Cum de a construi o casa de lemn cu mâinile foto și video

Casa - o cetate pentru fiecare om de familie, și o bucată de lemn - este ecologic curat, „respirație“ de locuințe, care va fi confortabil și confortabil pentru toți membrii familiei. Pentru multe secole, oamenii aleg lemnul ca material de construcție pentru așezările, și toate din cauza unei astfel de design puternic, transfer de căldură, confortabil și atractiv. Casa este caldă și confortabilă în timpul iernii, vara rece și răcoritoare, astfel încât confortul unui lemn proprietarii de conac sunt garantate în orice moment al anului.Caracteristici de construcție de case din lemn

Cum de a construi o casa de lemn cu mâinile foto și video

Puncte de reper:

 1. Crearea unui nou proiect sau de învățare pentru a găti. Datorită acestei documentații poate fi pre-imagina rezultatul final, materiale de bine selectate pentru a distribui nuanțe de construcție pentru a obține rezoluție importantă. În această etapă, am considerat și rezolvat toate organizatorice, financiare, momente de proiectare.
 2. Fundația. Este nevoie de mai mult de 30% din costurile materiale, o mare cantitate de timp și efort. În mod corespunzător înființat fundația clădirii asigură o durată lungă de viață. Atunci când alegeți o fundație pentru o casa de lemn ar trebui să se concentreze pe indicatori de proprietățile solului. Cel mai adesea, construirea de case din lemn, cu propriile lor mâini asigură fundații de montare sau șurub columnare.
  • Prima opțiune este foarte popular, este o încredere, cost-eficiente, este construit destul de repede. Construcția cuprinde următoarele elemente: RC blocuri, piatră și cărămidă. conform Baza adâncește sol o zonă și nivelul apelor subterane înseamnă. În construcția sa salvează nu numai materiale de construcții, dar, de asemenea, costurile forței de muncă, pentru că este punerea bazelor, astfel încât să puteți face cu ușurință singur.
   Cum de a construi o casa de lemn cu mâinile foto și video
  • A doua opțiune, o fundație șurub este foarte costisitoare și necesită o intervenție profesională. El a construit pe zonele montane și forestiere. Teancuri sunt montate pe zonele marcate și răsucită în sol la o adâncime de 2,5 m. În plus, întreaga construcție este umplut cu beton, după care partea capului este sudată și montată partea superioară a fundației.
   Cum de a construi o casa de lemn cu mâinile foto și video
 3. Tipul de acasă. Cele mai multe case comune-cadru din lemn, costuri reduse, acestea pot fi construite pentru 190 $ pe metru pătrat (cu excepția comunicațiilor). Fabricat din busteni - 270 $, si de cherestea furnir laminat - 460 sau mai mult. Notă :. de construcție material ideal de case din lemn, cu propriile lor mâini sunt considerate busteni 7 m lungime și 25 cm grosime de lemn adecvat casă mică și 17 cm în diametru.
 4. Pereți. După contracția fundației și finalizarea tuturor lucrărilor pregătitoare începe să construiască ziduri. Ele pot fi realizate cu lemn rotund, stratificat sau lemn de pin. Acest lemn tratat fara coaja, noduri, diverse neregularități care aspect bun și ratele ridicate de producție. Arborele este bun pentru sănătate, are o conductivitate termică scăzută și permite de a decora fiecare parte a casei finit. Inainte de pereții buștenilor necesare pentru a impregna soluțiile adecvate pentru a preveni deteriorarea.
  Cum de a construi o casa de lemn cu mâinile foto și video
 5. Acoperișul unei case din lemn. Pentru construcția sa trebuie să fie făcut de stabilire a căpriori, căldura și impermeabilizarea material pentru acoperișuri principale. Este important de a alege forma dreapta a acoperișului, astfel încât să fie protejat de ploaie și vreme dezastre, și se potrivesc perfect în imaginea de ansamblu a clădirii. Piața modernă este de mai multe tipuri de Acoperișuri, ea Ondulin, podele, din metal, ardezie. Așa cum se spune poporul, „gustul și culoarea“ a fiecărui proprietar.
  Cum de a construi o casa de lemn cu mâinile foto și video
 6. Ferestre și uși. Înainte de a face deschiderile pentru aceste părți ale casei de lemn, trebuie să ia în considerare mecanismul de funcționare (pliante, glisante), desen arhitectural (clasic, deschideri arcuite), și multe alte lucruri care permit utilizarea ferestrelor și a ușilor de origine viitoare a calității mai confortabilă și de înaltă.
 7. Podea si tavan. Alegeți tipul de parchet, trebuie să fie puternic, durabil, atractiv. Este posibil să se stabilească linoleum, țiglă, laminat, covor sau podea de lemn. Plafonul case din lemn este necesar pentru a aduce aspectul estetic și ascunde în ea toate cărucioarele electrocommunications.
  Cum de a construi o casa de lemn cu mâinile foto și video

  Absolut! Pentru a face impermeabilizare podea înainte de a termina etapă și cravată.
 8. Fie că este nevoie de finisaj. Acasă de la un bar sau lemn rotund în lucrările de placare decorativ nu are nevoie, dar construirea unui lemn simplu necesită o lungă perioadă de timp pentru a micsora si se termina cu materiale moderne.
  Cum de a construi o casa de lemn cu mâinile foto și video
 9. Canalizare și de alimentare cu apă. Dacă lângă casa are un tub canal de apă, apoi trebuie doar să se conecteze la acesta, și atunci când nu, atunci necesită alimentare cu apă independentă, care costă o mulțime de costuri materiale. Asigurați-vă că pentru a menține sistemul de canalizare, conducte de evacuare a apelor uzate fac, astfel încât porțiunea de fundație și podea nu deteriora întregul expus apelor subterane.
 10. Încălzirea este realizată după finalizarea construcției casei. Puteți crea o podea caldă, conectați boiler electric sau gaz, face soba să se încălzească. De asemenea, va ajuta pentru a produce încălzirea casei, atât în ​​interior cât și în exterior, folosind materiale izolatoare.
  Cum de a construi o casa de lemn cu mâinile foto și video


Pasul final - electricitate. cabluri montate în conformitate cu planul arhitectural al clădirii, prize plasate și corpuri de iluminat. Desigur, acest lucru nu se termină construcția casei, dar pașii de bază sunt făcute.

Sfaturi meseriași și profesioniști

Construi o casa de lemn cu mâinile sale - sarcina este simplu, dar foarte responsabil. Pentru a termina rezultatul multor ani a servit în calitate de proprietar, trebuie să adere la legile „nescrise“ ale construcției de locuințe.

Ce trebuie să știți constructor pentru a facilita munca sa și asistenții lui?

În primul rând, de pre-nevoie de a face toate calculele și proiectarea viitoarelor reduceri. Apoi setați coroana liant, care este conectat la colțuri într-o jumătate de copac și cuie fixate.

Avertizare. Nagel pentru a monta în baruri este de 3 găuri, unde el este epuizat și într-o manieră eșalonată, cu un interval de 35 de cm. Expertii recomanda sa utilizeze pentru astfel de scopuri, stejar sau mesteacan.

În al doilea rând, lemnul este montat și comunică coroana la podea. Grinzi stivuite în Torez etapa 0.7m, după - etanșare și re-baruri. Dușumele ar trebui să fie de aproximativ 40 mm mai lat decât pasul, cu atât mai mare va fi placa. acoperitoare de podea de finisare va servi ca o foaie de bord teanc, de 35 mm grosime. Pentru izolarea termică este perfect câlți lenjerie, simțit, mușchi, câlți.

În al treilea rând, este necesar să se stabilească drenaj. În acest scop, partea exterioară a părții superioare a inciziilor de margine din lemn sunt realizate in 15 de 15 mm.

În al patrulea rând, în cazul în care construcția planificată a unei clădiri cu mai multe etaje, etajul al doilea trebuie să se facă la o înălțime de 2.5-3 m, apoi un pod sau mansardă. folosit adesea usi lambrisat, ferestrele pot fi livrate cu lemn sau metal si plastic. Ambele opțiuni sunt adecvate.

În al cincilea rând, acoperișul este necesar pentru a selecta placa în următoarele dimensiuni:

 • 10 4 cm - pentru rigidizare și montanți;
 • 15 4 cm x 1 m - pentru sistemul de schelete;
 • Netăiat 25 mm 40 cm pentru șipci.

Un strat de bază pentru astereala pot fi utilizate etc. gofrolist

Cum de a construi o casa de lemn cu mâinile foto și video

Tipuri de sisteme de ventilație

Este cunoscut faptul că arborele ar putea „respira“, și, prin urmare, în camera de zi va curge suficient aer pentru un sejur confortabil în casă. Dar acest lucru nu este suficient pentru camere compartimentate, bucatarie, baie, pivnita. Și, prin urmare, necesită ventilație suplimentară la domiciliu.

ventilație naturală izolată, sunt instalate pe acoperișul conductelor, care dirijează fluxul de aer în direcția dorită. În aerul circulă forțat forța de tracțiune se poate instala echipamente speciale, și supapă simplificat pe fluxul de aer și zgomot hota de izolare pentru a pune elemente. Astfel, problema zgomotului excesiv este rezolvată.

Ventilația dispozitiv tip mixt pentru evacuare reglementat de aer puternic, care este reglat de un ventilator.

Avertizare. Sistemul de ventilație este necesară atât în ​​spații rezidențiale și non-rezidențiale, se referă la subsol și structurile de pod.

Cum de a construi o casa de lemn cu mâinile foto și video

Conductele de aerisire sunt instalate aproape de podea, iar capota - din tavan. Deschiderile de intrare sunt echipate cu plasă pentru a preveni pătrunderea prafului în casă, murdărie, rozătoare, etc.
Iarna pentru a păstra casa cald, este necesar să se închidă aceste deschideri. Este important să se reducă la minimum acumularea de riscuri de condensare a aerului, care afectează în mod direct durata de viață a lemnului.

decorare clădire

Vopsire de case din lemn modifică clădirii, ceea ce face un luxos și modern. Înainte de această etapă trebuie să fie bine pregătite să ia în considerare umiditatea camerei, în cazul în care podeaua va fi vopsit sau de perete, determina tipul de plăci de lemn și de stat. Un alt factor care nu trebuie să uităm - este gradul de încărcare pe pardoseala. În impactul mecanic hol este mai mare și, prin urmare, trebuie să fie atent și în mai multe straturi pentru a aplica vopsea în dormitor puteți obține produse de vopsea sau email pentru a alege cu un nivel scăzut de rezistență la uzură (mai ieftin).

Cum de a construi o casa de lemn cu mâinile foto și video

Pentru panouri cu vopsea de ulei, desi se usuca pentru o lungă perioadă de timp, dar este o lungă perioadă de timp, arată frumos și nu emite vapori nocivi. În plus compoziții colorate pot fi aplicate lac acrilic, conservant pentru lemn. Ele sunt ideale pentru suprafața curățată, care are deja un model de textură și culoare.

Dacă podeaua are fisuri largi, care au nevoie pentru a sigila umplutura cu pene-râuri. suprafață a planului de „pieptene“ care iese în afară. În continuare, prim bine uscat și numai după aceste proceduri, se procedează la aplicarea vopselei.

Discutați despre articol pe forum