Cultivarea Kochia, tehnologia de plantare, o fotografie, alege o aterizare

Cultivarea Kochia, tehnologia de plantare, o fotografie, alege o aterizare

chiparos de vară prosternat, mătură, Ruff, bas - toate numele comune kohii.

Acest arbust în Chenopodiaceae familie, datorită unui pliante alungite subțiri și structură asemănătoare cu ace silnovetvyascheysya similare cu un mic pom de Crăciun.Prin urmare, este de asemenea, numit chiparos de vară. Aceasta planta a devenit popular datorită calităților sale distinctive:

• Acesta poate fi ușor tunși (forme arbuști sunt limitate doar de imaginația „frizer“);

• are un „abilități cameleonice“ (mai aproape de toamna schimbarea culorii frunzelor - poate fi violet, în funcție de soi, visiniu sau să rămână smarald verde până la îngheț)

Cultivarea Kochia, tehnologia de plantare, o fotografie, alege o aterizare

O varietate de culori kohii

• rezistente la secetă și nepretențioasă (de plantare și îngrijire kohiey simple și nu necesită activități de utilizare intensivă a forței de muncă).

Din aceste motive kohiyu adesea plantate nu numai în zonele suburbane; designeri peisaj folosi pentru a crea un „live“ labirint, frontiere și garduri vii. Și ca Solitaire pe un pat, în combinație cu contrastante plante cu flori, arată bine.

Principalele tipuri de kohii

chiparos ani, are aproximativ 80 de specii, dintre care aproximativ 10 sunt cultivate horticultură, care diferă cel mai mult decorativ și forma de Bush:

• volosolistnaya Basso - plantă anuală cu coroana ramificare densa. Culoarea frunzelor variaza de la nuanță saturată de vară verde deschis la roșu sau roz în toamna. Se tolerează forfecare;

. • kochia Childs - arbust compact, cu frunze dens, ajungând la o înălțime de 0,5 m culoare foliaj (verde pal) nu se schimbă odată cu debutul toamna;

• Bass gustotsvetkovaya - forma anuală Tall (ajunge la o înălțime de până la 1,3 m). Caracteristica sa specială este faptul că, la momentul înfloririi în jurul bazei de flori cresc firele de păr lung albicioase care dau plantei un aspect neobișnuit;

• kochia sherstikotsvetkovaya - chiparos de vară specii de dimensiuni reduse (0,1-0,6 m) de culoare galben-verde. crengi Bush dens acoperite cu fibre ondulate;

• târâtor kochia - subdimensionat perene 0,1-0,5 m inaltime, cu un sistem radicular puternic. fibrele sale acoperite ramuri târî de-a lungul sol pentru planta și a primit numele său.

Alte soiuri de perene Basso au valoare ornamentale, deci nu sunt cultivate și utilizate în principal ca hrană pentru materii prime în horticultură.

Caracteristicile de cultivare și plantare kohii

Înainte de plantare chiparos de vară, aveți nevoie pentru a planifica locul de debarcare sale. Kochia - planta fotofil și cel mai fericit plin soare (in natura, creste pe zone stâncoase și semi-deschise).Cu o lipsă de culoare de iluminat de frunze este stins, ramificare slab, iar bucșa va rămâne în urmă în dezvoltare.

Bass creste bine pe drenate usor trece apa si aer la rădăcini, la sol cu ​​o reacție slab acid sau neutru.

Lowlands și zonele cu apă freatică nu este potrivit pentru cultivarea kohii. Sistemul său de rădăcină atunci când sunt expuse la umiditate stagnare înfrângere diferite putrezește.

kohii Metode de aterizare (foto)

chiparos verde plantat în răsaduri de pat de flori sau semințe.

Pentru germinare de succes kohii important să se respecte următoarele reguli:

• materialul de semințe trebuie să fie în stare proaspătă (germinare scade sale într-un an);

• există suficientă lumină.

Semințele sunt stabilite pe solul umed la o adâncime de 1 cm. Poate fi doar ușor să le stropesc cu un strat subțire de nisip sau pur și simplu doar împinge în sol cu ​​o lingură sau o mică bucată de placaj.

Cultivarea Kochia, tehnologia de plantare, o fotografie, alege o aterizare

Kohii semănat: semințele de pe sol ușor presate

Apoi, cutiile de plantare acoperă sticlă sau un film transparent și plasat pe un prag cald. La temperatura camerei, lăstari apar după 1-1,5 săptămâni. După aceea, adăpostul de care au nevoie.

Plante tinere kohii sensibile la boli, cum ar fi „la înnegrire“, în care partea de jos a tulpinii devine brun la început, și apoi putrezi. De aici numele bolii. Prin urmare, pentru a reduce procentul de cutii leziunii plantule acesta pentru postemergență conțin un aer cameră rece la o temperatură de + 10-15 ° C răsaduri udate moderat: lipsa de material săditor de umiditate se ofileasca rapid atunci când umezirea crește posibilitatea înfrângerii «la înnegrire„. Când răsaduri cresc 2-3 frunze adevărate, ele se arunca cu capul în vase separate.

Cultivarea Kochia, tehnologia de plantare, o fotografie, alege o aterizare

răsaduri de arme albe kohii

Este posibil să se semene direct în pământ Basso. În acest caz, semințele sunt prevăzute în nuturi la o distanță de 30 cm unul de altul, astfel încât mai târziu fiecare plantă a fost suficient spațiu pentru dezvoltare. Imediat după însămânțare, paturile udate și de ceas că solul de pe ele a fost mereu umed.

Există un alt mod inteligent de semănat chiparos de vară: toamna tăiat din tufiș selectate ramurile și le-a pus pe un pat într-o seră. In primavara sub uscate „mături“ va apărea lăstari tineri. Ele pot raspikirovat în ghivece individuale sau în afara subțire, lăsate pe loc, iar când răsadurile cresc, transplantat la paturi.

Kochia poate rasa de auto-însămânțare. Dacă lăsați un cuplu de arbuști adulți pentru iarna, lăstarii vor apărea în primăvară. Din cauza vântului care transporta semințe, kochia poate crește oriunde în grădină. Groase muguri trebuie să fie subțire, altfel plantele se vor construi umbra lor și slab dezvoltate.

Schema de plantare depinde de rezultatul dorit: și pentru borduri garduri plante plantate la o distanță de 0,3-0,4 m unul de altul, și în compoziții florale locație arbitrară.

kohiey Îngrijire (foto)

Vara Cypress - cultura nepretențios. Acest „semidesert copil“ și mulțumit cu o întreținere minimă rezistentă la secetă. Cu toate acestea, în fierbinte kohiyu vreme de vară încă mai trebuie să fie udate. Este mai bine să facă acest lucru în dimineața și seara, în caz contrar inevitabile frunze arsuri.

Basso este activ în creștere cu ajutorul unui pansament regulat. În primăvara înainte de plantare face îngrășăminte de azot, și într-o săptămână, „tratează“ încă o dată cu aceleași medicamente. O lună mai târziu, cheltui ingrasaminte minerale foliare complexe de îngrășăminte. Pentru culoarea frunzelor păstrate culoare strălucitoare, plantele udate la fiecare două săptămâni cu compoziția nutritivă lichidă (Kemira vagon, Agricola și colab.).

Kochia loves aerat solul, astfel încât solul din jurul tufelor nevoie Slabiti regulată și plivitul.

Unul dintre punctele de ingrijire kohiey - aceasta este cultura ei, ea se mișcă cu ușurință. Datorită acestei tufiș poate fi dat orice configurație. După tunsoare pentru a menține plantele sale slăbite sunt hrănite cu îngrășăminte lichide.

Cultivarea Kochia, tehnologia de plantare, o fotografie, alege o aterizare

kohii tunsoare formativă