Cum de a construi o pirogă pirogă cu mâinile lor pot

Cum de a construi o colibă ​​cu propriile sale mâini

Locuința poate fi folosită ca adăpost temporar, sau ca un auxiliar vărsat. Dacă decideți să construiască o casă, în apropiere de locația selectată, puteți construi o colibă ​​cu propriile sale mâini, care pot trăi în perioada de construcție a casei.În comparație cu alte clădiri are o serie de avantaje evidente: nu este nevoie de a construi fundația pentru ea, ca și pereții exteriori în țara ei, armat panouri, de construcție vor dura mai mult de o lună (constructori experimentați pot face față și timp de 2 săptămâni), în detrimentul umple pământul cu toate părțile, inclusiv acoperișul, interiorul păstrează bine căldura. Dug nu are ferestre și ușa frontală de dimensiuni mici, care contribuie, de asemenea, la conservarea căldurii. Cu toate acestea, o ușă îngustă și lipsa de ferestre face ca iluminatul interior este slabă, dar această problemă este ușor de manevrat, așa cum sa discutat mai jos.

Costul pirogă este, de asemenea, mult mai mic decât construcțiile de la sol. În mod corespunzător scobită construit poate fi folosit ca o casă, nu numai vara, dar, de asemenea, în timpul sezonului rece. Pentru a face acest lucru, planificat pentru a instala soba în ea sau „soba“.

Cum de a construi o colibă ​​cu o sobă?

Să ne gândim mai detaliat modul de a construi cu propriile lor mâini săpate caracteristicile sale de proiectare și construcție de etape. De exemplu, ia în considerare o pirogă stil militar. Pentru proiectul de construcție a dezvoltat un model, care poate fi luată ca bază pentru schimbarea dimensiunii aspectului de construcție și interioare, dacă este necesar. La primirea costurilor planului sunt calculate materiale de construcții, care sunt necesare pentru Dugout. Comandarea și livrarea tuturor materialelor pentru o mai bună organizare imediat, mai degrabă decât după cum este necesar - aceasta va salva nu numai timp, ci și bani. La livrarea de control necesar calitatea materialelor importate, precum și cantitatea acestora. Construcție săpat cu propriile lor mâini mai bine să nu desfășoare în splendida izolare, ci împreună, cel mai bun mod, pentru că nu toate lucrările se poate face pe cont propriu, de exemplu, o aruncătură de grinzi de lemn de șase metri pe înălțimea de trei metri.

Cum de a alege o locație pentru construirea Dugout?

ar trebui să fie ales un loc pentru Dugout, luând în considerare o serie de factori: vânt a crescut, orientarea spre punctele cardinale, nivelul apei subterane, peisaj caracteristici. Dacă Dugout după aceea va fi în intervalul de teren de lângă casa, parcela in sine este mai bine să-și planifice în avans, făcându-l toate clădirile. Dugout este de obicei situat pe partea de sus a pantei la care apa este suficient de adâncă. În cazul în care terenul este plat, la nivel de masă de apă trebuie să fie luate în considerare. Este imposibil să se îngroape săpată în sol, în cazul în care apa aproape de suprafata.

Calculul și achiziționarea de materiale

Consumul de materiale pentru clădiri este determinată de planul. Este mai bine să se calculeze toate materialele dintr-o dată, și să facă o mică marjă cu ocazia căsătoriei. Căsătoria este sigur de a fi printre materiale gata făcute, și ca rezultat al construcției, mai ales în cazul în care experiența de construcție tinde la zero. De multe ori lungimea placi nu corespunde cu lungimea dorită (plus sau minus 5 mm), marginile de bord sunt inegale, ceea ce complică de andocare a acestora etc. De asemenea, aceasta nu funcționează întotdeauna prima dată pentru a tăia cherestea, sau placa de mărimea potrivită. Așa că un anumit procent din căsătorie trebuie să fie luate în considerare în calcule. Achiziționarea este, de asemenea, mai bine dintr-o dată, astfel încât să nu pierdeți timpul în căutarea materialelor potrivite, de rupere departe de clădire, și nu de a cheltui bani pe un cost suplimentar.

Selectarea materialelor ar trebui să ia în considerare unele caracteristici speciale. De exemplu, faptul că lungimea standard a fasciculului sau placa este de 6 m, în timp ce, de fapt, este un pic mai mult - 6,05-6,15 m În ceea ce privește calitatea lemnului, este mai bine să renunțe la panouri cu tentă gri, sau imediat să le acopere cu un antiseptic specială. proteja de putrezire.

O atenție deosebită trebuie acordată alegerea materialului pentru acoperișuri. În nici un caz nu ar trebui să fie depozitate în aer liber - doar în locuri unde va fi protejat de lumina directă a soarelui. Sub influența soarelui se poate coace un material pentru acoperișuri, care a fost vizibilă la capetele bobinei laminate. Pâslă de acoperiș role trebuie să fie rotundă, turtit ca valțurile indică un material de calitate slabă.

Așa cum va fi util cuie de fixare de diferite lungimi (cele mai solicitate 80 și 125, și 100 și 200) și capse. Organe de asamblare, așa cum se știe, niciodată prea mult, și ei vin mereu la îndemână în economie, deci este mai bine să ia o mulțime dintr-o dată, nu a fost necesară în timpul construcției să renunțe la tot și le-a alerga să cumpere mai mult.

Instrumente pentru construirea Dugout

Instrumentele necesare este, de asemenea, mai bine să aibă grijă în avans, la momentul potrivit totul a fost la îndemână. Instrumente au nevoie pentru a alege de înaltă calitate și confortabil. Dacă nu ai construit nimic nu, utilizați o listă aproximativă pentru achiziționarea de instrumente de mai jos.

Deci, veți avea nevoie de:

lopeți. De preferință, mai multe și dimensiuni diferite: una baionetă normală, o baionetă mai ușor, unul plat și unul mic;
lame de ferăstrău pentru lemn. Ele sunt pentru diferite scopuri: pentru tăiere transversală și longitudinală. Pentru a salva pe calitate și nu merită, mai bine să ia bine cu dinții călite. De asemenea, trebuie amintit că, pentru diferite materiale, folosind diferite ferăstraie. În plus, ferăstrăul trebuie să fie confortabil - mâner din lemn poate freca rapid bătăturile de pe mâinile lui;
topor. Acordați atenție la montarea toporul la ax, acesta trebuie să fie durabil, topor el însuși sprijinit și ascuțite. mâner Ax ar trebui să fie confortabil, bine du-te la culcare în mâna lui;
daltă;
scobituri;
foreza sau burghiu;
nivele de construcție de diferite lungimi;
ruleta;
un ciocan;
Masina de indreptat;
baros;
capsator;
workbench prelucrarea lemnului;
scări;
cuțite;
cu gheare;
lucruri diferite, cum ar fi creioane, rigle, triunghiuri, etc.
Siguranța în timpul construcției

În timpul lucrărilor de construcție necesar să ne amintim despre siguranță. fixarea sigură a scărilor și dispozitive de prindere, cât mai mult posibil șantier de construcții suprafață netedă, instrument de înaltă calitate, punerea în aplicare a reglementărilor de siguranță electrică, utilizarea echipamentului de protecție atunci când se lucrează cu scule electrice - toate din care ajuta pentru a face locul de muncă în condiții de siguranță. Disponibilitatea de truse de prim ajutor - o altă condiție importantă. Trebuie să fie bandaje, unguente din leziuni sau arsuri, dezinfectante, plasturi, etc. Construcția poate avea loc departe de zonele populate, și să ofere primul ajutor necesar imediat.De-a lungul perioadei de construcție este necesară pentru a trăi literalmente pe un șantier de construcții sau de construcție ar putea fi amânată pe termen nedefinit. Acest lucru necesită o condiții minime de trai: un acoperiș deasupra capului, căldura și posibilitatea de a găti propriile mese. Deoarece construcție durează timp de aproximativ o lună, în vara puteți obține un cort, kerosen, samovar, o sobă mică de gaz. Produsele pot fi depozitate în frigider săpată.

Acum vom trece la descrierea imediată a procesului de construcție a Dugout. Este important să se înceapă construcția atunci când totul este gândit și numărate la ultimul detaliu. Chiar și greșelile mici pot trage o taxă grea.

Pit pentru Dugout

Pentru a începe marcajul aplicat pe zona eliminate. Asigurați marcajul necesar cu mare precizie, ghidat de-a lungul lungimea diagonalelor dreptunghiului obținut - acestea trebuie să fie aceeași, eroarea maximă de 1 cm superior la sol cu ​​bile. - gazon - trebuie îndepărtate cu atenție, ulterior, va fi folosit pentru acoperiș. Controlul este necesară în același timp, limita superioară a gropii, iar perimetrul de jos. În primul rând, o groapă este excavat conform unui marcaj aplicat la o adâncime predeterminată, după care se formează pante verticale. Dimensiunile interne ale Dugout sunt alese în funcție de piele. Pentru a controla magnitudinea unghiului groapă convenabil de a utiliza un raport de aspect al unui triunghi dreptunghiular 3: 4: 5, desigur, în cazul în care mâna săpat multipli ai acestor numere. Aceasta este, în cazul în care cele două părți ale dreptunghiului, respectiv, au o lungime de 3 m și 4 m, diagonala ar trebui să fie de 5 m. In aceste raporturi este unghiul dintre laturile drepte.

Cum să excaveze

Atunci când săpării gropii poate avea loc la marginile colapsului la sol, care poate provoca căpriori sagging mai târziu. Pentru acest lucru nu sa întâmplat, trebuie să sapi mai întâi un șanț cu un excavator, iar apoi aliniați partea de jos a versanților și lopeți. Rețineți că găleată excavator sapă sol într-un arc, astfel încât este practic imposibil să se obțină o suprafață plană. Prin urmare, trebuie mai întâi să sape o groapă, un pic înainte de a ajunge în partea de jos a adâncimii mărcii, și apoi lopata manual pentru a ajunge la ea și aliniați partea de jos.

Pereții Dugout trebuie în mod necesar să fie consolidate. În acest scop, de-a lungul pantelor din pinii la sol sunt cu ciocanul (șine 50 sau 100) între ele și pereții trebuie să fie clearance-ul pentru îmbrăcăminte (25) placi. Haine necesitatea de a consolida pante, este pus în spațiul și presat strâns pe pene.

Instalarea stâlpilor de susținere

Următorul pas - setarea placi. Patru cherestea de 3 m fiecare sapata în fundul gropii. Înainte de instalarea lor pe capetele cuielor 150 este toc fix -. 40 bord 50 cm toc lung sprijină lemnul și mărește suprafața sa de contact cu solul. pol de fund cu toc prelucrat Senezh verde la o înălțime de 0,6 m. Sub polii sapat adancimea gropii de 0,5 m de-a lungul unei singure linii, acestea sunt instalate strâns stâlpi și aliniate vertical și apoi îngropat berbeci. O atenție deosebită trebuie acordată faptului că vârfurile stâlpilor trebuie să fie la același nivel, care poate fi verificată gidrourovnya. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să instalați mai întâi prima coloană, apoi egală, tot restul. Coloanele ar trebui să fie luate cu o marjă mică de pe lungime. Le-au comparat cu primul pilon, au făcut un semn, care se taie prea mult. Acesta este cel mai simplu mod de a aduce toate coloanele la aceeași înălțime cu minim de efort și de timp. Există o metodă mai laborioasă, care prevede podsypku sau pământ de a scoate din carierele sub posturi, pentru care au nevoie pentru a elimina în mod constant și apoi instalați din nou, și, de fapt, ele nu sunt ușor. De asemenea, este posibil să se atașeze placa sub grinzile pentru a uniformiza înălțimea piloni.

La capetele superioare ale stâlpilor sunt atașate pe cele două plăci 40 de pe fiecare latură de 0,6 m Aceste placi -. Guides rula. Ei se va stabili în timp ce deplasarea pe orizontală. Scandura cuie 150 sau 125, ca și călcâiul.

Pornește instalarea unei mai bune exerciții de trei sau patru, pentru că este destul de voluminoase și grele. În plus, dimensiunile de lemn nu sunt întotdeauna exacte - undeva, este mai mare, undeva deja. Pentru a instala cu ghidajele trebuie să lucreze din greu cu un baros, și să-l fixați cu cuie 200.

După instalare, puteți rula pentru a începe instalarea căpriorilor. În exemplul nostru, fermele de acoperiș 18 este formată dintr-un bar de 150 mm. Pentru fabricarea lor a luat 9 placi, tăiat în jumătate. Nu este necesar sa văzut pe dimensiunea placi de decontare dreapta - este mai bine sa văzut pe excesul după instalare.

De-a lungul marginile gropii este locul marcat instilarea cherestea de 150 mm, care se va învecina căpriori. Acest fascicul va opri mișcarea lor pe teren. Bruce fi tratați anterior Senezh. Sub căpriori înșiși bord 40 este închisă lungimea de 6 m, care servește pentru a le susține, împiedică surpare în sol și distribuie uniform sarcina.

Se rulează de-a lungul canelurilor realizate pentru fixarea grinzilor și fixarea lor în poziție. Unghiul de înclinare în șanțurile - 45 grade. În loc de caneluri pot fi ghiduri de bord bătut în cuie. Pentru căpriori de fiabilitate sunt fixate împreună în partea de sus. Distanța între căpriori învecinate este de 0,5 m deasupra vestibulului - 2 m. Atunci când se formează sistemul de schelete trebuie să prevadă locul de instalare aragaz și țeavă. Prin standarde distanță de conducta la structurile din lemn nu trebuie să fie mai mică de 25 cm. De exemplu, pentru un cuptor „Teplodar“ țeavă cu diametru care 10 cm, distanța între căpriori trebuie să fie de cel puțin 60 cm. In caz contrar, lemnul trebuie manipulat prin compoziția specială de stingere a incendiilor și închise folie sau alte materiale necombustibile. Apropo, același lucru este valabil pentru pereți, care sunt, de asemenea, realizate din scânduri de lemn. În cazul în care nu au fost observate la distanță de reglementare între cuptor și peretele de cărămizi pot fi dispuse barieră de protecție, reducând pauze de foc de 3-4 ori.

Pentru o mai bună fixare a capriorilor interconectate plăcile de montare la partea de sus. Doar nevoie de 10 plăci, care sunt fixate cu șuruburi de 120 mm. Pentru a accelera și de a facilita procesul, puteți utiliza o șurubelniță în cazul în care acesta este, desigur, există. De asemenea, convenabil este prima legătura între căpriori, și apoi mai târziu le instala pe fugă. În loc de plăci și șuruburi pot fi folosite scanduri si cuie 40 120. În acest caz, înainte de cuie ciocan, trebuie să detaliați mai întâi o gaură pentru ei, în caz contrar, placa se poate fisura.

În etapă este necesară instalarea sistemului de schelete pentru a seta (camera schimbare) paralelă caseta de intrare ușă scobită și în zona de living. Dacă acest lucru nu se face imediat, atunci acesta poate fi dificil, în plus, cutia un pic unload sistemul de schelete, preluând o parte din sarcină.

Construcția acoperișului Dugout

cadru pit este complet gata și se poate trece la sistemul de acoperiș astereală. Ca placi de șipci 40 sunt utilizate într-o cantitate de 40 de unități - 20 bucăți pe fiecare pantă de acoperiș. Astereală este solid, sunt montate placi de spate în spate, fără lacune și crevase. Dar aceasta este idealul, realitatea conceptului de „mantale continuă“ destul de dur. Placi nu au întotdeauna margini drepte și unghiuri drepte, astfel încât să le potrivească unul cu altul, fără lacune problematice. Puteți folosi pene, dând rezultate bune, dar se extinde în mod semnificativ procesul. Astereală fixat la căpriori de cuie 125 sau 150 - un cui la un căprior, căprior și lateral - două.

Dacă începe bătut cuie Batten de mai sus, concentrându-se pe prima placa, ultima placa de jos nu poate încăpea în spațiul rămas, și va trebui să fie personalizat în dimensiune. De pe acoperiș de mai jos teacă, va trebui să se adapteze dimensiunea superioară a plăcii, este mai ușor. În orice caz, defectele de proiectare și inexactități necesită redimensionare suplimentară.

Înainte de instalarea de materiale pentru acoperișuri (pentru acoperișuri) pentru a instala tubul în Dugout - două țevi pentru ventilație, și unul pentru sobă. În conformitate cu punctul de legătură cu acoperișul, este de dorit să facă șabloane. Conductele de aerisire sunt conducte de canalizare din plastic cu un diametru de 100 mm. O țeavă este instalat aproape de sol, al doilea - în partea superioară a acoperișului (aproximativ coamă). reduceri joben, în conformitate cu normele, precum și locația în sine loc sobă. Achiziționat separat de aragaz, pe calitățile nu ar trebui să fie încălzite pentru a evita pierderile de căldură.

Acoperișul de material pentru acoperișuri

material pentru acoperișuri este pus pe o ladă în două straturi de-a lungul acoperișului și în jos. Acoperisuri simtit ca material izolator termic, protejează interiorul de umiditate groapă, și să contribuie la o uscare mai rapidă a acestora prin încălzire la soare. Pentru a calcula numărul de material pentru acoperișuri trebuie să se calculeze aria pantelor acoperișului. In exemplul nostru zona acoperișului totală de 36 m2, iar dacă este pus material pentru acoperișuri în două straturi - 72 m2. O rolă de material pentru acoperișuri proiectate pentru 15 m2, luând în considerare posibila căsătorie - 12 m2. Numărul total de role - 6. capse pentru acoperișuri mounted. Dacă, din anumite motive, nu se poate pune imediat material pentru acoperișuri, este necesar cel puțin să se stabilească folia de acoperiș pentru a proteja lemnul de umiditate și se usucă interiorul Dugout.

Finisarea exterioară a materialului de acoperis pirogă

Acum puteți începe de finisare Dugout. Capătul din spate nu este necesar să se coase până la capăt, diferența în partea de sus a 2-3 bord va facilita o mai bună ventilație. Capătul din față nu se suturează deloc, altfel va fi prea întunecată, se poate face la sfârșitul construcției.

decorațiuni interioare și mobilier pirogă

În ceea ce pentru mobilă, aceasta poate fi făcută destul de independent. Pentru mai mult sau mai puțin condiții confortabile suficient de mese, banci, paturi si rafturi. Bench se poate face cu un scaun rabatabil, sub care puteți xp