Cum de a fertiliza ghivece cu plante în casă 1

houseplants Fertilizarea asigura dezvoltarea lor deplină. Solul din oala devine rapid rar. Din cauza lipsei de nutrienți flori piperniciți, se ofilesc, frunzele se pot transforma galben. Din articol, veți afla ce pentru a fertiliza ghivece cu plante și în ce perioadă este mai bine să facă, cum să aleagă un îngrășământ pentru creșterea plantelor.Atunci când plantele au nevoie de fertilizare

Cum de a fertiliza ghivece cu plante în casă 1

Pentru creștere și plante cu flori profuzie nevoie de fertilizare.

Fertilizator pentru flori, în special în creștere în ghivece, sunt necesare, deoarece plantele epuizeaza solul. Transplant în sol proaspăt ajută pentru lipsa de substante nutritive, dar numai pentru câteva luni. Un astfel de transport frecventă a plantelor la nimic, deci trebuie să facă în îngrășământului.

Dacă ați citit articolul despre plante de interior, probabil ați auzit că fiecare dintre ele există o perioadă de creștere activă. De obicei apare în primăvara și vara - la momentul floare în creștere în mod activ frunze, tulpini de flori se dezvolta. Este de la astfel de vremuri de îngrășământ pentru plante de interior. În funcție de caracteristicile specifice ale perioadei de creștere activă poate avea loc în plante la momente diferite.

Condiții de îngrășământ de plante

Înainte de a selecta și de fertilizare trebuie să învețe regulile de bază:

 • Supraalimenta un îngrășământ de plante, chiar mai dăunătoare decât să uitați să-l facă.
 • Florile asimilează ușor fertilizant în timpul creșterii active și înflorire. Dar nu toate au nevoie de fertilizare în timpul înfloririi! De exemplu, orhidee flori nu pot fertiliza - florile cad repede.
 • În timpul iernii, asimilarea nutrienților de către planta este mai lent din cauza lipsei de lumina, astfel de fertilizare plante de interior ar trebui să apară mai rar. Plantele cu perioadă de repaus puternic pronunțată (de exemplu, suculentele) iarna nu este fertilizat deloc.
 • Dacă hrănirea rădăcinii plantelor se face cu o soluție specială pentru a împiedica pătrunderea fluidului frunzișului.
 • Plantele tinere trebuie hrănite o soluție slabă de îngrășământ, decât adulții.
 • În diferite perioade de dezvoltare tot mai mare nevoie de un alt fel de hrănire. În faza de creștere activă - azot, dezvoltarea și înflorirea tulpini - fosfor-potasiu.
 • Înainte de fertilizarea solului necesară pentru a umidifica apă curată soluția este ars rădăcină de sistem.
 • Nealimentați recent transplantat, slăbit, suferindă plante.
 • Asigurați-îngrășământ mai bine în după-amiaza, când nu există căldură sau lumina puternică a soarelui.
 • Îngrășăminte pentru plante de interior trebuie să fie cuprinzătoare. Este important să se aibă în vedere compatibilitatea mineralelor. De exemplu, magneziu, calciu este slab absorbit atunci când se face, astfel încât acestea să nu se combină.

Simptomele de exces sau lipsa de îngrășăminte în sol

Atunci când o plantă este lipsită de substanțe nutritive:

 • Este vulnerabil la atacul de dăunători și boli.
 • Frunzele se ingalbenesc, fading ramuri mai mici mor.
 • Floarea devine fragil, fragilă, a pierdut intensitatea culorii de frunze și flori.
 • Incetine în creștere, încetează să înflorească sau produce muguri mici, care uneori nu sunt dezvăluite.

Excesul de îngrășământ pentru flori nu este mai puțin dăunător decât prea puțin.

Faptul că planta este overfed, spun următoarele caracteristici:

 • strat alb-gri pe suprafața solului, chiar și atunci când se utilizează apă moale pentru irigare.
 • frunze și vârful letargia deshidratării.
 • Slaba creștere a masei verzi, frunze fragile.
 • rezistența la boli Coborât.


Elemente importante pentru nutriția plantelor

Fertilizator pentru flori ar trebui să se potrivească nevoilor sale. Nu este un accident în magazine vând complexe individuale pentru plante cu flori, frunze decorative și suculente. Plantele cu frunze luxuriante necesită îngrășăminte cu azot și înflorire - cu un conținut de fosfor și potasiu.

Ingrasaminte sunt. lichid, pudră, tablete, granule, compactat. Cel mai bine absorbit de o chiturile de plante. Sunt cei care trebuie să fie dizolvat în apă și se pulverizează frunziș. îngrășăminte complexe pentru plante furturi din magazine de interior conțin elemente esențiale:

 • Azotul, contribuind la dezvoltarea plantelor. Cu lipsa lui de frunze pierd intensitatea culorii, se estompeze.
 • Fosforul este necesar pentru dezvoltarea completă a vegetației. Dezavantajul elementului conduce la frunzele fading, inhibarea creșterii.
 • Potasiul este necesar pentru înflorire luxuriante. În cazul în care lipsește, planta nu va floare sau de mică adâncime inflorescență.
 • Sulf. La lipsa de frunze începe să se usuce.
 • Calciu. Elementul dezavantaj duce la moartea a coroanei de plante, în timp ce alte părți sale uite sănătos.

tipuri de îngrășăminte

Toate îngrășămintele pot fi împărțite în organice și anorganice. îngrășământ organic pentru plante de interior sunt de origine vegetală sau animală, minerală care apare ca rezultat al prelucrării materiilor prime, ferme deșeuri industriale, miniere.

îngrășăminte organice

îngrășăminte organice includ păsări de curte și gunoi de grajd animale (găini, gâște, rațe), compost vegetal, turba. O astfel de alimentare conțin toate elementele care îmbunătățesc structura solului, oferă o mai bună absorbție a îngrășămintelor de către plantă în viitor.

Cum de a fertiliza ghivece cu plante în casă 1

îngrășăminte organice adăugate solului atunci când transplantare.

îngrășăminte chimice

Fertilizatori de acest tip sunt necesare în cazul în care capătul organic din sol. Acestea sunt împărțite în azot, potasiu, fosfor. Printre cele mai solicitate azotul: amoniac, calciu, azotat de sodiu, sulfat de amoniu, uree. De potasiu - cenușă de lemn, azotat de potasiu, sulfatul de potasiu. Este convenabil să cumpere o hrănire completă, care a adunat deja elemente utile în termen de proporții rezonabile.

Pansamente în perioada de creștere activă

plante de primăvară nu au nevoie doar de tăiere de muguri vechi, de înlocuire a solului, dar, de asemenea, consolidat aplicarea îngrășămintelor. După transplantare, planta ar trebui să se acorde o lună pentru a se adapta la noile condiții, și apoi începe de hrănire. Atunci când floarea să prindă rădăcini și du-te în creștere, este necesar să se utilizeze îngrășăminte cu azot. Nu ar trebui să facă o astfel de bulbi de alimentare sau tineri butași, deoarece azotul poate deteriora rădăcini tineri.

La mijlocul primaverii ar trebui să înceapă a face îngrășăminte pe bază de potasiu (potasiu, sulf, potasiu-magneziu). Ele sunt de obicei introduse prin pulverizare sau udare rădăcină. Când plantele cu flori încep să se formeze boboci folosind medicamente cu fosfor (superfosfați, Ammofos).

Solul poate pune îngrășământ fosfat. Pentru această jumătate de linguriță agitată în 10 litri de sol. Pentru a stimula ovar tulpini abundente, plantele au nevoie de bor. Se prepară o soluție prin agitare 0,2 g în 1 litru de apă. Magneziul este, de asemenea, necesară pentru înflorire abundentă, dar este plătit separat de fosfor, t. Pentru a. În elementele complexe sunt slab absorbite de planta.

Fertilizare în timpul iernii

În timpul iernii, plantele au nevoie de îngrășăminte care infloresc si cresc pe tot parcursul anului. Acestea includ azalee, violet, Spathiphyllum, Pelargonium, ficus. Cu toate acestea, în timpul sezonului rece, trebuie să facă mai puțin hrănire, ca lumina zilei este mai scurt - acesta va fi suficient de 1 dată pe lună. Cactuși și suculente în timpul iernii sunt în repaus, astfel încât acestea nu au nevoie să se hrănească, și udare ar trebui să fie redusă.

Pentru iarna planta a continuat să construiască o mulțime de verde și înflorit, utilizați îngrășăminte complexe cu azot, fosfor și potasiu. Fit căi de atac și de acasă - soluție de cenușă, zahăr, soluție de iod Pelargonium. În Sahara, de exemplu, furnizarea de informații utile pentru fabrica de glucoza.

Cum de a fertiliza ghivece cu plante în casă 1

Zahărul este utilizat pe scară largă ca un pansament de top.

Glucoza este sursa de energie pentru toate procesele vitale ale plantelor, dar nu vor fi achiziționate în cazul în care lipsa de dioxid de carbon. Mai mult decât atât, aceasta poate provoca dezvoltarea putrezirea rădăcinilor și mucegai. Folosirea zahărului va sens atunci când sunt combinate cu medicamente-EM inflamatorii sale (medicamente mikroogranizmov eficiente). Acesta poate fi pur și simplu măcinat la zahăr și apoi vărsat apă sau o lingură de zahăr dizolvat în 500 ml de apă pentru irigații.

Amintiți-vă că un exces de îngrășământ pentru plante poate fi în detrimentul lipsei lor. Alegeți un îngrășământ în funcție de nevoile individuale și caracteristicile florii. hrănire corectă - un angajament de plante cu flori luxuriante și o creștere puternică.

Cum de a fertiliza ghivece cu plante în casă 1