Cum de a deschide o grădiniță privată la domiciliu, investiții de 165000 ruble

Cum de a deschide o grădiniță privată la domiciliu, investiții de 165000 ruble

Aceasta afacere este de a oferi servicii pentru dezvoltare, educația și formarea de copii mici și preșcolari.

Aceasta specie este cererea de servicii foarte din cauza situației tensionate cu grădini publice din țara noastră. Odată cu creșterea actuală a nașterilor deficit de grădinițe simțit foarte acut. În plus, condițiile de creștere continuă a prețurilor și urmărirea calității vieții părinților sunt împingându greu să urmeze o carieră și să dea educație organizațiilor specializate.Astfel, în afaceri o nouă nișă - grădinițe la domiciliu. Această nișă nu este încă pe deplin ocupat, deși dezvoltat în mod activ (materiale adiacente: cum se deschide un centru de dezvoltare pentru copii).

Efectuarea Grădiniță

Ltd., companii publice și private să funcționeze, „similar“ cu educația, dar astfel nu este - „Centrul de învățare timpurie“, de exemplu, deschideți Cu toate acestea, pentru a înregistra centrul de educație preșcolară care nu au dreptul.

pentru taxele de înregistrare de stat acoperă aproximativ 1000 de ruble, atunci când se aplică firmelor care ajuta la inregistrare, valoarea cheltuielilor crește până la 2,5-4 mii de ruble.

Atunci când se înregistrează grădinițe IP la domiciliu sunt supuse impozitării în cadrul sistemului simplificat - 6% din venituri.

Licența pentru deschiderea unei gradinite private

În conformitate cu art. 48 din actuala „Legea învățământului“, activitatea pedagogică individuală nu este licențiată. Acest lucru înseamnă că antreprenorii individuali pot desfășura activități educaționale și programe educaționale fără licență. Dar restul formelor juridice cerute de la primirea acesteia.

„Reglementări privind autorizarea activității educaționale“ nu are nevoie de un agențiile de licență care oferă servicii pentru dezvoltarea și activități educaționale (lecții în secțiuni, cluburi și studiouri) și activități de petrecere a timpului liber - care este, în cazul în care organizația nu oferă o „educație timpurie“ specifice. Astfel de activități pot fi angajate LLC, JSC, Inc., etc. Cu toate acestea, în cazul deschiderii instituției oferindu-i educația preșcolară, este necesară o licență.

Obține o licență pentru a deschide o grădiniță la domiciliu este posibilă în învățământul administrației publice la subiecții România și în administrația locală, care, în conformitate cu legea investită cu astfel de puteri.

Pentru a obține o licență, trebuie să pregătească următoarele documente:

 • Carta organizației;
 • Contractul pentru închirierea de spații sau dovezi de proprietate a instalațiilor existente;
 • Document de contabilitate fiscală;
 • Concluziile Rospotrebnadzor, SES și inspecție de incendiu, indicând faptul că camera îndeplinește toate cerințele necesare pentru desfășurarea activităților educaționale și de formare;
 • Lista bazei tehnico-materiale disponibile (disponibil în SES pentru verificarea respectării regulilor și normelor sanitar-epidemiologice SanPiN 2.4.1.2660-10 într-un tabel care listează echipamentele disponibile în fiecare dintre camere)
 • Programul educațional (. În conformitate cu SanPiN 2.4.1.1249-03 paragraful 2.12.6 „Program, procedurile și modurile de educație și formare în ceea ce privește cerințele de igienă sunt permise a fi utilizate în prezența concluziilor sanitar-epidemiologice privind conformitatea acestora cu reglementările sanitare“);
 • Informații cu privire la cadrele didactice.


Incintele și echipamentele

 • cel puțin 2 m 2 per copil,
 • o cameră separată pentru jocuri și copii de dormit,
 • cabinet medical,
 • complex sportiv.

În plus, este important de a avea mobilier și echipamente speciale, precum și o alarmă de incendiu.

pentru mobilier pentru copii într-o creșă acasă cerințe sunt destul de beton - mese ar trebui să fie mai mare de 58 cm în înălțime, și scaune - până la 34 cm În plus, este necesar pentru a aranja un loc pentru a stoca haine pentru copii (dulapuri) și o zonă de joacă pentru copii ..

Iluminarea în mediu trebuie să fie atât naturale cât și artificiale, iar temperatura în acesta - între 18 și 22 ° C Deoarece activități educative și recreative pentru copii au loc aici, în camera ar trebui să fie tot ce trebuie să faceți - jucării, vopsea, desen schiță, etc.

În plus, în conformitate cu normele și regulile de preșcolar sanitare, la grădiniță trebuie să fie:

 • Jucării pentru dezvoltarea și jocuri pentru copii gratuite;
 • Dulapurile pentru a stoca haine și articole pentru copii;
 • Veselă și mobilier pentru copii care primesc produse alimentare;
 • Mobilier, accesorii de uz casnic ghiveci, etc. pentru procedurile de igienă;
 • Lenjerie de pat și paturi pentru a dormi;
 • Trusă de prim ajutor în cabinetul medical;

inspecție de incendiu necesită, de asemenea, un stingător de incendiu în grădiniță.

calcule economice și a rentabilității

Deci, în primul rând, trebuie să ia în considerare costul înregistrării de stat a casei și costul spațiilor de grădiniță chirie. înregistrarea de stat, după cum sa menționat deja, necesită de la 1 la 4 mii de ruble. Închirierea unui apartament cu spațiu suficient - de la 30 de mii de ruble. În cazul în care grădinița va avea loc la casa unui organizator de afaceri - puteți în loc de valoarea chiriei apartamentului calcula costul de utilități. În plus, în cazul în care apartamentul necesită reparații cosmetice adecvate, pot fi adăugate la costul de 30-50 de mii de ruble.

Ca urmare, deschiderea majore costurile Grădiniță se va ocupa aproximativ 165 de mii de ruble.

Ar trebui, de asemenea, să ia în considerare salariile personalului - un minim de aproximativ 20 de mii de ruble pe lună îngrijitor și asistent-bucătar (organizatorul de afaceri servește ca al doilea profesor).

Cu prepararea hranei pentru copii va dura aproximativ 200 de ruble pe zi pentru fiecare copil, sub rezerva gradinita de lucru de 21 de zile pe lună și pentru un grup de 8 persoane pe produse alimentare costurile se ridică la 33 600 de ruble pe lună.

Ca urmare, un grup de 8 persoane și costul copilului grădiniță la domiciliu 20 de mii de ruble pe lună venit (luând în considerare costurile) va fi de aproximativ 50 de mii pe lună. Costurile de deschidere a unei grădinițe la domiciliu va plăti pentru un an de muncă.

Cum de a deschide o grădiniță privată cu metode inovatoare de educație „Coaching“ copii

Lasă o cerere pentru obținerea de consiliere profesională de experți ai companiei „Baby Way“.

Cum de a deschide o grădiniță privată la domiciliu, investiții de 165000 ruble