Cultivarea sparanghel - plantare și îngrijire la domiciliu dând


De multe ori proprietarii de zonele suburbane să acorde foarte puțină atenție la cultivarea de sparanghel. Unele paturi de flori verde „copac“, decorat cu un pat, nu are nevoie de îngrijire specială, se adaugă la ramura de flori - asta e tot utilizarea unei plante utile. În cazul în care arbuști plantați în mod corespunzător și de a asigura grijă de ei, vă puteți trata cu o delicatețe de legume, care în multe țări își pot permite doar persoanele cu venituri mari. Sarcina ta principala - de a alege locul potrivit pentru sparanghel tara - asa numita diferit sparanghel - și el va da o recoltă delicios de mai mult de o duzină de ani.Cultivarea sparanghel - plantare și îngrijire la domiciliu dând

Pregătirea materialului săditor

Cel mai simplu mod de a obține materialul săditor - pentru a cumpăra o rădăcină într-un centru specializat. Acolo vă va explica caracteristicile fiecărei clase de a spune cum el are nevoie de sol și de îngrijire.

Popular printre grădinari bucura de sparanghel următoarele soiuri:

 • „Timpurie galben“ - prețuite pentru rezistența randamentului și a bolii;
 • „Arzhentelskaya“ - are calități gustative excelente;
 • „Royal“ - a primit recunoașterea de către agricultori pentru rezistența la îngheț și secetă;
 • „Gaynlim“ - oferă o mulțime de microbi.

Cultivarea din semințe - o activitate foarte intensă a forței de muncă, pentru a le planta imediat să nu fie un pat. Boabele trebuie să fie înmuiate în apă și 2 zile într-un loc cald pentru a ține la + 30⁰. În cazul în care semințele se umfla, trebuie să crească răsaduri puternice și apoi plantate în teren deschis. Cel mai adesea, cerealele plantate în seră, aceasta trebuie să se pregătească cu atenție site-ul. Asigurați brazde în partea de jos a pus solul negru, care a adăugat superfosfat și cenușă. Stratul de sus - pământ de grădină, cu așternut de frunze și gunoi de grajd. Adâncimea de plantare ar trebui să fie de aproximativ 2-4 cm, distanța dintre plantele nu este mai mică de 3 cm.

Cultivarea sparanghel - plantare și îngrijire la domiciliu dând

Cultivarea sparanghel în casă

Cei care nu depune mărturie, uneori mă întreb dacă este posibil să se cultive muguri comestibile de semințe pe balcon sau pe pervazul ferestrei. Numai răsaduri sau cameră de flori de sparanghel pot fi cultivate la domiciliu. Pentru a obține prima recoltă, planta trebuie să fie îndeplinite de 3 ani. În acest timp, se va dezvolta rădăcini foarte lungi. Desigur, puteți pune o cadă mare în cameră și a pus o plantă, dar recolta va fi atât de mică încât nu are sens să se angajeze într-o astfel de muncă.

Dacă doriți să cumpărați o delicatesă în magazin, amintiți-vă că fasole verde și sparanghel din soia nu au nici o legătură cu sparanghel. Prima dintre ele - este, de asemenea, planta foarte gustoase și utilă a familiei leguminoaselor. Sub al doilea nume ascunde semifinit produs fabricat din soia.

Dacă doriți să crească răsaduri din semințe, boabe de plante în unele cupe adânci. Umple-le cu un amestec de părți egale de pământ de grădină, turbă, nisip, putrezit gunoi de grajd. Răsaduri necesită întreținere atentă. Planta nu tolerează uscat, umeziți solul în fiecare zi. 2 săptămâni după germinare Hraneste îngrășământul complex.

Când răsadurile cresc la 15 cm, răsaduri incep sa se intareasca. Purtați-l în aer proaspăt sau ventila sera primele 1-2 ore, în cea mai călduroasă. Treptat crește expunerea la stradă. Atunci când răsadurile vor fi în stare să stea în aer, în mod constant, fără modificări pentru mai rău, le puteți planta în teren deschis în țară.

Cultivarea sparanghel - plantare și îngrijire la domiciliu dând

pregătirea site-

Sparanghelul nu este pentru nimic nu este foarte scump. Space este nevoie de o mulțime de timp de la semănat semințe de la recolta are loc mult, și numărul de lăstari reduse. Cei care încearcă să colecteze o cantitate mare de legume cu paturi mici, este mai bine să abandoneze această cultură. Cu toate acestea, uita-te pentru mici zona de grădină, unde puteți planta cel puțin 3-4 de Bush, și să crească câteva răsaduri la domiciliu. Atunci când, după 3 ani, puteți gusta suculentă muguri, atitudinea ta se va schimba sparanghel.

La cabana la sol pentru a începe sparanghel gătit în toamna. Rețineți că fiecare stup va avea nevoie de un gol suprafață de 0,25 m 2. Site-ul ar trebui să fie soare, protejat de vânt. instalație de apă stătută nu tolerează, cu o masă mare de apă au nevoie întotdeauna de drenaj bun, sau paturi în vrac. Cele mai multe prefera sparanghel fertil roditor nisipos. În toamna sapaturi umple pe 1 m 2:

 • Compost - 20 kg;
 • Superfosfat - 70 g;
 • sulfat de potasiu - 40 g

După plantare pat Zamulchiruyte de compost rumeguș sau frunze. Această procedură va menține solul afânat, nu va primi prin buruieni și va proteja radacinile de inghet in timpul lunilor de iarnă. În primii ani, până când tufele sunt încă mici, folosind un spațiu între ele pentru cultivarea culturilor de semințe și verde picante.

Cultivarea sparanghel - plantare și îngrijire la domiciliu dând


îngrijire adecvată - o recoltă bună

Sparanghel - o tufă destul de mare în creștere într-un singur loc de mai mulți ani. Pentru o dezvoltare corecta are nevoie de o mulțime de elemente nutritive, iar solul este epuizat în timp. Dacă doriți până la 25 de ani pentru a obține recolte bune in fiecare toamna fertiliza cu gunoi de grajd complot și de a face compost în primăvară. Lăstarii să crească recolta mai repede și mai bogat, precupeți nici materie organică, apă paturi cu gunoi de grajd lichid la fiecare 3 săptămâni.

Nu permite uscarea excesivă a solului, în zilele uscate, apă pat de flori la cabana în fiecare zi, în special în timpul creșterii comestibile lăstari. În cazul în care germenii nu primesc suficient de umiditate, acestea devin amar și greu. Umiditatea periculoasă și excesivă și aerul stagnant: plantele pot afecta o infecție fungică. După fiecare godeu de udare trebuie să se desface stratul superior. Dacă doriți pentru a ușura îngrijirea plantelor, debarcare Zamulchiruyte pat de turbă sau compost. Atunci când grosimea stratului de mai mult de 5 cm, fără buruieni este afișată pe un pat.

Este posibil să observați că dacă pui sparanghel într-o zonă deschisă, cu vânturi puternice, crește slab, de multe ori bolnav. Acest lucru nu se întâmplă de frig, ci din faptul că rădăcinile plantelor sunt sensibile la orice mișcare a părții aeriene. Un balansoar puternic flux de aer tulpini, în timp ce mici rădăcină subteran șutează detașat și întregul sistem începe să putrezească. Pentru a evita acest lucru să se întâmple în grădina dumneavoastră, asigurați-vă că pentru a seta o miză puternică și cravată-l la lăstari. Care a împrăștiat semințele nu au germinat și nu a împiedicat paturi de îngrijire, elimina fructele au apărut pe ramuri.

Dacă doriți să colecteze sparanghel cereale muguri nu sunt tăiate, lăsați rugul să crească. Rețineți că, pentru a obține semințe viabile per parcelă ar trebui să crească exemplare atât bărbați, cât și femei.

Rizom sparanghel în fiecare an, renunță la câștiguri și este în curs de dezvoltare treptat din sol. De mai multe ori în timpul sezonului, pentru a inspecta de plantare și le hilling. Acest lucru va da posibilitatea de a se dezvolta în mod normal părțile subterane ale plantelor. La sfârșitul verii îngălbenite muguri sunt tăiate departe, dar înainte de debutul de tăiere la rece tulpini și umple toate rumeguș la sol sau turbă strat de grosime de cel puțin 5 cm. Rizomii de plante adulte nu mor, chiar și în extreme, muguri tineri rece și înghețurile de primăvară periculoase.

Cultivarea sparanghel - plantare și îngrijire la domiciliu dând

Boli și dăunători de arbuști verzi

Sparanghelul este foarte rar bolnav, dar uneori poate afecta infecții fungice. Practic, aceste probleme apar atunci când îngrijirea plantelor se face în mod corespunzător. Cauza bolii - umiditate excesivă în sol sau aer. Arbuști nu le place un vânt puternic, dar aerul curat de care au nevoie. Nu face un pat într-o zonă complet împrejmuită, se lasă să pătrundă briza. Pentru prevenirea primăvara și toamna pot fi stropite cu fungicide de aterizare.

Printre insectele din sparanghel are 2 inamic.

 • Sparanghel acoperi. musculițele maro cu picioare galbene și cap. Aspectul său poate fi definit prin curbe și vyanuschim lăstari.
 • Sparanghel Beetle. Beetle cu aripi albastre și o dungă roșie. Ea devorează toate părțile plantei. Mai ales activă la sfârșitul verii.

Pentru combaterea dăunătorilor plantelor prin pulverizare cu insecticide. Când udare, să acorde o atenție la dăunători ouă în curs de dezvoltare. Se taie ramurile deteriorate și să le ardă. Că insectele nu sunt stabilite în funcție de timpul de plante pentru a elimina uscat si deteriorat muguri, lupta împotriva buruienilor. Îngrijirea corectă vă va salva de problemele cu cultivarea de sparanghel.

Cultivarea sparanghel - plantare și îngrijire la domiciliu dând

Cum de a elimina și de a salva recolta în mod corespunzător

Gardener nu se poate aștepta pentru a încerca lăstari tineri. Nu te grăbi: atâta timp cât planta nu este de 3 ani, nu poți tăia lăstari. Așteptați până când bucșa acumulează destulă putere, apoi, în anii următori, el vă va da o recoltă bună. Pentru prima dată, se taie tulpinile nu mai mult de 5, lasă totul altceva pentru dezvoltarea unui stup puternic. Cu bun pentru adulți specimene grădinar pot colecta pana la 30 de răsaduri pe sezon. Niciodată nu îndepărtați toate muguri, în cazul în care nu vor exista ramuri, Bush poate muri.

În produsele alimentare varza adecvate au ajuns la 20 cm în înălțime, care nu este încă mugurii de frunze floare. De îndată începe să se formeze primele ace, tulpinile devin rigide și nepotrivite pentru consumul uman. Razroyte la sol și rupe cu mâna sau tăiate cu un cuțit la lăstarii de rizom, dar procedează cu precauție pentru a nu deranja și să nu rănească sistemul de rădăcină. Harvest poate fi toată vara, dar cele mai bogate luni de primăvară.

 1. sparanghel alb - cel mai valoros tip. Aceste muguri au fost scos din pământ, nu sunt expuse la lumina soarelui și menține concentrația maximă de nutrienți.
 2. sparanghel violet a fost la lumină o perioadă scurtă de timp și nu au avut timp să lucreze clorofila. Gustul este ușor amar.
 3. sparanghel verde cultivate în soare, a acumulat o mulțime de clorofilă și hidrați de carbon, dar a pierdut unele vitamine. Gustul este amar.

Dependentele sunt diferite, unele gurmanzii considera sparanghel cele mai delicioase și delicat alb, alții susțin că lăstarii verzi de un gust mai corpolent și bogat. Dacă doriți să gustați varza albe, a le proteja de lumină. În toamnă, după recoltarea tulpinile rădăcini preia înălțimea colinei de aproximativ 20 cm. În primăvara urmează suprafața solului. Atunci când această elevației sau mici fisuri, razroyte delicat sol la rădăcină. Se taie lăstarii au ajuns la înălțimea dorită, și din nou a restabili movila. Câteva zile după varza începe să străpungă suprafața, pământul excavat din nou și să colecteze recolta.

Dacă se încadrează nu te-ai făcut movile, arcul poate acoperi sol sau cutii nu ascunde de materialul de lumină transmisiv: film negru, acoperișuri.

Mlădițe proaspete ar trebui să consume alimente imediat sau de a folosi pentru gătit, pregătirile pentru iarnă. Dacă trebuie să utilizați sparanghel mai târziu, l-am pus într-un borcan de apă, ca un buchet, și se păstrează în frigider. Amintiți-vă că, dacă rafturile sunt produse cu un miros înțepător, lăstarii au absorbit arome străine. Germeni pot fi congelate, dar ele vor pierde unele aroma și calitățile sănătoase.

Cultivarea sparanghel - plantare și îngrijire la domiciliu dând

Nu cred că zvonurile sparanghel - foarte capricioasă de plante, că cultivarea de sparanghel din semințe în teren deschis și de îngrijire durează prea mult timp. Cel mai complex are loc în primul an, în timpul creșterii răsadurilor în casă sau într-o seră, iar când arbuști să prindă rădăcini și să înceapă să se dezvolte bine, nu aveți nevoie de o mulțime de atenție. Ar trebui să fie un moment bun pentru tratarea solului și corect pus sparanghel în țară, iar apoi va crește într-un singur loc timp de mai mulți ani.

Lăstarii au apelat la gust alb și delicat, acestea trebuie să fie protejate de lumină. Modul cel mai convenabil - în toamnă după tăierea tulpinile se toarnă peste plantele colinei și curățarea să sape sol. Când viața vaza nu fi lacom, nu scoateți pe deplin toate tulpinile, lăsați ceva pentru dezvoltarea Bush. Cu cât mai repede porniți produsul pentru prelucrare, atât de gustoase și utile pentru a vasului. Utilizați salate sparanghel, supe, garnituri de legume, și simt ca un milionar, care delicatese scumpe disponibile.

În dumneavoastră paraziți corp viu?

Simptomele apariția paraziților în organism poate fi:

 • reduce apărarea sistemului imunitar
 • somnolență
 • oboseală frecventă
 • depresiune
 • dureri de cap, precum și dureri și crampe la nivelul organelor interne