusc departe, atunci va pierde copilul, și poate fi speriat.

La ce vârstă își pot lăsa copiii singuri acasă? Această problemă este de interes pentru toți părinții. De fapt, nu există nici un răspuns exact, așa cum totul depinde de caracterul copilului. Unele pot fi lăsate în pace cât mai devreme de 5-7 ani, iar unele chiar și în cele 10-12 înfricoșător. Dar, în orice caz, nu lăsați copiii singuri la 5 ani mai mult de o jumătate de oră, și este de dorit să se ceară ca cineva să vină și să monitorizeze situația periodic.


Ce altceva să fac?

1. Explicați că pot constitui un pericol în casă. Și acest lucru nu ar trebui să fie făcută chiar înainte de plecare (să zicem, nu merg acolo și atunci și acolo și apoi), și cu mult înainte de asta, și, treptat. Copilul trebuie să înțeleagă bine că prize sunt periculoase pentru viață, nu puteți deschide ferestrele, chimia în baie și nu pot lua droguri, de asemenea, deoarece acestea pot fi otrăvit, etc. Puteți aranja un plan de joc, schiță a apartamentului și cere copilul să-l arate locuri și lucruri care sunt periculoase. Alternativ, aveți posibilitatea să inserați orice semne care interzic pe aceste subiecte (de exemplu, fețe furioase). Asigurați-vă că pentru a verifica modul în care copilul a învățat spus. Cere-i să-ți spună ce să nu facă și atinge în absența ta. Este recomandabil să facă acest lucru ca un joc, de exemplu, să-l explice toate ursul iubit.

3. Verificați independența. Copilul ar trebui să aibă cel puțin abilități de viață de bază: torni suc, face un sandwich sau să impună terci, se spală pe mâini, etc. Verificați cum se descurcă cu ea, și modul în care el însuși poate servi. Fa totul ca un joc, mai degrabă decât sub semnul întrebării sau de examinare.

4. Îndepărtați orice obiecte periculoase. Desigur, pentru a explica pericolele de picioare, dar nimic nu împiedică să eliminați din mai fierbinte soba, ascunde departe detergenții de rufe și înălbitori, cuțite, chibrituri și brichete, pentru a pune într-o priză, strâns închideți ferestrele, etc. Plimbare în jurul casei și a ascunde cât mai mult posibil, tot ceea ce ar putea reprezenta nici un pericol și nu sunteți sigur că copilul nu este de a lua.

5. Interzice deschide ușa către străini. De asemenea, este foarte important. Pedepsirea copilul dumneavoastră nu pentru a deschide ușa către străini sub nici un pretext. Puteți verifica modul în care el a învățat. Pleacă pentru câteva minute, aparent pentru a face cumpărături, și apoi cere un vecin să bată la casa ta și să ceară sare, vin să introducă unchiul-polițist prietenului său. Copilul trebuie să știe în mod clar - deschis către alte persoane nu pot. Puteți veni cu un fel de cod cuvânt pentru care copilul va ști că în spatele ușii „lor“.