Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

Desigur, acest truc păcat mai ales firmele mici angajate în asamblare „șurubelniță“ de calculatoare. Această abordare va depune mărturie despre alegerea nu cele mai mari componente de calitate. Cu toate acestea, prețul acestor „produse“ este motivul pentru care nivelul stratosferic, departe de valoarea reală a unui PC asamblat de acestea.Faza pregătitoare

Pregătirea atentă și corectă - este esențială pentru succesul oricărei întreprinderi, și de a construi computerul de aici nu va fi o excepție. Primul lucru pe care trebuie pentru a ridica un instrument și consumabile. Veți avea nevoie de: șurubelniță Phillips, cravate de plastic, tăiat sârmă și clești.

șurubelniță

În aproape toate cazurile de piese clasice sunt fixate prin șuruburi cu Phillips. La fel ca montate șuruburi aproape toate componentele unității de sistem, pornind de la capacele de locuințe și se termină placa de baza. Dacă sunteți proprietarul unei locuințe moderne gama de lux de preț superior, șurubelnița, este posibil să nu nevoie. Faptul că, în astfel de cazuri, pentru fixarea componentelor bloc utilizate din plastic sau metal zăvoare speciale. Desigur, caracteristicile calculatorului privind prezența acestor trucuri foarte ieftine, nu nu se va îmbunătăți, dar procesul de construire va fi accelerat în mod semnificativ.

legături de cablu din plastic

Într-un alt legături de plastic numit, de asemenea, legături. Dacă nu doriți să fie ca colector neglijent de calculatoare, pe care unitatea de sistem din interior arata ca vizuina unui paianjen, atunci fara cleme nu se poate face. Ele ajuta la reglarea interiorul carcasei. Cu ajutorul sârmă cravată cu bucle sunt stivuite în pachete îngrijite, care, în viitor, nu va fi confuz la îndemână.

Este nevoie de acest instrument atunci când musca de prindere inutile după vârful de strângere.

În multe cazuri, placa de sistem trebuie să fie instalat pe stațiile de alamă, în interiorul căreia este firul pentru înșurubarea în șuruburi. Prin urmare, pentru a pune accentul în găurile corespunzătoare din corpul placa de bază, și vom avea nevoie de un clește.

Acum, că toate instrumentele necesare gata, puteți începe să asambla calculatorul. Primul lucru pe care trebuie să despacheta toate achizițiile. După îndepărtarea componentelor calculatorului viitoare din cutie, trebuie să le pună pe orice suprafață plană, cum ar fi o masă. În acest caz, ei vor fi în fața ochilor tăi, și de a găsi elementele potrivite vor trebui să facă mult tam-tam.

Pentru a evita eșecul unora dintre componentele de calculator din cauza electricității statice, specialiștii în ansamblul utilizând o brățară antistatică. Această condiție este de dorit, dar nu este obligatoriu. Principalul lucru este că camera în care aveți de gând pentru a asambla un calculator, nu pe podea pune covor. Ar trebui, de asemenea, periodic, în timpul asamblării pentru a atinge obiectele masive de metal, ceea ce va ajuta la eliminarea taxa acumulate.

Pregătirea corpului

În această etapă, aveți nevoie pentru a începe pregătirea corpului. Această procedură va implica mai multe etape. Dar, înainte de a continua cu pregătirea în sine, să vă dau câteva sfaturi pentru alegerea corpului.

Dacă este posibil, este cu siguranță mai bine de a alege un șasiu care permite să loc nu una, ci mai multe hard disk-uri, care pot fi amplasate la o distanță una de alta.

Este de dorit să se aleagă un corp cu conectori suplimentari de pe panoul frontal. Acest lucru ar facilita foarte mult munca la calculator în viitor. Nu trebuie să urce în mod constant sub birou de calculator pentru a găsi conectorul potrivit pentru camera digitală sau căști.

În cazul selectat, de asemenea, absentă în orice Barb și toate colțurile ascuțite ar trebui să fie prelucrate calitativ. Aceste detalii trebuie să acorde o atenție deosebită pentru a evita accidentele în timpul asamblării calculatorului.

 • Trebuie să înceapă cu instalarea unității de alimentare (PSU) în carcasă. Dificultățile nu ar trebui să apară. BP este setat la un compartiment care este în partea din spate a carcasei și fixat cu patru șuruburi cu o șurubelniță Phillips, așa cum se arată în Fig. Astfel, unitatea de alimentare cu energie trebuie să se facă astfel încât fantele de ventilație din locuințe BP coincid cu fantele de pe același șasiu PC. Acest lucru este de a se asigura că computerul nu se supraîncălzească. Trebuie remarcat faptul că cea mai mare parte a alimentatorului montat în partea de sus. Dar există locuințe, cu locație de jos a alimentatorului. Nu ar trebui să fie teamă, ele sunt montate exact la fel.

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

 • Acum, când este instalată sursa de alimentare, trebuie să scoateți mufa 5.25“, care va fi instalat unitatea optică. Dacă intenționați să plasați corpul în unitatea sau cititorul de card floppy, atunci ar trebui să eliminați, de asemenea, capacul compartimentului de 3,5“. Uneori, există clădiri în care aceste prize nu sunt disponibile.

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

 • Trebuie să faci atunci instalarea benzilor de ecranare, care vor fi amplasate pe panoul din spate. Planck din metal și tonyusenkoy incluse în pachetul de placa de baza. Setați-l pe partea interioară a corpului și fixat, fără utilizarea oricăror șuruburi.

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

 • Acum trebuie să definiți găuri în corpul plăcii de bază, care va fi utilizat pentru montarea plăcii de bază. Aceste găuri sunt determinate prin montarea plăcii de sistem pe carcasă și se potrivesc găurile necesare. Apoi, este necesar să determine șurub în opritoarele gaura din alama cu ajutorul clește.

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

Aceste bonturi sunt de obicei la pachet cu accesorii pentru carcasa. Uneori, există carcase care conțin deja un set de dopuri din alamă.instalarea unităților

 • În primul rând unitatea optică. Finalizate în termen de 5.25“, este necesar să se alinieze partea din față a unității din partea frontală de carcasă. Pentru a putea ajusta căruciorul de antrenare, cu excepția găuri pentru șuruburi încă mai are sloturi care permit poziția dispozitivului de acționare mică schimbare într-un plan orizontal. După aceea, asigurându-vă că DVD-ROM-ul nu iese din carcasa, acesta poate fi înșurubat șuruburi. În mod similar, setul și cititor de carduri cu o unitate de dischetă.

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

 • Acum sunteți gata să instalați unitatea hard disk în cazul. Winchester este plasat pe coșul raft 3.5 „și este fixată cu șuruburi. Cu cât este mai scump unitatea HDD, așa cum sa menționat anterior, sunt fixate cu elemente de fixare din plastic. Aici este necesar să se ia în considerare o recomandare importantă. Dacă intenționați să instalați mai multe hard disk-uri, POI-ul ar trebui să fie asigurate sau unul deasupra celuilalt, ci mai degrabă permițându-un compartiment. Un astfel de acord ar contribui la o mai bună răcire hard disk-uri și, prin urmare, au un impact pozitiv asupra vieții lor de serviciu.

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

Pregătiți placa de bază pentru a instala

Înainte de a instala placa de baza in carcasa este necesar pentru a instala procesorul pentru modulele de memorie și mai reci. Aici vom face o mică digresiune. În mod firesc procesorul ar trebui să se potrivească cu modelul de placă de bază. Cea mai mare parte a placi de baza moderne pentru lansarea platformei AMD sau Intel. Este clar că aceste placi de baza socket concepute pentru procesoarele respective. Prin urmare, alegerea unei placi de baza, asigurați-vă că pentru a verifica parametrii săi. Pentru a fi 100% siguri că va menține modelul dorit de procesor și memorie, este de dorit să se facă referire la site-ul oficial al producătorului. De obicei, există secțiuni corespunzătoare Lista de asistență CPU și memorie QVL. În ceea ce privește CPU, există, de asemenea, unele nuanțe. Componente OEM (Original Equipment Manufacturer) implică numai furnizarea procesorului. Acest procesor nu are un pachet individual și șofer inclus. BOX - este o variantă într-un pachet plin de culoare și este proiectat în principal pentru vânzările cu amănuntul. A doua opțiune este de preferat ca este instalat cooler complet CPU, și, prin urmare, procesorul va avea o perioadă de garanție mult mai mare. Dar prețul unor astfel de seturi de mai sus. Prima versiune a Adunării ar trebui să fie ales cei care sunt de planificare pentru a overclocka procesorul la o frecvență mai mare, iar în acest caz, mai rece regulate trebuie să fie suficient și trebuie să cumpere toate ventilator exact mai eficient.

Acum, de fapt, puteți trece la pregătirea plăcii de bază în sine. Trebuie să vă amintiți un lucru important. Pentru a construi un calculator calitativ cu mâinile, aveți nevoie pentru a pune un maxim de răbdare. Această lucrare trebuie făcută cu atenție și cu acuratețe.

 • Așezați placa de bază pe masă și porniți iluminare bună.
 • Apoi deschideți capacul socket-ului procesorului pe placa de bază și a instala procesorul în soclul în sine. În acest caz, nu se poate face griji - datorită speciale decupajele de pe bord și setați procesor CPU greșit în priza pe care pur si simplu nu va funcționa.
 • După ce instalați capacul procesorului soclu trebuie să fie închise și să-l sub marginea capului șurubului, care este ea însăși fixată la priza placa de baza.
 • Apoi, închideți priza de blocare, după ce a luat-o cu puțin efort printr-o proeminență mică din capacul.

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

 • După aceea, un strat subțire de unsoare termică pe suprafața procesorului, care vine de la răcitor.

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

Apoi, trebuie să instalați cooler, astfel încât lungimea cablului de alimentare suficient pentru a se conecta la mufa de pe placa de bază. Acum, pur și simplu mutați zăvorul mai rece în poziția închis.

 • Apoi, conectați firul hrană mai rece la conectorul corespunzător de pe placa de bază. Cum ar fi un conector CPU_FAN desemnat. Pentru a se evita căderea pe firul rotorului de răcire trebuie să facă o buclă mică pe sârmă, ceea ce reduce lungimea sa. Foarte important, nu au nevoie de mult pentru a întârzia aceeași buclă, astfel încât să nu deteriora firul.
 • Apoi, puteți începe să instalați cartela de memorie. Pentru a porni zăvoarele în afară, prin care vor fi înregistrate modulele de memorie. Acum trebuie să decidă în ce fel de sloturi trebuie să instalați memorie. ordinea dorită, de obicei, indicat pe placa de baza manualul de instrucțiuni. Dar, în orice caz, ar trebui să fie conștienți de faptul că instalați un modul de memorie pe canal. Fiecare fantă pentru modulul este vopsit într-o anumită culoare.

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

La instalarea unui modul de memorie în slot, să acorde o atenție la faptul că cut-out pe bara de RAM trebuie să fie conforme cu aceeași proeminență de pe slot. apăsând ușor modulul de memorie, puneți-l în slot și asigurați cu încuietori.

Instalați placa de baza in cazul

 • Placa de baza este localizat, astfel încât deschiderile coincid cu placa opritoare, din care au fost fixate anterior la bord carcasa de susținere. Trebuie să instalați mai întâi marginea tablei pe care se află conectorii externi. Ei trebuie să meargă în găurile tăiate în placa de scut. Apoi, puteți omite opriri pe marginea opusă a plăcii.

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

 • Fixați placa cu șuruburi la oprire. Nu te prea mult de șuruburi de fixare, acest lucru poate duce la tensiuni în bord, care, la rândul lor, pot provoca apariția de microfisuri. O astfel de daune poate provoca ulterior eșec din cauza nimic în calculator.
 • Acum am ajuns la una dintre principalele etape, și anume - conectarea cablurilor la placa de baza, responsabil pentru afișare și on-off unitate de sistem.

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

Condiții de cabluri din carcasa la placa de sistem sunt descrise în manualul de instrucțiuni. În afară de conectori de marcare relevante, așa cum se arată în figură. Ar trebui, de asemenea, să rețineți că firele care au o polaritate pozitivă, sunt izolarea de culoare. contacte corespunzătoare de pe card sunt indicate printr-un semn plus. Firele butonului de alimentare nu are nici o polaritate, prin urmare, ele pot fi conectate în orice ordine.

 • Apoi, aveți nevoie pentru a conecta un hard disk și unitate optică la porturile SATA (Eng. Serial ATA). Placa de sistem poate conține atât porturi SATA standard, și mai multe porturi SATA avansate 2. La bord acestea vor fi marcate cu o culoare diferită. Dacă hard disk-ul acceptă SATA 2, este de dorit, desigur, să-l conecteze la același port. Unitatea optică este, dimpotrivă, este mai bine să se conecteze la SATA.

cabluri SATA sunt destul de greu, de aceea este de dorit să se pre-ondulată, folosind un creion convențional. În acest caz, cablul ondulată nu va fi în mod constant confuz. În plus, acest cablu va menține întotdeauna o ușoară tensiune, ceea ce nu va duce la oprirea neplanificată a hard disk-ul de la bord.

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

proceduri de închidere

 • În etapa finală, conexiunea de conectori de alimentare SATA pentru hard discuri și DVD-ROM. le conecta, puteți la întâmplare, dar este mai bine să țină seama de lungimea lor, pentru că în cele din urmă va trebui să trageți toate cablurile într-un ham comun.
 • Apoi, conectorii sunt conectate la sursa de alimentare la placa de bază. De obicei, ele sunt două sloturi: 24 cuprinde un contact principal și un contact auxiliar 4. Imaginile conectorilor prezentate în Fig.

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini

Tu se confruntă unitatea de sistem asamblat prin propriile mâini. Rămâne să-l porni și a începe instalarea software-ului necesar.

Cum de a construi un calculator cu propriile lor mâini