Cultivarea usturoi la domiciliu, casa privata

Cum să crească usturoi la domiciliu

Cultivarea usturoi la domiciliu, casa privata
Bună dimineața, prieteni!

În timpul iernii, multe dintre ferestrele în apartament sau pe balcon să crească legume cu frunze: pătrunjel aruncat afară. ceapa germinat. Dar usturoiul pe pervazul ferestrei, în timpul iernii este rară. Deși nu este dificil să crească decât ceapa verde.Despre usturoi în creștere la domiciliu, vom vorbi astăzi.

Beneficiile tinere usturoi verde a fost cunoscut inca din cele mai vechi timpuri. Acest verde a apărut pe grădinile țărănești cu mult înainte de alte legume și a servit excelent de prevenire a beriberi și scorbut. Aceasta leguma picant conține o cantitate incredibilă de vitamine, minerale și substanțe biologic active.

Tender frunze tinere de usturoi nu este încă timp pentru a cumpăra un miros înțepător, dar da aromă de primăvară la orice salata. Săgețile de usturoi de primăvară sunt utilizate nu numai ca un condiment, dar, de asemenea, pentru prepararea anumitor feluri de mâncare. Aceste muguri pot fi sărată sau în saramură, stoca pentru o utilizare viitoare. verdeturi proaspete usturoi decora o masa festiva, în orice moment al anului. Frunzele sunt folosite pentru colectate face sandwich-uri: se toaca marunt si se presara cu o bucată de pâine neagră, se împrăștie cu unt. Tocat usturoi verde completează orice salata se va adăuga aroma la primul sau al doilea curs. Și gustoase, și util!

Usturoiul - o planta perena, care este crescut ca unul sau doi ani. În interior - în fereastra sau pe balcon, usturoiul este cultivat pentru verdeturi aromate și vitamine. În termen de o lună de la plantare pot fi recoltate tineri și cu frunze de usturoi verde. În cazul în care containerul de plantare în care sunt plantate căței de usturoi, instalat în loc răcoros, unde temperatura este cuprinsă în intervalul de la 0 la + 15C, cresc uneori capete mici. Desigur, acestea cresc nu sunt la fel de mare ca și în aer liber, iar numărul de dinți în partea de jos.Potrivit pentru plantare ghiveci sau răsaduri cutie. Prezența găurilor de drenaj necesare. Acesta va lua un pic de teren și a îngrășămintelor.

Ce soiuri de a alege?

Pentru creștere pe soiurile de iarnă pervaz se adaptează mai bine. dar puteți folosi de primăvară. cap de usturoi, cuișoare, care germinate în frigider, poate fi plantat.

În cazul în care pentru a plasa?

Recipientele cu catei de usturoi plantate trebuie să fie instalat într-o camere bine iluminate și prost încălzite. Acesta poate fi glazurate verandă, balcon sau loggie.

Cum de a alege mix de plantare?

Aterizând amestec ar trebui să fie fertil îngrășământ, bine ascuns mineral complet. Puteți amesteca solul universal pentru răsaduri cu fertilizator specializat pentru ceapa sau usturoi. sol Fit și grădină amestecat cu nisip, humus și cărbune pulverizat.

Cum să planteze?

Pentru a obține usturoi verde, pune catei de usturoi. Dacă puneți becul. poate crește odnozubka. cuișoare germinate îngropa de 2-3 cm în sol. soiuri de iarnă este mai bine pentru a planta in toamna, primavara încolțite catei de usturoi „Inter“, în primăvară.

Cât de des la apă?

Culturi de usturoi au nevoie de umiditate ridicată a solului, în special în timpul germinare și în timpul cuișoare creșterii ecologice. Dar, în același timp, trebuie evitată stagnarea apei. Rezultat: udarea este rară, dar abundent.

Nu umidifica aerul din jurul debarcărilor? usturoi Presarati șutează în mod constant, nu este necesar, dar menține umiditatea optimă este de dorit.

Ce să se hrănească?

Usturoiul îi place să mănânce bine. Hraneste posibil bețișoare minerale sau granule de îngrășământ pentru flori. Soluție de îngrășământ adecvat și lichid. foliar nu este hrănire utilizat.

Am nevoie de ceva?

slăbiți periodic pământul în rezervor după irigare. Boli care sunt tipice de usturoi, atunci când cultivate în interior sunt rare. Dăunătorii nu deteriora. Usturoiul nu este neapărat plantat separat, se dezvoltă bine ca un sigiliu, printre alte plante.

Pentru a rezuma: pentru a efectua cultivarea de usturoi acasă trebuie să ia o capacitate de a scaunului cu orificii de drenaj. Umple-l la partea de sus a solului. Pentru a planta căței de usturoi în pământ. Puneți recipientul pe tava pentru drenaj. Pune totul pe o fereastră bine luminat într-o cameră rece. Periodic udate. După ce a așteptat până când lăstarii cresc la 15-20 cm, le taie cu foarfeca. Pentru a asigura un proces continuu de colectare verde posibil, în cazul în care cuișoare plantate în mai multe capacități la momente diferite. Vezi tu, prietenii mei!

Poate v-ar putea interesa: