Cum de a alege o varietate de scaner scaner

Scanner în viața noastră.

Fiecare elev modernă știe că un scaner. De câte ori are acest dispozitiv minunat l-au salvat în momentele dificile. La urma urmei, cât de mult timp poate fi salvat prin faptul că nu rescrierea luat de la un prieten sinopsis, filmat și o copie a acestuia cu ajutorul unui scaner. Pe lângă versiunea digitală a rezumatului poate fi imprimată în orice cantitate, fără timp și efort pierdem.Și ce despre caracteristica de recunoaștere a textului. Chiar și fără o copie electronică a materialelor, dar manuale tipărite numai anterior, și cărți de la bibliotecă, folosind software-ul scanerului și elevul poate crea un loc de muncă excelent, nu tastarea mâinile și punctul de text.

Dă viață fotografiilor vechi, nu se încarcă bibliorafturi albume, din nou, eventual cu ajutorul unui scaner. Cât de mult mai utilă este plină de acest aparat? fotografii scana direct de diapozitiv, restaurarea fotografiilor deteriorate. Dacă există o imprimantă conectată la același computer, aceste dispozitive pot funcționa ca un copiator și un duet la cerere orice document necesar să vă înmulțească.


Ce să caute atunci când aleg un scanner face fotografii?

Există o serie de parametri importanți care determină intervalul de capacități ale scanerului și caracterul practic funcțional. Acești parametri includ: rezoluția optică a matricei, viteza de scanare, adâncimea de culoare, dimensiunea originală, tipul de matrice scanner.


Rezoluția optică a matricei și timpul de scanare.

În funcție de ce selectați un scaner, ar trebui să acorde o atenție la rezoluția matricei. Această valoare parametru depinde în mare măsură a dispozitivului. scanere Rezoluție și imprimante precum și, într-un sens, camere, măsurată în numărul de puncte per inch pătrat și este notată - DPI. Mai multe dintre acestea același DPI, cu atât mai detaliat acest scaner poate captura imagini. De exemplu, un scaner "Mustek Scan Express 1248 UB" rezoluție este 600x1200 dpi.

Deci, exercițiul cel mai simplu și rapid - scanarea documentelor text. Este nevoie de o capacitate minimă de rezoluție matrice (2-300 dpi este mai mult decât suficient) și a efectuat „de culoare unplugged.“ Ca rezultat, scanarea se realizează rapid. Timpul de scanare este direct dependentă de rezoluția cu care doriți pentru a trage un document. Cu cât calitatea copiei pe care doriți să obțineți, mai mult timp scanerul va petrece la locul de muncă. Și, desigur, o imagine monocrom de scanare pagină de carte, cu o rezoluție de 100 DPI va dura mult mai mult decât o mare de fotografii color la rezoluția dorită de 1200 dpi.

Pentru a scana diapozitive de film, sunt special concepute pentru acest tip de scanere, care sunt numite: Slide - Scanere. Spre deosebire de celelalte scanere folosind toboganul este dificil de a scana nimic, dar slide-uri - sistem melkovat Tiparul format. Aceste scanere sunt echipate cu o matrice puternic.

Un exemplu ilustrativ: "Plustek OpticFilm 7300" cu o matrice de 7200 x 7200 DPI

Cum de a alege o varietate de scaner scaner

Viteza de scanare, deși, și depinde în mod direct de permisiunile atribuite, fiecare are propriul scanner. Această opțiune este mai bine luată în considerare, dar nu toți producătorii l indică.


Formatul original și locul pe masă.

Sau cât de mare lista pe care va fi capabil de a scana. Cel mai popular format este cu siguranță la a4. Acest format este suficient de mare pentru a elimina chiar și pagina de enciclopedie, și nu atât de mare încât să ia o mulțime de spațiu de birou. În plus, sunt incluse în mai multe scanere flatbed sunt stand, permițând scanerul pentru a pune la o parte într-un moment când nu este utilizat. spațiu tabelă ocupat de montat pe partea scanerului, foarte mici. Exemplul nostru, „Mustek Scan Express 1248 UB“, setat la o parte este de 5 cm lățime și 45 adâncime.

Cu toate acestea, pentru fotografiere imagini sau desene sunt utilizate complet diferite dimensiuni. poze Aici, de exemplu, trase lung - Scanner „Plustek OptiCard 820“

Cum de a alege o varietate de scaner scaner


Dimensiunea maximă a originalului care poate fi scanat cu ea, este de 105 x 148 mm, A6. Pentru claritate - este un sfert de hârtie A4.

Și aici e încă una. "PRO Graphtec CS510"

Cum de a alege o varietate de scaner scaner

În scopul de a imagina dimensiunea reală a acestui gigant, ai nevoie de puțin. Imaginați-vă hârtie de desen, adăugați-i o altă hârtie Whatman și se adaugă un pic mai mult pe teren. Acum vă puteți imagina ce formatul A0 +. Acest scaner, și nu are o astfel de opțiune, ca lungimea maximă a documentului. Există doar o lățime de aproximativ 1 metru și 10 centimetri. Pe masă, desigur, un „un pic“ nu dă. Și la picătură piciorul va fi destul de o rușine, pentru că acest model are o greutate de 38 de kilograme.

Parametrul nu contează dacă scanerul de la care doriți doar pentru a captura text. El - una dintre cele mai importante atunci când se lucrează cu obiecte grafice, cum ar fi fotografii. adâncime de culoare măsurată în biți (bit). De fapt, adâncimea de culoare - este un nume frumos, acoperi ceea ce se numește în mod corespunzător gama de culori. Gama de culori mai largă sau mai sus adâncimea câmpului, cu atât mai mult punctul de nuanțe poate recunoaște scanerul. Calitate de referință - 24 biți. Faptul că ochiul nostru nu poate recunoaște un număr mare de nuanțe. Dar scanarea este întotdeauna unele distorsiuni de culoare. adâncime mare de culoare, de exemplu, 48 de biți, utilă în sensul că poate fi oarecum compensa pentru această distorsiune.

Cea mai importantă parte a scanerului - aceasta nu acoperă și nici un buton și matricea optică. Este un fel de singurul scaner de ochi. La modul în care acest „ochi“ vede depinde de faptul că ne va arăta monitorul calculatorului. Aruncând parametrii de rezoluție și culoare gama, și pentru a muta pe dispozitiv.

scanere matrice sensibile, există două tipuri: CCD și CIS.

Senzorul CCD este mai practic de a utiliza, în special pe geamul scanerului nu se sprijină foaie și răspândit cărți complet plat, foi de îndoire. Oportunități matrice CSI nu poate fi suficient. Ca urmare, o parte a imaginii este neclară sau întunecată. De asemenea, în favoarea indicatorilor CCD spun claritatea și claritatea imaginii scanate.

CSI matrice mai ieftin și mai compact. Scanerul este echipat cu o matrice de mai mică și poate fi alimentat de la USB-porturi, ceea ce face mai ușor de utilizat.

Într-un fel sau altul, iar alegerea între calitatea și comoditatea este în valoare de gravă.

Caracteristici suplimentare și setările scanerului obișnuite.

Cateva lucruri mai importante care nu sunt menționate mai înainte.

Sistemul de alimentare original.
Conform sistemului de scanere de alimentare originale sunt împărțite în trei tipuri: o tabletă și un scanner de diapozitive prelungit.

Scanner flatbed.
Toate modelul obișnuit. Acest scaner are sticlă plană, pe care este plasat scanarea obiectului. Sub geamul se deplasează cu matricea cărucior mobil. Sania se deplasează de-a lungul ferestrei, și citește matricea de imagine. Rezultatele sunt afișate în fereastra utilizată pentru scanare.

Scanner Tiparul.
O caracteristică specială a acestui model este compactitatea. Un astfel de dispozitiv are loc cu greu și ușor de transportat. Hrănirea a originalului este realizată cu ajutorul rolelor. In majoritatea modelului original este aplicat direct pe role și de a le extinde deasupra (dedesubt) transportul pe care o matrice.

Slide - scanner.
Slide - scanere oarecum din numărul total de cel puțin faptul că, ca și originalul filmului folosind doar fotografic. Conform sistemului de evidență, acestea sunt lungite, și anume filmul trece sub matricea de detecție (de mai sus).

Interface - o modalitate de a conecta scanerul la computer. Fiecare compus are propria sa metodă de rata de transmitere a informației. Prin urmare, cu privire la orice interfață cu ajutorul scanerului, în multe privințe, viteza depinde.

Interfața cheie este de departe-cablul USB. să fie prezentă în toate computerele, și nu este, de obicei, într-un singur exemplar. Acesta oferă o rată satisfăcătoare și, în consecință, viteza de scanare.

LPT port. După ce a fost echipat cu partea leului de calculatoare. Port pentru conectarea la o imprimantă sau un scaner. Are rata uimitor de transfer de date scăzut, sau cerințele de azi ca nu sunt compatibile.

SCSI - cea mai rapidă interfață de cele de mai sus. Singura problemă este că calculatoarele rareori vin cu ei. Prin urmare, dacă doriți ca scanerul a lucrat mai repede decât altele, pentru a alege una care acceptă această interfață și să cumpere un comision mai adecvat. Placa este plasat într-un slot PCI, situat pe placa de bază a fiecărui computer modern.

De regulă, un adaptor de diapozitiv - aceasta este o glumă, producătorii de astfel de imagine interpolată.

Aceste atribute sunt concepute pentru a face posibilă pentru a scana diapozitive pe un scaner. Să ne amintim că filmul - nu de hârtie și scanare purtătoare translucide necesită ceva mai mult decât un capac comprimat. Dar nici cadrul, nici adaptorul nu transformă un scaner obișnuit cu un scanner de diapozitive.

În cazul în care, cu toate acestea, într-adevăr doriți să faceți două lucruri în același scaner. Pat una cu rezoluția matricei cel puțin 4800h4800 DPI. Mai mult decât atât, în prezent, în schimb o imagine interpolat.

Asta e un lucru foarte util. Oricine a scanat vreodată 50 sau mai multe foi, unul câte unul, va înțelege și simți ce este. scanare normală - ocuparea forței de muncă nu este suficient ca un plictisitor, deci încă și monoton. Scanere cu originalele feeder la un cost ușor mai mare decât omologii lor, nu sunt echipate cu dispozitiv simplu, dar foarte necesar.

ADF pot fi ușor ignorate dacă sunteți rare și nu utilizați scanerul pentru o lungă perioadă de timp. În caz contrar, nu ar trebui să facă. Acest aparat poate salva o mulțime de timp și nervi.

Aceasta pare a fi tot ceea ce este utilizator mediu sau novice ar trebui să știe despre scanerele, în scopul de a face alegerea potrivită.