Cultivarea petunii din semințe la pas cu pas acasă fotografie

Cu siguranță există puțini oameni care nu au văzut niciodată petunie. Cultivarea petunii nu mai puțin interesant de făcut decât vizionarea de înflorire. Dacă doriți să planta este încântat cu florile lor toată vara, sau dacă vă decideți să se angajeze în cultivarea de petunii din semințe de la domiciliu, vă sugerăm să consultați articolul de astăzi.La plantare petunie

Cultivarea petunii din semințe la pas cu pas acasă fotografie

Cultivarea petunii din semințe la pas cu pas acasă fotografie
Cum să se pregătească pomi fructiferi pentru iarna?

Cultivarea petunii din semințe la pas cu pas acasă fotografie
Cum să se pregătească pentru Hydrangea de iarnă?

Cultivarea petunii din semințe la pas cu pas acasă fotografie
De ce roșii ofilesc și frunze curl

Cum de a alege semințele de petunii

Atunci când achiziționarea de semințe de petunii este necesar să se acorde o atenție diametrul florii, care trebuie să fie indicată pe ambalaj, și înălțimea plantelor (lungimea tijei). Imaginati-va cum aceasta planta va arăta în ghiveci de flori sau masini de plantat suspendate. Alege soiuri de flori petunia cu culoarea dorită. Petunia de-a lungul lungimii de tulpini este împărțit în diferite culori și ampelnoe, și în funcție de diametrul florii este împărțit în grupe: melkotsvetkovaya, polyanthous, grandiflora.
Fiecare grup are un soiuri de petunia cu flori nemahrovymi si duble, cu lungimi diferite stem. Nu există nici o linie clară între grupuri.

 • Cea mai mare popularitate în rândul grădinari au două grupuri de petunii: Grandiflora și multe flori.
 • petunie înflorită formează un tufiș compact, cu multe flori, de dimensiuni mici (5-7 cm).
 • floare mare mai puțin compactă și petunii nu este la fel de abundente ca înflorite, dar florile sunt mai mari (10-12 cm).

Alege semințe furnizate de producătorii străini bine-cunoscute (în germană, americane, japoneze, israelian). Frumoasa floare imagine petunie pe ambalaj de semințe nu este întotdeauna o garanție că veți obține tufiș dorit. opțiune mai de încredere atunci când o fotografie făcută de întreaga plantă. Și cel mai important - calitatea semințelor. Vânzătorul poate cere întotdeauna ceea ce germinarea de disponibil comercial.

Cultivarea petunii din semințe la pas cu pas acasă fotografie

Metode de cultivare a unei semințe de petunie

Există mai multe modalități de a crește din semințe de petunie. Fiecare dintre ele are avantajele sale și este bun în felul său. Este în valoare de vedere două dintre cele mai populare opțiuni. Prima dintre acestea este semințele în creștere în containere răsaduri. A doua metodă presupune plantarea lor în tabletă turbă.

 1. Atunci când semințele în creștere în containere pentru material săditor pot folosi oricare dintre casetele cu solul. Acesta ar trebui să ia în considerare necesitatea de a lovit de lumină constantă, astfel încât îngropa răsaduri nu au nevoie. Acestea ar trebui să acopere doar sticla sau film. Cu această metodă de cultivare este necesară la temperatura cald menținută în mod constant în cameră.
 2. La semănat semințe în turbă special pentru această tabletă, puteți economisi timp, deoarece în acest caz, nu poate fi necesar să se scufunde în viitor. răsaduri finite sunt, de obicei plantate direct în paturi.


materialele necesare pentru plantarea semințelor de petunii

Astfel, ne arată că este necesar să se planteze un semințe de petunia în casă:

 1. sol (neutru)
 2. odorizant,
 3. semințe de ei înșiși și cupe, în cazul în care vom fi în vechea petunie scroafă (acum există o mulțime de opțiuni în ceea ce pot fi cultivate răsaduri - ghivece turbă sau tablete, de exemplu).

Cultivarea petunii din semințe la pas cu pas acasă fotografie

Cultivarea petunii din semințe la pas cu pas acasă fotografie

Se toarnă în cupe la sol și să semene semințele de petunii. semințe de petunia să semene numai superficial! Nu le stropesc cu pământ, la toate! În caz contrar, ei doar nu germina, deoarece semințele reactioneaza la lumina soarelui. Se presară semințele deasupra apei sau doar apa solul trebuie să fie în orice caz - există coajă sau nu. În cazul în care semințele într-o culoare (sau alb) coajă, coajă trebuie să fie dizolvat prin pulverizare mai mult de un atomizor. Ea ar trebui să se înmoaie, probabil, complet, și nu va fi dizolvat.

Cultivarea petunii din semințe la pas cu pas acasă fotografie
Se acoperă cu folie sau cupe de sticlă și așteptați aproximativ o săptămână înainte de pipping primele lăstari. Pentru germinare de succes au nevoie pentru a pune containere cu puieți într-un loc cald și luminos la o temperatură de 22-25 ° C

Cultivarea petunii din semințe la pas cu pas acasă fotografie
Atunci când prima trapa șutează, trebuie să fie ventilat periodic. În mod regulat de sol prin pulverizare sau turnați apă în baia de ulei, fără a permite uscarea solului. Aerisiți și rândul său, de cealaltă parte a pungii sau a sticlei trebuie să fie de cel puțin două ori pe zi. Dacă respectați toate condițiile, ne putem aștepta la primele varză după 5 sau 7 zile. Există tehnologie, atunci când în film, care este acoperit cu plante, străpunse de găuri mici și găuri de zi cu zi ar trebui să fie crescută. Astfel, acesta va oferi, de asemenea ventilație și prevenirea la înnegrire.

Cultivarea petunii din semințe la pas cu pas acasă fotografie
Aici vine cel mai important moment al petunii în creștere. Este necesar să se monitorizeze respectarea următoarelor condiții:

 • Lumina. Ar trebui să fie mult, în caz contrar răsadurile sunt întinse, nu va crește, iar frunzele vor fi foarte slabe.
 • Udarea. Umeziți răsaduri ar trebui să fie foarte moderat, deoarece waterlogging duce la putrezire sau ciuperci. Udati poate pârjoli terenul, nu permite plantelor să povyali. Acest lucru va contribui la dezvoltarea rădăcinilor.

Cultivarea petunii din semințe la pas cu pas acasă fotografie

În cazul în care se arunca cu capul petunia

petunie Dive este necesară pentru a da planta mai mult spațiu pentru hrană și creștere. Plantele transplantate în containere separate, rădăcina principală vârf de cuțit. Deoarece sistemul de rădăcină va fi format mai bine. Petunia se arunca cu capul în două etape:

 • Primul murături se realizează de trei săptămâni mai târziu, atunci când răsaduri au 2-3 frunze adevărate, păstrând distanța dintre plante aproximativ 2 cm;
 • În al doilea rând timp de scufundări petunie într-o lună, atunci când răsaduri devin înghesuit.

Unii gradinari cred că este mai bine să nu se scufunde petunie, astfel încât să nu rănească rădăcinile ei. Cu toate acestea, acest aviz nu este adevărat. Mânuirea sabiei este încă necesară, deoarece o creștere în zona ocupată de planta, acesta va primi mai multe substante nutritive. Apoi, tufele va crește mai repede, devin mai puternice. În acest caz, sistemul de rădăcină nu numai că nu suferă, și va deveni și mai puternică.

Ca petunie se arunca cu capul

Pentru a continua cu plantele nas în jos, aveți nevoie pentru a pregăti un număr mare de pahare de unică folosință sau vase de turbă. De asemenea, au nevoie de pulverizator și spatulă pentru transplant. Dive este după cum urmează:

 1. Se umple recipientele cu sol și bine umezit cu apă.
 2. Făcând o gaură de aproximativ 1,5 cm adâncime și 2 cm în diametru.
 3. Răsad petunie poddevat omoplatului cinci milimetri de tulpină și o adâncime de 1,5 cm.
 4. Captura răsad cu sol și tras bulgărele rezultat de pământ cu rădăcini.
 5. În gaura pregătită în cupa plasat răsadul să doarmă deasupra solului, tamped degetul pe toate laturile.
 6. Land stropit ușor cu apă.

proces cules este finalizat. Rămâne doar pentru a umezi regulat pământul și grija pentru răsaduri.

Cultivarea petunii din semințe la pas cu pas acasă fotografie

Petunia de alimentare după cules

După fiecare germenul a apărut pe 4 frunze, puteți începe să se hrănească planta. Preferat să se adauge îngrășăminte in apa in timpul irigare. Așa cum se utilizează fertilizarea cu azot, potasiu, calciu separat și apoi, în combinație. Astfel de potasiu trebuie să fie mai mare de azot. Hrana pentru animale plantele ar trebui să fie o dată la zece zile.

Cultivarea petunii din semințe la pas cu pas acasă fotografie