Cum de a face tratamentul dependent

Cum de a forța dependenți de droguri să fie tratate?
Cum sa faci alcoolici tratate?

Deci, există diferite moduri de a face o persoană dependentă chimic pentru a incepe un tratament pentru boala sa.Principalul lucru - amintiți-vă: nu pot promite premii dependente materiale (masina, bani, mai mult ceva de genul asta), pentru că el va merge la reabilitare. Addict / alcoolice este foarte ușor să „cumpere“! Ar trebui să înțeleagă că să-i motiveze, astfel încât să puteți lua departe de aproape sa o oportunitate de a se recupera; în scopul de a schimba viața lor, mai degrabă decât să primească recompense financiare. Premiul la care va căuta să fie foarte sobru. sobrietate confortabilă.

Deci, cel mai simplu mod de a obține tratate chimic dependente - „brute force“ E. Puteți stoarce mâinile și picioarele și să ia la tratament.

Apropo, aș dori să reamintească faptul că sub tratament nu înseamnă Narcologie, în cazul în care, în plus față de detoxifiere chimice (picurator, antidepresive) și izolare, nu oferiți. Deci, noi nu vorbim despre secțiile de psihiatrie și clinici, ca și metodele lor nu cuprindă în întregime toate aspectele legate de o astfel de boala complexa ca dependenta de agenti chimici. Sub Tratamentul presupune reabilitarea completă care vizează restabilirea integrității persoanei, condiția fizică, construirea unui sistem sănătos de valori și relații interpersonale.

Cum de a face tratamentul dependent
Opțiunea cu forță brută este destul de eficient ca atare. Vă rugăm să rețineți că persoana dependentă chimic nu este destul de adecvat pentru cele mai multe ori, chiar și atunci când treaz. Prin urmare, uneori, decizia este singurul drept, mai ales atunci când alte încercări au eșuat. După tratamentul se începe în procesul de reabilitare atunci când pacientul este conștient de necesitatea de a participa la procedurile terapeutice pentru a scăpa de principalele sale probleme. Dezavantajul este doar ca alcoolic / dependentul este deja în clinică, în procesul de înțelegere a „adevăr amar“ despre el însuși și mâna pe drumul spre însăși înțelegerea necesității de a schimba ceva, este probabil să fie o lungă perioadă de timp pentru a ascunde o ranchiună împotriva familiei sale pentru un astfel de mod perfid de el convingătoare la tratament.

criza motivațional

O altă modalitate de a crea premisele pentru „de călătorie pentru tratament“ este foarte eficient, dar nu este ușor pentru familia persoanei dependente chimic în ceea ce privește luarea deciziilor „dificile“ - „Criza Motivațional“ Am menționat deja această metodă în articol site-ul nostru Codependență. Aici aș vrea să vorbesc despre asta pentru mai mult.

Trebuie să setați condițiile care vor face să-l gândească la consecințele utilizării sale. Deci, pentru a avea o conversație despre tratamentul aveți în continuare. Dar, mai întâi, trebuie să se pregătească pentru reacția inadecvată, și, eventual, violentă a ta membru „aflată în dificultate“ al familiei. Deși, dacă citiți acest lucru, cel mai probabil, aceste încercări au fost deja făcute de tine, și se pare că nu a reușit. Deci, vom continua cu momentul în care vă decideți să încercați din nou, utilizând celelalte (noi) credințe „Instrumente“.

să fie gata

Cum de a face tratamentul dependent
Deci, în primul rând, să fie pregătit pentru faptul că dependentul / tries alcoolice pentru a opri această conversație la baza reacției sale violente, sau pur și simplu să fie să-l evite prin toate mijloacele, de exemplu, deplasarea subiectului, sau care ies din casă. Ce se poate face într-o astfel de situație. Cel mai important, amintiți-vă - dragi nu vede o problemă așa cum ați (partea) a se vedea. Și, cel mai probabil, va fi jignit în nici un caz, să fie amintit de greșelile lui / ei și eșecuri. Deci, nu vă fie teamă să deranjeze propriile ei argumentele sale / și fapte despre comportamentul samoporazhencheskogo și prejudiciul cauzat celor din jur. Dar, din nou, nu „merge prea departe“. Nu merita. De fapt, nu este o sarcină ușoară de a găsi un echilibru între auto-milă, „rolul de salvator“ și nemulțumirile cu indignare despre prejudiciul cauzat tine ca persoană nativă. Aici este necesar să se separe de boala unuia dragi, și nu de la el însuși. . Asta este, nu ar trebui să spui: „Ticălosule! Vom toată viața dedicată, și tu ... „sau“ Du-te departe și nu te mai întorci, chestii de genul asta. Noi deja gri din cauza poznele tale!“. Nu. Nu fi asa. Încercați mai moale, dând să înțeleagă gravitatea intențiile lor și dorința de a face ceea ce el vorbește despre, dar nu cu tonul unui judecător sau călăul: „Fiul meu (fiica), te iubim, că nu s-ar întâmpla, pentru că suntem părinții tăi. Dar nu putem uita mai mult ca tu te omori. Să nu fie implicat în ceea ce faci cu ei. Nu cere mai mulți bani și de a ajuta la rezolvarea problemelor lor. La urma urmei, știm că, în loc de a depăși dificultățile de plată datoriile, vom înceta să-și asume responsabilitatea pentru viața lor. Noi nu vrem și nu puteți vedea în această stare (pentru a aminti de unii - orice situație în care el / ea afirma () acasă las în formă de non-umane). Nu veni acasă în acest fel. Ne doare să-l văd. Și nu vom lăsa să rănească în interior, dar puteți apoi „ochnoshsya“ ... Sau poate ai nevoie de ajutor? Poate un fel de tratament, daca el / ea nu se poate opri folosind ... „Ei bine, ceva de genul asta. Direcția ideilor propuse nu sunt greu de înțeles.Și apoi oferă propriile versiuni. Dar, să fie pregătit pentru faptul că dependența ta chimice să trișeze și să spună: „Da, desigur. Înțeleg. Încerc să se ocupe. " Nu fac nici o greseala despre asta. O persoană care nu este dat. Și dacă da, atunci nu este necesar să sperăm că acesta este un iubit este o excepție de la regula. Unul speră că nu este de ajutor. Cel mai probabil, dvs. „viclean“, va începe să se ascundă cu atenție utilizarea lor. Și poate a doua zi declarând „pilit“ sau drogați (care este mai aproape). Și, dintr-o dată, trebuie să decidă ... Sau este el / ea cere ajutor în rezolvarea problemelor lor. O o o, tot el / ea va spune va suna plauzibil, și, probabil, va fi adevărat ...

Dar acum puteți face o scurtă digresiune asupra situației, pentru a înțelege unele aspecte ale relației dintre persoanele dependente de vedere chimic și familiile lor, complicând momentul deciziei despre care vorbim.

Când dependent / alcoolic devine în necazuri, este normal ca membrii familiei să înceapă să ia toate măsurile posibile pentru a salva. Protejarea împotriva problemelor de suferință - scopul de a iubi. Pentru a obține omul sărac de necazuri, familia lui nu a cheltui un pic de efort și bani. Da, desigur, în fiecare caz,

Cum de a face tratamentul dependent
Numai omul însuși decide cum să ajute rudele care au nevoie. Și, într-adevăr, este foarte dificil de a vedea comportamentul lor greșit, observați unele vzaimoreaktsii nesănătoase; să înțeleagă modul în care dăunează dependent / alcoolic „spasatelstvo“ de către rude. La urma urmei, pentru a obține el / ea a dificultăților de co-dependente instruiți să continue să urmeze aceeași cale. De fapt, nu au experimentat mental sau fizic dependent de suferință vede nici un motiv pentru a schimba ceva în viața mea. La urma urmei, nu droguri și alcool sunt distractive, de ce le da în sus.

Când rudele pași deoparte, ceea ce se întâmplă este „separarea“ de la / ei problema lui, care permite o viață de dependență chimice au avut loc consecințele negative ale comportamentului lui / ei. Acest lucru îl poate face singur / ei pentru a găsi o cale de mântuire. La urma urmei, fără propriile ei șansele sale / dorința inițială de succes a redus dramatic.

Rudele, ghidate de dragostea lui, doresc să facă dependentului / alcoolice mai puternic le elibereze de dependența de moarte. Dar, din păcate, rezultatul acestei asistență devine opusul dorit - nativ interfera dezvolta independența și responsabilitatea pentru deciziile lor obiectul iubirii sale, slăbind lui / ei.

Deci concluzie, deși nu cel mai plăcut: să ofere asistență reală pentru dependent chimic, este necesar să-i permită / ea să sufere. Numai suferința îi va da un impuls pentru creștere!

Decizia următoare

Deci, revenind la a lua o decizie. Dacă decideți să ajute aproape sa „până în prezent“, trebuie să fie de neclintit în această privință. Ar trebui să fie pregătite pentru a confirma fiecare cuvânt contează. În caz contrar, nici un fel! Pentru că altfel dvs. dependentă va veni pe - vechi din nou și din nou.

Cum de a face tratamentul dependent
„Ce se întâmplă dacă după această conversație, hipersensibilitatea dumneavoastră dependentă în inimile trântești ușa și fugi?“ - te întreb. Deci, tot trebuie să creeze el / ea aceeași criză motivațională, despre care vorbim pentru cea mai mare parte a acestui material. Mai exact, tu, indiferent de cost, trebuie să lase persoana iubită suferă consecințele utilizării lui / ei. Dacă doriți cu adevărat să dea el / ea o șansă de a trăi - separat de boala lui / ei; lasă-mă să ating pe „partea de jos“. Nu te lăsa manipulat mai mult. Asigurați-o decizie și stick la el! Desigur, nu pretindem că dificultățile de ajuns, dependent / alcoolic trebuie imediat „vedea lumina“ și zbura la o viață nouă pe aripi de iubire și recunoștință pentru suferința. Tratată / probabil forța ei sa însăși criza de motivație. Dar deja în procesul de reabilitare a tuturor „negative“ ar pierde sensul. Ideea principală ar fi viața fericită sobru, în care nu există nici un loc pentru sentimente false și relații nesănătoase. Și această dorință va depinde, la rândul său, este deja exclusiv prin perseverență și diligență a pacientului și interacțiunea sa cu personalul centrului de reabilitare. Desigur, după cel mai mult ar trebui să fie reabilitarea drumului este lung în viață, în care vor exista mai multe căderi și dezamăgiri. Și numai dependent va fi o forță să crească din nou. Dar este atunci; acesta va fi viața lui în care el va lua decizii pentru el însuși și să ia măsuri, bazându-se pe cunoștințele și abilitățile care vor primi în procesul de reabilitare. „Și ochii lui vor fi deschise“, chiar dacă prima dată el / ea va fi în același copil complex și vulnerabil. Și face o mulțime de greșeli. Dar acum, ca el / ea „nu știu ce fac“, dar te ajuta (chiar dacă nu este cel mai plăcut), aceștia nu au unde să aștepte. Ascultați vocea rațiunii! Push favorit pe căi greșite! Poate că din acest punct și pentru a începe procesul de recuperare!

Viața este scurtă - trăi cu demnitate!