Cum de a fotografia deplasarea orașului

Cum de a fotografia deplasarea orașului

iluminat adecvat

Dacă preferați să călătoriți în timpul ceva mai mult decât doar situată pe plajă, cel mai probabil veți dori să realizați fotografii ale orașului și clădirile sale. Problema, de obicei, este că veți obține întotdeauna acolo, la un moment nepotrivit al zilei, când lumina este greșit, prea mulți oameni bloca vederea, iar ceilalți membri ai familiei dumneavoastră vă rugăm să eliminați aparatul de fotografiat și trebuie să meargă în altă parte. Desigur, ai putea cumpăra doar o carte, dar dacă sunt la fel de pasionat de fotografie ca mine, acest lucru este în nici o cale de ieșire din situația.Cu toate că, uneori, este necesar, în orice caz, pentru a cumpăra o carte poștală - dintr-o dată imaginile nu vor fi suficient de bun.

Cel mai bun moment al zilei pentru a face fotografii de orice subiect în filmare domeniu - este dimineața devreme, când tenta roșiatică lumina soarelui, iar lumina vine din lateral, nu direct deasupra capului. Timpurie de calitate de iluminat dimineață este atât de diferit de celelalte momente ale zilei, pe care mi se pare dificil de exprimat în cuvinte diferența este, și, de regulă, mai puțin în jurul valorii de oameni. Evident, dacă fotografiați o clădire, cel mai bun moment al zilei pentru a trage depinde de modul în care este poziționat.

Aceasta fotografie a fost făcută la aproximativ 7,30. Am observat acest loc înainte, dar lumina nu a fost bun, astfel că, clădirea a fost de lângă hotelul meu, am decis să se întoarcă la ea în dimineața următoare.

Cum de a fotografia deplasarea orașului

Ca și în orice alt tip de fotografie, trebuie să te întrebi ce parte a clădirii pe care doriți să acorde o atenție. Uneori doriți să afișați în cadrul întreaga clădire, este uneori necesar să se aleagă câteva bucăți, și, uneori, cel mai bine este de a combina prima și a doua abordare. Pe fotografia de sus a prins ochiul meu în partea de sus a turnului clădirii, dar am constatat că era necesar să se ia o imagine și cel puțin o porțiune a clădirii a turnului a fost într-un context de înțeles.

cultură

Când subiectul este clădirea, în special în partea sa superioară, de multe ori se termină în care veți obține o grămadă de imagini plictisitoare ale cerului. Deci, o bună recepție - face pentru partea superioară a clădirii, așa cum au fost cadrul uneia sau a două ramuri ale copacilor în picioare din apropiere.

Am fost foarte norocos cu acest cadru: copacii au fost aproape, putem spune de așteptare pentru mine, și tot ce trebuia să fac - este de a merge și de ședere în locul potrivit. Dar nu ar fi atârnate, care deține o sucursală pentru a face o fotografie, dacă aș putea folosi un pic de magie de Photoshop.

Cel mai bine este să caute un copac adecvat înainte de a face o fotografie, și de a folosi zoom teleobiectivul ușor să se adapteze în perspectivă, asigurând localizarea corectă a obiectelor din cadru. Cu toate acestea, dificil de a obține o dimensiune bună și lumină bună, dacă încercați să introduceți copac în imagine cu Photoshop după fotografiere.

Pentru a realiza perspectiva corectă

Cum de a fotografia deplasarea orașului

Toate fotografiile de pe această pagină au fost făcute atunci când am fost de odihnă la Barcelona; în cazul în care, printre alte plăceri, am admirat lucrările arhitectului Antoni Gaudí. Foto pe stânga - această clădire, renovat în anii '20. Este foarte dificil de a fotografia, deoarece împiedică copacii care cresc pe partea opusă a străzii.

Am vrut să fotografiez întreaga fațadă, iar singura modalitate de a face acest lucru, să nu se taie un singur copac, a fost foarte mult pentru a înclina aparatul de fotografiat. În această fotografie, imaginea sa dovedit destul de dramatice, precum și utilizarea de lentile cu unghi larg creează impresia că clădirea cade înapoi. Atunci când îndreptați obiectivul de până pentru a prinde o lovitură de partea de sus a clădirii, observați că clădirea converg în sus, astfel încât se pare ca în cazul în care clădirea este înclinat înapoi.

In aceasta imagine ca aceasta, nu e prea important, dar dacă doriți să faceți dreapta aspect de construcție (dar personal mi place când fotografiile de unghiuri verticale clădiri ușor în direcții diferite), va trebui pentru a trage de la o distanță de departe, sau se aplică unele recepție inteligent.

In vremurile bune, când au folosit filmul, cea mai bună opțiune a fost de a utiliza lentile anamorfic care poate corecta unghiurile verticale. A fost de asemenea posibilă corectarea perspectivei în imprimare în camera obscură, hârtia de lipire la unghiuri diferite. Dar, în lumea de azi folosim „perspectiva“ sau „distorsionare“ în Photoshop pentru a extinde partea superioară a imaginii, în timp ce unghiurile verticale nu devin cu adevărat verticală.

Mai jos puteti vedea mai multe fotografii trei din aceeași clădire.

În această imagine, am corectat unghiuri verticale în Photoshop prin întindere partea superioară a fotografiei.

Cum de a fotografia deplasarea orașului

În opinia mea, această metodă funcționează foarte bine, având în vedere că programul ar trebui să introducă o „made-up“ pixeli din fotografie pentru a redimensiona. Presupun că fotograful și turistul nu s-ar întinde partea de sus și de jos ar fi stoarse și apoi tăiați marginile.

De obicei, eu iau o excursie cu două lentile: una 28-80mm srednefokusny și teleobiectiv 75-300mm. Acest set este potrivit pentru mine pentru a trage, dând unghiul mediu de vizionare și capacitatea de a trage obiecte îndepărtate folosind un teleobiectiv, pentru care nu se poate utiliza un trepied. Cele două fotografii de mai jos - este o parte a fațadei ilustrând „partea care îmi place“, împușcat la teleobiectiv.

Cum de a fotografia deplasarea orașului

Cum de a fotografia deplasarea orașului

Și aici este mai mult de o clădire din Barcelona, ​​de asemenea, construit de Gaudi. Rezidenții numesc „Cariera» - La Pedrera (La Pedrera). La început nu-i plăcea orășenii, și au glumit că clădirea arată ca o carieră pentru extracția mineralelor.

Cum de a fotografia deplasarea orașului


Fotografia de noapte

Dacă eliminăm clădirea pe timp de noapte, ne confruntăm cu noi provocări, dar putem obține fotografii strălucitoare. Prima problemă - este că lumea este mult mai mică, astfel că poate fi problematică pentru a obține o imagine clară și pentru a stabiliza aparatul de fotografiat. Cel mai bine este de a utiliza un trepied, dar nu am putut sta să împacheteze valiza ta, așa că a trebuit să găsească alte căi. O modalitate buna de a obține sprijin extern - slabă pe un copac sau o lampă. Așezat și cu mâinile lor foarte aproape de corp, puteți obține imagini bune la viteze de declanșare de 1/15 secundă sau chiar mai puțin de 1/4 dintr-o secundă.

O altă metodă care funcționează chiar mai bine - pentru a pune aparatul pe o suprafață solidă. Dacă stai în cafenea, puteți obține fotografii bune, punând aparatul pe masă. Am luat această fotografie folosind cartea pe care a pus sub obiectiv pentru a regla înălțimea și să facă o expunere imagine bună lung.

O altă problemă atunci când fotografiați pe timp de noapte în oraș - scenă de contrast ridicat, din cauza a ceea ce sistemul de masurare a expunerii automate poate obține nebun. Dacă ați reușit să găsească un limbaj comun cu paranteză pe camera, eu asigur că acest lucru este cel mai bun moment pentru a profita de ele.

Sensul de bracketing este că face prima fotografie cu expunerea „corectă“, și apoi alte câteva, fără a schimba punctul de captare și poziția, dar folosind valori mai mari și mai mici de măsurare. Cele mai multe dintre cele mai bune de camere moderne sunt dotate cu un buton special pentru că, astfel încât să nu trebuie să pună manual setările. Pur și simplu rola compensarea expunerii roții +1, +2, sau -1, -2, etc.

Problema principală este, ce de configurare pentru a utiliza (care parametru pentru a schimba: viteza de declanșare sau diafragma) și modul în care parametrii individuali trebuie să fie diferite. De exemplu, un profesionist de lucru în studio, pentru a realiza suport în deschiderea diafragmei 1/3 pas, dar ne uitam la rezultatele muncii sale, și poate să nu fie în măsură să observe diferențele dintre cadre. Pe de altă parte, terenul de deschidere într-o singură oprire poate fi excesivă.

Scena de noapte, va fi în mod inevitabil, un număr mare de negru, și de multe ori se dovedește că acesta conține mai multe surse de lumină, care vor fi afișate ca alb pur, cel puțin în centru. Prin urmare, scopul bracketing - pentru a controla reflecțiile, astfel încât acestea nu sunt mult de sub control.

După cum puteți vedea în fotografia de mai sus, pete de lumină văzut în jurul valorii de Halo, dar, în opinia mea, domeniul său de aplicare este sub control. Nu există reguli generale cu privire la cât de mare poate fi un halou. Aceasta depinde de gustul tau, dar pete mari albe pe fotografiile pot arata foarte urat. De regulă, eu nu sfătuiesc să părăsească licărire lângă marginile fotografiei, deoarece aceasta poate duce uite dincolo de cadru. În orice caz, am încercat să fac acest lucru cu o fotografie și o lampă de pe stânga, și fără ea, și ca urmare a decis să părăsească felinarul. Regulile sunt acolo pentru a fi rupte, dar este necesar să se știe că le rupe.

Și din nou, am ales câteva detalii ale clădirii.

Cum de a fotografia deplasarea orașului

Această imagine arată culoarea pietrei în dimineața devreme.

Și în această imagine am făcut un prim-plan al acestor balcoane magnifice și complicate.

Cum de a fotografia deplasarea orașului

Fotografia de jos arată aceeași fațadă la lumina zilei, și cu toate că este încă tot în aceeași clădire mare, nu surprinde ca fotografii de noapte.

Cum de a fotografia deplasarea orașului

Puteți vedea, de asemenea, dacă te uiți atent, că liniile verticale converg puternic în lumina zilei, chiar și având în vedere că cele două imagini au fost preluate de la aproape același loc. Tot datorită faptului că am corectat imaginea de noapte în Photoshop, în conformitate cu explicația mea de mai sus.

Plăcerea de contemplarea acestei clădiri nu este atât de limitată. Din fericire pentru mine, permite vizitatorilor să urce pe acoperiș, care reunește obiecte neobișnuite și minunate pe care le puteți vedea mai jos.

În partea de sus a coșurilor La Pedrera sunt situate aceste minunate - în interiorul guri de aerisire sau casa scărilor lor. Desi toate acestea au existat timp de aproape 100 de ani, toate acestea par aproape noi.

Cum de a fotografia deplasarea orașului

În ceea ce privește orice fotografie în sălbăticie, trebuie să fie în locul potrivit, la momentul potrivit al zilei. Am venit la această clădire în seara, o jumătate de oră înainte de închidere. Ghidul nu a vrut să ne lase, pentru că nu mai era timp pentru a face tot turul. „Dar acum, iluminat excelent pentru a face fotografii, și suntem interesați în ea!“ - am vorbit despre. Nimic nu se poate face! A doua zi ne-am întors pentru a deveni participanți la turul. Și au putut să se bucure de ea ... cu o cameră ascunsă într-o cutie.

Direcția de razele soarelui - care este cheia momentul cel mai important pentru fotografia ta! Când te duci în jurul clădirii în jurul valorii de a alege cu atenție unghiul de vedere, și pentru a obține cel mai bun efect de iluminare, aceste obiecte par a fi complet diferit de unghiuri diferite.

Și, în plus, este necesar să fie atent cu zgomotul de fond. Observați culoarea cerului, pentru că el, de asemenea, se schimbă pe măsură ce te plimbi în jurul clădirii. La un unghi adecvat la soare culoarea cerului este mai întunecată. Este demn de a petrece suficient timp pentru aceste observații: după zori și chiar înainte de lumina se schimbă asfințit în doar un minut.

instantanee frumoase de clădiri celebre. Dar chiar dacă fotografiile sunt bune, ele vor fi ca mii de alte fotografii ale aceleași locuri. Ce faci pentru a fotografia este superior din greutatea totală, sau cel puțin au fost diferite de altele? Dacă aveți de gând să faci exact aceeași imagine a clădirii, la fel ca ceilalți, este mai bine să cumpere o carte poștală, și așa mai departe evita toate aceste dificultăți!

Cel mai „artistic“ pentru a personaliza fotografiile dvs. - adăugați-l la scena unor mici element, cum ar fi o umbră în colțul din stânga jos al această fotografie.

Cum de a fotografia deplasarea orașului

În fotografia de mai jos, am reușit să obțină poziția corectă, astfel încât soarele tocmai a aruncat o privire între coșurile. Ca o strălucire aurie pe partea ceramică a coșului de fum!

Cum de a fotografia deplasarea orașului

La început am fost supărat, pentru că am luat accidental o imagine cu caracter ocazional trecător, dar apoi mi-am dat seama că geanta lui și partea din spate, în spatele scenei, a jucat un rol pozitiv în această imagine.

Întotdeauna a evita confuzia în colțurile imagini, cu excepția cazului când o imagine este beneficiat de acest ...

O modalitate de a face fotografii mai personal - este de a cere prietenii și familia să pozeze în prim-plan. În orice loc turistic celebru puteți vedea un grup de oameni în picioare în linie pentru a face astfel de fotografii. Acest lucru a fost făcut atât de multe ori de către atât de mulți oameni care au transformat într-un clișeu banal și principalul motiv pentru care fotografiile de vacanță pot fi atât de plictisitoare.

În final, veți obține o colecție minunată de fotografii ale copiilor în fața celor mai toate marile monumente ale lumii. Cred că sunt o dovadă că într-adevăr au fost acolo, dar în timpul nostru tehnologiei informației și este imposibil să fie complet sigur.

procesare de imagini

Aici puteți vedea fotografii ale celorlalte clădiri ale lui Gaudi. De fapt, aceasta este cea mai faimoasa clădire, Sagrada Familia. Foto corupt macarale amplasate acolo, datorită faptului că 80 de ani de la moartea arhitectului, și după aproximativ 100 de ani de la începerea proiectului ... era încă în construcție. Constructorii spanioli niciodată cunoscut pentru viteza lor.

Cum de a fotografia deplasarea orașului

Cum de a fotografia deplasarea orașului

Recurgerea la o mică fraudă în Photoshop folosind „clona“ instrument, am repede am scăpat de macarale (bine, nu atât de repede, de fapt - a fost nevoie de un timp). Acest instrument este foarte ușor de utilizat. Pur și simplu selectați parte a cerului, asigurându-vă că este culoarea corectă, și copiați-l pe partea de sus a macaralei. Pentru a face acest lucru în mod corect, ai nevoie de un mic truc: a verifica dacă utilizați peria mărimea potrivită, cu un adecvat „rigid“.

Clonarea ar trebui să se facă treptat, astfel încât dedica acest mult timp și nu se grăbesc să termine. Prin eliminarea de macarale, am folosit instrumentul „denaturare“, așa cum este descris mai sus pentru a îndrepta ușor turn. Odată cu dispariția macarale, este mult mai mult spațiu între partea de sus a macaralei și copaci, așa că sunt un pic mai jos, copacii, selectându-le și folosind instrumentul „muta“. În cele din urmă, am șters linia care rezultă din cer cu ajutorul instrumentului „clona“ și o perie moale mare.

Imaginea este gata! Acum, că știi cum să fotografieze deplasarea orașului.