Cum de a alege un scaun de masina pentru un copil nou-născut

În timp ce așteaptă adăugarea familiei, tânăra mama și tata a fost nedumerit serios tema transportului în condiții de siguranță a viitorului tău copil în mașină. În lumea civilizată, această problemă a fost mult timp stăpânit, și prea multe întrebări nu apar. Astăzi, producătorii oferă părinților o gamă largă de scaune auto speciale pentru copii mici.Care este unitatea de copii a fost, și ceea ce este esența ei? Acesta este un tip special de structură, în care prichindei sunt transportate într-un autoturism. Scopul său principal - pentru a asigura securitatea copiilor iubiți ai diferitelor periculoase pentru situația sa de sănătate. Și această situație - nu numai accidente rutiere, cât mai multe presupus, dar, de asemenea, manevre bruște sau de frânare.

Cum de a alege un scaun de masina pentru un copil nou-născut
Fericirea ar trebui să fie sub protecție de încredere?

Cum de a alege cel mai bun pentru copilul tau?

Iată câteva nuanțe care trebuie să fie luate în considerare atunci când aleg să cumpere.

  1. În primul rând, președintele ar trebui să asigure siguranța copilului pe drum. Cum pentru a determina dacă produsul îndeplinește sarcina? producători de top cheltui pentru acest teste de impact. Rezultatul acestor teste sunt certificate.
  2. În al doilea rând, trebuie să fie prietenos. copil în ea trebuie să se simtă confortabil în timpul călătoriei. Nu este suficient confort - și părinții vor avea o mulțime de minute enervante pe excursie din cauza copiilor plâns și alte probleme.
  3. În al treilea rând - practic. capacele trebuie să fie realizate din materiale naturale, și, din motive de igienă, să fie eliminate. La centurile de siguranță au garnituri de care nu le permit să frece și stoarce corpul copilului.

Printre caracteristicile suplimentare - nu atât de mult timp în urmă a existat o noutate - ISOfix. Acest sistem de fixare are un feedback bun și vă permite să se potrivească în mod corect și în condiții de siguranță un scaun pentru copii în mașină. Un exemplu este marca Baby Care COCOON, care a mutat producția la principiul de fixare. Și totuși, cei doi lideri de piață care au implementat Isofix și care pot recomanda cu siguranta - o companie din Germania și Happy Baby americani Graco.

Cum de a alege un scaun de masina pentru un copil nou-născut
ISOFIX - montaj fiabilitate ridicată.

În mai multe țări europene și Israel, atunci când există o descărcare de gestiune de la spital copilul, personalul spitalului, până când sunteți sigur că bebelușul va fi dus la un scaun de masina, nu-l dau părinților.

clasificarea de învățare

Pentru a face o selecție corectă, știință, și cu siguranță la scaunul auto a fost doar pentru un nou-născut, nu polutoragodovalogo copilul vecinului, nu uitați că, chiar și cele mai mici exemplare de clasificare generală grupa zero, din nou împărțită în subgrupe în funcție de vârstă și greutate. Luați în considerare această gradație:

  • Grupa 0 - 0 la 6 luni și greutate de până la 10 kg.
  • Grupa 0+ - 0 până la 12 luni și în greutate de până la 13 kg.
  • Grupa 0 + 1 - sunt concepute pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 48 de luni și o greutate de până la 18 kg.

Grupa 0 - este conceput pentru cei mai mici copii. De fapt, acest leagăn purtătoare de fixat cu curele de prindere. Se va potrivi un copil cu vârsta mai mică de șase luni. Datorită faptului că durata de utilizare a acestora este foarte mică, părinții tineri aceste scaune nu sunt foarte populare.

Grupa 0+ - este considerat mai versatil. Acesta este conceput pentru transportul copiilor în vârstă de până la un an. Este produs sub formă de lingură și are un ham de cinci puncte. Mâner de transport mai aruncă. Conexiunea se realizează în mașină cu care se confruntă în spate în raport cu direcția de mișcare. Acest lucru este foarte important.Masa capului copilului la această vârstă este aproximativ egală cu un sfert din greutatea corpului și a gâtului totale mușchii încă slabe. Tetiera montat în acest scaun, în caz de urgență, să fie capabil să absoarbă lovitură, ajutând pentru a proteja copilul de la un prejudiciu grav.

Grupa 0 + 1 este recomandat pentru copiii mai mari de 9 luni, care sunt deja destul de luat mușchii puternici ai spatelui și a gâtului. Pentru acest grup fac parte, și design universal, permițând în loc de două grupuri separate de locuri (0 + 1) cumpăra una. Aici, cu toate acestea, există un avertisment. grudnichok trebuie să fie într-un scaun rabatabil, și nu este foarte util.

Rezultă din toate: scaunul auto la cel mai bine adaptate la nevoile nou-născutului este recomandat să-l cumpere din grupul 0 sau 0+. În plus, este necesar să se acorde o atenție la punctul în care, deși scaune sunt disponibile pentru copiii de aceeași vârstă, dimensiunile lor variază. Din acest motiv, ar trebui să ia în considerare atunci când cumpără un sezon, precum și înălțimea și greutatea copilului. La urma urmei, iarna este de obicei haine groase, astfel încât dimensiunile sale, respectiv, va fi mare.

Cum de a alege un scaun de masina pentru un copil nou-născut
Pericolele pândesc un om mic, nu numai atunci când se deplasează în mașină. Pentru el ei sunt literalmente la fiecare pas. Și chiar și atunci când el doar doarme. Apnee - încetarea temporară a respirației în timpul somnului - asta e ceea ce bunica mea frică și de temut medici.

Un alt risc asociat cu ora de culcare a copiilor - de data aceasta pentru parinti - o cadere nervoasa încercarea de a pune la culcare copii nesomn. Păstrați-vă în mâinile lor și nu lăsați puterea emoțiilor - otospitsya în viața viitoare!

teste de impact - un factor important

Cum de a alege un scaun de masina pentru un copil nou-născut
Inainte de a cumpara datele studiului de teste de impact.

Datorită faptului că metodele de testare sunt diferite peste tot, este mai bine pentru a compara rezultatele mai multor teste. Dar, în orice caz, indiferent de metodologia de testare, scaunul trebuie să fie marcate «ECE R44 / 03" sau«ECE R44 / 04.“ Acestea pot fi siguri de deplină siguranță. Certificatele PCT românești și GOST sunt, de asemenea, bune, dar, cu toate acestea, sunt secundare.

Verificați posibilitatea instalării în mașină

Apoi verifică admisibilitatea scaunului auto selectat într-o mașină. De obicei, atașamentul se face cu ajutorul centurilor de siguranță regulate. Dar ar trebui să vă asigurați că acestea au suficient pentru a fixa lungimea.

Bine dovedit sistem Isofix descris mai sus. Producator, predusmotrevshy documentele însoțitoare înseamnă toate existente în acest moment modele de mașini, în cazul în care acesta poate fi găsit.

Cum de a alege un scaun de masina pentru un copil nou-născut
Și după cumpărarea principalul lucru - pentru a crescut bine.

În general, toate opțiunile de instalare scaun indicat în pașaportul său. Petreceți câteva minute înainte de a cumpăra să-l studieze. Sunt bunuri returnate - nu este fix, nu este suficient de centura nu se potrivește copilului.

Cum de a alege un scaun de masina pentru un copil nou-născut
Continuăm un subiect periculos. Perna - un alt risc pentru sugari. Este mic și nu este încă în măsură să controleze în totalitate corpul său. Mișcările sale nu sunt coordonate. Stângace de a roti și poate îngropa nasul în ceva mare și moale, și este dificil să se întoarcă. Medicii sunt sfătuiți să nu folosească perna de până la doi ani - www.o-my-baby.ru/razvitie/son/nujna-li-podushka.htm - citit va fi de mare ajutor.

O altă problemă - regurgitare. Nu pune copilul pe spate după o masă, și chiar nesupravegheat. Aerul care este ingerat in timpul de alimentare se poate obține din nou împreună cu lapte. Țineți copilul în poziție verticală timp de câteva minute. Atunci vei evita probleme. Și se spală mai puțin necesară.

Mărci și prețuri

Gama de preț pentru scaun de masina pentru copii este foarte mare - de la 50 până la 1000 $ marca japoneză Aprica aparține cel mai scump segment, franceză Nania - în categoria pentru cele mai ieftine. Cele mai populare branduri mid-range (150-250 USD), care includ Chicco, Maxi-Cosi, Recaro, STM.

Cum de a alege un scaun de masina pentru un copil nou-născut
Primul în viața călătoriei ar trebui să fie în siguranță! Ei bine, asta a fost convenabil - să doarmă și așa mai departe ...

Atunci când un număr limitat de scaun de călătorie pot fi închiriate. Pretul de inchiriere este extrem de scăzut, ceea ce le permite părinților potențialul copilului pentru economii substanțiale de costuri. Cu toate acestea, la box-office ar trebui să facă un depozit, dar este încă mult mai bine decât de cumpărare.

Nu există nici cel mai bun un scaun de masina, dar pentru a alege numele cel mai potrivit pentru copilul dumneavoastră - în conformitate cu forță.

Oh, și nu uitați să ne pună la Huskies, făcând clic pe butonul din stânga. )