Cultivarea usturoi în țară și la domiciliu

Tipul de aterizare

tip Bear este planta scăzută a cărei lungime atinge 40 peduncul cm. Are două varietăți. Acest ursuleț de pluș și delicatețe.aceste semințe soiuri au apărut pe piață recent. Câștigarea arc dotat cu frunze mari și un peduncul lung. - 70 cm șoferi de camion cei mai experimentați aleg să-l crească este acesta din urmă un fel de usturoi sălbatic.

Site-uri de destinație

Cultivarea culturii acestei vitamine poate învinge chiar gradinari novice, deoarece planta este destul de undemanding în ceea ce privește îngrijirea. Punctul important este alegerea locației. La fel de bine adaptate ca zona din apropierea arbuștii, dependințe, sere, și aria de sub copaci, chiar porțiunea situată la umbră. Nu e de mirare există o glumă care spune că usturoiul sălbatic în creștere, chiar și în cazul în care nimic nu vrea să crească, dar buruieni.

Cultivarea usturoi în țară și la domiciliu

In vivo cultura preferă pădurile de tip mixt, în cazul în care există pământ în vrac și umed. Wild usturoi toamna plantației sunt protejate de influențele externe frunzele căzute. La cabana de vară pentru creștere cultură vitamine aterizări mulcire transportate de turbă ceapa sălbatică și frunzele căzute. Nu utilizați numai frunzele de pomi fructiferi. În mod alternativ, pentru un mulci și compost adecvat.

metode de creștere

Astăzi a decis să planteze bulbi de usturoi sălbatic sau semințe. La selectarea plantare becuri pot obține o recoltă mai devreme decât la semănat semințe. Luați în considerare fiecare dintre metodele de mai detaliat.

Avantajul acestei metode este mai simplu de buruieni. Metoda de semințe de creștere populare, deoarece vă permite să colecteze o recoltă mare de sursa de vitamine. Dar numărul maxim de ceapa verde colectat de fapt, doar după 3 - 4 ani de la data semănatului.

ceapă

Poate să crească de la bulbi și usturoi sălbatic. Atunci când această metodă este de preferință un scaun bulb în primăvara devreme. În această perioadă, pe teren sunt deja în mod clar vizibile muguri verzi. În practică, mulți șoferi de camion opta pentru scaune de becuri de toamnă. Deoarece usturoiul sălbatic cunoscut pentru o perioadă destul de scurtă de vegetație. Și în mijlocul verii, în mod constant ridicată parte moare.

Cultivarea usturoi în țară și la domiciliu

Pentru a nu deteriora structura becuri, cel mai bine este de a identifica plantele care vor fi selectate pentru transplant ulterioare. Porțiunea alocată descărcărilor becuri cu compost și pansamente organice recomandate.

Aterizare becurilor de normele efectuate în conformitate cu o distanță minimă de 10 cm la 20 cm între canelurile. adâncimea de plantare, în mod normal este de 5 - 7 cm, ceea ce este important pentru exemplarele mari. becuri mici vor fi doar un cuplu de centimetri. Apoi, stratul afânat de sol de plantare pulbere, care nu trebuie să fie mai mare de 7 cm.

După cum sa menționat mai sus, îngrijirea plantelor nu va fi o problemă chiar și pentru gradinari novice. Principalele tipuri de lucrări este de a elimina buruienile care interferează cu creșterea și dezvoltarea normală plin de usturoi, afânarea solului și udare în zilele uscate.

Cultivarea usturoi în țară și la domiciliu


ceapa sălbatică, atunci când cultivate în zonă este în măsură să crească în mod activ dincolo de locul pe care le-ați alocat-l inițial. În acest caz, proprietarul gradinii trebuie sa fie eliminate plante în exces. Amintiți-vă că în timpul iernii ar trebui să mulci cu siguranta cultura dat, folosind menționat anterior mort frunze, compost sau turba.

Cultivarea acasă

Pat cu usturoi sălbatic pe pervazul ferestrei de la domiciliu - un fenomen destul de familiar. Ierburi crescute la domiciliu este o mai fraged și suculent pe cerul gurii decât colectate de pe site.

Plantarea se realizează căi de semințe și ceapă. La alegerea primele semințe trebuie să fie în stare proaspătă. O lună înainte de însămânțarea viitoare le recomanda sa se conecteze cu nisip umed și a pus în frigider. Temperatura trebuie să fie de la 0 la - 3 °. Pentru plantare utilizând o dimensiune tavă mare sau ghivece individuale de 40 cm în diametru. adâncime de ustensile nu ar trebui să fie mai mică de 30 cm. Apoi, sistemul de rădăcină va fi suficient spațiu pentru dezvoltarea normală. amestec de sol Second universal pentru răsaduri de legume. Poti cumpara-l gata făcute sau de a te face prin amestecarea terenurilor forestiere și de turbă în raportul 2: 1.

Cultivarea usturoi în țară și la domiciliu

Înainte de semănat, substratul este plasat pe este necesară o jumătate de oră într-un cuptor preîncălzit. Apoi se toarnă în recipientul tasată manual, semințele sunt plasate la o distanță de 15 cm și turbă pritrushivayut sau humus. Necesită umezeala din aspersor. În scopul de a accelera timpul de germinare poate sapa culturi cu folie de plastic și le-a pus într-un loc cald. Acesta este eliminat după 3 - 4 săptămâni, când există primele verzei. În continuare, culturile au nevoie pentru a crea umbra partiala.

Cultivarea usturoi în țară și la domiciliu
Cultivarea usturoi în țară și la domiciliu
Cultivarea usturoi în țară și la domiciliu

Adăpate „paturi de acasă“ recomandate în mod regulat și multă apă. Dar nu trebuie să li se permită să nu se usuce sau sol îmbibat cu apă. În acest din urmă caz ​​este posibil becuri putrede. De asemenea, este necesară procedura de slăbire. Făcând acest lucru nu ar trebui să fie adânc. Acesta permite terenul să treacă de oxigen. În timpul lunilor calde, puteți muta cultura ta preferată la aer curat. Dar cum vin doar primele zile reci, capacitatea plantelor de a lua imediat casa. Rezultat „iarba de usturoi“ poate fi folosit atât în ​​stare proaspătă și să le ei gătesc tot felul de salate, aperitive, pentru a adăuga ca un condimente excelent în prima și a doua cursuri, precum și recolta pentru iarna - decapare, sărare, sau băutură.

Răsaduri cultivate pe un pervaz, incepe sa se intareasca, care transportă cutii în după-amiaza în aer liber. Pentru a evita arsurile pritenyayut răsaduri pentru a le proteja de lumina soarelui.

  • La începutul lunii mai începe la culturile de legume și verdeață, care din anumite motive nu au fost plantate în ultima lună. Aici vorbim despre aceste verdeturi si legume, cum ar fi morcovi, napi, ridichi, ceapa (pen), patrunjel, spanac, ridichi, marar, mazare, macris, coriandru, dovleac, varză chinezească.

  • Nu pulverizați îngrășăminte concentrate de grădină sau Vitriol - poate otrava polenizatori insecte. Pulverizarea poate fi realizată karbofosom, dar numai până când plantele cu flori în grădină, dacă este necesar.

  • În luna mai nu este prea târziu pentru vaccinarea de mere, dar tăierea pomilor fructiferi trebuie acum să fie amânată pentru toamna.

  • Este necesar să se facă tratamentul profilactic al plantelor de grădină împotriva bolilor: în primul rând prin pulverizare se realizează înainte de înflorire, a doua pulverizare se efectuează imediat după înflorire 1% Bordeaux lichid (100 g în 10 litri de apă).

  • Începe regulat tunderea gazonului. Pentru a face mai ușor de tăiat, trebuie să meargă pe gazon la momentul opririi. Dacă este necesar, să efectueze mortezat gazon de gazon și de a face îngrășământ. Nu este prea târziu pentru a planta un gazon nou sau de luncă cu iarbă.

  • Pentru soiurile pitice de castraveți, ardei, vinete și roșii subdimensionate din a doua jumătate a lunii este destul de adecvat cu efect de seră. Castraveți în sere sunt udate cu apă caldă până chiar în zilele însorite dimineața sau seara. În căldura de castraveți cu sistemul lor de rădăcină superficială a nevoilor de irigare într-o zi.