Cum de a face o compresa la domiciliu

În unele dureri specifice pot îmbunătăți situația prin intermediul unei comprese. Compresa Suprapunere - este, de fapt, impunerea pe bandaje la fața locului inflamat înmuiate în un fel sau altul de droguri. Lor sunt mai multe tipuri: calde și reci, comprese de încălzire și medicamente. Cu toate acestea, la cererea oricăreia dintre ele, să fie conștienți de faptul că, pentru a evita iritarea și alte reacții alergice ale pielii, înainte de a trece direct la zona bolnavă a corpului aveți nevoie pentru a lubrifia crema sau petrol jeleu, și acum știm cum să facă o compresa in casa si care comprimă se întâmplă.fotografie aplicarea unei comprese reci pe cap

A învăța cum să facă o compresă

Acum vom spune ce fel de comprima mai potrivite pentru fiecare versiune.

încălzire

  • Încălzirea. Acest tip este folosit pentru ameliorarea durerii în bolile articulațiilor caracter inflamator, durere în gât, infiltrează. Acțiunea sa se bazează pe corpul uman este încălzit efect de țesut intern. A face posibilă obținerea unei reduceri semnificative de edem, relaxare musculară, spasme abreviate, reduce inflamatia. Cunoscând în practică, modul de a face o compresa fierbinte, puteți aplica la domiciliu, facilitând foarte mult starea pacientului la furnizarea de ingrijire de specialitate.
  • Direct pe zona afectată a corpului, în primul rând este aplicat pânză de bumbac umezit cu temperatura apei din neteda 20 0. tifon În loc de pânză poate fi utilizat pliat în patru, sau servetele. Materialul trebuie să fie bine depășite.
  • O hârtie specială compresă sus este pus pe el. Puteți pregăti și mușama obișnuită. Principalul lucru este că a făcut imposibilă cârpă umedă să se usuce și să piardă căldură.
  • Ca un al treilea strat este utilizat materialul de încălzire - lână sau bumbac batistă. Este important ca materialul este suficient de gros. Toate acestea sunt pe partea de sus trebuie să fie bandajat strâns, astfel încât nu a primit în aer. Această metodă se lasă să stea timp de 8 ore (se poate face pe timp de noapte), apoi îndepărtați și ștergeți zona afectată cu un prosop cald.

Cum de a face o compresa la domiciliu


Patru straturi, fiecare strat succesiv trebuie să fie un pic mai mare decât anterior. Trebuie să ne amintim că orice boli de piele sunt principala contraindicație pentru utilizarea acestei specii. Un efect mai puternic poate fi realizat prin utilizarea unui alcool compresă-încălzire. Ea trebuie să impună așa cum este descris mai sus, dar în loc de apă din primul strat este umectat cu o soluție de alcool sau vodca într-un raport de 1: 3 sau 1: 2, respectiv.

Unele caracteristici există pentru aplicarea unei comprese pe ureche.

  1. Primul strat, îmbibat cu o soluție alcoolică de 1: 2 (alcool camfor poate fi utilizat), trebuie să fie bine depășite, și să impună astfel încât atât meatul auditiv și auricle în jurul orei pinna a rămas liber.
  2. Comprimare hârtie tăiată în forma unui cerc și incizia este făcută în centru.
  3. poate fi pus pe hârtie printr-o incizie pe gat ureche din nou, astfel încât să nu închidă coajă și canalul urechii.
  4. Apoi, hârtia acoperă pe partea de sus de bumbac si bandaj.
  5. Lăsați-l pe toată noaptea nu este recomandată. Doar câteva ore.
  6. Se repetă procedura poate fi în fiecare zi, până la dispariția simptomelor de durere.

medicament

Primul strat este pentru fabricarea unui medicament compresa este umezită într-o soluție de sodă m 1%, Burovsky lichid sau unguent Wisniewski, apă caldă ușor încălzită în prealabil. Acesta are un efect analgezic mai puternic.

Cum de a face o compresa la domiciliu

Spasme ale vaselor de sânge și mușchii de organe interne va fi un indiciu pentru impunerea unei comprese calde. Acesta poate fi utilizat în migrenă, angină, dureri la nivelul vezicii, astm bronșic. Aplicat direct pe zonele afectate. Utilizați un sistem de patru straturi este aceeași ca atunci când se aplică o compresă caldă. Primul strat este umezit cu apă caldă cu o temperatură de la 0 la 70 la care trebuie depășite rapid și impun. În afară de comprese calde fără bandă în sus, doar puternic presat de mână, pentru a finaliza pierderea de temperatură, după care primul strat a fost schimbat la un nou și să continue să dețină. Atunci când nu se poate impune riscul de sângerare, tensiune arterială ridicată, precum și cu dureri abdominale și inflamației în cavitatea peritoneală.

Cum de a face o compresa la domiciliu
Acest lucru se suprapune cu sângerările nazale, la diferite traumatisme tisulare superioare, ligamente, cu palpitații. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat pentru răcirea corpului la temperaturi ridicate de aer, de exemplu, în timpul verii. Acțiunea sa este redusă la o îngustare a vaselor de sânge ca urmare a efectului de răcire. Fabric compresa rece a procedurilor umectat în prealabil cu apă rece și drenată. Aceasta se leagă direct la un loc ingrijoratoare la înfășurat un bandaj uscat.

De multe ori se pune întrebarea, cum să păstreze o compresă? Suficient să-l dețină timp de aproximativ o oră. În timpul nopții, aceste proceduri nu au fost efectuate. Cu supraîncărcare puternică a corpului ca o compresă poate fi aplicat pe frunte și pe gât. Astfel, este posibil să se înlocuiască utilizarea unor cantități mari de apă rece.