Cultivarea șofran în îngrijirea la domiciliu a casei șofran, nimic fantezie! cultivarea legumelor

Cultivarea șofran în casă: îngrijirea Saffron Casa

Cultivarea șofran în îngrijirea la domiciliu a casei șofran, nimic fantezie! cultivarea legumelor
Șofran (Crocus sativus) - este una dintre cele mai scumpe condimente din piață, este util să învețe cum să crească șofran în condiții de cameră. Îngrijire șofran ca îngrijire ușoară a oricărei plante bulboase. Pentru a obține șofranul Crocus este crescut; Dificultatea constă în recoltarea de stamine șofran, ele sunt numite stigmatul. Fiecare Stamen este într-un timp bine definit asamblate manual; dacă este recoltat prea târziu - stigmate ofili.Cum să crească șofran în casă

În primul rând, pentru cultivarea de bulbi de sofran trebuie să fie achiziționate. Asigurați-vă că ați cumpărat becuri în companie de comerț de semințe cu o reputație bună, și că veți obține becurile de semințe Crocus (acesta este, de asemenea, numit șofran șofran), mai degrabă decât toamna Crocus pajiște - aveți nevoie de Crocus sativus. autumnale Colchicum în loc.

Notă. pentru a determina cât de multe becuri care aveți nevoie pentru a cumpara, există o regulă generală: 3 stamine pe persoană, înmulțit cu numărul de membri ai familiei, înmulțit cu numărul de feluri de mâncare cu șofran pe care le produc în timpul anului. De exemplu, în cazul în care o familie de patru feluri de mâncare se pregătește cu șofran o dată la fiecare două luni, au nevoie de 24 de plante.

Crocus orice fel de putregai, în cazul în care este plantată în sol umed, astfel plantarea șofran Crocus în mediul interior se va asigura că becurile sau tuberculii nu putrezesc. Furnizorul de becuri le va trimite la momentul potrivit pentru plantare și / sau sfătui cu privire la condițiile climatice și locația, dar ai nevoie pentru a planta bulbi in toamna.

In partea de jos a 15 cm. containerul sub debarcaderului de 2,5 - strat de 5 cm de pietriș mazăre sau nisip grosier .. Se umple restul de amestec de sol bine drenat container bogat. Sape o gaură de plantare 5-7 cm. În diametru, pentru a pune jos rădăcini cepele (șutează în sus!), Se toarnă solul. Distanța dintre bulbi trebuie sa fie de 5-7 cm.

îngrijire suplimentară pentru șofran

În această etapă a relua udarea șofran. Udarea este necesară într-o zi.

Fiecare floare are trei stigmatele, care au nevoie pentru a colecta strict în ziua când floarea se deschide. Flori tăiate din tulpina cu foarfeca și stigmate otschipnite din floare. Apoi, a pus aceste fire pe un prosop de hârtie, astfel încât să se usuce (asigurați-vă că nu a existat nici un vânt sau proiecte!). Depozitați într-un container sigilat, care nu conține umiditate. Aplicarea turmeric, puteți fie prăji firele de sofran, iar apoi maseaza-le sau prepara o infuzie de ea, care poate fi utilizat pentru paella.Se taie frunzele numai atunci când sunteți sigur că planta nu va mai inflori. Muguri noi izbucnesc 1-7 zile după prima înflorire. Se întâmplă ca acestea să apară pe una și aceeași plantă din nou (mai puțin pentru a treia oară).

Amintiți-vă că cepe va multiplica în fiecare an, astfel încât în ​​cele din urmă este posibil să aveți mai multe becuri decât aveți nevoie. Le puteți partaja cu alți grădinari. Planta poate trăi până la 15 de ani, dar este recomandat să actualizeze planta, sapat, divizarea si transplantarea-l la fiecare 4-5 ani. Aveți răbdare, pentru că înainte de primele flori poate dura până la un an.

Informații privind colectarea de șofran: cum și când pentru a recolta

Sofranul este nativ pentru Europa de Sud și Asia, Crocus sofran - o planta unic printre alte 75 de specii de Crocus. Numele său oficial este Crocus sativus provine din limba latina, insemnand „semințe“. De fapt, Crocus are o lunga istorie a culturii lor, deoarece utilizarea acestuia de către medicii egipteni în 1600 î.Hr. în scopuri medicinale. Să învățăm mai multe despre recoltarea Crocus șofran, iar aplicarea sa modernă.

Informații privind colectarea de șofran

Până în prezent, Crocus șofran recoltarea se întâmplă de dragul de a obține sofran - plante folosite în scopuri culinare, mai ales în vasul fel de mâncare paella națională spaniolă și America Latină Pollo bucătăria Arroz con (orez cu carne de pui). Fiind unul dintre cele mai scumpe mirodenii din lume, costul de sofran este cauzata de consumatoare de timp procesul de obținere a stamine, pentru ca trebuie sa floare doar 3 stigmate. Costul de șofran pe piața fluctuează de la 500 $ la 5.000 $ pe pound (aproximativ 453 g), în funcție de soi și calitate.

Atunci când colectarea recoltei șofran

infloreste șofran șofran în toamna timp de trei săptămâni, timp în care doar începe recoltarea șofran. Când este timpul să colecteze cultivatorii de sofran care cresc șofran șofran, pot lucra timp de 19 ore, timp de zile pentru a colecta cu atenție toate plantele cu flori, și apoi se separă stigmatele, care sunt apoi uscate și ambalate pentru vânzare pe piață. De exemplu, pentru a obține o livră de șofran (care este de aproximativ 453), trebuie să culori 75.000, oferind 225.000 de stamine!

Cum să colecteze șofran

Saffron crește în Spania, Portugalia, Franța și India, culoare flori de liliac, cu aroma, într-o lungime de aproximativ 5 cm, în ciuda aroma plăcută, partea cea mai de dorit de floare pentru care este cultivat, -. Acest trei luminos de organe de sex feminin portocaliu, numit stigmatul, care oferă condimentul necesar. Întrebarea este, cum să colecteze stigmatele șofran?

Colecta stigmate de sofran - nu pentru cei slabi de inima, dar factorul motivant este suma de bani care poate fi câștigat din vânzarea de condimente. De fapt, cele trei stigmate mici și fragile de flori sunt colectate manual. Într-un pound (sau 453 g) conținea 225.000 rakers care sunt asamblate manual, folosind o pensetă.

Cum să crească șofran Crocus

În zonele care sunt ideale pentru cultivarea de Crocus șofran, ar trebui să fie 37-45 cm pe an. Precipitații. Dar, dacă locuiți în zonele în care există precipitații abundente, ploile abundente pot deteriora flori delicate. În ciuda acestui fapt, Crocus șofran este relativ ușor și relativ rapid să crească și să se multiplice, o familie medie are nevoie de suficient de 150-200 becuri.

Plantele au nevoie să sape și să împartă la fiecare 3-4 ani.