Cum de a aduce puii într-un incubator la domiciliu

Cum de a aduce puii într-un incubator la domiciliu
Unele rase de pui nu pot fi crescute într-un mod natural, astfel încât să aibă sprijinul incubator, care acționează ca o găină. Pe scara producției industriale de producție de ouă sau de carne, de asemenea, nu se poate face fără acest dispozitiv util. Vom vorbi mai detaliat cu privire la modul de a aduce puii într-un incubator la domiciliu.Cum este selectarea materialului de incubare?

incubare de succes depinde nu numai de diligența proprietarului, dar, de asemenea, pe calitatea ouălor. Înainte de a pune materialul în dispozitiv, trebuie să acorde o atenție aproape de selecție. Și în scopul de a aduna cu succes materialul, este recomandat să se aranjeze un cuib special pentru găini ouătoare.

Totul începe cu găinile ouătoare, este important să se asigure sănătatea păsărilor de curte, atât fizic cât și genetic. În caz contrar, este posibil să apară surprize neplăcute. În al doilea rând, materialul de incubare trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • nici un miros străin - mucegai, putregai de struguri;
  • Perioada de valabilitate nu trebuie să depășească 10 zile;
  • materialul de incubare este stocat la temperatura nu mai mare de 11 de grade, nu pot fi folosite ouăle din frigider;
  • forma corectă (la puii sunt ușor conică la un capăt și au o formă ovală), creșteri, adâncire nu sunt permise pe coajă, precum și produse, sferice sau excesiv alungită;
  • cockleboat nu ar trebui să fie deteriorate, fără fisuri sau chips-uri, în unele cazuri, aceasta poate fi o cantitate mică de pete de murdărie, care nu au putut fi îndepărtate;
  • greutate optimă - 50-60 g, de la un foarte mic ouă apar pui slab, iar în mare parte din prezenta 2 gălbenușuri de ou.

de depozitare a ouălor se efectuează într-un loc răcoros, pune în jos capătul ascuțit. Sistematic materialul de incubație trebuie să fie activată, iar cel mai bine este să facă acest lucru de două ori pe zi. În ciuda faptului că puritatea cojilor de ouă depinde de selecție, nu le spală, încalcă microflora și porozitatea cojii, care poate preveni pătrunderea aerului la făt. Cu alte cuvinte, după spălare zidărie devine inutilizabil.

Cum de a aduce puii într-un incubator la domiciliu

Un alt mod de a verifica ou - lustruirii, lustruirii produse folosind lustruirii. Aici este necesar să se acorde o atenție deosebită conținutului de culoare. În primul rând, prezența gălbenușul și camera de aer. Prima se află în porțiunea centrală sau ușor deplasată spre capătul bont. Cu partea tocit de ou și airbag stocate, acesta trebuie să fie un volum cu o linguriță.

Înainte de incubare ouăle sunt permise cu gălbenușul adiacent învelișul interior și, de asemenea, materialul cu airbag mic.

Cum sunt ouă defecte

În timpul selecției, cât și în perioada de reproducere tânără este necesară pentru a inspecta conținutul ouălor, să fie eliminate acele cazuri în care există o dezvoltare patologică. Înainte de stabilire a materialului trebuie să se familiarizeze cu posibile încălcări care au loc pe embrioni etapa de maturare.

Poate fi privit sub cojile de acoperire. Motivul pentru pătrunderea bacteriilor. În pete vin în diferite culori și mărimi.

Primul semn de bacterii putrezite invalidare - o diluție de proteine ​​cu dezvolta o tentă verde. Ou își pierde transparența.

Caracterizat prin ridicarea gălbenușul prisyhaniem urmat la învelișul interior. În ouă pot apărea miros ascuțite.

Prezența în gălbenușul de tunica sau cheaguri de sangerare.

Lustruirii arată conținutul monoton, având o culoare roșie. Gălbenușului și punga de aer nu poate fi vizualizat.Ea apare ca urmare a deteriorării învelișului, care se află sub coajă.

Cum de a aduce puii într-un incubator la domiciliu

Prezența a cel puțin una dintre caracteristicile patologice de mai sus sugerează că materialul este inutilizabil, trebuie eliminate.

Cum de a aduce puii într-un incubator la domiciliu: condiții

Înainte de a începe fila de proces, trebuie să vă pregătiți ouă, și camera de incubare. In interior se trece tratament de dezinfecție, urmată de aerisire. În timp ce sunt preparate, ouă stabilite pe eliminarea, este recomandat pentru a pune într-o cameră cu o temperatură medie pentru încălzire treptată și uniformă. Opt ore pentru acest proces va fi destul.

La bont și capătul ascuțit este recomandat pentru a pune eticheta, care va ajuta la controlul inversarea materialului de incubare.

Termostatul este reglat astfel încât indicatorul de umiditate tava a fost de 66 condițiile de temperatură de 37,9 grade% și. Tăvile situate sub apă, se adaugă. După atingerea valorilor de performanță dorite ouăle sunt plasate în tăvi. Instrucțiunea spune că ar trebui să stea întotdeauna tăvi umplute cu apă distilată în interiorul unității.

Ajută la asigurarea eclozarea bune de cotitură în timp util ouăle de două ori pe zi: dimineața și seara. De exemplu, incubarea materialul este plasat în seara cu capătul bont în jos, și dimineața ascuțite.

În primele două săptămâni este necesară pentru a menține o anumită temperatură și umiditate. In ziua a 16, temperatura a fost coborâtă la 37, 3 și umiditatea la 53%. Verificați eficiența gainii artificiale au nevoie de întreaga perioadă de incubație, ouăle sunt inspectate cel puțin de 5 ori pe zi. În cazul unor defecțiuni care durează mai mult de 4 ore la o tânără apare lumină.

La sfârșitul perioadei de incubare, temperatura a fost coborâtă la 37, iar indicatorul de umiditate este returnat la valoarea inițială.

Cum de a aduce puii într-un incubator la domiciliu

După 7 zile de la depunerea de ouă au avut loc, acestea trebuie supuse lustruirii. La detectarea ouălor cu embrioni oprit dezvoltarea lor, acestea trebuie să fie eliminate. Eclozarea are loc în ziua 21 și durează aproximativ 5,5 ore. Odată pene uscate, tinere transplantate în cutia pregătită.

După cum se formează embrionul în ou

Prima etapă - de la 1 la 7 zile. Există o formațiune a inimii, sistemului circulator, parțial organele interne sunt în curs de dezvoltare. În acest stadiu, nu este nevoie de a ventila incubator, dar până la sfârșitul săptămânii embrionilor au nevoie de oxigen suplimentar. Temperatura optimă este considerată a fi de 37,8 grade, cu o umiditate de 55%. Material de incubație trebuie să se rotească după cel puțin 6 ore de 4 ori pe zi. Moment nedorit ia în considerare deschiderea incubator.

Cum de a aduce puii într-un incubator la domiciliu

Se recomandă să se instaleze tăvile cu ouă avtoperevorotom.

A doua etapă - de la 8 la 14 zile. Începe să formeze oasele scheletului si ciocul. Regimul de temperatură rămâne aceeași, ceea ce nu este umiditatea, care este redusă treptat în câteva zile până la 45%. Ouăle trebuie să se întoarcă mai des, o dată pe 4 ore și cu cel puțin 6 ori pe zi. În această etapă materialul de incubare Aerisirea trebui să furnizeze cantitatea necesară de embrioni de oxigen. Ușa este lăsată deschisă timp de 5 minute de două ori pe zi.

Cum de a aduce puii într-un incubator la domiciliu

A treia etapă - de la 15 la 18 zile. Ouăle sunt transformate în același ritm ca și în a doua etapă. Creșterea timpului de ventilație de până la 20 de minute, ca de două ori pe zi. Regimul de temperatură rămâne neschimbată, iar indicatorii de umiditate a crescut la 50%. În cazul în care eclozare de dezvoltare continuă, în mod normal, tinerii încep să se rostogolească în ou și chițăit abia audibil.

Cum de a aduce puii într-un incubator la domiciliu

A patra etapă - de la 19 la 21 de zile. Este necesar să se oprească rotația incubarea materialului, puiul ar putea să o fac eu. Aerisiți necesitatea timp de 5 minute de două ori pe zi. Această etapă se încheie odată cu apariția luminii tinere.

Cum de a aduce puii într-un incubator la domiciliu

Sub rezerva toate regulile de mai sus și supravegherea funcționării dispozitivului, ca rezultat primește numeroase puiet. De la ouă mici pui magaziilor mai întâi. La sfârșitul eclozat, tinerii ar trebui să aibă timp să se usuce și un pic pentru a aduna putere. Ei au fost apoi transferate in uter la femela sau plasat sub o lampă de încălzire. Odată ce toate vor fi în siguranță puii în lume, este necesar să se efectueze curățarea și dezinfectarea incubator.