Cum de a determina castelul de vin în casă

Cum de a determina castelul de vin în casă
Tratarea oaspeții noștri dragi personal pregătit cu vin, fiecare proprietar caută să demonstreze că înțelege relativ vinuri. Problema conținutului de alcool pentru băuturi nu este curiozitate inactiv. Băuturi alcoolice cetate de origine determină apartenența sa la diferite soiuri de vin.Toate acestea arată foarte bine, dacă ați scris deja pe etichetă. Și dacă ținem în mâinile noastre o sticlă de vin casă? Ce se poate face pentru a determina cantitatea de alcool, care este cetatea de propria lor vina?

Metode de determinare

Există unele dintre modalitățile cele mai accesibile pentru a verifica cât de puternic băutura. Cele mai frecvente includ: metoda RI; determinarea cantității de grade folosind vinomera și hidrometru.
la conținutul ↑

metoda refractometrică

Cum de a determina castelul de vin în casă
După cum se arată, cetatea fabricată băutură depinde de cantitatea de zahăr din rețetă sau nivelul conținutului său în furaj original. Comunicarea este directă, are o expresie matematică cunoscută. Dacă știți cât de mult zahăr este conținut, apoi se calculează ceea ce ar fi castelul de vin nu este dificil.

Cantitatea obținută prin gradul de fermentație se corelează cu nivelul conținutului inițial de zahăr al mustului, după cum urmează: 1 până la 0.6.

Astfel, constatăm că un procent din zahăr va da produsul final de circa 0,6 la suta sau grade de alcool.

Prin urmare, pentru a se pregăti la băuturi de vin acasă legate de uscat, este necesar pentru a atinge conținutul de zahăr al mustului este de cel puțin 24 de procente.

Dar, pentru a determina nivelul conținutului de zahăr în mustul de bere este posibilă numai cu ajutorul metodei refractometric complexe, care necesită nu numai abilitatea chimistului, dar, de asemenea, prezența instrumentului - refractometru. În practică, producerea vinului de origine se aplică o altă metodă foarte accesibil pentru determinarea rezistenței băuturii.la conținutul ↑

Determinarea vinomerom

Cum de a determina castelul de vin în casă
Puteți achiziționa un dispozitiv vinomer destul de ieftin, simplu, dar precis, care este un capilar de sticlă cu o diviziune dimensională, care se încheie la un capăt al canalului. Pentru a măsura castel, trebuie să se toarnă vinul în pâlnie. Astfel, este necesar să se respecte câteva cerințe simple de:

  • Se toarnă încet, fără a forma bule și spumarea băuturii;
  • Se umple până la capilar printr-o pâlnie de până la capătul opus sa scurs cateva picaturi;
  • Aveți grijă să nu se încălzească dispozitiv mâinile calde, care este de a face toate manipulările trebuie să fie relativ rapid.

După vinomer umplut, este necesar să-l transforme în jos pâlnia și a stabilit pe o suprafață plană. Un pic de vin se poate scurge din vas. Digital pentru capilar de oprire pe care meniscului inferioare ale lichidului este cantitatea de grade de băutură noastre alcool.

la conținutul ↑

Determinarea hidrometrul

Cum de a determina castelul de vin în casă
Alcoolmetri este un fel de hidrometru. Procentele de alcool determină indicele de densitate. Alcoolmetre de sticlă de uz casnic la prețuri accesibile și disponibile pe scară largă la magazinele de hardware. Procesul de măsurare este destul de simplu.

Vinul este umplut într-un cilindru gradat, cantitatea de minimum 200 ml. meniscului inferioare (nivel de lichid) trebuie să fie la nivelul ochilor de măsurare. Coborâți cu grijă dispozitivul în porțiunea largă lichid, pentru a stabiliza oscilațiile dura câteva secunde, aproximativ 20 -30 secunde. Dacă nu puteți lua lecturi, prin urmare, dispozitivul este defect sau nu este destinat cetății, care se măsoară în băutură.

Din acest motiv, este necesar să se cumpere mai multe dispozitive pentru domeniul de masurare diferite. Păstrați Aerometrele foarte atent și prudent, pentru că orice, chiar și prejudiciul cele mai minore, afecta precizia de măsurare în direcția de creștere incertitudine.

Există chiar Aerometrele digitale, care dau imaginea cea mai exactă a conținutului de alcool din vin. Cifrele arată conținutul de alcool se bazează pe temperatura măsurată a băuturii. Acest lucru este foarte important, cum să respecte cerința de a măsura temperatura băuturii nu a fost mai mic de 20 de grade Celsius pentru a obține cele mai precise date. Dar, dispozitiv digital, există un dezavantaj foarte semnificativ. Acesta este prețul lor ridicat în comparație cu celelalte instrumente pentru măsurarea cetății.

la conținutul ↑

concluzie

Luând în considerare toate metodele de mai sus pentru a determina cetatea vinului, fiecare va alege propria sa, care este cel mai convenabil. Poate utilizarea mai multor variante de calcul și măsurarea nivelului de alcool într-o anumită băutură. Fiecare fan care se respectă vinificatiei acasă își propune să aducă tehnologia sa la nivelul perfect, și produc băuturi cu caracteristici de brand specifice, inclusiv puterea.