Cultivarea din semințe Pelargonium sfaturi practice la domiciliu

Cultivarea din semințe Pelargonium sfaturi practice la domiciliu
Pelargonium - planta perena din familia muscata, care este muguri mari și pline de culoare. Geranium a prins rădăcini și a devenit incredibil de popular cu culorile de acasă. Simplitatea întreținere, capacitate bună de a curăța și umidifica aerul, bogăția de specii, sensibilitate și arată bine, miros plăcut - toate aceste avantaje au făcut planta în preferatul multor gospodine. Cumpara Pelargonium deja în oală prea mult, acesta va fi mult mai profitabil cultivarea mușcate din semințe de la domiciliu.Cerințe pentru materialele de plantare

Reproducerea geranium în casă se produce semințe. Principalul criteriu de semințe este calitatea lor. Acestea ar trebui să fie de culoare maro, alungite și solide. Nu cumpăra materialul săditor pe piață sau în alte locuri neconfirmată, este mai bine să facă acest lucru într-un magazin specializat agrotovarov. Să vă mai scumpe, dar mai fiabile. Apoi, va fi sigur să crească mușcate este culoarea dreapta, durabil și frumos. Semințe bune sunt deja pregătite pentru vândute însămânțare, astfel încât eforturile speciale nu vor trebui să se aplice pentru aterizare.

Știați că? Semințe de Pelargonium au fost aduse în Europa de către navigatori la începutul secolului al XVI-lea. În plus, în timpul selecției de plantare notă materialului pe definiția speciilor adecvate de geranium. Aceasta va depinde de dimensiunea sa, culoarea, nevoia de lumina soarelui, umiditate, temperatură dorită.

Există aproximativ 250 de specii de plante. și puteți alege care unul este cel mai potrivit. Pelargoniums sunt împărțite în două grupe: înfloririi și mirosind. Pentru reproducere internă recomanda mușcate albe, roșii și parfumate.

Cultivarea din semințe Pelargonium sfaturi practice la domiciliu

sincronizare optimă

Dacă nu doriți să așteptați pentru timpul cald - nu contează. Puteți utiliza lămpi electrice retroiluminare suplimentare și să se angajeze răsaduri pe tot parcursul anului. Până la o muscata de dimensiuni medii va crește timp de 3-5 luni.

Cultivarea din semințe Pelargonium sfaturi practice la domiciliu

preparare semințelor

De regulă, semințele face nimic nu este necesar anterior. Sarcina ta principala - este păstrarea acestora într-un loc uscat, întunecat, în cazul în care nu aveți acces la insecte și a altor dăunători.

Dacă pe ambalaj a indicat faptul că semințele nu sunt pregătite pentru însămânțare sau trebuie doar unele îndoieli, acestea ar trebui să trateze fitohormonii ( „Appin“ „Cubic Zirconia“.), Și apoi se înmoaie în apă caldă timp de câteva ore. Cu aceste manipulări simple pot accelera germinarea boabelor și de a îmbunătăți calitatea acestora.

Cu semințe, colectate la domiciliu, lucrurile nu sunt atât de simple. În primul rând, acestea trebuie să fie șlefuit cu șmirghel pentru curățarea aspră a stratului superior, și agenți de tratare și apoi înmuiate.

Cultivarea din semințe Pelargonium sfaturi practice la domiciliu
În cazul semințelor domestice probabil pentru a obține un răsad bun este foarte mic. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când semințele soiurile de reproducție hibride de Pelargonium sunt susceptibile de a pierde genele plantei mamă.

sol se amestecă

Deoarece materialul vegetal uscat, semințe de plantare Pelargonium necesită sol afânat. Ar trebui să fie o densitate medie și nu prea argilos. Pentru a pregăti terenul, puteți cumpăra în magazin, există un amestec special de geranium, sau îl puteți pregăti-te acasă.

Pentru a face acest lucru veți avea nevoie de una dintre următoarele proporții:
  • turbă. nisip, gazon (1: 1: 2);
  • nisip și turbă (1: 1);
  • perlit. turbă (1: 1).
Cel mai bine este de a folosi primul amestec, deoarece compoziția cu două componente a solului să aibă grijă de mușcate în viitor va trebui să fie mai atent. Important! Alegeți un componente de înaltă calitate pentru sol, sau sol sărac doar strica semințele. Pe de altă parte, pentru unele specii nu este critică.
Cultivarea din semințe Pelargonium sfaturi practice la domiciliu


Capacitate pentru răsaduri

Containere pentru creștere răsaduri de Pelargonium pot fi împărțite în două tipuri: individuale și comune. Ambele metode sunt la fel de eficiente de aterizare, dar ei au propriile lor nuanțe.

ambalare individuală a fiecărei semințe implică recipiente mici, de obicei din plastic, pahare de unică folosință, de exemplu. Avantajul unui ambalaj separat, este faptul că, atunci când transplantare în sistemul de rădăcină oală de plante nu este rănit exact.

Capacitatea totală pentru cererile în creștere ale fiecărei semințe de semănat la o distanță de 5-7 cm unul de altul. Acest lucru se face pentru a se asigura că rădăcinile de Pelargonium nu a fuzionat și ar putea sta liniștit.

Cultivarea din semințe Pelargonium sfaturi practice la domiciliu
Se recomandă să aleagă recipiente nu prea mici pentru cultivarea de flori. Acesta ar trebui să aibă suficient spațiu nu numai pentru sol, dar, de asemenea, pentru materialul de drenaj în partea de jos. Este potrivit ca screening-ul sau alte pietre fin.

În partea de jos a răsadurilor container nu se poate face fără orificii de drenaj. Ei au nevoie să rădăcină de sistem au avut acces la oxigen și ar putea aloca excesului de umiditate.

Prin urmare, este necesar să se aibă grijă de un stand mic pentru containere, pentru a evita murdărirea inutile în jurul valorii. Semințele cresc, de asemenea, aceste flori ca tsiniya. viola. Plumeria. mirabilis. murayya. mimulyus. Nemesia. Chrysanthemum.

semănat semințe

Sfaturi despre cum să planteze semințele mușcate nu sunt deosebit de diferite de recomandări pentru alte culori. Luați în considerare algoritmul de semănat:
  1. Alegerea unui recipient și umple-l materiale și apoi la sol de scurgere.
  2. Spread semințele.
  3. Bit presărare-le cu sol sau nisip (semințele trebuie să fie sub un strat de sol nu este mai mare de 3-4 cm, altfel ele vor fi o lungă perioadă de timp pentru a germina).
  4. Umezește spray-ul solului.
  5. Tara a pus pe fereastra luminată sau în alt loc, se acoperă cu folie, sticlă. Ne așteptăm rezultatul.
Important pentru temperatura de cultivare trebuie să fie la temperatura camerei (aproximativ +23 ° C).

Condiții și de îngrijire pentru culturi

Nu uitați să păstrați solul umed ușor, deschideți folia sau sticlă doar câteva minute pe zi pentru a merge ar putea primi oxigen. Dacă faci totul corect, în termen de o lună va fi varza deja vizibile.

Cultivarea din semințe Pelargonium sfaturi practice la domiciliu

Condiții și îngrijire pentru răsaduri

Când apar lăstari, sticlă sau de film este eliminat. În timp ce plantele sunt încă mici, ele sunt foarte sensibile, slab, și necesită o atenție specială. Acestea ar trebui să fie depozitate în cazul în care nu există nici un vânt sau proiect, după un impact mic poate rupe tulpina subțire și fragilă.

Nu uita de lumina solară indirectă, acum este esențial să muscata, deoarece promovează creșterea florilor și a tuturor proceselor chimice din interiorul. Ai grijă de apă suficientă, dar nu exagera.

Cel mai bun ar fi pentru apă răsaduri în fiecare zi, în porții mici. gazda cu experiență sfătuiți să renunțe pipetă convenționale de apă. In vara, de regulă, udare ar trebui sa fie mai abundente decât în ​​timpul iernii.

Cultivarea din semințe Pelargonium sfaturi practice la domiciliu
Dacă rămân picături pe tulpini, poate provoca apariția unor pete negre pe ele, care indica boala răsad. Văzându-le, asigurați-vă că apa răsaduri de soluție destul de slabă de permanganat de potasiu sau fitospirtom. Astfel de acțiuni sunt toate corecte, și orice pentru a amenința planta va fi plecat.

Încercați să monitorizeze în mod constant temperatura în care sunt situate plantele. Ar trebui să fie redusă la 20. +16 ° C.

În cazul în care scade sub specificat, există riscul ca răsadurile cedeaza la hipotermie, și va fi imposibil să se salveze.

Prima foaie ar trebui să crească din nou în 1-2 săptămâni, dacă ai grijă în mod corespunzător pentru răsaduri. creștere ulterioară depinde de temperatura camerei, calitatea solului, soiuri de Pelargonium și momentul depozitării semințelor.

Cultivarea din semințe Pelargonium sfaturi practice la domiciliu

transplant în continuare

Un semnal că este timpul să transplant de răsaduri în ghivece, răsaduri va servi ca aspectul de 2-3 frunze. Este în această epocă a plantelor sunt gata pentru arme albe. Nu alege prea mare pentru un ghiveci de flori, aceasta va fi suficient de diametru capacitate de aproximativ 10 centimetri.

În viitor, s-ar putea nevoie de un alt transplant în ghivece mai mari, dar este cu timpul. Sfătuiește capacitatea unui material natural, este bine argilă potrivită. Acest lucru va ajuta la protejarea plantei de supraîncălzire și va prinde excesivă de umiditate mai mare, ceea ce înseamnă că nu pelargonium nevoie de udare frecvente.

La transplantare utilizarea metodei de manipulare - muta o plantă dintr-un recipient în altul fără a rupe bulgărelui de pământ de sol și rădăcină. Acesta este cel mai sigur mod. În timpul procesului, se recomandă să facă o porțiune de îngrășământ lungă de acțiune pentru mușcate bun „prins“ într-un loc nou.

Cultivarea din semințe Pelargonium sfaturi practice la domiciliu
Este imposibil de utilizat îngrășăminte organice proaspete, în scopul de a alimenta floare. Este mai bine să ia substanțe sintetice, care sunt bogate în potasiu, fosfat și azot. precum și diverse alte micronutrienti: bor, magneziu, fier, cupru.

În concluzie, este de remarcat faptul că, puțin efort și de timp, poti creste un adevarat miracol in casa, care va surprinde frumusețea, o aromă plăcută, precum și unele proprietăți medicinale. Încercați-l, și vei reuși!