Cum de a determina platină la domiciliu

Acasă Știri Cum pentru a determina platina in casa

Platinum - este un metal prețios, care este utilizat pentru a crea bijuterii. El a devenit cunoscut în secolul al 18-lea, dar o gamă largă de aplicații primite de platină chiar acum. Platinum acum a face ornamente de dimensiuni mici, cum ar fi inele, cercei și lanțuri. Populare ornamente doar mici datorită costului lor ridicat finală, care nu toată lumea își poate permite. În epoca de Internet pentru a cumpăra bijuterii este foarte simplu, dar există un dezavantaj - înainte de a primi subiectul său nu se poate vedea și aprecia, că este, pe internet, puteți cumpăra cu ușurință un fals. Din aceasta, puteți juca în condiții de siguranță prin cumpararea de bijuterii de platină într-un magazin special, dar nu putem fi pe deplin încrezători în integritatea vânzătorilor. Se pune întrebarea - cum de a determina platină, sau mai degrabă autenticitatea, și chiar acasă?

Cum de a determina platină la domiciliuSe determină greutatea și densitatea decorația

Platinum este destul de greu și poate fi comparat doar cu metalele din grupul său: iridiu, osmiu, reniu și uraniu. Toate celelalte metale sunt mult mai ușoare. În plus față de toate, în fabricarea de greutate placare bijuterii va fi de la 85% la 95% din greutatea totală. Cu alte cuvinte, produsele bijuterii de platină aproape complet din metal de bază. Și așa cum să se facă distincția de platină din alte metale pot similare - o problemă foarte importantă.

Cum de a determina platină la domiciliu

De exemplu, aurul și argintul sunt în greutate mai mică de metal prețios, care afectează costul și valoarea totală. Într-un astfel de amestec este inadecvat să se utilizeze pentru a iridiu greutate, osmiu, reniu, sau pentru că acestea sunt, în plus față de aceleași prețuri de platină, chiar și rar găsit în mediul natural. Pentru a înțelege dacă materia primă a acestui decor se face, trebuie să selectați un eșantion trebuie să fie testate și să-l compare cu o dimensiune similară. Un astfel de inel ar fi mult mai dificil adversar, dar dacă mărimea produsului ca struguri, este necesar să se utilizeze scale precise, pentru a determina platină.Dacă există o măsură dozatoare sau alt vas pentru măsurarea volumului, acesta poate fi utilizat pentru a măsura densitatea decorului. Pentru acest produs, vom omite cântărește într-un recipient de apă, și apoi uita-te la volumul extrudat în centimetri cubi de apă (ar trebui să fie de aproximativ 21.45).

DACĂ matura APROXIMATIV 21.45 centimetru cub de apă, putem vorbi de un ornament original.

Ajutor Chimie

Amoniacul este, de asemenea, un bun instrument pentru a testa metalul prețios. În cazul în care platina este expus la efectele sale, aceasta nu răspunde la impactul acesteia, toate celelalte metale rândul său, negru, si va fi o metodă bună a modului de a verifica autenticitatea bijuterii.

Cum de a determina platină la domiciliu

Puțin probabil, dar la dispozitie poate fi acid azotic și acid clorhidric, în același timp. Aceste lichide chimice trebuie să se amestece în 1 la 3 pentru a se obține o așa-numită „apă regală“. Atunci când este încălzit, amestecul se dizolvă lent platină în același rece ca nimic nu ar trebui să se întâmple.

Diferă de argint

Silver este mult mai mică decât cea a prețului de platină, care este motivul pentru care producătorii lipsiți de scrupule dau de multe ori bani pentru un metal mai scump. Pentru a distinge între argint, uita-te la culoarea produsului. Forjate din metal mai ușoare, în timp ce argintul are o tentă gri. De asemenea, rețineți că platina nu face un decor mare din cauza costurilor ridicate, așa că, dacă vi se oferă un mare lanț de preț scăzut, cu atât mai probabil este inselat.

De la stânga la dreapta: argint, platină și aur alb.

Verificați posibil platină „pentru dinte“ acasă, platină și argint îndura musca va primi un semn mic pe dinte. Platinum este mai solid și este, prin urmare, rezistent la șocuri fizice. Casa poate lua în continuare ou putred, vă puteți baza pe ambele decor. Silver va transforma negru din cauza hidrogenului sulfurat, platină păstrează, de asemenea, un aspect proaspăt ca și mai înainte, care va ajuta la determinarea autenticitatea produsului.

Platinum este foarte refractar, cu toate acestea, cu o flacără brichetă nu se topesc. De asemenea, nu va ceda și arzător aragaz chiar. Acest material nu se schimbă culoarea atunci când este încălzit și, la fel de repede schimba temperatura nu este posibilă. De aceea, în timpul scurt de încălzire de inele de platină puteți pune în siguranță pe degetul, după decorarea toate cald în interior nu va avea timp. Dar, pe baza acestui experiment nu poate face concluzii precise, și, prin urmare, este necesar sau de a folosi alte metode de a verifica sau pentru a vedea un specialist care știe exact cum să verifice autenticitatea produselor achiziționate tine de platină.

Cum de a determina platină la domiciliu

Acest lucru specialist va fi capabil să ajute, dacă nu știi cum să testeze platină. Și a fost doar atunci poți fi sigur că transporta un metal prețios reală.