Cultivarea semințelor arborvitae la domiciliu - este popular în domeniul sănătății

Thuja este foarte similar cu chiparos. Acest lucru este de înțeles, pentru că este - cel mai apropiat ruda sa, și este adesea numit chiparos de nord. Ea nu cere să aibă grijă, în condițiile în care crește, dar în același timp, are un nivel ridicat calități decorative. Prin urmare, este foarte mult ca un copac gradinarii amatori. Thuja este ușor de personalizat pentru grădină interioară și biserică, de exemplu, crearea acestor garduri vii veșnic verzi, iar coroana de o varietate de figuri.Recent, un copac poate fi adesea observate în creștere în condițiile de apartamente, case particulare ale orașului. Este decorat cu o loggie și un balcon. Cultivarea Thuja într-o cadă - un decor real al unui living mare.

Astăzi vom vorbi despre tot mai mare de semințe de arborvitae la domiciliu, vorbesc despre cum să aibă grijă de grădină și Tusi copac mic, în creștere de la domiciliu. Sper că vă pot ajuta aceste informații dacă vă decideți să crească la această frumusețe Evergreen.

Cultivarea din semințe

Procesul nu este dificil, și, dacă este făcut în mod corespunzător, cu atenție, toate lucrările necesare. Cel mai important, alege semințele de soiuri de arborvitae, care supraviețuiește și se dezvoltă bine în condițiile dvs. climatice, nu toate eforturile vor fi lipsite de sens.

Seminte ia umflaturi de arborvitae. Se taie conuri rigide, cu ramuri mici, pe care le cresc, aduc acasă și pune undeva unde mai cald. Este necesar ca pe denivelările luat lumină moale, difuză. Când se usuce un pic, apoi se desfășoară cu atenție și puteți obține semințe. Acum, înveliți-le într-un marlechku umed și se lasă acolo pentru o zi.

Se prepară de obicei mici ghivece cameră cu sol fertil bun. În partea de jos a vasului a pus drenajul necesar. Acum, bine scurgerii de apă la sol a fost pe deplin hidratat. În general, semințele vor germina în orice calitate a solului. Dar ar fi minunat dacă adăugați la un pic de turbă sau humus.

Plantelor fiecare sămânță în propria oală, nu îngropat în sol. Pur și simplu apăsați în jos la suprafață și se presară cu sol de 4-5 mm. Puteți presara semințele de pe pământ în loc de rumeguș umed. Se toarnă nu foarte des, și să se usuce la sol.

Aproximativ o lună mai târziu, va fi primul lăstari. Dacă cresc plante tinere în grădină ele sunt plantate în pământ în primăvară, respectând distanța de 2-3 m. De la unul pe altul.Grija pentru gradina Tusi

Răsaduri ar trebui să fie bine udate până când se formează sistemul de rădăcină și un copăcel cresc. Se toarnă complet, udare coroana. Mai târziu, a cincea adăpate în mod regulat pentru a menține solul nu se usucă. De asemenea, asigurați-vă că pentru a pulveriza coroana.

Arborele va prospera și să crească rapid dacă planta în sol fertil, bine umezit și protecție împotriva vântului. Formarea coroanei pomilor este bine tolerată, astfel încât să puteți tăia, da forma dorită. Cel mai adesea formează o coroană piramidal, sau a unei sfere. Dar, în general, spectacol imaginația, vă puteți da orice formă dorită.

Tuya este rezistent la lumina soarelui, precum și trăiesc în penumbra. Dar umbra profundă ea nu-i place și pot începe să-și verse frunzele lor.

Hraneste necesar copac primăvară îngrășământ special pentru arborvitae sau o soluție de «Kemira-vagon.“ În sezonul de creștere a solului la rădăcini, asigurați-vă că pentru a slăbi, dar ușor pentru a evita deteriorarea acestora. mulcirea Periodic trunchiuri de copaci. În timpul iernii, asigurați-vă că pentru a acoperi Thuja.

pentru îngrijirea plantelor casa

Așa cum am găsit cu tine, tuia pot fi cultivate la domiciliu într-o cadă sau un ghiveci de ceramica. In magazinele de specialitate, puteți cumpăra un, soi special de creștere lung copac arborvitae și să crească la domiciliu. O astfel de instalație tolera în condiții de siguranță aerul uscat de apartamente ale orașului, precum și stau vremea caldă.

Plante tinere pot fi mai întâi transplantate într-un vas mic. Ca o creștere transplantate în mai voluminos. Dacă transplanta un copac tânăr din magazin în pământ nutritiv bun, va crește bine. Atunci când copacul crește, plantat în cadă.

Tuya și într-un apartament oraș va fi un decor real al spațiului de locuit. coroana ei este, de asemenea, posibil să se formeze propriile lor plante gust și de ramură veșnic verzi sunt deosebit de mulțumiți de iarna rece, cu zăpadă.

Doar nu pune cincea într-o cameră întunecată sau la umbră. Din această ramură va începe să subțire afară, coroana își pierde aspectul său decorativ. Din același motiv, al cincilea să fie udat, evitând uscarea puternică a solului. În general, udarea se face cel mai bine de 2 ori pe săptămână în timpul verii și o dată în timpul iernii 1. Doar verifica dacă solul nu este uscat în cadă. Dacă este timpul să se toarnă, se toarnă și se presară bine cu un atomizor.

Acesta va fi util uneori slăbiți solul la rădăcini și sape suprafață, amestecarea solului cu rumeguș. Puteți folosi turba.

Evitați schimbările bruște de temperatură în camera unde arborvitae. Din aceasta pe trunchi, există fisuri mici, care de multe ori infesta dăunători. Acestea provoacă boli, cum ar fi ciuperca, care poate distruge planta. Prin urmare, pentru a inspecta cu atenție a cincea ta. Dacă există leziuni pe trunchi, spray-le în timp util, prin mijloace speciale, zgârieturi tencuite. Acesta poate fi tratat cu o soluție de fundazol copac. Se dizolvă medicamentul într-o proporție de 10 g la 10 litri. de apă per 1 g per 1 litru de apă.

Protejați-a cincea de la orice animal de companie, dar mai ales pisicile. În cazul în care pisica decide cel puțin o dată că este o cadă, WC Koskin, un copac va muri repede. Mult noroc, dragi grădinari!