Cum de a face o condițiile de recomandare acasă caramida

Efectuarea de cărămizi la domiciliu, la prima vedere pare o sarcină imposibilă, atât de mulți oameni aleg să-l cumpere. Dar acum, costul acestui material este foarte mare. Chiar dacă aveți de gând să faci ceva mic, va trebui să plătească o sumă mare. Cum de a face cărămizi acasă?Cum de a face o condițiile de recomandare acasă caramida

Caramida este un material de construcție foarte frecvente, care este ușor de făcut de mână.

unele recomandări

Cărămizi pot fi realizate din lut. Este important să nu se piardă atunci când este selectată. Conținutul de grăsime din argilă, mult depinde. Acesta poate fi găsit chiar lângă casa sau du-te la carieră și acolo pentru a obține suma necesară.

Pentru a alege corect până lutul necesar, este necesar să se ia probe de la diferite locuri și a pus materialul de testat în apă.

După aceasta, se amestecă la argilă în apă până când devine pentru a lipi la mâini, apoi rola din ea un diametru umflătură: aproximativ 5 cm, iar diametrul tort orb de aproximativ 10 cm.

Apoi, ambele eșantioane au nevoie pentru a pune în soare timp de 2-3 zile. Dacă la expirarea unui cerc pe tort sau fisuri, proba este argila prea gros și necesită adăugarea de nisip. Astfel, prin verificarea unui eșantion al unui model, puteți alege cea mai bună opțiune.

Există două moduri de a fabrica acasă caramida:

Începem cu opțiuni Adobe.

Pașii de bază de fabricație cărămidă fără a trage

Cum de a face o condițiile de recomandare acasă caramida

Forma pentru cărămizi pot fi realizate din placaj ordinare.

Forme pentru cărămidă.

Acestea sunt realizate din placi de placaj, care sunt adaptate la dimensiunea unui specimen etalon. Capacul superior în formă să fie detașabil. Este mai bine să facă mai multe forme pentru a accelera procesul de fabricație.

Completarea formularelor.

Înainte de a completa un formular, este necesar să se umezește un pic și se presară în interior cu ciment, astfel încât mai târziu a fost mai ușor pentru a scoate probe. După aceea poate fi umplut cu lut. Astfel, este necesar să se alinieze și se agită proba la amestec cât mai bine posibil, sub formă de sat. Apoi, toate acoperite cu capacul. Acum putem trece la pasul următor.

Cum de a face o condițiile de recomandare acasă caramida

Uscarea cărămizile necesare pe suprafață, în cazul în care acestea vor fi bine ventilate cu aer din toate părțile.

Uscarea semifabricatului.

Această etapă este una dintre cele mai importante. După uscare competentă ajutor get cărămidă puterea necesară și fiabilitate, și, invers, în cazul în care abordarea frivolă această problemă, fără cunoștințele necesare, toate lucrările pot merge pe scurgere. Cel mai important - a evita lumina directă a soarelui.

De asemenea, este necesar să se aleagă un astfel de loc la piesa de lucru bine suflat pe toate laturile. Acest lucru poate fi un fel de suport sau vărsat în aer liber. În general, este mai bine să se gândească în avans, pentru a evita consecințele neplăcute asociate cu uscarea, și apariția defectelor de pe suprafața de cărămidă.

cărămizi de protecție de umiditate. Acest lucru este foarte important, deoarece rezistența la apă de caramida noroi este foarte scăzută, în scopul de a îmbunătăți acest parametru, este necesar să-l protejeze de ploaie și umiditate.Casa de cărămidă arsă

Această opțiune este cel mai popular. Această probă este o cărămidă roșie obișnuită. Pentru a produce acest exemplu acasă, va trebui să facă copt în cuptor, înainte de cărămidă brută.

Sarcina este destul de complicată din punct de vedere tehnologic, dar partidele mici pentru a face posibilă.

Una dintre opțiunile de ardere la domiciliu. Când este vorba de producția de acasă, nu este necesar de a cumpăra echipamente scumpe, puteți face cu un cilindru convențional tăiat în jos, care este plasat pe soba de fier, fără partea de sus.

Desigur, nu e cuptoare moderne, care sunt utilizate în fabrici. Dar pentru un lot mic de cărămizi se potrivesc și o opțiune simplă. Mai ales, în cazul în care o parte nu este nimic altceva.

Cum de a face o condițiile de recomandare acasă caramida

Caramida uscatoare cu un foc normal.

În schimb cuptoare pot utiliza foc obișnuit, dar trebuie să fie plasat într-o groapă, iar țeava montate pe picioare self-made. Acest lucru va asigura încălzirea uniformă și să ofere o oportunitate de a monitoriza focul. Cărămizile sunt stivuite în așa fel încât să existe un decalaj între ele.

După ce tamburul este plin, este necesar să se acopere capacul de oțel pentru a împiedica pătrunderea aerului rece. Încălzire într-un cuptor sau pe un foc se efectuează timp de 18-20 ore. Modul de ardere specific este selectat fiecare independent.

Ce se întâmplă cu o cărămidă atunci când arde? În momentul în care cărămida este în butoi, umiditatea este îndepărtată din acesta și o pluralitate de carbonați nedorite.

Dacă mențineți modul de ardere corect, baril pe aragaz se va încălzi în mod uniform, și sunt obținute toate cazurile de înaltă calitate. In timpul argila calda materiale sunt distruse, și merge în stare atmosferică.

Dacă argila fuzibil utilizată, apoi la o temperatură de aproximativ 1000 ° C, sinterizarea aceasta și formează o așa numită ciob. În această realizare este refractară la 1200 ° C

După aceea, procedura de răcire necesară pentru a efectua cărămizi obținute. Se răcește baril umplut cărămidă ar trebui pe termen lung. Acesta ar trebui să scăderea treptată a temperaturii cuptorului pentru a scădea sau foc în foc.

Acest proces este unul dintre cele mai importante în producția de cărămizi coapte. Și trebuie să ascuți se concentreze la orele petrecute lângă sobă sau foc, nu irosite.

Întotdeauna merită să ne amintim că doar caramida concediat nu este tolera schimbări rapide de temperatură și de aer rece. În cazul în care este permis acestor își pierde valabilitatea, fisurile din caramida nu poate fi evitată, iar acest defect este foarte neplăcut.

Temperatura trebuie să scadă foarte încet, iar când acesta atinge valoarea sa este de 600 ° C, procesul poate fi accelerat. Astfel, în orice caz, nu este necesar pentru a deschide baril, chiar dacă se pare că caramida sa răcit. Acest lucru ar trebui să fie efectuată numai după răcirea completă - după 4-5 ore.

Cum de a face o condițiile de recomandare acasă caramida

Pentru a verifica calitatea de caramida, trebuie să se rupă și să vedem că are o structură uniformă.

Acum, nu este nimic de oprire pentru a verifica cărămizile produse la domiciliu, pentru a satisface toți parametrii de bază care sunt prezentate la acesta. Una dintre copiile obținute trebuie să rupă în două jumătăți.

Structura sa ar trebui să fie uniformă, adică, culoarea nu se schimba lin sau brusc. Puteți utiliza, de asemenea, o altă metodă de verificare. Trebuie sa fie umplut cu apă și suport moloz timp de câteva ore. După înmuiere cărămidă, care a trecut procesul de prăjire nu trebuie să se prăbușească și să varieze.

Fie că acest proces este real?

Brick in casa poate fi făcută. Acest proces nu este atât de complicat cum pare la prima vedere. Nu există instrumente speciale sau echipamente scumpe nu este necesară. Este suficient să aibă la îndemână:

  • un ciocan;
  • bord;
  • ruleta;
  • bomfaier;
  • pătrat;
  • Soluție perforator și rezervor;
  • câteva lopeți și o construcție roabă.

Dacă face o cărămidă brută obișnuită, unele componente vor avea nevoie doar o argilă obișnuită și nisip. Și aceste substanțe pot fi găsite prin simpla a ieși din casă pe stradă.

Având în vedere că prețul unuia exemplare, chiar arse poate fi măsurată în zeci de ruble, este ușor pentru a calcula cât de profitabile procesul de fabricație caramida in casa (nu mai vorbim de producerea formei calcinat). cărămidă roșie pe piață este în valoare chiar mai mult.

După cum reiese din materialul de mai sus, procesul de fabricație nu este prea complicat.

Materiale pentru prăjire necesită doar un cuptor și un butoi mare de fier. Și, în unele cazuri, este posibil să se facă fără cuptorul cu ajutorul unui foc cu flacără.

Desigur, procesul este destul de lung și laborios, dar poartă mai multe plusuri decât minusuri.

În primul rând, aceasta este o mare de economii, deoarece costul unui singur exemplar este obținut ban, și în al doilea rând, este doar un proces interesant, care va furniza cantitatea necesară de cărămizi în sine. Toate acestea nu pot să nu dea naștere la interesul pentru producția internă de astfel de produse.

Articol bun pentru a ajuta la: