Cum de a fotografia peisajul sfaturi importante și trucuri

În plus, spre deosebire de filmare de studio, care necesită un cost financiar considerabil, natura nu dispare și nu are nevoie de nimic în schimb, cu excepția atitudine atentă la ea, iar situația variază în funcție de sezon, oferind fantezie spațiu.Dar dacă într-adevăr peisajul simplu? Să ne ocupăm împreună.

Un debriefing va începe, probabil, cu definirea genului și locul său în realitățile umane.

Peisaj în imagini

Peisaj - un gen în care centrul imaginii este natura.

Această direcție a fost născut în epoca lipsei unui aparat de fotografiat, în cazul în care celebrul și nu-așa artiști au mers la aer liber și a trecut Pe aripile cu ajutorul unor perii si vopsele.

Acesta este motivul pentru care înțelegerea sensului acestui gen, ar trebui să învețe de la artiștii realiști.

Cum de a fotografia peisajul sfaturi importante și trucuri

Picturi, ca nimic altceva, permite de a experimenta toate frumusetea naturii, ele sunt indisolubil legate de lumea interioară a omului, sentimentele sale, starea de spirit și dragostea de viață, în general.

În fotografia de peisaj - aceasta nu este o exactă bine redesenarea unui colț de natură, și propria lor percepție a lumii.

Fotografia de peisaj modern este destul de versatil. Expoziții astfel de materiale conferă gustul artistic al publicului și să dezvolte imaginația, prin paralele asociative între viața reală și imaginile.

Relația dintre fotografie și viață a dat naștere la o nouă tendință - peisaj urban, care devin dominante nu este natura, ci ideea societății - orașul cu cele mai multe străzi, obiecte, arhitectura, piețe, precum și un flux nesfârșit de mașini și pietoni.

peisajului urban și clasic captivează chiar și cei mai avari de fotografi! Și există o explicație: decolează în acest gen, puteți obține fotografii excelente fără a utiliza echipamente scumpe.

Cum de a fotografia peisajul sfaturi importante și trucuri

Tot ceea ce este necesar - aceasta este dorința, răbdare, trepied, camera foto lentile reflex, iar unele dintre abilitățile de a le utiliza.

Fotografierea în acest gen, așa cum, într-adevăr, în orice alt - este, în primul rând, procesul de creație este însoțit de propria viziune a ceea ce se întâmplă, dar, destul de ciudat, există multe reguli care elimină eșecurile.

fotografierea peisajelor

Închide ochii pentru o clipă și imaginați-vă: înainte de a răspândi întinderi fără precedent de frumusețe și se pare că unul are doar să apese pe trăgaci, ca afișajul aparatului de fotografiat va fi cea mai frumoasă imagine pe care nu a văzut lumina ...

Capturați amintirea episodului și deschid ochii, fanteziile tale vor rămâne o fantezie, și niciodată nu va ști cum să facă fotografii ale peisajului, în cazul în care neglijează regulile enumerate mai jos.

  • Claritate maximă. Mulți fotografi practică peisaj de fotografiere cu diafragma deschisă, cu toate acestea, „mulți“ - nu este un indicator de lucru bun.

Tehnica clasică în timpul fotografierii cu peisaj este considerat ascuțirea întreaga imagine (pentru fotografiere diafragma sub acoperire).

Cum de a fotografia peisajul sfaturi importante și trucuri

În mod normal, aveți nevoie de un simplu setările camerei pentru a obține fotografii clare și moderat-expuse: Diafragmă glisor aproape de f / 11-16, iar viteza obturatorului poate fi de încredere mașină, dacă vă fotografiați în modul prioritate diafragma. Cu toate acestea, pentru a evita mișcarea camerei, este mai bine să efectueze peisajul de fotografiere cu ajutorul unui trepied sau monopied.

  • Prezența sensului. Pentru fiecare fotografie este important să avem centrul semantic al compoziției, astfel încât, așa cum se spune, ochiul a fost de a prinde așteptare. Atenția poate fi orice: o clădire în formă interesantă, copac, un munte, o navă în mijlocul ciumei, etc.
  • Regula treimilor din compoziția totală a unui cadru. Locație centrul semantic în ceea ce privește toate elementele și părți ale imaginii, este la fel de importantă ca și prezența câmpului.

Statele de referință că regula treimilor: fotografie arata cele mai avantajoase atunci când fotografiate, aproximativ împărțit la linii care împart imaginea în trei părți, atât de-a lungul și peste.

  • prim-plan Gânditor. Se plasează centrul semantic al părții frontale a imaginii, lăsând „spațiul aerian“ în față, astfel încât va fi capabil de a crea efectul de luminozitate și de a transmite adâncimea.
  • Elementul dominant. Secretul de fotografii ale naturii de succes dezvăluite - ar trebui să domine imaginea sau cerul sau prim-plan.

Cum de a fotografia peisajul sfaturi importante și trucuri


În cazul în care fotografiile nu se potrivesc acestei descrieri, cel mai probabil, ei se pare plictisitoare și lumesc.

Dacă sa întâmplat ca cerul în timpul sedinta foto monoton și neinteresant - muta orizontul în treimea superioară, astfel încât să nu îi va permite să prevaleze asupra restului.

Dar, dacă se pare că spațiul aerian este pe cale să explodeze sau să se restrângă la fluxurile de lavă la sol - Ia-2/3 cadre și veți vedea modul în care povestea se poate schimba situația.

  • Linie. Există o nesfârșită varietate de moduri de a reflecta frumusețea naturii în întregime. Unul dintre ei - includerea de bun venit liniilor active în compoziție. Folosind privitorul, puteți redirecționa liniile cu un punct de vedere semantic de fota la altul, creând un fel de spațiu închis.

Liniile nu creează numai modele pe fotografii, dar, de asemenea, adauga volum. Acest lucru se aplică și la orizont dincolo de care ține în mod constant un ochi.

Cum de a fotografia peisajul sfaturi importante și trucuri

  • Mișcarea. Mulți consideră fotografii peisaj calm și pasivă. Dar acest lucru nu este neapărat atât! Adăugați viață la o fotografie, puteți folosi apă sau vânt, astfel încât, de exemplu, repara SLR ocean, revoltă sau o cascadă care curge, de respirație care se încadrează frunze din copaci sau de vânt, păsările de decolare sau de a muta oameni.

Efectele vreme și asupra calității fotografiilor de peisaj

Regula de aur a peisajului: „Scena și povestea se poate schimba în mod dramatic peste noapte, în funcție de condițiile meteorologice și perioada anului“

Este o greșeală să credem că cel mai bun timp pentru imagini naturale - zi însorită.

În vreme tulbure, în termeni de efecte de lumină, pentru a trage o plăcere: grindină, ploaie și zăpadă și furtuna poate umple starea de spirit sinistru, misterios de orice scenă.

Cu toate acestea, există pobochka - probabil obține picioarele ude, se îmbolnăvesc, și spune la revedere de la SLR, deoarece umiditatea poate afecta destructiv întregul electronice.

Cum de a fotografia peisajul sfaturi importante și trucuri

Trage în ploaie nu este necesară - este doar una dintre modalitățile de realizare a imaginilor artistice.

presupunem că fotografierea este pe bună dreptate, cel mai bine în dimineața sau seara ore când soarele este „de lucru“ pe puterea de podea din cauza apariției unor dificultăți în formă de ceață sau nori dens îngroșat.

Acest lucru creează o lumină difuză foarte moale, oferind imagini o lumina speciala si aspect somnoros.

Forest, ceață înăsprit va arata mult mai misterios și mai atractiv decât într-o zi însorită.

Cu toate că în cazul în care filmarea are loc în vara sau toamna, filtrarea luminii prin frunziș poate crea un efect interesant bokeh. larg deschis.

În timpul apus de soare, folosind lumina de fundal. puteți face o imagine de peisaje nu mai puțin interesante, mai ales în cazul în care prim-plan este ușor cu iluminare din spate.

Pentru a evita iepurasi folosi un amestec sau un filtru de polarizare. Acest filtru este în fotografia de peisaj este pur și simplu de neînlocuit.

Scene de noapte din punct de vedere tehnic, cel mai dificil. Fotografiind natura în natură deplină este lipsită de sens din cauza lipsei de lumină. De aceea, noi trebuie să mergem acolo unde există surse de lumină artificială - oraș.

Cum de a fotografia peisajul sfaturi importante și trucuri

utilizarea Neîntreruptă flash-ul în acest caz, nu este necesar, pentru a ridica valoarea ISO 800-1600, și transmite în peisajul urban!

Tot ce bine, Timur Mustaev.

Cum de a fotografia peisajul sfaturi importante și trucuri

Bună dimineața, cititorii blog-ul meu! Sunteți în contact Timur Mustaev. O nouă zi, și din nou, vă invit să îmbogățească cunoștințele de fotografie. Astăzi vreau să vă spun despre ce este in fotografii bokeh. Acest stil este conceput pentru persoanele creative, fotografi care nu numai versat în echipamentele lor fotografice, dar, de asemenea, gata.

Cum de a fotografia peisajul sfaturi importante și trucuri

Bine ai venit! Sunteți în contact Timur Mustaev. Prieteni, cât de des ai avut cu expunerea problemei? Cred că toți avem. Și, de multe ori, pentru că acest lucru a fost ratat o lovitură mare! În plus față de compoziție, parametrii de expunere - pâinea noastră de zi cu zi. Este necesar pentru fotograf sa stie specificitatea lor și să fie capabil să lucreze cu ei. Crezi că sunt cu o anumită dificultate.

Cum de a fotografia peisajul sfaturi importante și trucuri

Bună ziua dragi cititori de blog-ul meu! Telecomunicații, Timur Mustaev. Una dintre principalele probleme ale fotografilor: cum de a realiza fotografii de expunere dorite cu o asemenea varietate de condiții de mediu? Da, uneori dificil să se adapteze. Funcționalitatea unui anumit aparat de fotografiat nu este, de asemenea, nelimitat. Deci, ce faci atunci, dacă nu doriți să se joace cu imaginea în Photoshop, ea a lumina sau, dimpotrivă, ceea ce face.

Cum de a fotografia peisajul sfaturi importante și trucuri

Bună ziua tuturor! Sunteți în contact Timur Mustaev. Suntem oameni creativi sunt în mod constant există perioade și în afara ori de câte ori sunt inspirate și plin de idei și toamna, atunci când nimic nu place, a scăzut starea de spirit. Dacă renunți acum numărul 2 sau doar doriți să încercați ceva nou, sugerez un articol despre frizlayte! ajută fotograf.

Cum de a fotografia peisajul sfaturi importante și trucuri

În general, pentru fotografii bune obținute, avem nevoie de un aparat de fotografiat foarte bun. Ei bine, capacitatea de a profita de moment. Atunci poți învăța să ia o fotografie. Un simplu fel de mâncare de săpun așa cum am, indiferent cât de fotkay, se pare un nonsens. Și ponostyu sunt de acord că trage vreme rea - furtuna, uragan sunt mult mai interesante, în sensul că fotografiile devin interesante.

Cum de a fotografia peisajul sfaturi importante și trucuri

Trăiește și învață. Întuneric.

Vreau mai multe informații despre acest subiect.

Am înțeles că este un proces creativ. Practica nu este substitut, sfaturi laguna design este foarte interesant.

Vă mulțumesc pentru lecție.