Cultivarea și de îngrijire la domiciliu pentru ingtonia de palmier

Cultivarea și de îngrijire la domiciliu pentru ingtonia de palmier
WASHINGTON - un membru al familiei exotice Palm. Genul de plante lemnoase ingtonia caracterizate printr-o creștere rapidă, înalt și rezistent la inghet - la -13 grade. În natură, ingtonia de palmier crește în Mexic de Vest, Arizona și California de Sud. În cultura cameră, aceasta planta a devenit popular nu atât de mult timp în urmă. Cea mai mare valoare sunt fibrele de un palmier, din care țese coșuri.Descriere Washington

Cultivarea și de îngrijire la domiciliu pentru ingtonia de palmier
Este o planta vesnic verde, cu tulpina erecta acoperit cu maro deschis simțit. frunze lungi, penate, în formă de evantai, formate din niște segmente înguste, divergente la baza. o lungime de foaie este de douăzeci până la patruzeci de centimetri, în funcție de vârsta plantei.

În palmier natura ingtonia este enormă - douăzeci până la douăzeci și cinci de metri înălțime, cu un diametru de nouăzeci de centimetri de trunchi. În timpul înfloririi se produce o aromă plăcută. Flori bisexuale, grupate în inflorescențe paniculat. tulpini de flori sunt lungi - până la trei metri în înălțime. După înflorire apar fructe - boabe negre.

Washington, la domiciliu - cum să crească?

Cultivarea și de îngrijire la domiciliu pentru ingtonia de palmier
În interior palmier Washingtonia este o plantă compactă și mică de întreținere, care este foarte popular în design peisaj. Ai grija de aceasta planta arborescentă este o clipă în casă. Știind toate caracteristicile de creștere și dezvoltare, acest palmier poate oferi un mediu cât mai aproape de starea naturală.

îngrijire de bază pentru Washington, este urmatoarea:

  • iluminare optimă. Această nevoie de lumină exotici difuză strălucitoare. Cel mai bine este să-l crească în camere sau în pridvoarele pe partea de sud a casei. Acest lucru se referă în primul rând exemplarele tinere. palmele adult poate creste destul de succes în zonele de umbrire.
  • Nivelul optim de umiditate - 60-80%. În timpul verii, în zilele fierbinți, aceasta planta este adesea pulverizat. În timpul iernii, frunze de palmier șterse cu o cârpă umedă. Pentru a asigura frunziș uniformă vegetativ, palmier recomandat să se rotească în jurul axei periodic.
  • Alfabetizați udare - una dintre principalele condiții pentru îngrijirea acestor plante exotice. În timpul verii, Washington turnat rar, dar abundent - o dată pe săptămână. Pentru fiecare plantă, udare cu umiditatea din cameră, mărimea și temperatura flowerpot. În timpul iernii, în perioada de repaus, reduc frecvența de udare. Este foarte important pentru a preveni uscarea solului, care nu este un efect foarte bun asupra stării generale a instalației.
  • Washingtonia de palmier are nevoie de un pansament. Îngrășămintele sunt aplicate pe tot parcursul sezonului de creștere - o dată la două săptămâni. îngrășământ complex pentru Palm este cel mai potrivit ca o putere a exotice.
  • Acest lucru foarte exotic dezvoltă bine în lut și gazon, sol ușor alcalin cu o structură densă. Pentru plantare se recomandă utilizarea unui vas de mare cu un strat de drenaj bun.


Transplant - când și cum?

palmieri mari cu vârste cuprinse între cinci și zece ani, în creștere în ghivece, transplant o dată la cinci ani. Palmieri vechi de peste zece ani de înlocuire sol vegetal.

Aterizare de la Washington, precum și transplant de ei, efectuată într-un substrat nutritiv, care pot fi preparate la domiciliu. Se amestecă humus, frunze, pământ cu iarbă și nisip în părți egale. Pentru numărul mare de palmieri gazon ar trebui să fie de două ori mai mult decât alte componente.

reproducere

Cultivarea și de îngrijire la domiciliu pentru ingtonia de palmier
îngrijire de bază pentru Washington, include procesul de reproducere. La domiciliu, acest palmier poate fi propagate prin semințe.

Deoarece cultivarea și propagarea Washington, este format din mai multe etape:

  • Pregătirea materialului săditor.
  • Semănat semințe.
  • Grijă de material săditor.

Calitatea semințelor va depinde de succesul continuu al acestei creștere exotice. Semințele trebuie să fie sănătoase și nedeteriorate și potrivite pentru plantare. semințele proaspete au o germinare ridicată. Depozitarea pe termen lung a semințelor reduce foarte mult această capacitate.

Înainte de semănat semințele trec procedura de scarificare pentru a înmuia coajă tare.

de îngrijire de semințe nadpilivayut de-a lungul cusătura cu un fișier. După această procedură se efectuează semințe de înmuiere timp de cinci până la șapte zile. Deci, semințele nu putrezesc, ei schimba apa in fiecare zi. Pentru plantarea semințelor amestec nutritiv adecvat de o parte turbă teren, trei bucăți de frunze și nisip grosier o parte. După tratament, semințele sunt plantate în substratul nutritiv în recipiente mici de câteva bucăți. Răsaduri stropit pe strat centimetru deasupra solului.

Cultivarea și de îngrijire la domiciliu pentru ingtonia de palmier
Pentru a asigura condiții de germinare adecvate, acoperirea de plantare cu folii de polietilenă transparentă și pus în căldură. Temperatura optimă de germinare de material săditor - douăzeci și cinci sau treizeci de grade Celsius. Accelerarea apariția de material săditor, puteți utiliza încălzirea inferioară a solului. Îngrijirea de bază de culturi include umiditate regulată a solului și aerisire regulată. Odată ce răsaduri încolțească în două-trei luni, acestea sunt transferate într-o cameră caldă, bine luminat, în cazul în care nu există nici un soare direct.

De îndată ce răsaduri cresc mai puternic, și a lansat două pliante, acestea sunt transplantate într-un substrat special de sol pentru plante de palmier. În timpul transplantului este important să nu se deteriora sistemul de rădăcină fragilă a tinerilor răsaduri. Cu grijă plantele tinere dezvoltat rapid și în mod activ. Deja în primul an de viață, ele produc cinci sau șase frunze. Puțin mai târziu, în stadiul de apariție a opta foaie, procesul începe disecție laminei numeroase segmente. Posttratament de palmieri tineri este aceeași ca și pentru exemplarele adulte.

Probleme în cultivarea

Cultivarea și de îngrijire la domiciliu pentru ingtonia de palmier
Pentru a crește în mediul interior, palmier Washington poate răni și de a fi uimit de dăunători.

Cea mai frecventă problemă - este întunecare și scădere de frunze pe sfaturi. Acest lucru poate fi văzut în condiții de umiditate scăzută, cu un deficit de potasiu în sol și udare slabe. Lipsa de umiditate determină ca frunzele de la Washington devin galben pal și își pierd decor natural.

Apariția pete pe frunze datorită schimbărilor bruște de temperatură. Dacă Washingtonului devin maronii, se ofilesc și să se usuce frunzele mai mici, nu intrați în panică, acesta este un proces natural. frunzele veștejite trebuie să fie eliminate în timp util.

Palma afectează acarianul păianjen, scara Jose și mealybug. copii bolnavi de tratament efectuate prin insecticide sistemice.