Cum de a lăsa un copil acasă vârstă singur și reguli de siguranță

Poate că, toți părinții știu situația când trebuie să iasă din casă pentru câteva ore, lăsând singur copil. Unele mame merge în liniște, independența încrezător copil, în timp ce alții găsesc nici un loc, în fiecare minut nazvanivaya în vârstă de 10 ani uluire. Când și cum puteți lăsa copiii singuri acasă? Cum de a asigura siguranța copilului și să le pregătească pentru acest eveniment?Cum de a lăsa un copil acasă vârstă singur și reguli de siguranță

Lăsați copilul nesupravegheat - când?

Nu aveți nevoie să vă dea cu 5-6 de ani care, indiferent cât de independenți pot părea. Prima impresie este de multe ori greșit, și pare atât de copil de moda rezonabil, a pierdut într-o situație de forță majoră. Expertii recomanda sa se bazeze pe această decizie nu este vârsta unui copil, ci exclusiv pe instinctul matern si intuitia femeilor.

Ce spun oamenii despre legile Federației Ruse?

legea română nu prevede restricții specifice și limită clară de vârstă la care adulții pot lăsa copilul nesupravegheat. În orice caz, numai pentru tine este întreaga responsabilitate și este de până la tine, atunci când pentru a preda copii la independență.Verificarea independenței

Dacă marcat opt ​​din cele 10 de profesioniști, atunci copiii sunt gata pentru scurt-a trăit singur, și nu au nevoie de fiecare secundă de inspecție.

Poosteregsya lăsați fiul tău în pace, dacă ați răspuns „nu“ la majoritatea punctelor, precum și în cazul în care este:

  • bolnav - febră, vărsături, convulsii, boli cronice (astm, epilepsie) prezintă o amenințare gravă la adresa vieții;
  • Baby "nevoi speciale" (autism, retard mental, paralizie cerebrala);
  • prea shkodliv curios, obraznic, hiperactivă;
  • încredere în ceea ce privește străinii;
  • fricos și impresionabil, din cauza zgomotului panicam puternic, vizitatori neașteptate și apeluri.

Acasă Siguranță

Faptele lăsate în pace copilul este dificil de prezis, deoarece acestea pot gestiona frica, curiozitatea și dragostea de experimentare. Prin urmare, este necesar să se stabilească reguli de comportament în condiții de siguranță și repeta cu copiii literalmente muta lor fiecare, în timp ce nu le supraîncărcarea cu reglementările inutile. Apoi, puteți părăsi apartamentul cu o conștiință curată.

Cum să se pregătească copiii tăi?

Copiii care stau singur în apartament, dobândi o experiență neprețuită: să învețe să se ocupe, de a gestiona timpul și se luptă cu propriile lor temeri. Aceste calități importante vor fi utile atunci când sunt mai în vârstă. Învățați-vă copilul să urmeze toate măsurile de precauție și apoi îl va lăsa cu o inimă calmă.

Pentru informații cu privire la modul de a instrui independența copilului, dar nu pune în pericol, psiholog copil spune Yulia Ulyanova:

„Discuții TUT» copil psiholog Anastasia Shepel: