Cum de a face brânză de casă din lapte - rețete

Favoarea de caș pentru organismul uman este dificil de a supraestima. Acest produs trebuie să fie prezent în dieta. Din păcate, brânza de vaci, care se vinde în magazine, nu neapărat diferite calități dorite, dar poate fi stabilit dacă știi cum să facă brânză de vaci de lapte - retete pe care le dau un pic mai mic pentru a vă ajuta să facă față cu această sarcină simplă. Și tu pe masă va fi cu adevărat natural și brânză de vaci sănătoase, proaspete și fără conservanți.







Branza de vaci de lapte - unele orientări

Acum, este imposibil de spus, care a reușit în primul rând pentru a face brânză din lapte. Dar în mileniul trecut, procesul de preparare a acestuia a fost aproape neschimbat. caș coagulat preparate din lapte acru sau acidulării artificial cu o drojdie specială, de exemplu, din iaurt. Dar produsul a dovedit nu numai delicioase, dar, de asemenea, util, trebuie să știți câteva dintre secretele pregătirii sale.

Desigur, cele mai delicioase și cea mai bună brânză este obținut nu din magazin, și din lapte intern din propriile lor vaci. Ei bine, ca laptele, care se vinde la fermă.

Deoarece șanț 3 în cazul în care o astfel de lapte poate fi obținut până la 0.9 kg caș. Dacă ați lapte de casă, apoi, în primul rând, este necesar să se colecteze crema, care se află la băncile de top. Dreptul lor pot fi identificate printr-o tentă galbenă. Sau, dacă doriți să așteptați până când zakisnet lapte natural - și apoi aduna acasă crema.

Cu toate acestea, uneori, înainte de a vinde lapte, proprietarii de pisici se toarnă crema.

Laptele destinat prelucrării în brânzeturi, ar trebui să rândul său, acru. Dar acest lucru nu ar trebui să se întâmple într-un frigider, și anume, la temperatura camerei. În cazul în care laptele acru transformat într-un frigider, acesta dobândește un gust neplăcut și miros. Din acest caș de lapte nu se poate face. Prin urmare, dacă depozitarea laptelui în frigider și a vedea că este pe cale să zakisnet, aveți grijă să-l eliminați și lăsați-l timp de câteva ore la temperatura camerei. Dacă ați cumpărat în mod special lapte pentru producția de brânză de vaci, apoi pur și simplu nu-l pune în frigider și așteptați până când se transformă în iaurt. Cât de repede se întâmplă acest lucru depinde de temperatura camerei - cea mai mică este, este nevoie de mai mult timp.

Bine iaurt proaspat are o consistență groasă care seamănă cu un jeleu. Acum poti face din brânză de vaci sau de a pune în depozit în frigider - în caz contrar, iaurtul devine prea acid și de a dobândi un miros neplăcut.

Dar laptele și pot fermenteze pe cont propriu. În acest scop, se adaugă de obicei starter - lapte acru, smântână sau o felie de lămâie. Apoi, laptele acru rândul său, mai rapid - în câteva ore

Rețineți că fiecare produs din lapte are propria cultura de bacterii. Prin urmare, în cazul în care un ferment în lapte adăugați un pic de iaurt magazin, apoi în cele din urmă veți obține exact chefir, iaurt daca - te iaurt, nu iaurt. În acest caz, gustul nu este întotdeauna va fi similar cu gustul produselor originale, care au servit ca ferment - pentru că, în scopul de a face fiecare dintre aceste produse trebuie să respecte și o serie de condiții necesare. De exemplu - temperatura.







Desigur, brânză de vaci se poate face din iaurt sau iaurt. Dar brânza cea mai fragedă și gustoasă este obținut din iaurt convențional. În plus, și se păstrează pentru o lungă perioadă de timp - până la 5 zile în frigider.

Cum de a face brânză de casă din lapte - o reteta clasica

Asigurați-brânză de vaci de casă este extrem de simplu. Tot ce ai nevoie este de lapte acru.

Ia volum suficient și o tigaie adâncă, a pus pe fundul ei pliat în mai multe straturi de tesut moale. Pune-l pe un borcan de lapte acru și umple vasul de apa. înălțimea apei ar trebui să fie la același nivel cu nivelul de coagulului în bancă. Se pune oala pe foc, reduceți nivelul la minimum.

Coagulat trebuie să fie încălzite uniform în interiorul și exteriorul. Pentru a facilita acest proces, puteți face acest lucru în două secțiuni perpendiculare pe fundul borcanului. Verificați periodic temperatura iaurtului, doar muiat degetul în mijlocul băncilor. După ce simți căldura, se scoate tava de pe foc și se lasă vasul în apă de ceva timp pentru a coagulului separate de zer. Dacă ați ratat acest punct și iaurt prea cald, asigurați-vă că pentru a elimina borcan din apă și se lasă să se răcească în mod natural.

După separarea brânzei de zer, de obicei, se ridică la partea de sus. El clar vizibil, deoarece are o textură mai densă decât iaurt, în plus, volumul său este redus foarte mult.

Odată ce acest lucru se întâmplă, ia il sită strecurătoare, se plasează pe un alt vas, în 2 Cover tifon strat pliat și se toarnă curds din borcan. Să se scurge zerul. Apoi, cravată un nod și atârnă cheagului tifon peste o cratiță timp de câteva ore, este posibil - pentru noapte. Dorința de a defini propria lor - cineva ca un caș umed, cineva uscator. În acest din urmă caz, îl puteți lăsa să se scurgă de ceva timp. Sau, pentru a pune sub presă.

Ser de sub brânza poate fi utilizată pentru a spăla pentru test, și poate fi - este un produs cosmetic mare.

Cum de a face brânză de casă din lapte - o reteta calcinat

  • lapte proaspăt - 1 L;
  • clorură de calciu, 10% - 2 linguri.

Se toarnă laptele într-o tigaie, a pus pe foc, cald pentru condiții de căldură, dar nu se fierbe. Se toarnă clorură de calciu, se amestecă bine, se îndepărtează de la căldură, așteptați până când cheagurile separă de zer și se răcește. Ori într-o strecurătoare sau sita, laid împăturit în două straturi de tifon. caș calcinat recomandat ca nutriție terapeutică în deficit de calciu în organism. Pentru profilaxia se poate utiliza mai mult de 100 g pe zi.

Cum de a face brânză de casă din lapte cu suc de lămâie

Pentru brânză pentru gătire rapidă din lapte proaspăt, veți avea nevoie de:

Se toarnă laptele într-o cratiță și a pus pe foc. Se aduce la fierbere și se stoarce sucul de la o jumatate de lamaie. A se îndepărta imediat de căldură. De la lamaie lapte suc se prăbușește imediat. Același efect poate fi atins dacă arunci în lapte, acid citric - dar doar câteva boabe.

Se răcește și se plia cheagurile separate într-o strecurătoare sau sita, laid pliat în două straturi de tifon. Lapte cu suc de lamaie devine foarte frageda si branza gustoase, dar, din păcate, nu este potrivit pentru coacere. Cu toate acestea, este doar lipsa acesteia.

În concluzie, vă oferim o rețetă pentru un desert brânză din lapte acru. Aceasta cabana este un gust surprinzător de dulce, cremos, în care există note distincte de caramel. Această brânză de vaci pe preferata ta are un gust la fel ca toate creme brulee. Încercați să gătească - nu vei regreta. Veți avea nevoie de:

  • lapte proaspăt - 1 L;
  • ryazhenka - 1 L;
  • miere de flori - 1 lingura;
  • sos de soia - 1 lingura
  • scorțișoară - 1 baton;
  • anason - 1 stea.

Se toarnă laptele într-o cratiță, se adaugă laptele fermentat copt și se amestecă bine. Pune la foc mic și se încălzește până la până când începe să se separe cheagul. Coborâți scorțișoară acolo, anason și continuă să se încălzească, până când amestecul devine fierbinte, dar în orice caz, nu-l aduce la fierbere. Eliminați de la căldură, se adaugă miere și se amestecă. Se acopera tigaia cu un capac și așteptați până se răcește complet.

Înclinați brânză într-o strecurătoare, laid tifon pliat, lasa ser styt. Apoi, cravată un nod și atârnă tifon peste oala sau bol timp de câteva ore. Apoi, trecerea cheagului într-un castron și bagati la frigider.

Ser pour - din ea dovedit mare aluat pentru clătite.