Cultivarea usturoi la domiciliu

grădină mică în cameră sau pe balcon aduce beneficii și bucurie, indiferent de cultura sau să crească pe el, dar usturoiul - un caz special, chiar și printre celelalte legume. Aceasta nu este doar un condiment excelent pentru salate și mâncăruri calde, dar, de asemenea, asistență directă pentru sănătatea noastră. Ni se amintește de ea în fiecare an, cu debut de vreme rece, atunci când trebuie să aibă grijă de prevenire a virusurilor privind consolidarea imunității. Cultivarea usturoi la domiciliu, în acest caz, nu este un moft, ci o necesitate.Material pentru aterizare

Cultivarea usturoi la domiciliu
Cele mai multe dintre soiurile de iarnă au tendința de a da drumul de săgeată, care sunt formate becuri de aer (bec), denumite uneori semințe. Locuințe o metodă de reproducere nu este acceptabilă, recolta va trebui să aștepte prea mult timp, usturoiul - o planta perena, în primul an formează un sistem de bulb-odnozubka și rădăcină.

Cultură, postat pe fereastra sau pe balcon, rezultate importante mai repede, asa ca ai nevoie pentru a pune dinți. Ar trebui să alegeți mare, densă, puteți lua un pic uscat. stins cu fermitate, îngălbenită nu sunt adecvate. Nu sunt potrivite mici, deteriorate, cu semne de corupție. Ei bine, în cazul în care dinții au început să înmugurească, să crească din usturoi pe pervazul ferestrei se va transforma mai repede.

Cum să pregătească terenul?

Cultivarea usturoi la domiciliu
Solul luat din grădină pot fi folosite pentru cultivarea acasă doar ca bază pentru substrat. Când udare în vase de capacitate mică sunt spălate din ea, nutrienți și structura compactat. Necesitatea de a adăuga, luând cele mai multe ori turba si nisip.

Pentru fertilitate are nevoie de humus. Specificitatea de usturoi - o cerere mare de suplimente minerale, acestea sunt furnizate prin includerea de substrat lemn de frasin. Pământul de pe stradă trebuie să dezinfecteze, aprins într-o jumătate de oră în cuptor. În cazul în care terenul este achiziționat într-un magazin, cel mai bine este să ia un generic pentru răsaduri și să-l îmbogățească cu un îngrășământ special conceput pentru ceapă și usturoi.

Capacitatea de plantare

Cultivarea usturoi la domiciliu
Cerințele de capacitate - zona suficientă și adâncimea de plantare de cel puțin 20 cm, cu o margine mică deasupra solului pentru a preveni scurgerea apei înecată când udare.

Forma vasului, materialul din care este făcută nu contează, poate fi o cutie de ghiveci de ceramica din lemn sau plastic, un recipient de sticlă. Selecția este determinată de către proprietar cu excepția cazului în preferințele estetice.Dacă vă pune împreună dvs. cutie proprie de lemn ferm împotriva pervazul ferestrei, utilizarea zonei utilizabilă va fi cel mai eficient. Nu uita despre găurile din partea de jos a rezervorului și stratul de drenaj (argilă expandată, pietriș, ceramica sparte). Nava este pus pe un suport sau tavă, pentru a permite drenarea liberă a apei pentru irigații.

Reguli de plantare acasă usturoi

Care este distanța pe care trebuie să așteptați înainte de a ateriza pe dinti? Plantele au nevoie pentru a oferi un anumit spațiu, în timp ce, în același timp, este necesar pentru a economisi spațiu, deoarece grădina este încă pe pervazul ferestrei sau pe balcon. Va fi distanța optimă de 4 -. 5 cm În ceea ce privește adâncimea de plantare consens între grădinari nu, unele plantate în 2 - 3 cm, mai adâncit în teren deschis. - 10 cm, în ambele cazuri, realizat germinare bună, dar în al doilea - mai târziu, după aproximativ 15 zile.

Bec separat pe dinți și să le aducă în pământ. Ar trebui să fie ușor umed, nu prea umed și nu se usuce. Fiecare felie de un capăt ascuțit. Nu este compact sol sub viitor să crească rădăcini, nu presate și coborâte într-o gaură pregătită, stropită, turnat. Dacă planta și să crească usturoi în etape, cu un interval de 5 - 10 zile, recolta de creștere ca de verificare pot fi colectate în mod continuu. Este posibil să se planteze arpagic într-un vas la alte plante, se consideră că este util pentru dezinfectarea și protecția împotriva dăunătorilor.

Distilarea de usturoi verde poate fi realizată pe apă, așa cum se face cu un arc. Felii ar trebui să fie curățate prin acoperirea solzi ferm stabilite în matrițe de mică adâncime, se umple cu apă până la jumătate și pentru a menține în mod constant acest nivel. Ierburi fără sol se pot obține cel puțin de două ori: primele 3 săptămâni, în mod repetat - chiar de 2. Dacă dinții sunt mari, și este a treia recoltă în aproximativ 10 zile. După aceea, ele sunt înlocuite.

îngrijirea plantelor de usturoi

Cultivarea usturoi la domiciliu
Usturoiul este undemanding să aibă grijă, să crească-l pe o fereastră sau pe balcon, sub forța chiar cultivatorului novice, este o experiență utilă de creștere ceapa verde. apar Germeni după 1, 2 sau 3 săptămâni, în funcție de condițiile și adâncimea de plantare.

Ei au nevoie pentru a asigura o iluminare bună, dacă ai pus pe fereastra, apoi spre sud, dar cel mai bine este de a păstra plante pe balcon cu geamuri, dacă există unul. În cazul în care nu există lumină naturală insuficientă pentru a utiliza lămpi fluorescente (lampă cu incandescență pentru a ilumina plantele nu sunt adecvate), 8 ore de lumina zilei va fi de ajuns.

Pentru a menține solul moderat umed se toarnă în 2 - 3 zile, în cazul în care camera este cald, iar solul se usucă rapid, apoi mai des.

Usturoiul are nevoie de fertilizare organică, în principal - aditivi de azot și minerale. Puteți utiliza machiaj Shop speciale sau de a face lumanarica gunoi de grajd păsări.

temperatură

Temperatura trebuie să fie scăzută, aproximativ 20 ° C, din acest punct de vedere, de asemenea, mai bine să păstreze usturoi în cameră, și pe balcon cu geamuri sau loggie.

Apare o săgeată care intenționează să formeze bulbochek imediat îndepărtat. Cultivarea usturoi la domiciliu pentru cap este greu de dorit, mai ales că acestea pot fi obținute la domiciliu nu este întotdeauna și nu foarte mari. Dar dacă un astfel de obiectiv stabilit, aterizarea trebuie menținută la o temperatură scăzută - -16 ° C 15

pentru îngrijirea solului

Solul din jurul lăstarii trebuie să fie slăbiți periodic, atunci becul este mare și bine dezvoltat, și să dea o masă verde bună. Frunzele au ajuns la 20 cm, gata de utilizare, astfel încât acestea sunt o lună de la plantare, este suficient de mare și nu este prea dur pe cerul gurii, blând și plăcut. Acestea sunt tăiate cu foarfeca și folosit ca o cutie proaspata

Cultivarea usturoi la domiciliu

Toate soiurile de usturoi sunt împărțite în două grupe. Pentru cultivarea de iarnă în casa de iarnă mai potrivite, ele nu au o perioadă de hibernare de iarnă. Practicanții recomanda o experiență dovedită pe termen lung a Soci, 56, Harkov, Otradnensky dând iarna în interior sau pe balconul unei recolte bune de verdeață. Pentru pene de usturoi în vara preferabil primavara sau soiuri de vară.