Cum de a izola acoperișul unei selecții de material privat casa pentru izolație

Pierderea de căldură prin acoperișul unei case sat poate fi de până la 30% din total, astfel încât alegerea izolației la cerințele sporite.

izolație adecvată a unui acoperiș casă privată reduce pierderile de căldură și costurile de încălzire în timpul iernii și păstrează o temperatură de interior confortabil în timpul verii, prevenind creșterea acestuia.În funcție de punerea în aplicare specifică a acoperișului ascuțit și materialele de construcție utilizate se disting:

 • acoperiș cald,
 • pod rece (acoperiș ventilat).

În cazul în care podul rece planificat. numai izolate grinzi mansarda pe tavan. panta acoperișului nu este izolat din interior. Această soluție oferă condiții de umiditate îmbunătățite la locul de muncă pentru acoperișuri plăcintă.

Cum de a izola acoperișul unei selecții de material privat casa pentru izolație

Materiale pentru izolarea termică a acoperișurilor

La selectarea izolației pentru acoperișuri înclinate trebuie să ia în considerare o serie de cerințe: materialul trebuie să se mențină în formă pe tot parcursul ciclului de viață, nu formează goluri, salva proprietăți de izolare.

Printre gama larga de încălzire de pe piață, cele mai potrivite pentru izolarea acoperișului unei case private și să îndeplinească cerințele specificate, sunt:

vată minerală

Este o izolație fibros, din rocă topită și solidificată. Acesta are un grad ridicat de izolare termică, amortizează bun zgomot.

Disponibil în rulouri sau plăci, din cauza greutății luminii este ușor de transportat și de a asambla pe site-ul. În timpul funcționării, nu pierde forma, nu psihiatru.

Marci populare: Rockwool, Technonikol, Izolayt.

 • densitate 35 - 40 kg / metru cub,
 • conductivitate termică de 0.036 - 0.041 W / (m * K),
 • Non-inflamabil,
 • absorbție a apei 1 kg / m,
 • permeabilitate la vapori de apă de 0,3 mg / (h * m * Pa).

fibra de sticla

Vata minerală pe bază de fibre de sticlă, produse în conformitate cu o tehnologie similară prin topirea nisipului de cuarț sau rebuturilor. Material și își păstrează forma, reține căldura nu transmite sunet, poate rezista la temperaturi de până la 500 ° fără aprindere. De asemenea, disponibile sub formă de plăci sau role.

Marci populare - Ursa, Knauf.

 • densitate 15 - 20 kg / metru cub,
 • conductivitate termică de 0.035-0.042 W / (m * K),
 • Non-inflamabil,
 • absorbție a apei <1 кг/куб.м.

spumă poliuretanică

Izolație spumă de poliuretan Pulverizabilă (PUF) este un fluid care în anumite condiții, reacționează spume și apoi se solidifică sub formă de material solid poros ce constituie stratul izolant.

Izolante proprietățile spumei sunt mari, acoperă întreaga suprafață etanș care trebuie tratată, nu emite substanțe nocive după întărire, aderă la orice suport.

Echipament special este necesar pentru aplicarea spumei poliuretanice pulverizat cu două componente. Unele punopoliuretana specii disponibile în cutii de spray ușor de utilizat, cum ar fi Polynor izolație. Lucrul cu acest material nu este mai greu pulverizare spumă. • densitate 60 - 80 kg / metru cub,
 • conductivitate termică de 0.023-0.032 W / (m * K),
 • Non-inflamabil,
 • absorbția de apă de la 0,002 kg / mc

argilă expandată se referă la izolație în vrac - este granule de lut poroase, ușoare în greutate și variază în dimensiune. Are o conductivitate termică scăzută, un nivel ridicat de absorbție a sunetului, absolut ecologic, neinflamabil. Acesta este adesea folosit pentru mansarde și punți de podea izolatoare.

 • densitate 300 - 500 kg / metru cub,
 • conductivitate termică de 0.09-.1 W / (m * K),
 • Non-inflamabil,
 • Absorbția de apă de 10 - 25%.

nu este recomandat pentru izolarea acoperișului

Există o serie de încălzitoare, care utilizează materiale izolante termic pentru spațiul acoperișului nu este de dorit din cauza efectelor adverse „secundare“:

Ecowool. Fabricate din fibre celulozice este, prin urmare, un material foarte inflamabil, în ciuda retardanți de tratament. Pentru aplicarea sa necesită echipamente sofisticate, iar funcționarea în cele din urmă ecowool se contractă - este comprimat și își pierde proprietățile sale de izolare.

Rumeguș de lemn - un produs natural, care nu este sigur din punct de vedere al focului: aprins rapid și arsuri bine. Rumegușul este un mediu favorabil pentru dezvoltarea de microorganisme, rozătoare vii și alte animale mici. Bună absorbție a umezelii, ele putrezesc și mucegăită, psihiatru, proprietățile lor de izolare termică scad treptat.

Styrofoam. Acest material este disponibil sub formă de plăci rigide. Utilizați izolație styrofoam pentru acoperiș nu este de dorit, deoarece temperatura este ridicată la 80 ° alocă viața în pericol, substanțe toxice. Această mamă este folosit ca o sursă de încălzire numai sub tencuială sau beton, sapa de ciment.

Comparând caracteristicile de bază ale dispozitivelor de încălzire

Cum de a izola acoperișul unei selecții de material privat casa pentru izolație

Ordinea lucrărilor de

1. Instalarea filmului de impermeabilizare

La instalarea impermeabilizarea lasa o distanta de 4 - 6 cm între film și materialul izolant. Este necesar pentru buna circulație a aerului, prin care umezeala se evaporă. Pentru a oferi ventzazor necesare, ambalate la căpriori kontrobreshetku a barelor.

Filmul este aplicată pe rampă și suprapunerea fixă ​​capse capsator 10 cm. Fragmente superioare suprapuse pe partea inferioara, si taping cusături.

2. Izolație Găini

Electroizolante Materialul Măsura afară și se taie cu distanța între căpriori. Izolația este plasată jos în sus, axial între căpriori, asigură o fixare sigură și absența fisurilor. Reziduuri și izolare surplusul de căldură nu este eliminat, dar sunt utilizate pentru izolarea termică a locuri greu accesibile.

Bariera de vapori 3. Aparatură

La montarea filmului este important să nu se confunde suprafața exterioară și interioară, ca și abur, este aranjată astfel încât umezeala nu trece în material, dar ieșirile l la exterior.

Bariera de vapori fix capse capsator căpriori. De stabilire suprapunere este de cel puțin 10 cm, atât de-a lungul și de-a lungul acoperișului patinele, cusăturile de etanșare fixat cu bandă de mascare.

Etapa finală - kontrobreshetki de instalare, care servește ca bază pentru decorarea interioară a spațiului pod.

Greseli frecvente atunci când instalarea izolației

Tehnologia de montare Violarea izolatori termici poate cauza următoarele efecte negative:

 • formarea de „rosturi reci“ - are loc prin ruperea „plăcintă acoperiș“ (de exemplu, golurile dintre izolația nu pierdea mastic rezistent la apa)
 • Formarea în timpul iernii pluralitate de țurțuri pe cornișă - se produce atunci când penetrarea prin aerul cald din spațiul acoperișului, ceea ce duce la topirea zăpezii,
 • creșterea pierderilor de căldură în comparație cu calculată - se produce atunci când ambalare căldură umedă materiale izolante sau atunci când se lucrează la o umiditate ridicată.

Pe piață există un număr mare de materiale termoizolante pentru acoperișuri. Alegerea izolației dreapta va păstra o temperatură confortabilă în casă, absența emisiilor toxice, a redus costurile de încălzire în timpul iernii și răcire în timpul verii.